Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מוצרים מסוימים שאם אתה מתכוון לקנות כחדשים, אין טעם להשקיע שקל נוסף מעבר למחיר הממוצע.

מקררים, כיריים ומכונות כביסה נכנסים לקטגוריה הזאת.

אצלי עדיין סוחב "פריג'ידר" (כן, כן, המקורי) בן 25 שנים לפחות, תוצרת פנסילבניה.

נקנה כמשומש, כמובן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הוריי קנו לאחרונה מכונת כביסה של Whirpool.

רשום שזה הורכב בסלובקיה :shock:

מפחיד.

אבל 5 שנים אחריות מלאה.

קודם כל, ממליץ לך לקרוא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409990&highlight=%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8+%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA+%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A1%D7%94+%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C

לגבי סלובקיה - מצבך מצוין. היצרנים הטובים של פעם הוציאו את הייצור החוצה, בגלל עלויות (כפי שאמרו לפניי, אנחנו הלקוחות אשמים בזה). עכשיו, יש כאלה שהוציאו לטורקיה או הודו, ויש את אלה שהוציאו לאירופה. אלה "נחשבים" לייצור טוב יותר.

פורסם
שפכנו על הנושא משכורת חודשית (לא שכר מינימום)

זה לא פרמטר. סאב זירו עולה כ60 אלף שח וגם הוא יכול להיות משכורת חודשית של מישהו.

מזכיר לי חמשה שה בדיחות, אבל אציין אחת, דווקא את זו שלא תצחיק את ניטש, והוא יבקש שאנסה שנית.

תאונת שרשרת בין יגואר, פרארי ואונו מונדיאל 94.

בעל היגואר יוצא, מסתכל על האוטו, רואה נזק של 100 אלף שח וחושב בליבו, ססעמק, נזק של חודש עבודה.

בעל הפרארי יוצא, רואה נזק של 200 אלף שח וחושב בליבו, ססעמק, נזק של חודש עבודה.

בעל האונו יוצא, רואה נזק של חמשה שה אלפי שח, וחושב אותו דבר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא מצחיק, נסה שנית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גם להורי עד פני שבועיים "מת" מקרר אמנה, אבל הוא היה בן 16 והוחלף לו רק מאוורר פעם אחת.

הם קנו אמקור עם אחריות של 1+9. שנראה, מרגיש, מחולק, (ומוצהר שהוא זהה ע"י היבואן) בדיוק כמו בלומברג המיוצר בטורקיה. ומיובא ע"י אותו היבואן אבל עולה כמעט 1000 פחות.

אני קניתי לעצמי אמנה (בכל זאת הניסיון שלנו עם המותג הוא טוב), אבל ידעתי את ההבדלים בין קוריאה, מקסיקו(עם ההבדל בין תוצרת ארה"ב לחותמת המפעל שמיוצר בארה"ב) וארה"ב, כאשר הדגם שקניתי מיוצר במפעל אמנה-ווירפול באוהיו ארה"ב.

האחריות גם טובה: 1+5, נקווה שיחזיק גם הוא 14-16 שנים.

ד"א היום ההפרשים בין המקררים הם לא בשמיים, ובתוספת של 1000 שקלים למתחרים טורקים\סינים קניתי את האמנה הנוכחי שהוא גם גדול יותר בכ40 ליטר ודרוג האנרגיה שלו גבוהה יותר.

נקווה לטוב, אני מבין את התסכול שלך.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
הוריי קנו לאחרונה מכונת כביסה של Whirpool.

רשום שזה הורכב בסלובקיה :shock:

מפחיד.

אבל 5 שנים אחריות מלאה.

מפחת ממכונת כביסה סלובקית אבל לא ממכונית צ'כית כועסת?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קראו לו "אמקור 10" והוא היה הסטנדרט בשנות ה-50- וה-60.

המקרר היה מלכודת מוות - היו אי אילו מקרים שבהם ילדים ננעלו בתוך מקררים מדגם זה שהושלכו מחוץ לבתים ומתו מחנק. המגררים הנסגרים במגנט אשר מאפשר פתיחה מבפנים הופיע רק בסוף שנות ה-60 או תחילת שנות ה-70

היה לי כזה מקרר בעבודה ששירת אותנו משנת 73' עד לפני שנתיים !

מיותר לציין שלא היתה בו שום תקלה, הוא פשוט נרקב למוות.

שנת הייצור היתה 57', מה שאומר שהוא החזיק למעלה מ 50 שנה.

חשבתי לשפץ אותו כפריט וינטאז', אבל הסתבר שמצבו היה סופני בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אמנה ידוע כמקרר יקר לתיקון ובעל צריכת חשמל גבוהה , כמו כן פחות מתאים לאקלים הישראלי.

היום ההמלצה היא סמסונג (שמיוצר בדרום קוריאה) ומתאים לאקלים כאן, או LG ושות' .

עם כל הכבוד לאלקטרה, המקררים במחיר שאתה מציין הם למעשה BEKO שמיוצרים בטורקיה ומציעים צריכת אנרגיה לא טובה ואיכות לא גבוהה במיוחד.

