Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אשמח לקבל את חוות דעתכם על המקרה הבא, ובעצם, כיצד עלי לנהוג.

ברשותי כרגע הונדה ג'אזז שנת 2007 עם 166,000 קילומטר.

אני עושה בשנה 35,000 קילומטר.

לאחרונה עלתה התאוריה לפיה, מתישהו, בעוד 20,40,60,80 הגיר עתיד ללכת (אחרי הכל, סביבות ה-200). כאשר שאלתי אדם אשר יש לו הונדה, והלך לו הגיר (אני מכיר את הסיפור באופן אישי), הוא ציין כי התיקון עלה לו סביבות ה-15,000 ש"ח. מחיר שלדעתי האישית נשמע הזוי לחלוטין, אבל בשביל זה אני פה.

אף אחד מאיתנו לא קוסם, וידוע, שבשלב זה או אחר, זה יבוא. השאלה הנשאלת היא ככה. כרגע, המחירון של הרכב לפי לוי יצחק הינו 55,000 (יופי..) אבל אין ממש רוכשים לרכב. אני שוקל לעשות טרייד אין על הרכב ולעבור לקיה פיקנטו חדשה (כן, אני יודע, מעבר מטורף מהונדה לקיה צעצוע לכאורה, אבל יש פה הרבה שיקולים, ואחד מהם זה באמת האחריות על מנוע וגיר עד 150,000 קילומטר שמדבר אלי מאוד).

הציעו על הרכב בטרייד אין 38,000 (נניח 40,000 אם אני אתמקח איתם טיפטיפה). השאלה הנשאלת היא ככה. האם שווה באמת לעשות את הטרייד אין מהפחד שבאמת בעוד X קילומטרים יתחילו הבעיות? ויותר מזה, האם אכן החלפה של גיר אוטומטי של הונדה ג'אזז מהשנים הללו עולה 15,000 ש"ח?. והנתון הכי מוזר שהוא אמר לי, שהם נותנים אחריות של לערך חצי שנה (במקרה הטוב).

אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בדברים. כרגע השיקול שלי הוא האם לשדרג ולהפסיד יחסית סכום עתק על הרכב אבל לכאורה לקבל שקט לכמה שנים טובות, או... לא לפחד מהשד ואם וכאשר יבוא, עדיף להשקיע X (שהוא פחות מההפסד בטריד אין) ולהנות משקט יחסי (אבל האם זה לעוד כמה שנים? - אף אחד לא יכול להבטיח).

אשמח לשמוע את כל חוות הדעת ושיקולים שלכם מנסיון (ולא בהכרח בכל הקשור להונדה). תודה ושבת שלום.

פורסם

15,000 ש"ח הוא סכום גבוה מאוד גם לתיקון גיר של רכב מסוג כשלך.(אם כי יש גירים,שעלות תיקונם אפילו גבוהה יותר(גירים גרמניים של מכוניות שונות,תיבות הילוכים רציפות כמו של אופל קורסה/פורד פיאסטה/פונטו ספייס בדגמים מסויימים).

ברכבך,מדובר על גיר רציף ולא על גיר אוטומטי רגיל כך שבגיר שלך,במקרה של תקלה חלילה אכן התיקון יקר יותר.

בכל מקרה,חלילה במקרהב תקלעה אפשר לקבל הצעות מחיר מכמה מכוני שיפוץ (יש בפורום לפחות 2 באיזור המרכז למשל "ספי" ויורם ממוסך אדמונד,שיכולים לטפל בגיר הזה,באיזור יפו יש גם את ג'ורג' את חוסיין בצפון יש את גירומטיק.

באופן כללי,החלפת רכב היא שיקולך אבל העניין מורכב מכמה דברים (שכדי לענות עליהם אולי כדאי לפתוח שרשור בפורום ייעוץ ברכישת רכב).

א.האם יש באפשרותך להוסיף כסף וכמה בערך כדי להתקדם לרכב אחר.

ב.לא ניתן לדעת /לצפות/לחזות תקלות אלא אם כבר עכשיו אתה מרגיש משהו שונה בתפקוד הגיר/מנוע.

ב.בק"מ כמו שאתה עושה עדיף לרכוש דיזל.

