Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט גרנדה פונטו 2008-2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחר כמה חודשים של התלבטויות ושיטוטים בפורום הנהדר, החלטתי על רכישת גרנדה פונטו 2008/2009 עם מנוע 1400. העדפתי גיר ידני, אבל מצאתי סך הכל 3 כאלה לאחר כמעט חודשיים של חיפושים. נסעתי על הגיר הרובוטי והתרשמתי די לטובה, הוא לא נורא כפי שחשבתי שיהיה.

התקציב: 42,000 ש"ח, עם אפשרות למתיחה מאוד קלה כלפי מעלה.

אני מתלבט בין כמה אפשרויות:

1. 2008 רובוטית, 68,500 ק"מ, יד 1, DYNAMIC (תוספת של ESP, Hill Holder, מערכת שמע מקורית ושליטה על השמע מההגה), מ"טרייד-מוביל". נסעתי אתמול על הרכב, מרגיש בסדר. לא זריז במיוחד, אבל לא כזה עגלה. הם מתחייבים בבדיקה למנוע, גיר ושלדה.

2. 2008 ידנית, 75,000 ק"מ, ACTIVE, יד 2, מאדם פרטי (חבר פורום). ראיתי את הרכב, נסעתי עליו כמה דקות והוא מרגיש מעט נוקשה. הקלאצ' די קשה ללחיצה והעברת ההילוכים לא חלקה. הרכב נראה שמור מאוד והמוכר מתחייב בבדיקה על המכלולים החשובים.

3. 2009 רובוטית, 59,000 ק"מ, DYNAMIC, יד 2, מאדם פרטי. עוד לא ראיתי את הרכב, המוכר טוען שהכל תקין מלבד כמה פגיעות פח. הוא אומר שהוא "מתחייב בבדיקה", אבל כאשר שאלתי אותו מה יקרה במידה ויימצא ליקוי משמעותי בשלדה או בגיר - האם הוא יחזיר את עלות הבדיקה - הוא אמר שלא, "לא נצטרך בכלל להגיע למצב כזה". בכל מקרה, לא הצלחתי להוציא ממנו התחייבות אמיתית להחזר הבדיקה במקרה כזה.

המחירים פחות או יותר דומים, ואני מניח שעם כל אחד מהם אגיע בסופו של דבר ל-44,000 בערך. האחרון דורש 49,000, אבל אומר שהוא די גמיש. מה אתם אומרים? שווה לנסוע גם לפתח תקווה (מירושלים) כדי לבדוק את האחרון, או שאי-ההתחייבות שלו מדברת בעד עצמה?

כנראה אלך מחר לקחת את הראשון (מ"טרייד-מוביל") לבדיקה. אני קצת חושש מהנסועה הגבוהה שהוא עבר. אמנם 17,000 לשנה זה לא כל כך נורא, אבל קראתי פה ושמעתי גם מאחרים שהגיר הרובוטי נוטה להתקלקל ואפילו נדרש להחליפו אחרי 80,000-85,000 ק"מ. יש הצדקה לחשש שלי? או שבמידה והגיר נמצא תקין בבדיקה אני יכול להיות שקט?

שאלה נוספת: לאיזה מכון באזור ראשל"צ אתם ממליצים לי לקחת את הרכב מ"טרייד-מוביל"? אני מניח שבכל מכון הם מכירים מישהו, נותר לי רק לקוות שלא הם ולא המכון ירצו לסכן את שמם ויספקו בדיקה אמינה ומקצועית.

קראתי גם המלצות על מוסך פיאט שמשון ביהוד. האם כדאי לקחת את הרכב לבדיקה ראשונית שם ורק אז לשלם 500 ש"ח על בדיקה ממוחשבת?

במידה ואחליט גם לבדוק גם את האקזמפלר האחרון, אזדקק גם להמלצתכם על מכון בדיקה טוב (לקונה) באזור פתח תקווה.

אני מניח שאולי הקדמתי את המאוחר, כי עדיין לא בדקתי את הרכבים מבחינה מכנית ואת אחד מהם אפילו לא ראיתי, אבל רציתי לשתף אתכם במחשבות ולקבל עצות טובות.

תודה לכם.

שלומי.

