Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מבצע היום החלפה של נוזל קירור לאחי הגדול ביאריס 2001, לאחר שכבודו נזכר שלא בוצעה החלפה מאז שהרכב בבעלותו (2003!!!)

ביצעתי המון פעמים החלפות נוזל קירור במגוון של רכבים, אבל ביאריס עוד לא.

האם יש דרך מיוחד של ניקוז אוויר ביאריס? מישהו יכול להסביר/להעלות שירטוט או תמונה של איפה נימצא השסתום ניקוז?

תודה מראש.

פורסם

אין צורך לבצע ניקוז אוויר ביאריס. לאחר ההחלפה ובמשך הימים הקרובים עקוב אחר מפלס הנוזל ברדיאטור ובמיכל העיבוי, יכול להיות שתצטרך להוסיף קצת.

אתה יכול לראות היכן נמצאים פקקי הניקוז באיור המצורף (ואני מציע שלא לפתוח את הפקק שבבלוק המנוע, זה פתח לצרות), לפקק הרדיאטור ניתן להגיע מלמעלה אם יש לך יד דקה או מלמטה גם בלי להרים את האוטו על ליפט.

איתמר.

repl.pdf

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

או בדיוק לתגובה שלך חיכיתי :-D מאסטר טויוטה.

אני לא פותח שום פקק בבלוק מנוע, לא בא לי לסבך פה את העסק.

מה שחשבתי זה לפתוח את הצינור רדיאטור תחתון לרוקן הכול ולשטוף עם הצינור גינה דרך הפקק של הרדיאטור את המערכת, חשבתי גם לפרק את הצינור העליון ולעשות שטיפה לבלוק.

ולפי דברייך פשוט למלא ולעקוב, לדעתך אולי כדאי לבצע נסיעה ארוכה קצת ואז לבדוק אחרי שהכול יתקרר? הרכב אמור יום שני לנסוע לב"ש פשוט.

ד"א שמן 5W40 של יורול מתאים ליאריס? יש לי גלון שלם חדש ואטום בבית וחבל סתם לקנות, ראיתי שממולץ 5W30 אבל ברמת העיקרון הרכב בכול מוסך אי פעם שמו לו 10W40.

פורסם

פתיחת הפקק = פירוק הצינור. שניהם נמצאים בנקודה הכי תחתונה של מערכת הקירור.

רוצה להיות צדיק יותר מהאפיפיור? רוקן את המערכת, מלא מים רגילים, תן למערכת לרוץ, המתן שהרכב יתקרר, רוקן את המערכת שוב ומלא נוזל קירור. ככה תבטיח למינימום את המצאות הנוזל הישן ולא יקרה דבר נוזל הקירור החדש ימהל במעט מים שישארו במערכת, ממש לא סיפור גדול.

וכן, לאחר המילוי כדאי לבצע נסיעה של כמה דקות, לתת לרכב להתקרר ולבדוק אם חסר וכמה.

אין בעייה עקרונית עם שמן 5W40 ביאריס אבל שמן 5W30 יביא לשיפור מזערי בביצועים וצריכת הדלק, זאת בהנחה שהמנוע עדיין במצב טוב, בלי יותר מדי חופשים ואכילות שמן.

בדוק ששמן היורול שברשותך עומד בתקן API SJ ומעלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...