Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם- בבקשה תקראו כל מילה באשכול הזה כדי שתוכלו לענות לי כמה שיותר טוב על השאלה, משגע אותי שאנשים לא קוראים מה אני כותב ואז עונים תשובות מעצבנות, אם זה נראה לכם ארוך פשוט אל תקראו (כבר נכנסתם זה 5 דקות :p )

טוב אז קראתי את האשכול המבורך - דו"ח משומשת: פג'ו 206, מודל 2004, 1.4, ידנית (הפורום לא נותן לצרף קישורים כי אין לי 20 הודעות:evil: )

ממש שיכנע אותי שהרכב נחמד, לי אין שום בעיה עם הרכב - אני מעדיף אוטומטי אבל אם יהיה ממש חייב ידני - אז אני יהיה מוכן להתפשר (חייב ? :-( ).

אם זה היה הדבר היחיד שהייתי רואה על הרכב הזה לא הייתי חושב על השאלה "כדאי לקנות אותו? "

אני מחפש רכב לא יקר (אני מדבר של שנתונים 2001-2003) שצריכת הדלק שלו תיהיה עדינה (אולי לעבוד במשלוחים איתו כמה חודשים נחמדים) וזהו - שפשוט יהיה רכב נוח ויתן תמורה טובה למחיר, שאני לא יהיה חבר טוב של המוסכניק ושאני לא יראה הרבה חיובים של תחנות דלק בכרטיס אשראי.

הבעיה מתחילה כשבחיפושים שלי באינטרנט התחלתי לראות שהרבה אנשים מדברים על הרכב הזה דברים לא נעימים, מה לא שמעתי.. "מתחמם מהר" "יש לדגם הזה מחלה עם סדק בבלוק המנוע" וגולת הכותרת "האוטומט על הפנים !!".

אני פה כדי לשאול אותכם חוות דעת שלכם והכי חשוב אם יש למישהו נסיון עם הרכב הזה - גם אם זה נסיון רע וגם אם נסיון טוב, אם יש לכם המלצות כלשהם או דברים שחשוב לבדוק במצב של בדיקת רכב (אם תתנו אישור) או כל דבר שאתם חושבים שאני צריך לדעת ויעזור לי...

תודה רבה לכולם !

פורסם

יש מלא שרשורים על הדגם הזה בפורום וקשה לי להאמין שדווקא בשרשור שלך תקבל מידע חד משמעי שלא פורסם בעשרות השרשורים הקודמים.

אבל אני אזרום איתך - באופן כללי הדגמים הידניים של ה 206 מומלצים יותר מהאוטומטיים. גם בגלל רמת האמינות של הגיר האוטומטי הזה (במיוחד בדגמים שלפני 2003) וגם בגלל שהגיר האוטומטי מסרס את ביצועי הרכב. אם אתה מחפש חיסכון בדלק אז ללא ספק הידני עדיף.

הלאה לגבי האמינות. מנוע ה 1.4 ליטר זה מנוע מאוד ותיק של פיג׳ו, שרץ מאז 1988 ועד היום. אם הוא היה כזה גרוע כנראה שלא היו ממשיכים להשתמש בו למשך כל כך הרבה זמן. המנוע הזה רגיש להזנחה ורגיש לשימוש במי ברז במקום נוזל קירור. מי שלא מקפיד על רגישויות אלו עלול לגלות במהרה שהרכב מתחמם או מפתח סדק בבלוק. אז יש גרעין של אמת בסיפורים אבל הם גם לא נכונים לחלוטין.

הלאה לגבי עלויות האחזקה. ה 206 היא מכונית טובה אבל למי שמחפש בראש ובראשונה עלויות אחזקה נמוכות יש אופציות טובות יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יש מלא שרשורים על הדגם הזה בפורום וקשה לי להאמין שדווקא בשרשור שלך תקבל מידע חד משמעי שלא פורסם בעשרות השרשורים הקודמים.

אבל אני אזרום איתך - באופן כללי הדגמים הידניים של ה 206 מומלצים יותר מהאוטומטיים. גם בגלל רמת האמינות של הגיר האוטומטי הזה (במיוחד בדגמים שלפני 2003) וגם בגלל שהגיר האוטומטי מסרס את ביצועי הרכב. אם אתה מחפש חיסכון בדלק אז ללא ספק הידני עדיף.

הלאה לגבי האמינות. מנוע ה 1.4 ליטר זה מנוע מאוד ותיק של פיג׳ו, שרץ מאז 1988 ועד היום. אם הוא היה כזה גרוע כנראה שלא היו ממשיכים להשתמש בו למשך כל כך הרבה זמן. המנוע הזה רגיש להזנחה ורגיש לשימוש במי ברז במקום נוזל קירור. מי שלא מקפיד על רגישויות אלו עלול לגלות במהרה שהרכב מתחמם או מפתח סדק בבלוק. אז יש גרעין של אמת בסיפורים אבל הם גם לא נכונים לחלוטין.

