Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהליך גריטה של הרכב

meteor
שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

רציתי לשאול לגבי תהליך לקיחת רכב לגריטה. לאחר שאני מזמין את השירות ופוגש אותם ליד הרכב, מה הלאה? צריך להציג להם מסמכים מסוימים או שהם צריכים להציג לי משהו? האם הם משלמים לי כסף על המקום? מה כולל כל התהליך של לקיחת רכב לגריטה מהרגע שאני מזמין את הגרר של שירות הגריטה?

אציין שהרכב הורד מהכביש לגמרי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שאתה מדבר על מכירה למגרש גרוטאות (פרוקיה) פרטי, ולא על התוכנית הממשלתית.

אתה צריך:

1. להוריד את הרכב מהכביש במשרד הרישוי. אתה מקבל שטר מכר עבור המנוע.

2. לפרק את לוחיות הרישוי.

3. לסכם עם המגרש על המחיר שהם מוכנים לשלם לך (כמה מאות שקלים כנראה)

4. להזמין אותם לקחת את הרכב. בלי לוחיות רישוי. אתה כן מוסר להם את שטר המכר (כדי שיוכלו להרכיב את המנוע ברכב אחר ולאשר את זה ברשיונות שלו)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח שאתה מדבר על מכירה למגרש גרוטאות (פרוקיה) פרטי, ולא על התוכנית הממשלתית.

אתה צריך:

1. להוריד את הרכב מהכביש במשרד הרישוי. אתה מקבל שטר מכר עבור המנוע.

2. לפרק את לוחיות הרישוי.

3. לסכם עם המגרש על המחיר שהם מוכנים לשלם לך (כמה מאות שקלים כנראה)

4. להזמין אותם לקחת את הרכב. בלי לוחיות רישוי. אתה כן מוסר להם את שטר המכר (כדי שיוכלו להרכיב את המנוע ברכב אחר ולאשר את זה ברשיונות שלו)

הורדתי את הרכב מהכביש במשרד הרישוי וקיבלתי רק טופס בצבע כתום עם העתק של רישיון רכב שעליו רשום "מבוטל פורק" מתאריך שבו זה הודפס. לא נתנו שום שטר מכר למנוע.

אז איך בעצם מתבצעת מסירת רכב לפרוקיה? איך זה מתבצע מבחינה חוקית ומבחינת מסמכים?

שאלה כללית - האם לאחר שהורדתי את הרכב מהכביש, הוא עדיין שייך לי? או שזו כבר נחשבת ערימה של מתכת שלא שייכת לאף אחד? האם אני עדיין הבעלים החוקי של הרכב שכבר נחשב מבוטל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למיטב הבנתי הטופס הכתום הוא שטר המכר.

ברגע שהורדת את הרכב מהכביש הוא חדל מלהיות רכב והפך לערימת ברזל/פלסטיק/זכוכית, שעדיין בבעלותך.

בדיוק כמו מכונת כביסה.

אתה יכול לעשות ממנו פסל סביבתי (אם יש לך גינה למשל) או למכור אותו למי שאתה רוצה.

הורדת לוחיות הרישוי היא כדי שחוכמולוגים לא יחליטו להשתמש בהם ואז המשטרה עלולה להגיע אליך ולשאול שאלות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז בעצם אני צריך לתת את הטופס הכתום למי שבא לקחת את הרכב לפירוק? זה ששם יש צילום של רשיון רכב עם כל הפרטים של הבעלים הנוכחי, זאת לא בעיה? זה כאילו נתתי למישהו תעודת זהות שלי, רק שהיא לא מקורית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משער שהקישור הזה יעזור לך

תודה, אבל הקישור מדבר על תוכנית הגריטה מהמדינה שעכשיו הופסקה ובנוסף הרכב שלי לא עומד בקריטריונים שרשומים שם. לכן זה לא רלוונטי בשבילי. אני התכוונתי למישהו פרטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

אני שוב שואל לגבי המסמך הכתום של הורדת הרכב מהכביש עם העתק של רשיון רכב שעליו רשומים כל הפרטים. האם זה לא מסוכן למסור את המסמך למי שבא לקחת את הרכב לפירוק?

דבר נוסף: לפני שהורדתי את הרכב מהכביש, היתה לו בעיה עם מנוע שאיתה הוא לא יכל לנסוע. ז"א הוא עומד עכשיו עם מנוע לא תקין. עכשיו אני צריך להודיע את זה למי שבא לקחת את הרכב? או שזה לא משנה? האם יש לעניין המנוע השפעה על סכום שהם יהיו מוכנים לשלם?

ועוד משהו: מי שיבוא לקחת את הרכב לפירוק עם גרר, האם הוא יכול פתאום לדרוש כסף עבור הגרר וזה בעצם יהיה הסכום שהם הסכימו לשלם ובסופו של דבר הם יקחו את הרכב בלי לשלם? או שהעובדה שהם באים עם גרר לא קשורה לכסף שהם ישלמו לי?

אני ממש לא מכיר את התהליך ולא רוצה שירמו אותי ולכן שואל את כל השאלות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אתה סוגר איתם מראש על סכום שהם משלמים כאשר הגרירה על חשבונם.

2. לא מסוכן ולא שום דבר, אתה צריך למסור את הטופס הכתום עם הרכב (אחרת לא יוכלו להשתמש במנוע באופן חוקי ברכב אחר)

3. אני לא יודע מה חובת הדיווח שלך על תקלות כאלו ואחרות. מה הבעיה עם המנוע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אתה סוגר איתם מראש על סכום שהם משלמים כאשר הגרירה על חשבונם.

2. לא מסוכן ולא שום דבר, אתה צריך למסור את הטופס הכתום עם הרכב (אחרת לא יוכלו להשתמש במנוע באופן חוקי ברכב אחר)

3. אני לא יודע מה חובת הדיווח שלך על תקלות כאלו ואחרות. מה הבעיה עם המנוע?

יש לו בעיה עם חלקי גל ארכובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...