Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת רישיון לטרקטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

אבא שלי רוצה לעבוד בטרקטור.

הוא אמר לי שיש לו רישיון לטרקטור אך הוא בכל זאת צריך לקחת כמה שיעורים כדי לראות שהוא ב"כושר"...

לאיפה אני יכול לפנות בעניין?

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

באילת? תל אביב? ירושלים? קרית שמונה? קלנסווה?

איפה?!

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם

אזור פתח-תקוה.

פורסם

שיחשוב על איזה חבר ממושב בשרון ויקפוץ אליו לרענון. בתכל'ס אם מדובר רק בהובלות ונסיעה מנהלתית של טרקטור אין צורך באמת ברענון. אם מדובר בעבודה חקלאית אמיתית (מכשור, pto וכו'), אז גם ככה זה משהו שבעיקר לומדים בשטח, מה העבודה שהוא מתכוון לעשות?

אגב, אפשרי לעשות רענון אצל מורה נהיגה לטרקטור, אבל למיטב זכרוני לא ממש לומדים מעשי על טרקטור.

פורסם

אולי השתנה מאז שאני למדתי נהיגה על טרקטור, איי שם באמצע שנות השמונים של המאה הקודמת. אך בוודאי שעל טרקטור לומדים מעשי (ולי עוד היה כבר רישיון על רכב באותה תקופה) ואף נבחנים .

לא בדיוק שאחרי זה נוהגים בדיוק כפי שלומדים.

לדוגמה למדנו בהחלפת הילוכים, להחליף עם דבל גז/קלאץ למרות שהגיר היה מסונכרן. כמובן שאחרי זה מעולם לא החלפתי כך.

למדנו להתחיל מהילוך ראשון (תמיד) ולעלות הילוך הילוך למעלה. לאחר קבלת הרישיון ההילוך הכי נמוך שהתחלתי איתו היה שני, וגם משלישי היה אפשר להתחיל ללא בעיות מיוחדות, ההילוך הראשון היה קצר(צר)

גם בעצירה למדנו לעצור כאשר כל פעם מורידים הילוך ז"א מרביעי דרך שלישי וכך עד לראשון, ולא לשכוח דבל קלאץ וכו', לפי השיטה הזאת הייתי מתחיל לעצור כבר מאה מטר לפני היעד כדי להספיק את כל התהליך הזאת.

מכאן למדנו שלא לומדים מעשי באמת בשביל לנהוג אלה בשביל להצליח במבחן המעשי.

כפי שאמרו ומסכים.

לגבי הנהיגה עצמה, לא חושב שצריך רענון כל שהוא. גם כך רק הניסיון מדבר.

לנהוג עם עגלה אפשר להסתדר. כאשר רוצים להחנות אותה ברוורס מתחיל הקושי וכאן לא ייעזור רענון קצר, רק הניסיון פעם ועוד פעם (ועוד פעם...) עד שמצליחים בפעם הראשונה ולא בניסיון המי יודע כמה.

כמובן שבכלים יותר יעודיים תדרש גם כך כך וכך הדרכה מסודרת.

פורסם

אל מי אפשר לפנות בנידון?

בכל זאת, אבא שלי אמור להפעיל את הכף/מחפרון... אז בכל זאת צריך ללמוד.

פורסם

אם לאבא שלך אין רשיון משא כבד (מעל 15) הוא צריך לעשות רשיון למכונה ניידת!

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

אם המדובר הוא במחפרון יש לבדוק דבר ראשון איזה סוג של רישיון צריך, ישנם כלים שברשיונם הם טרקטור ומורכבת עליהם כף חיצונית או שופלים קטנים שדורשים רישיון לטרקטור. לעומת זאת ישנם כלים הדורשים רישיון "מכונה ניידת" והגבלת המשקל שלהם תלויה ברישיון הנהיגה הרגיל.

בשימוש בכף (כדברי החוק - יעה אופני) אכן לא הייתי משתמש ללא הדרכה מסודרת, בטח ללא ניסיון קודם - שווה לגשת לבית הספר הקרוב, אני בטוח שבקיץ ישנם קורסים בשפע. לא מבין איפה הבעיה - 10 דקות של עבודה טלפונית כדי למצוא.

http://www.d.co.il/?arena=Business&displayFullResults=0&formGroup=main&headingCode=8450&language=HEB&multipage__startIndex=0&page=Business-Results&previousPage=Business-Results&radius=0&search_text=%EE%E5%F8%E9%ED%20%EC%F0%E4%E9%E2%E4&search_type=heading&sessionId=242791343844447&tagId=40036656%2C40036660&where_name=%F4%FA%E7%20%FA%F7%E5%E4&x=96&y=34&zoneX=0&zoneY=0

פורסם

כתוב לו ברישיון נהיגה: "רשאי לנהוג בדרגה B עד 4000 ק"ג בישראל"

ואז בסעיף 9 רשום 1 B. ( כלומר טרקטור ומכונית, כתוב לו ליד הציור של הטרקטור בגב הכרטיס "1975").

• תוכן חדש...