Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים, בוקר טוב.

התחלתי עבודה בגוף ממשלתי כלשהו דרך כוח אדם.

כאשר חתמתי על החוזה לאותה עבודה בכוח אדם, היה סעיף שאומר שעם עבדתי פחות מ3 חודש, בין 3-6 ימי התלמדות ראשונים, אינם בתשלום.

עבדתי באותה עבודה 4 ימים, כאשר לא עברתי הכשרה מיוחדת, או קורס מיוחד, פשוט עבדתי בעבודה בצמוד לעובד אחר, וביצעתי את אותה עבודה כמוהו ואף יותר, כדי ללמוד כמובן.

עבדתי 8.5 שעות ביום + נסיעות בערך של 28 ש"ח ליום.

היום סיימתי את ההתקשרות עם העבודה, הודעתי על כך לכוח האדם, ושאלתי לגבי התשלום על ימי העבודה.

כמובן שהיא בטענה שאין לשלם לי כלום מכיוון שחתמתי על הסעיף הנ"ל, אך מבדיקתי בחוקים, יש חוק לתשלום על ימי התלמדות על אף וויתור העובד עליהם בתחילת תהליך העבודה.

התקשרתי אליהם שוב, ודיברתי בצורה יפה ומכובדת מאד עם המנהלת של כוח האדם, מצוייד בציטוט של החוק מולי, השיחה מהר מאד התדרדרה מצדה כנראה מכיוון שנכנסה לפינה ונלחצה.

ביקשתי העתק של החוזה שעליו חתמתי, היא כמובן אמרה שהיא צריכה לבדוק את העניין עם יש אפשרות לשלוח לי העתק של החוזה, וניתקה לי בפנים!!!

אין לי מושג מה לעשות, מחישוב מהיר מאד, הסכום שאמורים לשלם לי הוא בסביבות 1000 ש"ח.

זה הרבה כסף וחבל לי לוותר להם, מכיוון שזו עברה על החוק, ואני לא אחד שקל למרוח אותו, וחבל שיעשו כך למישהו אחר שוב.

מה עכשיו?

למי אני פונה? כך שיעבוד בצורה הכי מהירה ויפגע בהם הכי קשה, איך להגיש תביעה נגדם?

אני לא מחפש לקבל יותר כסף כמובן, רק את מה שמגיע לי, ואם אפשר לקנוס אותם, זה יהיה מצויין, כי מגיע להם על ההתנהגות הזאת.

תודה רבה.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

תפנה להסתדרות העובדים במקום מגוריך, הם כבר יעזרו לך.

בדר"כ טלפון ראשוני מההסתדרות למעסיק כבר פותר את הבעיה, במידה ולא - מוגשת תביעה בבית הדין לעבודה.

ברוב המוחלט של המקרים המעסיק בוחר לשלם לפני שמגיעים למצב של בתי משפט וכד'.

בהצלחה.

פורסם

ניסיתי להשיג אותם, הם כרגע בחופשה ככה שאין עם מי לדבר כל כך.

הם גם לא אומרים מתי נגמרת החופשה.

פורסם

לא הסתדרות ולא קו לעובד.

תביעה בבית הדין לעבודה.

הייתי באותו מצב כמוך, והנושא נפתר בקלות מפתיעה לאחר הגשת תביעה.

הם עוברים על החוק, ולא משנה על מה החתימו אותך, זה לא תקף.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לפני תביעה כתוב מכתב רשום ודרוש את הכסף ( תעשה להם חישוב מה מגיע לך )תוך X ימים

תקבל יופי, לא תקבל תגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם אתה עד גיל 21 אתה יכול לפנות לנוער העובד והלומד, הם תותחים (מניסיון רב) !

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אהלן חברים, שבוע טוב שיהיה.

ככה, קודם כל אני בן 24 כך שלא רלוונטי עניין הנוער העובד והלומד.

שנית, אני יודע שצריך להגיש תביעה וכל העניין, אין לי מושג איך להתחיל את זה, למי פונים. מה עושים..

לפי מסורת הפורום, מדריך מפורט יהיה מצויין :).

תודה אנשים.

פורסם
לא הסתדרות ולא קו לעובד.

תביעה בבית הדין לעבודה.

הייתי באותו מצב כמוך, והנושא נפתר בקלות מפתיעה לאחר הגשת תביעה.

הם עוברים על החוק, ולא משנה על מה החתימו אותך, זה לא תקף.

לפני הגשת תביעה לבית המשפט - עליו לפנות ישירות או באמצעות ההסתדרות/קו לעובד/עו"ד אל המעסיק, ולבקש את תגובתו העיניינית בכתב. ככל שהמעסיק יתחמק ו/או תגובתו לא תהיה מבוססת על פי חוק, עליו להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

לא מקובל ולא נכון יהיה לרוץ ישר ולתבוע לפני קבלת תגובת המעסיק. ככל שתגובת המעסיק לא תניח את דעתו של פותח השרשור, יכול יהיה לתבוע. בית המשפט אף יראה התנהגות זו של פותח השרשור כנכונה יותר.

בהצלחה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

על חוזה העסקה 2 הצדדים חותמים ב2 העתקים, אחד לך ואחד להם. ככה אתה לא תלוי בהם כדי להוכיח מה כתוב בחוזה.

בהצלחה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

שאלה קטנה לי אליכם, למי שמכיר בעניין כמובן

על ימי התלמדות חובה לקבל שכר?

לא משנה כמה עבדתי? לא משנה על מה חתמתי? (ממה שאני יודע יש חוקים שגם אם חתמת על מסמך כלשהו עדיין החוק הזה לא נאכף בגלל חוק ברזל משהו כזה)

סליחה על ההתפרצות לשרשור, אבל היתי חייב לשאול בנושא הזה כי גם אני עברתי משהו דומה שעבדתי 4 ימים בסוכנות ביטוח כלשהי ולא קיבלתי שום שקל משם.

Opel Adam S 2017

פורסם

על המעביד לשלם לעובד גם עבור ימי ההתלמדות ולא משנה מה נחתם בין הצדדים.

קיימים תנאים שאי אפשר להתנות עליהם בין הצדדים כיוון שהחוק אוסר זאת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גש לרחוב שוקן בת"א (אם אתה גר באיזור המרכז), עלה לקומה 2 אם אני זוכר נכון, בקש להגיש תביעה

תקבל מסמכים, תעלה קומה למעלה - יש חבר'ה שלומדים עריכת דין שישמחו לעזור לך למלא (חלק מהסטאז' שלהם) וגם יתנו לך עצות מועילות.

הם מאוד נחמדים בבית דין לעבודה, ויסבירו לך כל מה שצריך.

זה מאוד קל להגיש.

פורסם

תודה חבר'ה,

ככה עדכון קטן, יש לי את החוזה ביד, קיבלתי העתק מסוכנות כוח האדם.

השארתי הודעה באתר ההסתדרות, והיום חזרו עליי בבוקר משם, הבחור שהתקשר אמר שזה לא חוקי, והם חייבים לשלם לי,בלי קשר על מה ולמה חתמתי, הביא לי מספר של ההסתדרות בחיפה אך הם סגורים עד ספטמבר, בעיה!!

חבל לי לחכות כל כך הרבה זמן, רוצה לפעול עוד כשזה "חם".

אני לא מאזור המרכז, אני מחיפה, אז לאן בדיוק אני צריך לגשת ולהתחיל את תהליך התביעה.

תודה רבה!

פורסם

עד ספטמבר?

השתגעת לחכות כלכל הרבה!

אם תגיש תביעה, תגיד תודה אם יהיה דיון לפני ספטמבר

2013

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...