Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאון V20 טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מניח שאני הולך את השאלה הכי נפוצה והכי מאוסה שנשאלת כאן מפעם לפעם ע"י דרדק זב חוטם מרמת אביב ג' שקיבל מאביו סכום נאה לרכישת רכב חדש.

ובכן, איני ילד, אבל נפלה בחלקי הזדמנות פז להחליף את רכבי (206) ולהגשים חלום קטן- לנהוג ברכב קצת יותר ספורטיבי.

עומד לרשותי סכום של כ- 150-165 אלף שקל ואני מעוניין ברכב חדש.

הדרישות שלי הן כדלהלן-

- זריזות

- כוח (כזה שיוכל להאיץ למהירות סבירה בעליות של שורש גם אחרי שנבלמתי ע"י סובארו סטיישן שנת 92 עמוסה בקונילמל ו-15 ילדיו, שיחיו)

- אמינות

- פרקטיות

בקיצור, לאחר כמה שבועות של בדיקות ומעט נסיעות מבחן, הפיינליסטיות היו-

- מיאטה

- יאריס טי ספורט

- אלפא 147

- סיאט לאון V20 טורבו

המיאטה נפסלה מחוסר פרקטיות בעליל וגם על סעיף הכח. היאריס מכוערת בעיניי וקצת "צעירה" מדי. עם האלפא אני לא כל כך רוצה להסתבך בעיקר מפני שקיבלתי את הרושם שאלפא ממשיכה במדיניות ה-כל-יומיים-במוסך, מעבר לכך שהמחיר נראה לי קצת מנופח ביחס לתמורה...

אז נשארנו עם הלאון.

ובכן, על פניו (על הנייר), הלאון נראית כמו עסקה מעולה. המפרט מרשים, נתוני הביצועים מעוררי השתאות והמחיר אטרקטיבי ביותר. (כן כן, אני יודע, זו לא אלפא 147... אני כנראה לא אתאהב בה מהנגיעה הראשונה בדוושת הגז).

ולשאלות עצמן- יש איזה משהו שאני מפספס? למה המחיר נמוך יחסית? האם הרכב מקיים את הבטחותיו?

מעבר לכך, אני רואה מעט מאוד לאון על הכביש, מה שמטריד אותי באופן מסויים...

קראתי את המבחנים שנעשו ללאון ב"אוטו" והבנתי שלא מדובר ברכב ספורט פר-אקסלנס, אבל אני חושב שאני דווקא מתאים לקטגוריה הזו. כלומר השילוב בין רכב חזק אבל פרקטי בלי הרבה דאווין. המבחנים שנעשו לדגם הזה ב- top gear הבריטית תארו את הלאון כרכב מצוין ואחת העסקאות הנבונות ביותר למי שמחפש רכב ספורטיבי והגיוני בעל מפרט מעולה.

מישהו יכול לשפוך קצת יותר פרטים על הרכב? אולי איזה עז שבגינה היא לא הופכת ללהיט? או כל מידע\התרשמות\הסתייגות אחרת תתקבל בברכה.

תודה מראש.

פורסם

אתה יכול ללכת על האיביזה FR החדשה שבעוד שבועיים תוצג בארץ....

131.000 ש"ח עם גג 150 כוחות סוס מה- 1.8 המוכר של פולקסווגן, ועוד יישאר לך הרבה עודף לתוספות.....:wink:

נראה לי שהיא הולכת להיות ממש כדאית מבחינת תמורה לשקל....

פורסם

אני הייתי נשאר במשפחת ה 206 וקונה GTI (האמת כבר קניתי לפני כמעט 4 שנים ... :-) ) ה-GTI יותר חזקה מכל מה שרשמת למעט הלאון (משקל נמוך) מאפשרת חיים נוחים מהירים ומאוד מאובזרים. כנסת במחיר ועוד תשאיר לך עודף. ל 206 כמו שאני מבין השלדה עדיפה. כמו כן היא חסכונית מאוד.

בהצלחה

זאב

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

קליאו ספורט כבר לא נמכרת? היא הכי ספורטיבית שניתן למצוא במחיר הזה.

מלבדה - הלאון בחירה טובה. פרקטית, מהירה, בטוחה, נראית מצוין. כמו שאמרת - לא ספורטיבית כמצופה אבל מה שהיא משלמת בהתנהגות ספורטיבית ופידבק היא נותנת בחזרה בשילוב מנוע-גיר. יש כמה חבר'ה בפורום עם כזאת, אתה יכול גם להריץ חיפוש ובוודאי תמצא התרשמויות עליה (גם אני כתבתי התרשמות מסוימת (ומסויגת) לא מזמן).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה עם אימפרזה wrx עולה בכמה דרגות על כל המתחרות

והמגרעה היחידה אחזקה קצת יותר יקרה

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
מה עם אימפרזה wrx עולה בכמה דרגות על כל המתחרות

והמגרעה היחידה אחזקה קצת יותר יקרה

קצת יותר יקרה? :lol:

אתה בטוח?

.All Imprezas are equal,some are more equal then others

פורסם
קצת יותר יקרה? :lol:

אתה בטוח?

לא יודע יחסית לסיאט לאון סטנדרטית, אבל יחסית לאיביזה משופרת היא דווקא כן קצת יותר יקרה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
לא יודע יחסית לסיאט לאון סטנדרטית, אבל יחסית לאיביזה משופרת היא דווקא כן קצת יותר יקרה.

דניאל.

מול הליאון והמיאטה קצת, כן קצת (תבדקו ותראו)

ומול היאריס זה בכלל לא בליגה או רמה מכל הבחינות!!

מה הקשר איביזה משופרת??

