Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TVR

yaziv
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לייבא לארץ TVR 3000M שנת 73. במהלך שבוע הבא אני נוסע לראות את הרכב. האם מישהו יכול לייעץ לי מה עלי לבדוק מביחנה מכנית? ליידע כללי מדובר ברכב ששלדתו עשוייה מצנורות פלדה הגוף פיברגלס והמנוע ותיבת ההילוכים הם של פורד (assex V6 3.0).

מעבר לכך הייתי שמח לדעת עם מישהו יודע מה שם המחירון לרכבים קלאסיים האירופה. אני מכיר את נדה ואת קראוס אבל בהם לא מופיע דגם ספציפי זה.

תודה מראש.

רכב ליום יום - מרצדס ארוכה ארוכה בצבע ירוק

רכב לסופ"ש - אלפא רומאו ברטונה GTV 2000

פורסם
שלום,

אני מעוניין לייבא לארץ TVR 3000M שנת 73. במהלך שבוע הבא אני נוסע לראות את הרכב. האם מישהו יכול לייעץ לי מה עלי לבדוק מביחנה מכנית? ליידע כללי מדובר ברכב ששלדתו עשוייה מצנורות פלדה הגוף פיברגלס והמנוע ותיבת ההילוכים הם של פורד (assex V6 3.0).

מעבר לכך הייתי שמח לדעת עם מישהו יודע מה שם המחירון לרכבים קלאסיים האירופה. אני מכיר את נדה ואת קראוס אבל בהם לא מופיע דגם ספציפי זה.

תודה מראש.

לא תוכל לדעתי להביא אותו לארץ, אין לו תקינה ישראלית. אני מקווה בשבילך שאני טועה, אבל לדעתי אתה יכול ליבא רכב לארץ רק אם כבר יש/היה אחד כזה כאן פעם.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
לא תוכל לדעתי להביא אותו לארץ, אין לו תקינה ישראלית. אני מקווה בשבילך שאני טועה, אבל לדעתי אתה יכול ליבא רכב לארץ רק אם כבר יש/היה אחד כזה כאן פעם.

לרכבי אספנות יש את המגבלה הזו??

לא ניתן לייבא כל רכב כל עוד הוא עומד בקריטריונים בינלאומיים מסוימים?

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
לרכבי אספנות יש את המגבלה הזו??

לא ניתן לייבא כל רכב כל עוד הוא עומד בקריטריונים בינלאומיים מסוימים?

מותר להביא רכב לארץ רק אם יש לו תקינה מקומית. כל רכב שכבר יש אקזמפלר שלו עם רישוי ישראלי, או שהיה פעם אחד כזה וירד כבר מהכביש, ניתן להביא, רכב אספני שלא היתה לו תקינה לא ניתן להביא עד כמה שאני יודע, אבל עשיתי לך ברור ותראה מה מצאתי

אם ברצונך להביא רכב שהובא באופן סדיר לארץ בעבר - אין כל בעיה. אם תרצה להביא רכב שאין למשרד התחבורה נתונים קודמים עליו תצטרך לספק אישורים או אסמכתאות מקוריות של היצרן לגבי פענוח ה VIN . VIN זה ראשי תיבות של vehicle identification number ומקדד בתוכו את נתוני הבניה המקוריים של הרכב: תצורת המרכב, נפח מנוע, משקל מותר, מקום ושנת היצור ועוד. רשיון היבוא מציין את המפרט הזה ואין לחרוג ממנו. אם לדוגמא לרכב שקנית היה במקור מנוע מסוים, אינך רשאי להביאו עם מנוע בנפח אחר אפילו שבארה"ב זה מותר ולרכב שקנית יש רשיון אמריקאי בר - תוקף.

אבל לא שמעתי על מישהו שעשה את זה...

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

ניתן לייבא רכב אספנות לארץ גם אם לא יובא לכאן באופן סדיר ובתנאי שיש לו מנוע בנזין והגה בצד שמאל. ברגע שיש לך את כל פרטי הרכב, גש למשרד התחבורה ברחוב המלאכה 8 ת"א למחלקת יבוא רכב והם יסבירו לך מה עליך לעשות על מנת לקבל את רשיון היבוא. חשוב לבוא עם צילום רשיון רכב קיים במדינת המקור על מנת שיוכלו להבין על איזה כלי רכב מדובר ויוכלו להדריך אותך מייד האם צריך מסמכים נוספים

פורסם

היי

אפשר לייבא כל רכב אספנות לארץ.

