Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה היום התחלתי להכין את הרכב שלי לצבע , הרכב שרייד. שטפתי את הרכב . לאחר מכן הרכב עבר ליטוש עם נייר 120 ולאחר מכן עם נייר 400. לקח לי לא כולל פגושים , 5 שעות . מי שחושב שרק צביעה בסכומים גבוהים היא טוב. יש לו טעות.

Sound Stream -Trantula 800.2

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
במקרה היום התחלתי להכין את הרכב שלי לצבע , הרכב שרייד. שטפתי את הרכב . לאחר מכן הרכב עבר ליטוש עם נייר 120 ולאחר מכן עם נייר 400. לקח לי לא כולל פגושים , 5 שעות . מי שחושב שרק צביעה בסכומים גבוהים היא טוב. יש לו טעות.

לא הבנתי, צבעת את הרכב לבד ? עם מה ? כמה עלה ? איזה ציוד צריך ? אפשר תמונות ?

פורסם

ואיזה צירוף מקרים.

גם לי שרייד, גם אני מתחיל להכין אותה לצביעה, והשם חיבה שלה (שנתנה לה אחותי) - טרנטולה (כמו המערכת שלך).

פורסם

נשאר לי לצבוע את הפגושים והידיות של הדלתות .

כן , צבעתי את הרכב לבד .

הציוד שיש לי מלטשת אקצנטרית של Festool , הציוד להתזה הוא של חברת Graco .

פורסם
הציוד שיש לי מלטשת אקצנטרית של Festool , הציוד להתזה הוא של חברת Graco

רגע, כלי עבודה זה לא כסף? פסטול וגרקו שתיהן חברות איכותיות ולא זולות.

איפה זמן עבודה? חמש שעות זה הרבה כסף בשעות של איש מקצוע. מה עם חומרי גלם? באילו חברות? כמה שכבות פריימר פילר, כמה פריימר סרפסר, כמה שכבות צבע? צבע חד קומפ' או דו קומפ'? כמה שכבות לכה, איזה לכה? MS? HS?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
רגע, כלי עבודה זה לא כסף? פסטול וגרקו שתיהן חברות איכותיות ולא זולות.

איפה זמן עבודה? חמש שעות זה הרבה כסף בשעות של איש מקצוע. מה עם חומרי גלם? באילו חברות? כמה שכבות פריימר פילר, כמה פריימר סרפסר, כמה שכבות צבע? צבע חד קומפ' או דו קומפ'? כמה שכבות לכה, איזה לכה? MS? HS?

אתה צודק בתאוריה, אבל כשאין אובדן הכנסה אלטרנטיבי (כלומר אתה לא מבזבז זמן עבודה בפועל שבו אתה מרוויח כסף), אז זה רווח נקי, כי בזמן הזה אחרת היית רובץ מול הטלויזיה אבל מוציא כסף לבעל מקצוע.

דבר נוסף, ייתכן ואת המלטשת והפיסטולט היה לו, או בהשאלה או שרכש אותם לצרכים אחרים ולא במיוחד לצורך זה.

ואז ההוצאה היחידה האמיתית אלו חומרי הגלם, וכאן מתבטא החסכון.

מה גם שאתה תשקיע על הרכב שלך הרבה יותר ממה שבעל מקצוע ישקיע על הרכב שלך (הרי אתה לא תשלם לבעל מקצוע 10K, אתה תחפש מישהו זול, ומישהו זול לא ישקיע הרבה).

פורסם

מסכים חלקית. בגדול, אם אני לא יודע לעשות משהו פיקס, אני עושה מיקור חוץ. למזלי צבע אני יודע לעשות, וכן הכנה לצבע, אבל לא פחחות.

בכל מקרה, עד שאני לא אראה תוצאה ואיך היא נראית אחרי שנה-שנתיים, אין מה להשוות עבודה עצמית לעבודה שלי איש מקצוע שלא מחפף. הווה אומר הכנה איותית למשטח הצבע, חומר עמיד ולא מדולל בטירוף, מספר שכבות צבע, והיה וצריך (צבע מטאלי, גימורים שונים) גם לכה כמו שצריך ולא MS במיכל תרסיס שאין לה כמעט עובי.

Stay tuned

פורסם

אז אתה פרפקציוניסט ויש לך כסף ואתה יכול להרשות לעצמך להוציא למיקור חוץ כל מה שלא בא לך מספיק טוב בעין.

לא לכולם יש כסף להוציא ומעדיפים להוציא 1000 שקל במקום 3000 אצל צבעי שלא בהכרח יעשה עבודה ממש טובה כי הרי זה סכום נמוך לצבעי.

חוץ מזה, זה כולה שרייד, לא איזה רכב פאר שצריך להגיע לגימור גבוה, המטרה היא להקנות מראה יותר טוב מהקיים, ואת זה אפשר לעשות לבד.

ולסיום, אם לא תנסה, לא תטעה ובהכרח לא תלמד, ואף פעם לא תדע.

