Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להגיד לי מה זה?? זה בתיבת הילוכים! אני משחק עכשיו במשחק מחפש ואני יכול לשנות משהו(נראה לי שניות) של כל הילוך! אז מישהו יכול להגיד מה הפירוש של המספרים שאני משנה?

לדוגמה:

1st - 3.270

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

gear ration בתרגום לעברית זה בעצם יחס גלגלי השיניים , ז"א , היחס בין מספר גלגלי השיניים של הגלגל שמגיע מהמנוע , לבין גלגל השיניים שמעביר הלאה את הכוח לגלגלים.

אם אתה צריך את זה למשחק מחשב , אז תעשה gear ration של 0.7 בהילוך הראשון. ככה האוטו יוכל להגיע ל-250 קמ"ש בהילוך ראשון!!!!!!!!!!! (אבל הוא יאיץ כמו אוטובוס שמסיע קבוצה של שומרי משקל בעליות של פוריה...)

וואלאק אתה!!

פורסם

gear ratio הוא יחס העברה .

יחס העברה הוא היחס שבין הכוח שמגיע מהמנוע לתיבת בהילוכים לבין הכוח שמתורגם ע"י הגלגלי שיניים ומועבר לגלגלים .

כמה שיחס ההעברה גבוהה יותר הגלגלי שיניים יכפילו את המומנט שמגיע מהמנוע ואל הגלגלים ככה יהיה לך הרבה כוח שמוכפל אל הגלגלים אבל המהירות שתתורגם תיהיה קטנה מאוד.

בהילוכים ראשונים היחס הוא הקצר ביותר זאת כדי להניב תאוצה אופטימלית לתזוזה .

יחס העברה ארוך מתורגם ככה שהמהירות שתגיע לגלגלים תיהיה כמה שיותר דומה למהירות של המנוע ואף בהילוכי יתר יותר גבוהה שם המהירות תיהיה גבוהה אך המומנט יהיה נמוך מאוד יחסים כמו 1:0.75 וכאלה .

אפשר לראות במכוניות ספורטיביות יחסי העברה קצרים מאוד שתורמים לתאוצה טובה .

במכוניות שבנויות יותר לנסיעה רגוע ונינוחה נראה יחסי העברה יותר ארוכים שיכולים לספק שיוט שקט ונינוח בטורים נמוכים אך לא תמיד תאוצות טובות . יש להזכיר כי זה משתנה בין כל אוטו לאוטו לפעמים ההבדלים אפילו גדולים מאוד .

מקווה שלא הפרזתי בהסברים .

ים long time no

• תוכן חדש...