Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי שימוש של שנתיים וחצי אני נאלצת להיפרד בצער רב מהרכב הראשון שלי- אופל קורסה 93 ידני ששירת אותי בנאמנות.

לצערי נשברה לו השילדה ותיקון של 1500 שח הוא לא בא בחשבון. מכיוון שהוא עדין לא בן 20 לא ניתן לקבל כסף מגריטה. המוסכניק אמר לי ללכת שישקלו אותו לפי משקל של ברזל ויתנו לי סכום סמלי עבורו. למישהו יש רעיון אחר לקבל עליו קצת יותר כסף? מה עם פירוקיות?

תודה

סוניה

פורסם

חבל. אם היה טסט עד שנה הבאה היה אפשר למכור אותו +/- במחיר גריטה למי שזקוק לחלקים ויוכל לגרוט את היתר בינואר בלי הוצאות נוספות.

אם המנוע + גיר תקינים, והוא שלם למעט השלדה, נסי לפרסם אותו בלוחות השונים (כולל פה). למי שמחזיק רכב דומה הוא בהחלט שווה יותר מכמה מאות שקלים של הברזל.

:turn-l:
פורסם

יקירתי, תתפלאי אבל במקומך הייתי מתקן את האוטו. עכשיו אם את צריכה לקנות אוטו אחר מן הסתם זה יעלה לך הרבה כסף, סכום שאולי את לא יכולה להוציא כרגע. אם כל מערכות הרכב תקינות, תתקני את השילדה בעלות הרכב ותחזירי אותו לשימוש. כאשר חלילה הגיר או המנוע ישבקו חיים או שימאס לך ממנו, פשוט תשלחי אותו לגריטה. במילא שנה הבאה האוטו יהיה בן 20. בכל מקרה את תצאי ברווח כאן. על הגריטה תקבלי 3,000 אלף שח. התיקון יעלה לך 1,500 ש"ח לכן הרווח שלך הוא יהיה 1,500 ש"ח. בקיצור, אם מדובר בתיקון איכותי שלא פוגם בבטיחות הרכב אני הייתי במקומך הולך על תיקון. אם את נותנת אותו לברזל אולי תקבלי בקושח 800 שקל עליו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

דבר ראשון תודה רבה לכולם על העצות, דבר שני היום התקשרתי למשרד הרישוי ואמרו לי שבכלל אין תקציב לגריטה ולא עושים יותר בינתיים... דבר שלישי למי ששאל על השילדה, מסתבר שזה היה שבור כבר בצד אחד ואז נסעתי בכביש עפר ממש גרוע ואז גם הצד השני נשבר... ועוד שאלה אם כבר, אתם חושבים שפחח רגיל יכול לתקן את זה?

פורסם

נכון, כרגע אין תקציב לגריטה ככל הנראה ימשיכו עם זה בעתיד. כל מה שאני יודע הוא שלפי ההיגיון, אם את מרוצה מהרכב, אם אפשר באמת לתקן אותו והוא יהיה שמיש מבחינה בטיחותית והכל אזי מבחינה פייננסית זה משתלם לתקן אותו מאשר לתת אותו לברזל. עדיין תוכלי להשתמש בו, בבוא היום תתני אותו לגריטה ואז תקבלי כפול ממה שעלה לתקן אותו ואפילו פי 3 ממה שתקבלי עליו לברזל. יתרה מכך, את צריכה לחשוב באם יש לך כסף לשים על אלטרנטיבה.

שוב פעם, אני חוזר ומדגיש, אני לא יודע מה הנזק לשילדה במקרה שלך. את רשמת שזה תיקון של 1500 ש"ח. אם לאחר התיקון הבטיחות של הרכב לא נפגמה ואין סכנה לנוסעים אז כדאי לתקן.

