Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לדעת האם אפשר לעשות ביטוח מקיף וחובה, ושהביטוח יהיה רשום על שמי? (למרות שהרכב לא רשום על שמי, כלומר לא אני בעל הרכב, אך אני נוהג בו כדרך קבע).

התקשרתי לשאול את סוכן הביטוח שלי והוא בחו"ל כל יולי, הפקידה שלו לא יודעת :shock:

תודה וסופ"ש נעים.

עריכה:

האם יש דרך לערוך כותרת? או רק מנהל יכול?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אפשרי בהחלט.

אני יודע שלא בדיוק. (תלוי על שם מי הרכב,איזו חברת ביטוח)

מישהי שאני מכיר עשתה 3 תביעות ב3 שנים (רק אחד היה משהו רציני) - ואמרה לי שהביטוחים הישירים לא הסכימו

לבטח מקיף שזו גם די שערוריה בפני עצמה (בסדר להעלות פרמיות אבל מכאן ועד לא לבטח?).

הביטוחים האחרים הסכימו למרות שלא קפצו מאושר.

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

לחברת הביטוח יש זכות לסרב לבטח אותך בלי לנמק בכלל.

אפילו בחובה (!)

תתקשר לשתי החברות הישירות (IDI ו AIG) ותבקש הצעת מחיר לנהג יחיד בן 40 ללא תביעות/תאונות/שלילות על מזדה מיאטה.

תקבל סירוב מוחלט.

ועם 3 תביעות ב3 שנים גם אני בתור חתם בחברת ביטוח הייתי שולח לקוחה כזה לחפש אצל המתחרים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לחברת הביטוח יש זכות לסרב לבטח אותך בלי לנמק בכלל.

אפילו בחובה (!)

תתקשר לשתי החברות הישירות (IDI ו AIG) ותבקש הצעת מחיר לנהג יחיד בן 40 ללא תביעות/תאונות/שלילות על מזדה מיאטה.

תקבל סירוב מוחלט.

ועם 3 תביעות ב3 שנים גם אני בתור חתם בחברת ביטוח הייתי שולח לקוחה כזה לחפש אצל המתחרים.

יופי.

מצד אחד מחייבים אותך לבטח ומצד שני אף אחד לא מסכים.

מילא שהפרמיה תעלה, אבל לא להסכים?

זה לא על אותו משקל של " לא בא לי שתקנה בחנות שלי" ?!

למזלי אני ללא תביעות (לא שזה משנה במשהו במחיר) אבל כל הענין הזה מסריח קצת כלכלית..

פורסם

הדבר היחיד שמחוייבים אליו הוא ביטוח חובה.

ב"פול" ניתן לעשות ביטוחי חובה לכל אלה שניתקלו בסירוב - כמובן שהמחיר יהיה יקר משמעותית.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
הדבר היחיד שמחוייבים אליו הוא ביטוח חובה.

ב"פול" ניתן לעשות ביטוחי חובה לכל אלה שניתקלו בסירוב - כמובן שהמחיר יהיה יקר משמעותית.

.

זה שהמחיר יקר יותר - הגיוני

מה לגבי צד ג?

עדיין לא ברור לי מדוע אפשרי סירוב על בסיס כלכלי בלבד כשהדרישה הינה חוקתית (יש חובה בחוק,נכון?)

יש גם משהו בעניין שלא נאמר -

"אם משהו קרה פעם אחת - חד פעמי ולא יקרה שוב

אם קרה פעמיים - תהיה בטוח שיקרה פעם שלישית" (האלכימאי,פאולו קואלו)

לא הגיוני דווקא לבטח את אותן חברה שבעלי נטייה לתביעות? ז"א תעלו פרמיות אבל שלא יהיה אפשרות סירוב.

פורסם

החוק מחייב רק ביטוח חובה (ביטוח חובה הוא סוג של ביטוח חיים).

אין שום חוק המחייב לעשות ביטוח צג ג' או מקיף. (צד ג' או מקיף, הם ביטוח רכוש).

אם חברת ביטוח היתה מאולצת לבטח נהג בעייתי לפגיעות רכוש, מן הסתם הפרמיה היתה כה יקרה שאף נהג (או רוב הנהגים) לא היו בוחרים באפשרות הזאת. בא נניח שהיו מבקשים ממך לשלם 12,000 ש"ח צד ג'.

לא צריך ללכת רחוק - דוגמא דומה יש לאופנוענים שכמעט כולם לא מבטחים מקיף (רכוש), כי הפרמיה עולה כמעט מחצית מהאופנוע.

הסירוב לבטח לקוח בעייתי הוא לא רק בכלי-רכב. בעלי דירות/עסקים שהעסק שלהם מועד לתביעות (הצתות/פריצות), יתקלו בסירוב לבטח את רכושם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
זה שהמחיר יקר יותר - הגיוני

מה לגבי צד ג?

עדיין לא ברור לי מדוע אפשרי סירוב על בסיס כלכלי בלבד כשהדרישה הינה חוקתית (יש חובה בחוק,נכון?)

יש גם משהו בעניין שלא נאמר -

"אם משהו קרה פעם אחת - חד פעמי ולא יקרה שוב

אם קרה פעמיים - תהיה בטוח שיקרה פעם שלישית" (האלכימאי,פאולו קואלו)

לא הגיוני דווקא לבטח את אותן חברה שבעלי נטייה לתביעות? ז"א תעלו פרמיות אבל שלא יהיה אפשרות סירוב.

כמו שאמרו פה - לגבי הביטוח היחיד שהוא חובה בחוק (ביטוח חובה) הפתרון הוא ביטוח בפול (הפול הוא בעצם כל חברות הביטוח לפי חלקן היחסי בשוק) במחיר שהרגולטור קבע (3000+ ש"ח). הפול לא יכול לסרב לשום מבוטח.

ואגב, רוב חברות הביטוח מבטחות בחובה בלי בעיה ובלי שינוי בפרמיה (!) גם מי שיש לו תביעה בודדת ב3 שנים האחרונות.

לגבי ביטוחי הרכוש - כפי שאמרו כבר, שוק חופשי.

לטעמי היה רצוי לקבוע גם מנגנון לביטוח צד ג' שכל אחד יכול לרכוש ללא זכות סירוב, אבל זה לא קיים בישראל כיום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם חברת ביטוח היתה מאולצת לבטח נהג בעייתי לפגיעות רכוש, מן הסתם הפרמיה היתה כה יקרה שאף נהג (או רוב הנהגים) לא היו בוחרים באפשרות הזאת. בא נניח שהיו מבקשים ממך לשלם 12,000 ש"ח צד ג'.

לא צריך ללכת רחוק - דוגמא דומה יש לאופנוענים שכמעט כולם לא מבטחים מקיף (רכוש), כי הפרמיה עולה כמעט מחצית מהאופנוע.

הסירוב לבטח לקוח בעייתי הוא לא רק בכלי-רכב. בעלי דירות/עסקים שהעסק שלהם מועד לתביעות (הצתות/פריצות), יתקלו בסירוב לבטח את רכושם.

.

100%

תן לנהג להחליט אם הוא רוצה לבטח ב12K, אבל לפחות שתהיה לו את הבחירה.

בסופו של דבר זו סטיסטיקה - חברות הביטוח ישקללו נתונים ויחליטו אבל לפחות שתהיה בחירה.(ואולי בעתיד תהיה תחרות גם על חלק זה)

מקווה לא להגיע למצב זה.

:wink:

• תוכן חדש...