ג.מה מחירון הרכב כיום (אולי בשוק תוכל למכור במחיר גבוה ממה שהציעו לך ואם לא אז כדאי ללכת לטרייד אין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובה.

מחירון הרכב היום הוא 55.

עלות של פיקנטו אוטומתית חדשה היא 78 אלף שקלים.

ההשלמה שאני עושה מהטרייד אין זה בתשלומים ולגבי רכב דיזל, אני לא מכיר ממש רכב דיזל בתקציב הזה (שלא עבר איזה 150 אלף קילומטר לפחות). תקן אותי אם אני טועה, וכמובן שאשמח לקבל המלצות.

פורסם

חפש ביד 2 רכבי דיזל בלי להינעל על משהו מסויים בתקציב של עד 80,000.

תבדוק אם C3 לא קטנה לך מידי -אולי אפשר למצוא רכב בן 3-4 עם ק"מ סביר.

הרי גם כך,כל רכב שתקנה כמעט (אלא אם כן תקנה אחד עם ק"מ נמוך מאוד) תצטרך להחליפו עוד שנתיים -שלוש מפאת נסיעותיך המרובות.

אפשר לבדוק גם בחברות הליסינג השונות- יש מבצעי סוף שנה ואם החלטת להשתדרג זה בדיוק העיתוי המתאים.

אם אתה מתעקש על מיני או סופר מיני חדשות אז יונדאי I20 לפחות לדעתי עדיפה על הפיקנטו ובסביבות התקציב שלך -אם לא חדש מהניילון 2013 אז 2012 בוודאות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי האמינות של הג׳אז והגיר שלה ועלויות התיקון של הגיר אין לי ידע אישי ועל כן אני לא יכול להביע דעה, אבל אני יכול לציין שלדעתי בהחלפה לקיה פיקנטו אוטומטית תרגיש בעיקר ירידה גדולה בביצועים לאור גיר אוטומטי 4 הילוכים בלבד ומנוע קטן לעומת הג׳אז שהיא בעלת גיר רציף שממצה את יכולות המנוע ומנוע גדול יותר.

כמו כן הג׳אז מרווחת משמעותית, כמעט כמו רכב משפחתי ובעלת תא מטען סביר בהחלט והפיקנטו קטנה מאד בפרמטרים אלו.

לאור הקילומטרז הרב שאתה עושה, הייתי שוקל להחליף לרנו פלאונס דיזל משומשת, למיטב זכרוני מסוף 2011 היא החלה להימכר בארץ עם גיר כפול מצמדים. אני משער שניתן להשיג כזאת בסביבות המאה אלף ש״ח. או טויוטה פריוס 3 כלומר הדגם הנוכחי שהחל להימכר בארץ החל מסוף שנת 2009 וגם ניתן להשיג סביב המאה אלף ש״ח. את פריוס 2 לא הייתי שוקל, בתור רכב יש לה מגרעות גדולות מדי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בוקר טוב,

אשמח לקבל את חוות דעתכם על המקרה הבא, ובעצם, כיצד עלי לנהוג.

ברשותי כרגע הונדה ג'אזז שנת 2007 עם 166,000 קילומטר.

אני עושה בשנה 35,000 קילומטר.

לאחרונה עלתה התאוריה לפיה, מתישהו, בעוד 20,40,60,80 הגיר עתיד ללכת (אחרי הכל, סביבות ה-200). כאשר שאלתי אדם אשר יש לו הונדה, והלך לו הגיר (אני מכיר את הסיפור באופן אישי), הוא ציין כי התיקון עלה לו סביבות ה-15,000 ש"ח. מחיר שלדעתי האישית נשמע הזוי לחלוטין, אבל בשביל זה אני פה.

אף אחד מאיתנו לא קוסם, וידוע, שבשלב זה או אחר, זה יבוא. השאלה הנשאלת היא ככה. כרגע, המחירון של הרכב לפי לוי יצחק הינו 55,000 (יופי..) אבל אין ממש רוכשים לרכב. אני שוקל לעשות טרייד אין על הרכב ולעבור לקיה פיקנטו חדשה (כן, אני יודע, מעבר מטורף מהונדה לקיה צעצוע לכאורה, אבל יש פה הרבה שיקולים, ואחד מהם זה באמת האחריות על מנוע וגיר עד 150,000 קילומטר שמדבר אלי מאוד).

