Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

רקע קצר: לפני שלושה חדשים קניתי פולקסוואגן טוראן 2008, מנוע 1.4. {לא דיזל} 60 אלף קילמוטר.

האוטו נפלא. בדיוק מה שחיפשנו. המצב הטכני שלו נראה מצויין. קניתי והנסיעה איתו אכן נפלאה.

העניין הוא שתצרוכת הדלק שלו היא 1:6. בנסיעה קלה בתוך העיר.

לפי מספר לוחות מידע {לא של החברה} האוטו הזה אמור לעשות 1:10 בתוך העיר. 1:16 מחוץ לעיר. 1:13 משולב.

אני נמצא רחוק מאד מהטווח הנכון.

הלכתי למוסך מורשה של פולקוואגן בירושלים. הבחור העביר את האוטו בדיקת 4 גזים וחיבר אותו למחשב. אמר שמצב שמספר טיפות הדלק שלא נשרפו הוא גבוה מאד ותיקן את זה. 900 שקל.

אמממה? שום שיפור משמעותי. כלום. אני ממלא מיכל של 52 ליטר ונוסע איתו 300 קילומטר. ומתדלק שוב. זה פשוט גיהינום.

האיש מהמוסך שוב בודק. ואומר שהאוטו במצב מצויין. הוא באמת טופל רק במוסכים מורשים. האוטו במצב פנטסטי ועדיין ....

שבוע שעבר מגיע נציג רשמי של פולקסוואגן. בעל המוסך משטח בפניו את המצב. האוטו במצב טוב וצורך אחד לשש.

הנציג בקצרה מחרטט אותי. הוא אומר לי "תצרוכת דלק גבוהה נגרם או מאוטו עם בעיות טכניות או מנסיעה לא טובה. והאוטו במצב טוב" {תבין מזה מה שתבין.}

השאלה היא מה האפשרות שלי לעשות כרגע?

מה המחוייבות של פולקסוואגן לתיקון של הבעיה? האוטו כבר לא בתחום האחריות כמובן.

והאם בכלל יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות? {גלגלים חדשים, נסיעה רגילה בעיקר של אישתי בתוך העיר...}

למה האוטו הזה צורך דלק כאילו הוא מטוס ג'אמבו???

אני ממש מיואש. ותוהה אולי למכור את האוטו בכלל.

יש למישהו דרך לעזור?

פורסם

גם אני סובל מאותה בעיה עם ההונדה סיוויק 2010 שלי אם תראה שרשור שלי פה. החליפו לי את כל הפילטרים והכל למקורי, בדקו, אמרו לי שהכל תקין 100% והביאו לי תירוצים כמו מזגן, נהיגה לא חסכונית וכו' וכו' אבל ברור שזה לא פותר את הבעיה. לפעמים אני תוהה אם המוסכניקים באמת מבינים משהו ברכב :(

פורסם

תשובה וודאית האם אכן הצריכה של הטוראן שלך גבוהה מהממוצע תמצא רק מבעלי טוראן אחרים שמדדו את צריכת הדלק.

ואולם במספר מבחנים השוואתים בקטגוריית המיניואנים הקומפקטים שאותם קראתי ובהם השתתף הטוראן הוא היה החסכוני ביותר. לעומת זאת אני זוכר שבמבחן שנערך לו לבד התאכזבו מצריכת הדלק.

בכל אופן במצב תקין של הטוראן, צריכה של 1:6 בתוך העיר נראית אפשרית רק בנסיעה אגריסיבית או רוויית פקקים במיוחד. בנסיעה רגילה בתוך העיר ניתן לצפות ל- 1:8, במקרה הטוב 1:9 לדעתי לא יותר מכך, בכל זאת מדובר ברכב כבד.

כלומר אכן נראה שישנה בעיה ברכב. אני יכול לחשוב על מספר גורמים אפשריים (לאדם ההדיוט- אני לא מוסכניק)-

בעיה במחשב הרכב- נסה לערוך עדכון תוכנה.ייתכן שצריך להחליף אפילו את כל מחשב המנוע. ראה הודעה בפורום של בעל טוראן שהייתה לו בעיה אחרת ורק החלפת המחשב פתרה אותה.

בעיה במד המרחק- כאשר בפועל אתה נוסע יותר ממה שהוא מראה.

בעיה במגדש העל או במגדש הטורבו, שני רכיבים מיוחדים למנוע זה, כאשר תקלה בכל אחד מהם עלולה להביא לצריכת דלק גבוהה לדעתי.

דליפת דלק- הסיכוי לכך נמוך מאחר והיית מריח ריח של דלק וככל הנראה גם במוסך היו עולים על זה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אתן לך דוגמא שאולי לא רלוונטית אליך אבל ממחישה כמה נושא מדידה של צריכת דלק בחיים האמיתיים בעייתית.

נגיד שאתה (לא אישתך) מתדלק כל פעם ואכן עושה את החישוב כמו שצריך. ואפילו מחשב הדרך שבדקת פעם אחת בנסיעה ארוכה מתגלה כמדוייק.

אבל, ביום יום אשתך אוספת את הילדים מחוגים מספר פעמים בשבוע, ובחום הזה, היא מעדיפה להקדים כדי שהילד לא יצטרך לחכות. מה שקורה שהיא מספר לא מבוטל של פעמים בשבוע ממתינה עם רכב מונע עם מזגן. צריכה שמצטברת אפילו למספר ליטרים. (1-2.5 ליטר לשעת המתנה)

עכשיו תעשה את החישוב. ואתה בכלל לא ידעת...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...