Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק קורולה 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

הי חברים,

יש לי קורולה שנת 2008 רובוטית.

צריכת הדלק הממוצעת על פי מחשב הרכב היא בסביבות 10-11 ק"מ לליטר. נסיעה משולבת.

מה כדאי לבדוק לדעתכם?

פורסם

לא אמרת לנו כמה ק"מ עבר הרכבף וזה חשוב.

סיבות רבות יכולות להיות לתצרוכת דלק גבוהה, הייתי מתחיל בבדיקת 4 גזים כדי לראות מה רמת הppm יתכן והרכב נסע נסיעות קצרות בתוך העיר והזדהם מאד מפיח, אפשר לטפל באמצעות חומרים ואינפוזיה במקרים מסוימים התוצאה פנטסטית. אם לא זה המקרה הייתי בודק אם חיישן החמצן לא התעייף ומספר המחזורים שלו תקין.

פורסם

צודקים, באמת שכחתי את הפרטים החשובים:)

הקמ של הרכב: 108K

טיפול אחרון שלו היה ב105K (104000(.

בשנה האחרונה נסענו איתו בסך הכל בערך 4000 ק"מ (אנחנו נוסעים מעט מאוד, 300 קמ בחודש, כאשר נסיעה אחת בחודש היא ארוכה 200 קמ, והשאר נסיעות קצרות יחסית).

הרכב לא מושך הילוכים, אבל מעביר מהר מדי, במהירות של 40 קמ"ש הוא יכול להיות בהילוך חמישי גם..

פלאגים האמת אני לא יודע מתי החליפו, כשאני אקח אותו לטיפול אני אבקש שיחליפו בכל מיקרה לחדשים.

פורסם

קח בחשבון שנסיעה עירונית קצרה - תגרום צריכת דלק גבוהה (היות וייתכן שלא תמיד המנוא יגיע לטמפ' עבודה, למרות שלפי מה שאתה מציין, 2/3 מהק"מ הם בבינעירוני).

האם בדקת גם צריכה בפועל, למעט לפי מחשב הרכב ?

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מופתע שאף אחד עוד לא אמר את זה. האמת שאני בשוק.

צריכת דלק ממחשב הרכב לא נותנת אינדיקציה לגבי הצריכה האמיתית!

מלא מיכל מלא עד שהמשאבה קופצת, אפס את מד הדרך, סע כמו שאתה תמיד נוסע, כשאתה מגיע לרבע האחרון של המיכל חזור לתדלק עד שהמשאבה קופצת.

חלק את מס׳ הקילומטרים במס׳ הליטרים שנכנסו וקבל את צריכת הדלק המדויקת.

חזור על פעולה זו פעמיים וזו צריכת הדלק הממוצעת, והאמיתית ביותר, של הרכב שלך.

פורסם

הפלאגים כבר היו צריכים להיות מוחלפים ב90K ק"מ על פי לוח הטיפולים שנמצא כאן.

יתכן שלא החליפו לך פלאגים בכלל ופה קבור הכלב.

בקש שיחליפו לך בטיפול הזה גם שמן מנוע+מסנן+מסנן אוויר למנוע.

עוד סיבה שיכולה לגרום לצריכת דלק-מצבר קרוב לסוף ימיו. האם המצבר מקורי?

פורסם

הטיפולים כולם בוצעו במוסך מורשה טויוטה, אני אתקשר לאחד המוסכים ואשאל אותם האם החליפו פלאגים.

כל כמה זמן אני צריך לעשות טיפול? כל 15K לא יודע כמה רלוונטי לנו כי זה ייקח לנו 3 שנים

פורסם

טיפול בקורולה צריך לעשות כל 15,000 ק"מ או שנה (הקודם מביניהם).

יש דברים רבים מאוד מעבר לרכב עצמו שמשפיעים על צריכת הדלק כגון הנהג (אופן הנהיגה), תנאי הכביש, מצב התנועה בכביש, מהירות וסל"ד הנסיעה ואפילו מזג האוויר.

גש למוסך שיבדוק האם יש משהו שצריך לתקן/ להחליף ברכב (כולל לחץ אוויר בצמיגים ומצב הצמיגים), תקן/ החלף במידת הצורך, ומעבר לך, תשתדל לנהוג רגוע. על השאר אין לך שליטה ולכן זה מה יש.

פורסם
איך מצבר שקרוב לסוף ימיו יכול להשפיע על צריכת הדלק?

מתח הפעלה נמוך מדי למחשב הרכב יכול לגרום לו לעבוד באופן בלתי צפוי.

מתח נמוך לאחד מהחיישנים (למשל חיישן MAF או MAP) יכול לגרום לקריאה של ערך שגוי של תערובת האוויר ולעליה בצריכת הדלק כי המחשב יזרים יותר דלק להעשרת התערובת.

(ותודה לקורס של בוש שהביא אותי עד הלום 8) )

פורסם
מתח הפעלה נמוך מדי למחשב הרכב יכול לגרום לו לעבוד באופן בלתי צפוי.

מתח נמוך לאחד מהחיישנים (למשל חיישן MAF או MAP) יכול לגרום לקריאה של ערך שגוי של תערובת האוויר ולעליה בצריכת הדלק כי המחשב יזרים יותר דלק להעשרת התערובת.

(ותודה לקורס של בוש שהביא אותי עד הלום 8) )

לדעתי, כשהאלטרנטור תקין והרכב מונע, למצבר אין שום השפעה על החיישנים האלה. נראה לי שהמצבר יכול להיות ריק ולא יורגש דבר.

פורסם

לדעתי הכל תקין, בקשותי קורולה 2009 וצריכת הדלק דומה. לא לשכוח שזו לא בדיוק הצריכה שמדווח היצרן, ה"בעיה" היא הנסיעות הערוניות, תסתכל בבקשה מה המהירות הממוצעת שנסעת יחסית לקילומטרז', תתפלא לראות שהמהירות הממוצעת עומדת על 35 קמ"ש בערך, אם זה מה שאתה רואה הכל תקין.

בנסיעה אחת ארוכה מאוד צרחכת הדלק משתפרת פלאים.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תיראה יש לי את הרכב בנסיעה משולבת אני מגיע ל13 בתוך העיר אני יורד ל11 ומחוץ לעיר נסיעה לצפון מהדרום יצא לי קרוב ל15

בהצלחה

• תוכן חדש...