אני עושה הכל לבד, חלק יוצא לי טוב, חלק יוצא לי פחות טוב, ומכל טעות שאני עושה אני לומד איך לתקן אותה ולא לעשות אותה בפעם הבאה. אני עושה את זה כי אני נהנה מאוד ולא בהכרח בגלל חסכון הכסף, אך זה בונוס נחמד מאוד.

אני מעדיף לקרוע את התחת, לעשות וללמוד לבד ואז לעשות איזה טיול בעולם עם הכסף שחסכתי. הרווחתי מכל הכיוונים, גם נהנה, גם לומד וגם מטייל.

אני בדיוק בתהליך של עשיית פחחות לבד, אני מנסה, נכשל, שואל ומנסה עוד פעם, עד שהולך. בסוף עם מספיק התנסויות אני אהיה מספיק מיומן לטפל גם לך בפחחות.

פורסם

הי, אני עושה לבד ועם חומרי גלם סופר איכותיים כי ככה לימדו בבית. תעשה עד הסוף, או שבכלל לא. אני לא אומר לא לעשות לבד (הצביעות הראשונות שלי לא נראו משהו בלשון המעטה) אני שפכתי לא מעט כסף על נסיונות ועדיין לומד. בכל מקרה, אני לא מאמין שעל מה שעולה בזול משלמים ביוקר. ראיתי לא פעם צביעות ב2500 שקל ואפילו יותר מתחילות להסדק אחרי שנה, צבעים שדהו במהירות כי הצבע לא קיבל לכה, צבעים דו 'ומפ' שלא קיבלו מינון נכון של תוספים ולא קיבלו קושי ו/או ברק אופטימלי וחיפוף בעבודת הפחחות (לדחוף ים חומר פחחים במקום לתקן מכה וכאלו).

עד שאני לא רואה תהליך עבודה מתועד, תוצאות מיידיות ותוצאות אחרי זמן (כי פחחות וצבע איכותית נמדתת לפי זמן, ולא לפי הברק אחרי הפוליש של הצבע שבדיוק יצא מהתנור.

Stay tuned

פורסם

כלי העבודה שהשתמשתי בהם הם שלי .

כלי העבודה הללו ורבים אחרים שיש ברשותי לא נקנו לפרוייקט הזה ספציפית .

הכי חשוב בצבע זו ההכנה ואני עושה אותה ברמה הרבה יותר גבוהה מרוב צבעי הרכב בארץ .

הרכב נצבע בקומפקט פילר - שלוש שכבות .

צבע דו רכיבי - ברק ישיר .

פורסם
אין מה להשוות עבודה עצמית לעבודה שלי איש מקצוע שלא מחפף. הווה אומר הכנה איותית למשטח הצבע, חומר עמיד ולא מדולל בטירוף, מספר שכבות צבע, והיה וצריך (צבע מטאלי, גימורים שונים) גם לכה כמו שצריך ולא MS במיכל תרסיס שאין לה כמעט עובי.

זה מצד אחד - "אין מה להשוות עבודה עצמית לעבודה של איש מקצוע".

מצד שני :

ראיתי לא פעם צביעות ב2500 שקל ואפילו יותר מתחילות להסדק אחרי שנה, צבעים שדהו במהירות כי הצבע לא קיבל לכה, צבעים דו 'ומפ' שלא קיבלו מינון נכון של תוספים ולא קיבלו קושי ו/או ברק אופטימלי וחיפוף בעבודת הפחחות (לדחוף ים חומר פחחים במקום לתקן מכה וכאלו).

כאן אתה כבר משנה את דעתך ואומר שראית צביעות שעלו כסף אצל בעלי מקצוע ולא שוות כלום.

בקיצור, אנחנו אומרים את אותו הדבר, אתה מוסיף ואומר שצריך לעשות עבודה כמו שצריך - על זה אין ויכוח, אם עושים אז עושים עד הסוף כמו שצריך. לא חשבתי בכלל שצריך לציין את זה.

בנושא אחר, אני שולח לך ה"פ.

פותח השרשור - אני גם אשמח לקבל תיעוד, תמונות, חומרים וכו'.

פורסם

IMG_1424.JPG

1007תמונה.jpg

עותק (2) של 005תמונה.jpg

תמונ02.jpgאת כול המכוניות שהיו לי צבעתי עים מיברשת וקופסה צבע.הפעם הישתדרגתי וצבעתי עים רולר והשלמות עים מברשת.תמיד היתי מרוצה מהתוצאה.לא פעם סרטו לי איזה כנף או תלשו טמבון בחניה.איך שראיתי את הנזק ,יצאתי עים שני פטישים,קופסת צבע ,והעינין סודר.ושאני רוצה להחליף צבע(פעם בכמה שנים).פשוט קונה קופסה בצבע אחר.(את הטמפרה צבעתי החודש לפני 3שנים).

פורסם

אני חושבשהטעות הייתה במינוח. בציטוט הראשון הייתי צריך לציין פחח אמן. בציטוט השני פחח חאפר היה מגדיר את הכוונה יותר טוב.

Stay tuned

• תוכן חדש...