הלאה לגבי עלויות האחזקה. ה 206 היא מכונית טובה אבל למי שמחפש בראש ובראשונה עלויות אחזקה נמוכות יש אופציות טובות יותר.

תודה על התשובה, בהחלט שוטטתי בכל רחבי הפורום ויש אשכולות יותר ישנים וכאלה שלא עונים לי על השאלות - חשבתי שאם אני אפתח אכול משלי בו אני ישאל בדיוק מה שאני צריך בכל פעם זה יהיה לי הרבה יותר קל :)

האמת שגם לפי מה שראיתי עלויות הטיפולים מאוד גבוהות אבל לא הצלחתי למצוא שום רכב אחר שעונה לי על כל הפרמטרים (זול, צריכה נמוכה שיראה סבבה - לא פונטו או בלנו) הדבר הנורמלי היחידי שראיתי זה יונדאי גטס, גם לא ממש בדקתי עליה וגם הפיג'ו ניראית הרבה יותר מתאימה לי..

השאלה פה היא - אם אני לוקח את הרכב לבדיקה לפני קנייה - אני יכול להגיד להם שיבדקו באיזה מים הוא משתמש, או אם הטיפולים היקרים כמו רצועת טיימינג או דברים כאלה הם קרובים ? הם יכולים לבדוק את זה במיוחד בשבילי ולהשים לב לזה ?

תודה וסליחה אם אני יחפור זה רכב ראשון שאני קונה (עד היום קניתי קטנועים ועכשיו עברתי ל4 גלגלים :) )

פורסם

דווקא עלויות הטיפולים ב-206 לא גבוהות במיוחד. החלפים זולים, העבודה פשוטה יחסית כך שבאופן כללי הטיפולים השגרתייים לא יקרים במיוחד.

במכון בדיקה לא יגידו לך איזה סוג של מי קירור יש ברכב. יכול להיות שהם יכולים להגיד לך, בפועל בדיקה שעושים במכון בדיקות לפני קניה לא יגידו. סביר להניח שיכתבו שיש "קורוזיה ונזילות בחיבורים" גם אם אין, זה נקרא בשפת הפורום כסת"ח. גם את עניין הטיימינג לא יגידו לך בבדיקה, אבל זה משהו שאתה יכול לבדוק לפי היסטוריית הטיפולים שיציג לך הבעלים הקודמים.

פורסם
דווקא עלויות הטיפולים ב-206 לא גבוהות במיוחד. החלפים זולים, העבודה פשוטה יחסית כך שבאופן כללי הטיפולים השגרתייים לא יקרים במיוחד.

במכון בדיקה לא יגידו לך איזה סוג של מי קירור יש ברכב. יכול להיות שהם יכולים להגיד לך, בפועל בדיקה שעושים במכון בדיקות לפני קניה לא יגידו. סביר להניח שיכתבו שיש "קורוזיה ונזילות בחיבורים" גם אם אין, זה נקרא בשפת הפורום כסת"ח. גם את עניין הטיימינג לא יגידו לך בבדיקה, אבל זה משהו שאתה יכול לבדוק לפי היסטוריית הטיפולים שיציג לך הבעלים הקודמים.

מה זה כסת"ח ?

אני לא יכול לבקש מהמוסך הבודק שישים לב בכוונה לדברים האלה ?

למה הם כותבים סתם שיש קורוזיה ונזילות בחיבורים, יכול להיות שזה מוסך ספציפי שעושה את זה ?

סליחה על החפירות ותודה רבה על התשובות :beerchug:

פורסם

כסת"ח זה ראשי תיבות של צמד המילים כיסוי תחת. זה סלנג צבאי.

למה שמים כסת"חים? כי מכון הבדיקה מחויב על פי חוק לתת לך אחריות של שלושה חודשים על ממצאי הבדיקה. אבל מכון הבדיקה רואה פיג'ו ישנה עם מעל ל-150 אלף קילומטרים והדבר האחרון שהוא רוצה לעשות זה לקחת אחריות על המנוע של הרכב. אז מוסיפים כסת"ח שאומר שיש נזילות וקורוזיה בחיבורי המנוע ואם במקרה הולך לך המנוע בחודשים שלאחר מכן, המכון מכוסת"ח.

פורסם

אני נוסע כבר שנה+ על פג'ו XT 1.6 - 2003, אוטומט.

קנית ב 106 ק"מ, עכשיו אני על 122 ק"מ.

צריכת דלק 1:12, כאשר רוב רוב הנסיעות שלי הן בינעירוני לעבודה חצי שעה כל כיוון, כאשר לעיתים פקוק.

+ סופי שבוע נסיעות ארוכות יותר. זה ממש יציב לי על 1:12, נוסע על 110 רוב הזמן.

בנתיים אני מרגיש שעלויות הטיפול שלי לא קטנות.

הלכה לי המשאבת דלק - וכבר פעמיים יש בעיה עם הגומיה - דבר הגורם לריח של דלק.