בעוד פחות מאלפייה אפשר לרכוש סמסונג.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה טועה.

אמנה הם בעלי צריכת האנרגיה הטובה ביותר (A או B בלבד) וגם להם כמו לכמעט כל המקררים כיום, יש את ההתאמה לאקלים טרופי (שזה מה שמתאים לנו).

lg הם מקררים "פריקים" ביותר, עדינים וזולים לא רק במחיר, ומי שאני מכיר וקנה את המקררים מהמותג הזה- מאוכזב.

אמקור (לא אלקטרה), מייצרים הן בטורקיה והן בישראל ונחשבים למקררים בעלי איכות טובה כאשר החלק החזק שלהם הוא העמידות.

ד"א היום למרבית המותגים יש מפעלים בטורקיה, זה כבר לא אומר כלום.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
היה לי כזה מקרר בעבודה ששירת אותנו משנת 73' עד לפני שנתיים !

מיותר לציין שלא היתה בו שום תקלה, הוא פשוט נרקב למוות.

שנת הייצור היתה 57', מה שאומר שהוא החזיק למעלה מ 50 שנה.

חשבתי לשפץ אותו כפריט וינטאז', אבל הסתבר שמצבו היה סופני בהחלט.

בתור בעלים לכזה מקרר, שעדיין עובד... (וזקוק מדי פעם להפשרת כל הקרח בתא המקפיא שלו)

איפה רואים את שנת הייצור?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אותו כנ״ל. אצלי פריגידייר של פריגידייר אמריקאי, היה לפני 8 שנים במחיר זול של 3000 שח דאז.

דירוג אנרגיה טוב, עובד ללא שום בעיה או תקלה מיום שנרכש, רק שכמו האמריקאיים אין לו מקום לביצים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לנו יש שני מקררים בבית, אחד של אמקור בן 19 והשני תדיראן בן 18.

לא הוחלף אפילו חלק אחד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כל מי שדיבר על אמקור 10 למיניהם, הצצה חטופה בחתימה שלי תבהיר שאני בעלים של כמה וכמה כאלה, כולם עובדים פיקס!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ליבי ליבי למי שקנה BEKO. קנינו מקרר SBS שלהם. כעבור שבעה חודשים! נאלצנו להזמין שירות מהיבואן - שזה חוויה מזעזעת בפני עצמה. הגיע טכנאי וקבע שחסר גז. אחרי שבעה חודשים! מילא גז אבל המקרר בשלו, המשיך לא לקרר. הגיע "טכנאי בכיר" וקבע ש"מה פתאום, לא היה חסר גז" בקיצור מקרר דפוק ושרות דפוק עוד יותר. לא אלאה אתכם בכל מסכת הייסורים שעברנו עם השרות הלא יוצלח שלהם. גם תלונה למועצה הישראלית לצרכנות לא הניבה תועלת מכיוון שכאשר המועצה פנתה אליהם הם השיבו לה שהכל תוקן לשביעות רצונו של הלקוח, דבר שכמובן לא היה ולא נברא. בסוף, הזמנתי טכנאי פרטי (אוי אוי אוי, הלכה ה"אחריות") והוא גילה שהתקלה נבעה מכך שהתעלה שמעבירה את האוויר הקר מהמקפיא לתא המקרר נסתמה מקרח. כיום למזלי רק הצג והפיקוד לא עובדים כמו שצריך והקשר בין מה שמופיע על הצג לטמפרטורה האמיתית מקרי ביותר. כשהתחילו מגירות הפלסטיק להישבר, זה כבר היה בעינינו דבר זניח.

פורסם

אז הלכנו אני ואישתי, קניתי אלקטרה ב 3000 ש"ח מצידי שיחזיק את ה 5 שנים ואני זורק אותו לזבל.

איזה עצבים!

סוף סוף תפסת קצת שכל.

לפני כשנתיים כאשר נכנסתי לדירה אבזרתי אותה במיטב תוצרת סין עם המקסימום אחריות שהיה ניתן לקנות בחנות.

קבלתי פה ביקורות קשות מחברי הפורום על החלטתי למרות שנתתי מספר דוגמאות מהבית של הורי (מכונת כביסה בוש שעושה בעיות, מקרר ג'נרל אלקטריק שעלה סכום של 5 ספרות שלא מפסיק לעשות בעיות וכו').

בנתיים הכל עובד, מבחינתי בתקלה הראשונה אני בועט את מכשיר החשמל החוצה מהבית, בלי טכנאים ובלי שטיקים.

בשביל מה לתקן מכונת כביסה שעלתה 1300 ש"ח? בשביל מה לתקן מקרר שעלה 1500 ש"ח? כאשר אתה קונה מכונת כביסה ב-5K ש"ח או מקרר ב-14K ש"ח אז כואב לך הלב לזרוק אותו אז אתה מזמין טכנאי שקורע לך את הצורה, לא תמיד מתקן את התקלה וגם אם הוא מתקן זה תיקון זמני עד התקלה הבאה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...