Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה שהתרמוסטט אצלי נפתח מאוחר מידי, קראתי את ההסבר של דניאל,

ולא ברור לי איך רואים אם התרמוסטט נפתח בקומקום.

danniel כתב:

"תרמוסטט תפוס, נפתח חלקית ,נפתח מאוחר או חוסר תרמוסטט יגרום להתחממות. בדיקת תרמוסטט מקצועית היא ע"י פירוקו מהרכב ובדיקת הטמפרטורה וגובה הפתיחה והסגירה שלו בתוך קומקום עם מד טמפרטורה."

פורסם

שמים את הטרמוסטט בכלי מים שקוף עם מדחום (לא כספית עד 42 צלזיוס) בטמפ החדר.

מרתיחים את המים.

אתה תראה אם הטרמוסטט נפתח, ובאיזו טמפ.

או לחלופין להרתיח מים לטמפ מסויימת (80 / 90) בהתאם לטרמוסטט, למזוג לכוס ולהכניס את הטרמוסטט ולראות אם תפוס / משתנה מייד / משתנה לאט.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

האמת שאני לא יודע איך עובד התרמוסטט, חשבתי שהקפיץ וכל המסביב חייבים להיות תפוסים בתוך התושבת הצמודה למנוע כדי שתהיה קונטרה לקפיץ כשהמיים לוחצים עליו, אני לא מבין איך המדף נפתח כשהתרמוסטט צף חופשי בתוך קומקום ואין התנגדות/קונטרה.

פורסם

הטרמוסטט ייפתח / יסגר במיים בלי קשר לכלום. הוא לא חייב להיות מחובר לשום דבר.

אין צורך להכניס את כל האוטו לקומקום.

רק הטרמוסטט. לבדו.

אתה תראה מייד שהקפיץ משתנה (אם הוא תקין).

המיים לא לוחצים עליו. בשינוי טמפ, הוא מתכווץ / מתפשט ובעצם אמור לסגור / לפתוח מעבר נוזל קרור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני נתקלתי בבעיה של טרמוסטאט ברכב שלי. החשד שלי עלה לאחר שהייתי נוסע בבוקר לעבודה בערך בארבע וחצי לפנות בוקר שהטמפ בחוץ די קרירה האוטו היה מתחמם לי אחרי 5 ק"מ ומגיע למצב בו הוונטה התחילה לעבוד. איך אומרים, כאשר יש ספק אין ספק. כלומר, לא התעסקתי יותר מדיי, קניתי טרמוסטאט חדש ופשוט החלפתי. ככה אני יודע שמה שיש לי ברכב הוא תקין. הרכב אגב מתחמם הרבה פחות מאז.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ואם התקלה היתה ברכיב אחר ?

אני מעדיף לקנות תרמומטר ולבדוק, מאשר לקנות חלק על סמך ניחוש.

כל עוד מכשיר הבדיקה זול יחסית לחלק החשוד הנוהל הזה עדיף.

פורסם

סליחה, שכחתי לציין שרדיאטור חדש ונוזל קירור חדשים הוחלפו כחודש לפני זה. אז בעייה ברכיבים אלה נשללה מההתחלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
סליחה, שכחתי לציין שרדיאטור חדש ונוזל קירור חדשים הוחלפו כחודש לפני זה. אז בעייה ברכיבים אלה נשללה מההתחלה.

אם כך יש מצב ל"בעיה" בגלל רכיבים אלו לדוגמא: לא נוקז כל האוויר מהמערכת לאחר ההחלפה.

לא ציינת מדוע החלפת רדיאטור האם בגלל התקלה הנ"ל?

יש מצב שהוחלפה יוניט פיקוד למאוורר או טרמוסטט עם ערכים שונים משהיו(מעלות נמוכות יגרמו להפעלה מוקדמת של הוונטה).

לדעתי בעיית ניקוז אוויר חלקי יותר מתאימה לתיאור התופעה הנ"ל.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

החלפתי רדיאטור כי הוא נזל בצורה כזו שבכל יומיים הייתי צריך להוסיף מים למיכל העיבוי. כזה מצב לא הגיוני בעליל ולא מתקבל על הדעת. הרדיאטור היה המקורי של הרכב. אחרי 16 שנים של תפקוד בכבוד הגיע הזמן להחליפו. נוזל קירור הוחלף על הדרך.

כאשר החלפתי את הטרמוסטאט החדש שוב פעם החלפתי נוזל קירור אבל לפני זה דחפתי סילון מים זורמים לכל הצינורות כך שאם היה איזה ליכלון כזה או אחר הוא בטוח יצא החוצה.

לגבי ניקוז אוויר ובכן פתחתי את פקק הריקון של הרדיאטור החדש ומילאתי את נוזל הקירור עד אשר הוא התחיל לנזול מפתח הריקון. סגרתי אותו והמשכתי למלא נוזל קירור. שמעתי בועות אוויר יוצאות דרך מיכל העיבוי.

התנעתי את המנוע כאשר הפקק של מיכל העיבוי פתוח, כך נוצר מצב שכל בועות האויר יצאו החוצה. כמובן שאחרי זה חיכתי עד אשר הוונטה תתחיל לעבוד ותיכבה מעצמה.

האם יש משהו שפיספסתי?

פורסם

יש להשאיר את פקק הרדיאטור פתוח כאשר המנוע מופעל לראשונה ולמלא נוזל קירור נוסף ברדיאטור לאחר שהטרמוסטט נפתח ונוזל קירור נכנס לבלוק המנוע.

אתה השארת את מכסה מיכל העיבוי פתוח.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• תוכן חדש...