Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו 340 - מישהו ראה/שמע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו ראה לאחרונה וולוו 340/360?

בפעם האחרונה שראיתי הייתה אחת למכירה לפני כחמש שנים ביד2, ומאז לא ראיתי דגם כזה יותר.

אשמח לקצת תגובות מאנשים שיש להם מושג איפה ניתן למצוא את הדגם הנ''ל.

JEP.

פורסם

ה240 יותר יפה:wink:

עכשיו ברצינות, זה אכן רכב נדיר, נדמה לי כי יש יחידות בודדות בארץ, לא נראה לי שהוא יובא באופן סדיר

(הוא קצת דומה לאלפא) נראה לי שמה שראית זה היה יבוא אישי,

אני חושב שחברי הפורום יוכלו לשפוך מעט אור על הדברים,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

היה יבוא סדיר לארץ, והיו יחסית לא מעט כאלו. אם כי דגם 360 (מנוע 2.0 ליטר כמו בוולוו 240) למייטב ידיעתי לא יובא.

דגמים אחרים כן.

אני מכיר אחת נוסעת בשימוש יומיומי, היא לא למכירה ואין לי כוונה למסור פרטים מעבר לכך.

אגב, דגם זה השתמש בגיר אוטומטי רציף שפותח על ידי DAF, שהוא למעשה הגיר הרציף הראשון בהיסטוריה.

11.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני כמעט בטוח שיש זוג מוזנחות כאלה בשטח של מוסך וולוו אלטשולר בנשר, נסה ליצור קשר עם בעלי המקום לעוד פרטים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הוולבו 340 נמכרה עד שנת 90' כולל.

היא הוצעה עם תיבה ידנית 5 מהירויות או אוטומטית רציפה.

הגיר שכן מאחור והמתלה האחורי היה מסוג דה דיון.

בשל המבנה המיוחד, נהנתה ה 340 מחלוקת משקל מצויינת ואחיזת הכביש היתה גבוהה.

בשנת 87' הוצגה גירסת 1.7 שעתה שימוש אף היא במנועי רנו, אם כי הפעם היה מדובר במנוע חדש שפותח לכבוד הרנו 21 בנפל 1.7, הוא הציע ביצועים עדיפים בהרבה מאלו של גירסת ה 1.4.

ה 360 הוצגה בשנת 84' כגירסת 4 דלתות של המכונית, עם מנוע ה 2.0 המוכר מה 240, ומאוחר יותר קיבלה את המנועים הקטנים יותר.

לדגם המוזרק בעל 115 כ"ס היו ביצועים טובים ורמת הגימור היתה גבוהה יחסית.

ה 340\360 היתה פופולארית מאד בהולנד, שם יוצרו מרבית המכוניות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מחפש יותר את הכיוון של ה340 1.7, אם מישהו ראה/שמע אשמח לדעת.

המתלה האחורי היה מתלה דומה לשל האלפא 75?

JEP.

פורסם

אגב, דגם זה השתמש בגיר אוטומטי רציף שפותח על ידי DAF, שהוא למעשה הגיר הרציף הראשון בהיסטוריה.

כל המכונית פותחה ע"י דאף.

כשוולבו השתלטו על דאף ההולנדית בשנת 76' התוכניות לייצור המכונית, שכבר קרמה עור וגידים, היו מוכנות, ובמקום להציגה כדף 343 היא הוצגה כוולבו 343.

אגב, את הסיומת 0 קיבלו כל מכוניות וולבו ב 83'.

פורסם

אוי העליתם בי זכרונות

לדאף 55 שהייתה בבעלותי אי שם באמצע שנות ה 70 אני יד שניה לפני יד ראשונה מרופא אמיתי.:-D

הגיר הרציף וריומטיק איפשר למעשה לנסוע באותה מהירות קדימה ואחורה והרעש מהרצועות היה די מטריד.

מנוע של רנו ובסה"כ הוכיחה אמינות טובה כרכב שני לאשה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מכוניות דאף יובאו לארץ ע"י בני משה קרסו, יבואני רנו.

הדאף 55 היתה הראשונה שהשתמשה במנוע רנו מקורר מיים, במקרה הזה מנוע 1.1.

רוב הרוכשים היו נכים, שהיו זקוקים למכונית אוטומטית, מאחר ורוב המכוניות האוטומטיות בשנים האלו היו מכוניות גדולות ויקרות יחסית.

פורסם
כל המכונית פותחה ע"י דאף.

כשוולבו השתלטו על דאף ההולנדית בשנת 76' התוכניות לייצור המכונית, שכבר קרמה עור וגידים, היו מוכנות, ובמקום להציגה כדף 343 היא הוצגה כוולבו 343.

כנ"ל גם הדגם הקודם, וולוו 66 (אותה באמת לא ראיתי בארץ הרבה זמן), שהיא למעשה DAF 66.

פורסם

הוולבו 66 היתה למעשה דאף 66 משודרגת קלות; וולבו הכניסו בה כמה שיפורים בטיחותיים כמו מוטות הגנה בדלתות, גלגל הגה מרופד, דומה לזה שהיה ב 144 והוספת מצב P בתיבת ההילוכים, עם פין שנעל את המכלול בחנייה.

לוולבו 66 היו מידות צמיגים מיוחדות - 135X14, מעניין אם ניתן למצוא עדיין צמיגים כאלו.

פורסם

עכשיו ברצינות, זה אכן רכב נדיר, נדמה לי כי יש יחידות בודדות בארץ, לא נראה לי שהוא יובא באופן סדיר

אתה מתבלבל בין סדרת 300 לסדרת 400.

סדרת 400 זה דגם המשך, שהוא באמת אף פעם לא יובא לארץ באופן סדיר.

פורסם

יש וולוו 340 מודל 88 שמסתובבת באזור בקעת אונו פ"ת.

לשכנה שלי הייתה פעם במשך שנים וולוו 340 או 360 משנת 85 עם מנוע 2000! הרכב היה מיבוא אישי והיה מאוד מיוחד ויפה שהייתי יושב ומסתכל עליו כל הזמן, הוא היה בצבע כסף עם פסים\קישוטים מקוריים על הדלתות! תמיד חלמתי שהייתי קטן שאקנה ממנה את האוטו כאשר יהיה לי רישיון! לצערי זה לא קרה והרכב נמכר בשנת 2000 כיד 1 ובפעם אחרונה שראיתי אותה זה היה בשנת 2003 ברחוב ריינס בת"א עם שלט למכירה.

אם מישהו ראה אותה או שמע מוזמן להגיב, אני מאוד ישמח לשמוע שהיא עדיין בחיים!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
מכוניות דאף יובאו לארץ ע"י בני משה קרסו, יבואני רנו.

הדאף 55 היתה הראשונה שהשתמשה במנוע רנו מקורר מיים, במקרה הזה מנוע 1.1.

רוב הרוכשים היו נכים, שהיו זקוקים למכונית אוטומטית, מאחר ורוב המכוניות האוטומטיות בשנים האלו היו מכוניות גדולות ויקרות יחסית.

אבא שלי אומר שהדף היה אוטו גרוע מאוד והגיר היה דפוק וכולם נעלמו מהר

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...