Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלנסר ששרתה את המשפחה מאז שנת 1993 (יד ראשונה) מתקרבת בצעדי ענק לשירת הברבור שלה .

התקציב לרכב -כ 60K

הרכב שיחליף את הלנסר ישמש נהג יחיד ולנסיעות קצרות מחוץ לעיר.

אין צורך הבאגז' מרווח .

עדיף גיר אוט'

רובוטי יהיה חסכוני יותר ,נצטרך לבדוק את התאמתו כי הוא מתנהג בצורה שונה ברכבים שונים .

עדיף רכב בו הישיבה גבוהה - SX4 עונה על דרישה זו ,לא בטוח שנוכל למצוא כזו ב 60K .

נשמח להמלצות נוספות

פורסם

תבדוק סוזוקי ספלאש 2010 יש אוטומוטיות מהבציר הזה,אומנם גיר עתיק 4 מהלכים אבל יש, היה מבצע ב50K באוטו סנטר נדמה לי על ספלאש 2010 . דבר נוסף הרכב גבוהה ונותן תחושה של ג'פון ומרווח מאד מבפנים:-)

גילוי נאות לי יש אחת ידנית שנתון 12 אז אני לא יודע לגבי האוטומטית מבחינת התנהגות וכו' אני מרוצה מאד משלי ואני נוסע איתה ממוצע של 1500 ק''מ בחודש.

רכב נוסף זה פיאט פנדה,וסיאט מי, מבחינת הקטנות על טויוטה אייגו C1 ו 107 הייתי ממליץ לך אבל לצערי קראתי ברפרוף תצאות של מבחני ריסוק שפורסמו לרכבים האלה והם קיבלו ציון לא הכי "מזהיר" בלשון המעטה.

בעבר פיאט פונטו 05 1250 60כ''סעגלה :-o

היום סוזוקי ספלש 12 1240 95כ''ס :twisted:

פורסם

קראתי השוואות של הרכבים ומבחני דרך,ברובם אם לא בכולם כתוב שהרכב מיועד לעיר ,במה זה מתבטא ?

כפי שציינתי אנו מחפשים רכב לנסיעות קצרות אבל בינעירוניות .

מבחינת גיר, גיר רגיל נפסל מייד בגלל בעיות גב אצל הנהג והרצון להימנע מהפעלה נוספת של הגפיים והגב בזמן הנהיגה .

גיר הכי טוב הוא הרציף כי הוא מהווה שילוב של אוט' ורגיל ומאפשר חסכון בדלק -נוטה לאוט'

הגיר השני הכי טוב הוא הרובוטי אבל יהיה צורך לבצע בדיקה פרטנית על מנת לבדוק את נוחות הנהיגה

באייגו יש גיר אוט' עם 6 הילוכים - האם הוא דומה לגיר רציף ?

פורסם

בתקציב הזה אין לך יותר מדי אופציות למכונית חדשה. העירוניות פשוט תוכננו לתת מענה טוב יותר לבעיות של זיהום אוויר, צריכת דלק, תנועה צפופה ומצוקת חניה. זה בא על חשבון דברים אחרים כמו ביצועים, נוחות, אבזור וכו'. במחיר הזה יש לך נדמה לי רק את הסיאט מיי והסקודה סיטיגו שהן זהות. מבחינה בטיחותית יש היום בYNET תוצאות של NCUP שהן מקבלות ציון מקסימלי יחד עם הקיה פיקנטו לעומת האיגו-107-C1 שנכשלות במבחנים האלה.

כשאתה אומר נסיעות קצרות מחוץ לעיר, תהיה כנה אם עצמך ואם אתה מתכוון לנסוע איתם מתל אביב לראשון לציון אז סבבה אבל אם אתה הולך להתנהל הרבה בנסיעות של עשרות קילומטרים לכל כיוון עדיף לך לעלות לקטגוריית הסופר-מיני ב"מחיר" של ירידה בשנתון.

פורסם

נשמע כאילו הניסאן מיקרה מותאמת בדיוק בשבילך.

מדובר ברכב קומפקטי במידותיו, בעל מנוע צנום נפח בעל 1200 סמ"ק עם צריכת דלק ממוצעת מעולה העומדת על 1:18.5 ק"מ לליטר. ניתן למצוא כזו מליסינג במחיר שהוא מעט מעל התקציב שלך.