היו לי קצת נזילות שתיקנתי.

יש לי בעיות חשמליות שבאות והולכות, אני לא מתקן כי הן לא עקביות. איתות שפתאום מגביר קצב, היה לי בעיה עם הסגירה דלת אחורית טיפה.

החלפתי גלגלים ישר שקניתי. יצא לי גם להחליף כבר מצבר.

החלפתי את זוג בלמים בטיפול השנתי.

קטנות אחרות:

ידית האיתות קצת נוקשה, יש לי תחושה שהיא לא תאריך ימים. אבל סוחבת, ואני משתדל לא להרביץ לה.

נורות החלפתי כבר 1 אחורי, 1 קדמי.

החורים של השפירצר של השמשה הקדמית כבר די סתומים.

בקיצור מרגיש לי שהרכב לא חדש מהניילון. אבל בנתיים עושה את העבודה טוב מאוד. תחושת נסיעה טובה, המנוע 1.6 מאפשר לי לסחוב טוב גם בעליות. לא נתקעתי אף פעם. חוץ מזה חיצונית הרכב נראה טוב, לא ישן.

אני לא יודע אם זה נחשב יקר או זול ביחס לרכבים אחרים בשנתון הזה, יש מחיר יקר יותר לאחזקה של רכב ישן.

אני הייתי קצת יותר אופטימי, גם יכול להיות שזה המחיר של יישור קו של האוטו.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

בכל רכב בשנים האלה יהיה בלאי, מצבר, בלמים, צמיגים- סיכוי גבוה שתצטרך להתעסק איתם בכל רכב.

אני קניתי את הרכב שלי (זה שאת הסיכום עליו קראת) לפני טסט, בידיעה שצריך להחליף רביעיית צמיגים ולעשות טיימינג כי הבעלים הקודם לא ידע מתי עשו. קראת את הסיכום שלי, אז ראית שיישור הקו כלל טיימינג+משאבת מים, צלחות ורפידות בלם קדמיות חדשות, ורביעיית צמיגים חדשה. בנוסף היה בלת"ם אחד של חיישן חמצן שלא חש בטוב והוחלף. החצי שנה האחרונה היתה שקטה לחלוטין (2 נורות קדמיות שהוחלפו לא נחשבות עבורי לתקלה), ואני מקווה שגם השנה הקרובה לא תפתיע מעבר לטיפולים שוטפים.

זו לא המכונית המשומשת הראשונה שאני קונה, אז כבר למדתי שהחצי שנה-שנה הראשונה עם הרכב היא תקופה של השקעות והפתעות, ולכן בחישוב התקציב לקניית רכב *תמיד* נשאר סכום כסף בצד ליישור קו. זה משהו שחייבים לקחת בחשבון.

דגם הXT הוא הדגם המאובזר, וכבר שמעתי כמה עדויות (כולל של המגיב שמעליי), שהוא לא מזדקן כ"כ יפה מבחינת בעיות חשמל. הדגם שבו אני נוסעת הוא דגם בסיסי שאין בו הרבה מה שיתקלקל מהבחינה הזו. אם אתה הולך על אוטומט, הXT 1.6 יהיה עדיף על פני ה1.4 האוטומטיות, אבל המורכבות (היחסית) החשמלית צריכה להילקח בחשבון ומומלץ לבדוק היטב מה בדיוק עובד ומה לא.

כדי להקטין את ההפתעות למינימום, בעיקר כשהתקציב נמוך מלכתחילה, מומלץ לחפש את הרכב שייתן הכי הרבה שקט מבחינת ההוצאות הגדולות הידועות:

1. עם טסט כמה שיותר ארוך

2. עם צמיגים כמה שיותר חדשים

3. עם הוכחה לטיימינג שנעשה בזמן/ק"מ שנותן לך מרחב נשימה (הוכחה בדמות חשבונית ממוסך)

4. כמה שיותר נקודות זכות על מצבר חדש, קלאץ' חדש (אם כבר היה צורך להחליף), תיעוד טיפולים קודמים כמה שיותר אחורה.

יכול להיות שרכב כזה יימכר במחיר גבוה יותר מרכבים דומים לו, אבל זה יחסוך לך הוצאות אח"כ.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תודה לכל המגיבים :)

מעניין אותי לדעת אם יש הבדל עצום בין אוטומט לידני, אם כן במה מתבטא ההבדל ?

דברים כמו צריכת דלק והפקת יותר כוח מהרכב הם ברורים לי אבל יש דברים שהם מעבר ? :?:

פורסם
אמינות. הגיר האוטומטי, בעיקר בשנתונים המוקדמים, לא מצטיין באמינותו, שיפוץ שלו הוא לא זול ולא בהכרח מבטיח ראש שקט.

תודה רבה לכל מי שעזר לי אם יהיו לי עוד שאלות אני אשאל פה :-D

• תוכן חדש...