פורסם

אני מתנצל מראש על ההקפצה, אני לא נוהג לעשות את זה, אבל אני צריך מעט מידע לקראת מחר - אני הולך לבדוק את הגרנדה פונטו בטרייד-מוביל בראשל"צ וזו פעם ראשונה שאני לוקח רכב מסוכנות לבדיקה. עשיתי חיפושים רבים בפורום לפני שכתבתי פה, אז אני לא סתם מברבר בלי לעשות מחקר מקדים.

כפי שציינתי, הגיר רובוטי עם 68,500 ואני קצת חושש מתיקון גדול שאצטרך לעשות בקרוב. איפה אוכל לבדוק בדיקה אמינה ומקצועית של הגיר ושל הרכב בכלל? בחיפושים פה מצאתי את קומפיוטסט במזרח ראשון ואת המעבדה לרכב בחולון. האם הם יוכלו לספק לי תשובה על מצב הגיר? איפה אני יכול להשיג היסטוריית טיפולים של הרכב (הרכב יד ראשונה מפרטי) ושל הגיר בפרט? האם טרייד-מוביל חייבים לספק לי אותה? ומה באשר למוסך שמשון ביהוד - האם מומלץ לקפוץ לשם לפני כן לבדיקה מקדימה מבלי לשלם 500 ש"ח?

בנוסף, הבנתי שהרכב רגיש מאוד לשימוש במי ברז במקום נוזל קירור. איך אוכל לבדוק במה השתמשו? יש אי אלו סימנים מרשיעים?

שוב תודה, אשמח לתשובות.

שלומי.

פורסם

מכוני הבדיקה יספקו לך את התשובה שאתה צריך.

אני כרוכש הייתי מעדיף את מנוע ה1400, וכשאני אומר מעדיף אני מתכוון שלא הייתי הולך על נפי קטן מזה.

מעבר לזה, הייתי מעדיף סוכנות רכב, מכיווןשבסוכנות מסודרת תקבל רכב שעבר השבחה ותקבל אחריות וכו׳ שלא תקבל מאדם פרטי.

בשני המקרים יש לקחת לבדיקה כמובן.

שיהיה בהצלחה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אי אפשר לדעת מתי הגיר יתקלקל,לכן 80k זה לא מדד,יכול להיות שחיישן יתקלקל או הגיר עצמו,כמו גיר אוטומטי רגיל,שיפוץ הגיר גם כמו עלות גיר ממוצעת.

עדיף למצוא את גירסת הדינמיק עקב הבדל גדול בכריות האוויר.

קח בחשבון שגם אם הגיר במצב מעולה,המכון ירשום משהו כדי לא לקחת אחריות.

היסטוריה אתה יכול לקבל במוסך מורשה,שם הרכב היה חייב להיות מטופל ב 3שנים הראשונות.

לדעתי איםן טעם לקפוץ למוסך,מה שעושים ניגשים למכון ואז אם יש תקלות הולכים למוסך כדי לברר עלויות.

לגבי הנוזל קירור,צבעו צריך להיות אדום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה יוליאן, תודה SuperBamba.

היום לקחתי את הרכב למוסך שמשון ביהוד. היות ויכולתי להגיע לאזור רק בשעה מאוחרת והמכונים נסגרו היום ב-2, נסעתי אליו על מנת לקבל חוות דעת ראשונית ואולי לפסול אותו על הסף ולחסוך את עלות הבדיקה.

הוא היה אדיב ומקצועי מאוד, הראה לי את היסטוריית הטיפולים במחשב ואת הטיפול הגדול האחרון ב-60K - הרכב כבר עם 68K. הרישום לא מלא, כנראה לא כל הטיפולים בוצעו במורשה. הוא בדק את השלדה וראה שאין פגיעות, כאשר מרישום הטיפולים היה נראה שנעשו שני תיקונים לאחר שתי תאונות קלות (כך נראה לפחות). הוא עשה סיבוב של כמה דקות ואמר שלפחות ממבט ראשוני נראה שהרכב בסדר, ושאקח אותו בנוסף גם לבדיקה ממוחשבת במכון - מה שהתכוונתי לעשות בכל מקרה. הוא לא דרש ממני אפילו שקל על שירות של 20 דקות. לא ידעתי שקיימים עוד דברים כאלה בארץ - שירות טוב ומקצועי, ועוד בחינם.