אם התיקון עלול לסכן את בטיחות הנוסעים אז כמובן שלא הייתי חושב פעמיים ומשבית את הרכב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
דבר שני היום התקשרתי למשרד הרישוי ואמרו לי שבכלל אין תקציב לגריטה ולא עושים יותר בינתיים

בשנתיים האחרונות נגמר תקציב הגריטה באמצע השנה. סביר שבינואר הגריטה תחודש שוב. בכל מקרה, גריטה לא רלוונטית עבורך כי הרכב עדיין לא עומד בקריטריונים (גיל) ובינואר 2013 הוא יהיה ללא טסט ולכן גם כן לא יהיה בר גריטה.

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
נכון, כרגע אין תקציב לגריטה ככל הנראה ימשיכו עם זה בעתיד. כל מה שאני יודע הוא שלפי ההיגיון, אם את מרוצה מהרכב, אם אפשר באמת לתקן אותו והוא יהיה שמיש מבחינה בטיחותית והכל אזי מבחינה פייננסית זה משתלם לתקן אותו מאשר לתת אותו לברזל. עדיין תוכלי להשתמש בו, בבוא היום תתני אותו לגריטה ואז תקבלי כפול ממה שעלה לתקן אותו ואפילו פי 3 ממה שתקבלי עליו לברזל. יתרה מכך, את צריכה לחשוב באם יש לך כסף לשים על אלטרנטיבה.

שוב פעם, אני חוזר ומדגיש, אני לא יודע מה הנזק לשילדה במקרה שלך. את רשמת שזה תיקון של 1500 ש"ח. אם לאחר התיקון הבטיחות של הרכב לא נפגמה ואין סכנה לנוסעים אז כדאי לתקן.

אם התיקון עלול לסכן את בטיחות הנוסעים אז כמובן שלא הייתי חושב פעמיים ומשבית את הרכב.

לדעתי זה הרעיון הכי טוב. את יכולה לגם להעלות תמונות של הנזק לשלדה והמבינים יוכלו להגיד לך פחות או יותר אם זה בכלל בר תיקון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תתקשרי למישהו שקונה מכוניות לפירוק, תעלי על הגרר תמורת 500 ש"ח ואל תחשבי אפילו על לתקן.

סתם גרוטאה מזדקנת ומיותרת.

אחרי שתורידי את הרכב מהכביש (עושים את זה במשרד הרישוי) תקבלי החזר על החודשיים שנותרו מהטסט, אולי עוד 100-150 ש"ח בכיס, וזהו. שלום ולא להתראות.

יש היום שפע של רכב טובים וחמודים במחירים מעולים, כולל אופל קורסה צעירה ב-10 שנים ממה שהייתה לך במחירים של עד 10K.

פורסם

לזה שמעליי, אם אתה מחשיב בטיחות כפונקציה של זמן אם ככה אז כל בעלי האספנות צריך לגרוט את הרכבים שלהם כי הם סתם רכבים מזדקנים ולא בטיחותיים, נכון?

פורסם

לזה שמעליי, נכון. כתור רכב יומיומי רכב אספנות ממש לא מתאים. רכב אספנות (וזו גם הגדרתו בחוק) אמור לשמש אותך כתחביב, ומכאן גם באה ההגבלת נסיעה בין 7 ל-9 בבוקר ומכאן גם מגיעות הההנחות בביטוח, טסט ובאגרת רישוי.

ואת זה עונה לך מישהו שיש לו 3 וחצי רכבי אספנות בבית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לזה שמעליי, אם אתה מחשיב בטיחות כפונקציה של זמן אם ככה אז כל בעלי האספנות צריך לגרוט את הרכבים שלהם כי הם סתם רכבים מזדקנים ולא בטיחותיים, נכון?

מי שנוסע ברכב אספנות כרכב יומיומי הוא אידיוט.

רכב אספנות הוא רכב תחביב, שאתה משרת אותו. רכב יומיומי, זה רכב שמשרת אותך.

אין שום סיבה לתקן רכב זקן ועייף משנת 93, כשבמחירים של 10K מוכרים לך רכבים תקינים בני 10 שיש להם עוד הרבה לתת.

• תוכן חדש...