מגבלות:

הרכב יוצר בייצור סדרתי(לא רפליקה וכ"ו)

VIN מסודר שזה אומר כל הנתונים המקוריים של הרכב.מספר מנוע ושלדה תואמים לרשיונות המקוריים לא הוחלף מנוע לאחר והכל מקורי ואורגינלי "כמו שיצא מהמפעל"

לגבי הרכב המסויים:מחירון CLASSIC CARS הבריטי אומר כך:

מצב גרוע:2500 ליש"ט

מצב ממוצע:3750 ליש"ט

מצב מצויין:5800 ליש"ט

מחיר סוחרים:6500 ליש"ט

מחירון זה הוא לא המחירון שמשתמשים בו במכס!!!

אתה צריך לראות מהו מחירון המכס בהתאם למצב הרכב שאתה מתכנן לייבא (יש 6 מחירונים לכל רכב)!

מחירון זה הוא מדד ראשוני וחשוב ביותר לפני מחשבה אפילו על ייבוא רכב כלשהוא מה שנראה תמוהה שאתה כבר רץ לקנות רכב בחו"ל בלי לדעת כמה מכס תשלם בארץ!!!

בכל מקרה בהצלחה

מקווה שעזרתי

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

כמה הבהרות....

אני גר כיום בבלגיה לכן הנסיעה לראות את הרכב לא ממש בעייתית עבורי. לפני שאני אקנה את הרכב אני כמובן יברר מ הVIN ואוציא רישיון יבוא. לגבי המכס, מצאתי במחירון נדה את הדגם הזהה רק עם מנוע 2500 (של הTR6) שבמצב הכי טוב שווה 9050 דולר. אני יודע שהם עובדים בארץ עם קראוס ונדה אבל בשני אלה לא מופיע הדגם שלי כי הוא לא יובא לארה"ב. אני רוצה למצוא גם מחירון אירופאי עם הדגם הספציפי שאני אוכל לדעת בדיוק מה המחיר. ובמקרה שהם ידרשו ממני להביא שמאי שאהייה לי מחירון כל שהוא שאולי יעזור.

ושוב, מה לדעתם עלי לבדוק שאני רואה את הרכב? יש עצות?

תודה רבה בכל אופן.

רכב ליום יום - מרצדס ארוכה ארוכה בצבע ירוק

רכב לסופ"ש - אלפא רומאו ברטונה GTV 2000

פורסם

המחירון שהזכרתי הוא גם לגבי ה-2500 וגם לגבי ה-3000 והוא מחירון ארופאי מכובד מוכר וידוע.

לגבי בדיקה?

לדעתי פשוט לקחת או למומחה מקומי למכוניות מהסוג הזה או לבדיקה במקום מוכר ואמין.

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

fs_p1010005.jpg

The 1972 3000M sat at the top of TVR's new "M" range of two seater sports coupes. The 3000M shared its sturdy chassis and purposeful styling with the 1600M and 2500M along with the same front disc/rear drum braking system.

Underneath the bonnet of the 3000M sat the venerable Ford Capri 3.0 litre V6 engine, this unit developed 138bhp which equated to a top speed of over 120mph. The 3000M remained in production until 1979 when it was replaced by the new Tasmin model.

654 cars being built

מנוע של פורד אז זה פחות בעייתי.

אם אתה לא רוצה בעיות עם רכב תקנה מזדה 3.אם אתה רוצה משהו COOL מצאת את הנכון.

אייל

פורסם

אני לא חושב שתהיה לך בעיה עם הייבוא, שכן הרכב נכנס כ "רכב אספנות", אבל ללא ספק אתה חייב לבדוק את הנושא עד השורש.

בהנחה ועברת את המסוכה, חשוב מאוד להצטייד עם ה Shopping Manual של הרכב (אולי הדבר הכי חשוב בתהליך). אני ממליץ להחליף בארת המקור את כל הרכיבים החשובים, קרי:

מערכת בלמים(משאבות, צינורות, רפידות, בלם יד, ועוד..), משאבות, רדיאטור, ועוד..כאלה שלא יתקעו אותך עם התהליך.

בהצלחה

מאיר

• תוכן חדש...