מדובר רק על רכבים סטנדרטים!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

עוד אפשרויות:

TT קווארטו שנת 2000 רכב אם 225 כ"ס הנעה 4*4 מחיר 136000 בדיוק.(אבל היא פחות פרקטית מהלאון ונדירה)

ח'ברה תיזהרו בכבישים!!

מתגלגל לי בבורה 1600 לאט ובטוח.:? נמכרה ב21.8.12 :lol:

ניסן קשקאי 2010 רכב למישפוחה:wink:

פורסם
מול הליאון והמיאטה קצת, כן קצת (תבדקו ותראו)

ומול היאריס זה בכלל לא בליגה או רמה מכל הבחינות!!

מה הקשר איביזה משופרת??

מדובר רק על רכבים סטנדרטים!!

אהה באמת ?! רק ???

איפה זה רשום ? איזה פרק זה בספר החוקים של המייעצים לרכישה ?

אל תבלבל ת'מוח האיביזה שלי משופרת ובגלל זה נתתי את ההשוואה הזאת. בניגוד לאנשים אחרים שממליצים על דברים שהם רק קראו עליהם :? .

חוצמיזה מי דיבר בכלל על יאריס ?! זה אפילו לא קשור אחד לשני.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

זה שהלאון לא נפוצה זה לא אומר כלום (הלאון הרגילות דווקא כן מראות נוכחות בפקקי השרון...). מדובר ברכב מעולה שנותן בגירסה הבכירה שלו תמורה מעולה לכסף.

כמובן שלא מדובר ברכב ספורטיבי קשיח מאוד ובלתי מתפשר, אבל עדיין מדובר ברכב שמכוייל לא פחות ספורטיבי מהגולף GTI וכנראה שיותר. תוסיף לזה מנוע חזק מאוד ומוכר מאוד ויש לך רכב ספורטיבי לגיטימי. העיצוב של הלאון הספורטיבית פשוט משובב נפש ומאוד לטעמי, אחת המכוניות 5 דלתות שנראות הכי טוב בארץ!

היתרון הגדול של הלאון 20VT הוא בפרקטיות שלה, לא משלמים למעשה את מחיר הבעלות על רכב ספורטיבי. אני מאוד אוהב להקביל אותו ל-ZX וולקן משנות ה-90, אותה תפיסה.

הקליאו וה-206GTI תובעות מחיר גדול יותר בפרקטיות בגלל המבנה שלהן (3 דלתות) שנותן להן נקודות זכות רבות בתחום העיצוב והחוסן המבני של הרכב.

ה-206GTI תהיה דומה יחסית לרכב הנוכחי שלך והשינוי יהיה בביצועים ובגג שמש (אחחח...הגג שמש של ה-206!!!).

הקליאו מדהימה, הספורטיבית הכי פחות מתפשרת מהשלוש אבל עדיין לא מדובר ברפליקת מירוץ מסוקסת. סביר להניח שהיא תהיה פחות נוחה מהאחרות אבל התמורה שהיא תיתן בביצועים ובהתנהגות היא עצומה.

ה-147 סתם יקרה והאחרות עדיפות על כל הגירסאות של ה-147 חוץ מ-2.0 ליטר.

המיאטה היא משהו שונה, רודסטר זה רודסטר....לטוב ולרע.

יאריס T, לא באותה ליגה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אם האופנוע שבתמונה הוא שלך אז אני מניח שכלי ספורטיבי חסר פשרות כבר יש לך, ואתה מחפש רכב שיהיה קודם כל פרקטי ואח"כ גם שיהיה יותר חזק מרוב הפחיות על הכביש. אי לכך ובהתאם לזאת אני חושב שהלאון תהיה בחירה מצויינת, די הרבה כוח (ותמיד אפשר להוסיף), פרקטיות שאתה מחפש וגם נראית טוב (לדעתי).

שיהיה בהצלחה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

היתרון הגדול של הלאון 20VT הוא בפרקטיות שלה, לא משלמים למעשה את מחיר הבעלות על רכב ספורטיבי. אני מאוד אוהב להקביל אותו ל-ZX וולקן משנות ה-90, אותה תפיסה.

יש בזה משהו, רק שלוולקן היה מנוע לא בסטנדרט עם שלדה עצבנית הרבה יותר מדי למכונית עם יומרות רגועות. אני לא מכיר את הליאון אבל נראה לי שבליאון זה הפוך.

אה, ואני כמובן ממליץ בחום על קליאו ספורט. יותר אגרסיבית מ-206GTI, יותר אנונימית מאלפא ופחות מיושבת מהליאון. בכלל אני תמיד טוען שבמכוניות כמה שיותר קצר יותר טוב. לא נהגתי בגירסא האחרונה (182), אבל ה-MK2 היא כבר לא החיה העצבנית והמעט מסוכנת שהיתה ה-MK1 כך שהיא מומלצת גם לטירונים יחסיים (אבל עדיין לא לנהגים חדשים).

בקליאו יש מנוע מעולה, בלמים מצויינים, שלדה טובה מאוד והגה ככה ככה, אבל לא נורא. בסה"כ הרבה ביצועים וכיף ועדיין אפשר לרדת לאילת עם משפחה של שלוש נפשות.

אבל

אישית אני הייתי הולך על המיאטה. הנעה אחורית, גג נפתח ולעזאזל הפרקטיות.

שהמשפחה תיקח אוטובוס.

(איזה מזל שאשתי לא קוראת עברית...)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלום לכולם. אני מודה לכולכם על התגובות ,טיפים והמלצות שנתתם. עזרתם לי מאוד.

ממש כיף שיש פורום כיף ומקצועי.

בזכותכם כניראה שנסגר על הליאון.

• תוכן חדש...