אופציות נוספות, אם אהבת את הסוזוקי:

1) סוזוקי ספלאש 2010-11. רובן המוחלט נמכרו לציי רכב ומשמשות להשכרה. בודדות נמצאות בחברות הליסינג, יש לראות כי הן שימשו נהג יחיד ולא שומשו ע"י נהגים רבים.

2) צמד הקומפקטיות יונדאי i20 ומאזדה 2 יכולות להתאים, אך צריכת הדלק שלהן תהיה גדולה יותר. ניתן למצוא כאלו בטרייד אין ובחברות הליסינג משנים 2009-10, שיכנסו בתקציב.

פורסם
קראתי השוואות של הרכבים ומבחני דרך,ברובם אם לא בכולם כתוב שהרכב מיועד לעיר ,במה זה מתבטא ?

כפי שציינתי אנו מחפשים רכב לנסיעות קצרות אבל בינעירוניות .

מבחינת גיר, גיר רגיל נפסל מייד בגלל בעיות גב אצל הנהג והרצון להימנע מהפעלה נוספת של הגפיים והגב בזמן הנהיגה .

גיר הכי טוב הוא הרציף כי הוא מהווה שילוב של אוט' ורגיל ומאפשר חסכון בדלק -נוטה לאוט'

הגיר השני הכי טוב הוא הרובוטי אבל יהיה צורך לבצע בדיקה פרטנית על מנת לבדוק את נוחות הנהיגה

באייגו יש גיר אוט' עם 6 הילוכים - האם הוא דומה לגיר רציף ?

באייגו אין גיר אוטומטי עם 6 הילוכים, יש גיר רובוטי 5 הילוכים. זה ממש לא דומה לרציף, ברציף אין הרגשה של החלפת הילוכים - ברובוטי יש ועוד איך, וזה משהו שמצריך התרגלות.

פורסם

שלום Skoda-TSI,

לטויוטה אייגו יש גיר אוטומטי-רובוטי עם 5 הילוכים. מדובר בגיר שאופי פעולתו שונה מאוד מאופי הפעולה של גיר רציף ואכן מומלץ לבצע נסיעת מבחן על הרכב כדי לוודא שהוא מתאים לכם. גיר רציף ברכבי טויוטה תוכל למצוא בטויוטה יאריס החדשה או בטויוטה ספייס ורסו.

לדעתי סוזוקי SX4 כן תוכל להתאים לדרישות ולתקציב שהצגת. גם סוזוקי ספלאש יכולה להתאים לכם. יש לה מנוע קטן וחלש יותר (1.25 ליטר לעומת 1.6 ליטר) ולכן היא מתאימה יותר לנסיעות עירוניות, לדעתי זאת הייתה הכוונה בכתבות שקראת. אין הדבר אומר שאי אפשר לנסוע איתה גם מחוץ לעיר, זה פשוט אומר שהיא קצת פחות מהירה על כבישים מהירים.

בנוסף בסכום של כ-60 אלף ₪ תוכלו לרכוש גם ניסאן טידה 4 או 5 דלתות, מכונית משפחתית טובה, אמינה וחסכונית שתוכל גם כן להתאים לדרישותיכם.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

האמת שלא קראתי את כל השרשור אבל אני יכול להגיד לך שאם אתה מחפש רכב בקטוגריית מיני (כדי שתוכל לקנות חדש מהיבואן ב 60k) הסקודה סיטיגו עולה על כולן! רכב חסכוני בדלק- 1:19 צריכה משולבת, חדשני- שני מערכות תמיכה חדשות (citysafe, holdhill), מרחב פנימי מפתיע במיוחד, תא מטען הגדול בקטגוריה ועיצוב פצצה אבל זה כבר עניין אישי.... וכמובן מדובר על מנוע vw ככה שהמוניטין מדבר בשם עצמו!

מה שאני פחות אהבתי בה (כדי שתקבל החלטה נבונה) זה שפתחי האוורור המרכזיים לא מתכווננים, החלונות מאחור נפתחים חלקית בלבד ואבזור בסיסי בלבד שקצת מציק לי...

כדי שתבין על מה אני מדבר אתה צריך לעשות נסית מבחן על הסיטיגו רק כדי שתופתע מהרכב.... ככה או ככה שיהה בהצלחה:wink:

• תוכן חדש...