הציעו על הרכב בטרייד אין 38,000 (נניח 40,000 אם אני אתמקח איתם טיפטיפה). השאלה הנשאלת היא ככה. האם שווה באמת לעשות את הטרייד אין מהפחד שבאמת בעוד X קילומטרים יתחילו הבעיות? ויותר מזה, האם אכן החלפה של גיר אוטומטי של הונדה ג'אזז מהשנים הללו עולה 15,000 ש"ח?. והנתון הכי מוזר שהוא אמר לי, שהם נותנים אחריות של לערך חצי שנה (במקרה הטוב).

אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בדברים. כרגע השיקול שלי הוא האם לשדרג ולהפסיד יחסית סכום עתק על הרכב אבל לכאורה לקבל שקט לכמה שנים טובות, או... לא לפחד מהשד ואם וכאשר יבוא, עדיף להשקיע X (שהוא פחות מההפסד בטריד אין) ולהנות משקט יחסי (אבל האם זה לעוד כמה שנים? - אף אחד לא יכול להבטיח).

אשמח לשמוע את כל חוות הדעת ושיקולים שלכם מנסיון (ולא בהכרח בכל הקשור להונדה). תודה ושבת שלום.

גם לי יש את אותה דילמה רק כמובן בקטן יותר , דייהטסו אפלאוז עם 112K ק"מ שנת 98 אני יד שנייה .

מתפקדת טוב אבל לא אקבל עליה יותר מ 10,000 ש"ח

לנסר 2007

פורסם

אם תקבל 10000 ש"ח על אפלאוז 1998 - זה יהיה הישג ראוי לציון.

לדעתי שווה לך לנסוע בה עד שיתקלקל בה משהו שלא שווה לתקן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם הרכב עדיין מתאים לצרכיך ולא מראה סימנים של בלאי - לא בטוח שהייתי רץ להחליף אותו - מהסיבות באות:

1) לגיר אין תאריך תפוגה - אם אתה נוסע בעיקר מחוץ (ולפי הנסועה שלך הנראה שזה המצב) הבלאי של הגיר הוא יחסית נמוך ואין שום סיבה שעם טיפול סטנדרטי הוא לא יחזיק גם מעבר ל-300000 ק"מ ואף יותר.

2) ירידת הערך שתספוג בקניית מכונית חדשה תהיה גבוהה הרבה יותר מהעלות התיאורטית של שיפוץ הגיר (שלא בהכרח יקרה) עלות ירידת הערך הגבוהה (שבטוח תקרה)

המלצתי - אם הרכב הקיים מספק - תמשיך איתו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמה דברים:

1. לדעתי כדאי למכור אותה עכשיו, כי בעוד שנתיים מלבד העניין של הגיר, היא תהיה מעל ל-200 אלף קילומטר שזה מחסום רציני מאוד מבחינת מכירה, ויהיו לה מתחרות לא פשוטות(בדמות אותה פיקנטו וחברותיה)

2.ראיתי את המודעה שלך ביד 2, לדעתי אתה עדיין יכול להוציא יותר ממה שקבעת

3.לא חובה ללכת לקנות חדשה מהסוכנות, יש מספיק פיקאנטו אוטומטיות עם נסועה נמוכה שנמכרות במחירים נמוכים משמעותית.

פורסם

לי יש זוג חברים עם ג'אז 2007, לרכב עבר של השכרה והוא נסע כבר 220 אלף קילומטרים, מה שהוחלף ברכב מעבר לטיפולים שגרתיים הוא רדיאטור וכמה פיוזים סוררים, חוץ מזה אמין מאוד.

הקילומטראז' שלך כבר גבוה, אני חושב שאתה יכול לנסוע איתה עוד שנה-שנתיים בקלות, אחר כך כבר תחליט מה לעשות, אולי תחסוך סכום גדול יותר לסופר מיני חדשה או שתמצא ג'אז הייבריד משומשת.

• תוכן חדש...