Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע Z12XE ,1.2 ,ליטר , הרכב שנת 2004 , נסע עד היום 155 אלף .

ראיתי קסטרול ממליצים על שני סוגים :

edge 0W30

Magnatec 10W40

ליקווי מולי זה בכלל סרט מה שהולך אצלהם.

עד היום עפ"י הקבלות של המוסך היה נכנס SL/CF-10W40 .

תוואי הנסיעה הוא בעיקר בין עירוני עם מעט פקקים ( ראשון-פ"ת-חולון )

מה לעשות חברים ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

עזוב אותך ממה המוסך שם לך במנוע. תסתכל בראש ובראשונה על איזה שמן היצרן ממליץ לך. מוסכים ולא מעט אנשים ממליצים על מה שלא תמיד מומלץ לך על ידי החברה. הנה דוגמא למשל, קח את חברת טיוטה. זה כבר מספר שנים שטיוטה ממליצה על שימוש בשמן 5W-30 למכוניות שלה. ישנם מוסכים, בעלי מקצוע ובעלי חנויות חלקי חילוף שימכרו לך 10W-30 ולא רק זאת, גם יגידו לך "הנה, יש לי שמן מקורי של טיוטה בצמיגות 10W-30, כלומר זה מה שהחברה רוצה למכוניות שלה". האם זה נכון?

לא בדיוק. קודם כל זה לא שמן מקורי של טיוטה אלא מישהו מייצר את השמן עבורה. דבר שני, יש להשיג גם שמן 10W-20 וגם 5W-20 של טיוטה, נו אז מה? זה אומר שגם השמן הזה הוא מה שהחברה מבקשת? לא בהכרח.

לכן תסתכל מה היצרן מבקש. אצלי בפיאסטה הקשישה היצרן מבקש 15W-40 ועוד בדרגה SG ועוד ממליץ להחליף את השמן כל 10 אלף ק"מ אם אינני טועה. איזו בדיחה, שמן כזה היום אנשים לא משתמשים בו ואם כן אז מחליפים כל 6 אלף ק"מ. מי היום מעלה על דעתו "למשוך" 10 אלף ק"מ עם שמן מינראלי שהוא נחות מחצי סינטטי או סינטטי מלא ובעוד שהמינראלי הוא בדרגת API SG? בקיצור אני משתמש ב10W-40 והרכב נוסע מעולה. אני מתכוון בקרוב לעבור לסינטטי מלא 5W-40.

בקיצור ולעניין, אין כל מניעה בשבילך לעבור ל 5W-40 סינטטי מלא. הרכב שלך רק יודה לך. הייתי אומר לך אפילו 0W-40 אבל השמנים האלה יקרים בטירוף. חלקם מגיעים למעל 300 שקלים למיכל של 4 ליטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הלוואי והייתי יודע מה היצרן ממליץ לי לשם ( אולי אני אשלח מייל לאופל ?)

אז 5W40 או 0W40 ? אין לי בעיה להשקיע כי זה מתחלק לשנה שלמה ואני מחליף פעם בשנה , זה יוצא פחות משקל ליום !

משנה של איזו חברה ? כמובן לא של איזה פירמה עלומת שם , קסטרול , ליקווי מולי , ולוולין וכו' .

פורסם

5W40 יספיק. אותו ניתן למצוא בקלות והמבחר רב.

יש לבדוק מהו התקן אותו דורש היצרן, זה יופיע בספר הרכב או דרך פרופסור גוגל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז לאחר חפירה לא קלה :

http://www.vauxhall.co.uk/content/dam/Vauxhall/Europe/united_kingdom/nscwebsite/uk/00_Home/Owner_Services/owners_manuals/corsa/CorsaOwnersManual_Aug03.pdf

זה הספר , בעמוד 216 הומלץ על התקנים , ובעמוד 217 הומלצו הצמיגויות .

הצלבה קלה העלתה את השמן הזה :

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-Magnatec-5W40-C3.html

ואני שואל את מומחי הפרום ,יתאים ?

פורסם

שלום,

אני מניח שהשמן הזה יתאים, אבל באותו האתר יש שמן של VALVOLINE שעומד מדויק בהמלצות היצרן הבאות:

When topping up, always use engine oil

of quality GM-LL-A-025 or GM-LL-B-025

הוא קצת יותר יקר:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Valvoline-SynPower-5W40-5L

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דווקא נראה שוהא מתאים יותר למנועי הדיזל של אופל מאשר למנועי הבנזין .

ה GM-LL-B-025 מותאמים לדיזל בעוד שה GM-LL-A-025 תואמים לבנזין (עמוד 215 ב PDF), האם אני טועה ?

רק שלא תבינו אותי לא נכון , כסף זה לא הנושא כאן, ההפרשים כ"כ זניחים :wink:

עפ"י הבנתי הפשוטה יש את התקן הכללי שהוא ה ACEA, ויש את התקן של היצרן שבמקרה שלי זה ה GM-XX-A-XX .

האם להצמד להגדרה של ה GM ?

• תוכן חדש...