כשחזרתי לטרייד-מוביל לחצו עליי מאוד שאשריין את הרכב ל-48 שעות ב-1,000 ש"ח, והתלבטתי קשות. רק לאחר שהציג את החוזה ובו התחייבות מפורשת להחזר במקרה שלא אקנה את הרכב, אישרתי והוצאתי את כרטיס האשראי. מחר או מחרתיים אחזור לקחת אותו לקומפיוטסט מזרח בראשון או למעבדה לרכב בחולון.

ממצאים שלי משני מבטים ראשונים על הרכב:

צמיגים אחוריים שחוקים לגמרי (מקוריים של הרכב, לפי התאריך) וקדמיים בני שנתיים, נראים זולים מאוד.

אנטנה חיצונית חסרה - קרדיט לבחור משמשון שהסב את תשומת ליבי לכך והוסיף שהיא לא זולה.

אחד מכפתורי השליטה על השמע מההגה תקול.

המצבר נראה די חדש אבל זול מאוד - נראה כי החליפו לאחרונה את המצבר המקורי לזבל של ממש.

מבחינה ויזואלית - הרכב במצב מעולה - הצבע החיצוני, פנים הרכב, כל הבקרים עובדים.

דבר ראשון שהמוסנכיק ציין - הוא לא אוהב את הצבע (כחול כהה מאוד). הוא טוען שהוא מתחמם מהר מאוד ושעדיף לבן. לא ציפיתי ממוסכניק לחוו"ד על צבע, אבל הוא הזכיר את זה כמה פעמים. אני דווקא מאוד אהבתי את הצבע. זה באמת כזה נורא? צבעים כהים בחום הישראלי? אגב, אני גר בירושלים ולא בגוש דן, אם זה משנה במשהו את התשובה.

לגבי נוזל הקירור, בדקתי שהוא אכן בצבע אדום, אבל איך אני יכול לדעת שהם לא שמו את זה השבוע? יש איזו דרך לראות בבדיקה באיזה נוזל השתמשו (בנוזל טוב, במי ברז)?

עוד משהו: כשיצאתי למגרש הרכבים לאחר שהייתי בסוכנות כעשר דקות, הרכב היה מונע כנראה כבר כמה דקות לפני שהגעתי. יש סיבה לחשש/ חשד כלשהו? יש איזושהי תקלה שרכב מונע עם מנוע שקצת התחמם יכולים להסתיר? או שסתם אני פרנואיד והם חזרו מנסיעה של לקוח?...

כפי שאמרתי, הדגם הוא 1,400 רובוטי DYNAMIC - עם בקרת יציבות שמאוד חשובה לי, שבאה גם עם מערכת HILL HOLD שנורא אהבתי באיביזה שלי, ז"ל. כנראה שאסגור בערך על 42,000, בכפוף לבדיקה. מחירון יצחק לוי המשוקלל הוא 47,000 בערך, הם דרשו בהתחלה 46,000. אחרי פעמיים שהייתי שם הורדתי אותם ל-44. אני מאמין שלאחר הבדיקה אוריד אותם עוד טיפה כדי לקלוע בול לתקציב שלי.

אגב, הם מתחייבים לתקן כל ליקוי משמעותי שיימצא בבדיקה, ונותנים 6 חודשי אחריות על מנוע וגיר. על הצמיגים השחוקים אני מעדיף לנסות להוריד להם עוד איזה 1,000 ש"ח ולקנות 4 צמיגים חדשים נורמליים ב-2,000 ש"ח - אני מניח שהרכב יישאר בידיי 3-4 שנים.

מה אומרים? נשמעת כמו עסקה טובה, בכפוף לבדיקה תקינה?

יש עוד רכב כזה בלובינסקי-טרייד באשדוד מאותו דגם בדיוק, לבן, עם קילומטרז נמוך יותר. אני שוקל לנסוע גם לשם כדי לבדוק, לא בטוח שאעשה זאת.

אשמח לעצות מועילות וטובות, וגם לסתם הערות והארות.

תודה.

פורסם

לצבעים כהים יש נטיה לדהות,לכן צריך לשמור עליהם,לפחות ווקס ואם ניתן כיסוי.

בקשר לנוזל,לא ניתן לדעת אם החליפו לאחרונה,אבל לא חושב,הנוזל לא זול,ורוב האנשים לא יודעים שיש צורך בנוזל היעודי.

בקשר למחיר,אתה יכול לבדוק מחירים במגרשי ליסינג או ביד 2 ולראות בכמה מוכרים רכבים זהים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...