Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיניואן ל 6 נפשות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנו מתלבטים בקניית רכב מיניואן למשפחתנו שהורחבה ל 6 נפשות - 2 בוגרים ו 4 ילדים קטנים - עם בוסטרים/סלקלים. התקציב שעומד לרשותנו הוא כ 70,000.

הרכבים שסיננו לבסוף הם: מאזדה 5, הונדה FRV, פולקסואגן טוראן - מהסיבות הבאות:

- צריכת הדלק הנמוכה יחסית - בגלל נפח המנוע.

- בטיחות נוסעים.

- שמירת הערך.

דרך אגב, לא רצינו לשמוע על פיג'ו, סיטרואן, קאיה ויונדאי או רכבים אחרים עם נפחי מנוע גדולים מ 2 ליטר.

השאלה הראשונה: האם ישנן מכוניות נוספות מעבר ל 3 שהזכרתי לעיל?

השאלה השניה: מי מהשלישיה הזו עדיפה?

השאלה השלישית: האם יש משהו באותן 3 רכבים שצריך לקחת אותו בחשבון - שאני לא מודע לו - כמו עלויות חלפים, מוסכים וכו...

הרבה שאלות - מצטער.... :roll:

כל עצה תתקבל בברכה. אני מניח שיש עוד כמונו שמתלבטים.

בתודה מראש.

פורסם

לכל אחד מהרכבים יש חסרון קטן, שלחלק מהמשתמשים בו הופך למשמעותי.

מזדה 5 - לא חסכונית כמו באתה מצפה ממנה, השורה השנייה מוחלקת בצורת הבאה: שני מושבים מלאים וזה שבאמצע בקושי מספיק לילד (ללא בוסטר, כמובן), כאשר כל המושבים תפוסים, אין בגאז' שמאפשר להכניס עגלת תינוק.

הונדה FRV - תצטרך להושיב ילד מקדימה מול כרית אויר. כרית אויר, ממה שאני זוכר, לא ניתנת לניתוק, והיא משותפת לשני הנוסעים מקדימה.

טוראן - המושבים בשורה השלישית צפופים מאוד, אין גלגל רזרבי ברכב הזה.

לא יותר זולה במוסך מרכבים צרפתיים שפסלתם.

אני חושב שמוקדם מדי פסלתם את C4 פיקאסו, גרנד סניק. הנוחות ומרחב פנים מאפשרים יותר נשמה מאשר במזדה 5\טוראן.

מחיר הקנייה נמוך, כי הרכבים האלה כבר ספגו ירידת ערך רצינית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה מייצר קשר לא ברור בין נפח מנוע לבין צריכת דלק, הקשר הזה הוא בהחלט לא קשר ישיר.

ברכבים כמו שאתה רוצה, דווקא גודל המנוע חשוב בדיוק בגלל הגודל/משקל של הרכב וכמה שהוא סוחב (ילדים, עגלות, תיקים וכו').

כל השאר, אמר הבחור מעליי.

פורסם

מגוכך לקרוא למאזדה מיניוואן-השורה השנייה לא משהו מבחינת מרווח ושלא לדבר עם השורה השלישית שבה אולי תצליח להושיב חתול.

אני חושב שהסיטרואן C4 פיקאסו תתאים לכם-אוטו מרווח ומאוד נעים לשהיה נמכר במחירים נמוכים בעיקר בגלל הקבעונות הדביליים ליפני.

אין קשר בין נפח ממוע לצריכת דלק-בעצם יש אבל מנוע 2 ליטר יצרוך פחות ממנוע 1.5 אם אתה נוסע באזור הררי כי הוא מתאמץ פחות וצריכת הדלק קטנה יותר,יכולה גם להיות שווה/קטנה יותר מהמנוע.

יש לכם גם את הרנו לוגאן-אמנם לא מפוארת אבל זולה לקנייה.מבוססת על חלקים קדומים של רנו.

בהצלחה!

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תודה חברים אני מעריך את התיחסותכם.

אז כנראה שהשלישיה שבחרתי מראש לא ממש מתאימה וזאת בעיקר בגלל בעיית צפיפות/מיקומים של מושבים.

אני למעשה "חוקר" את הרנו גרנד סניק עכשיו ב - גוגל - פורומים - יוטיוב - וכו'.

מבחינת המרחב הפנימי והמודולריות היא נראית ממש מתאימה ומפתיעה.

האם יש לרכב הזה - ספציפי - 2 ליטר דור שני - אי אילו בעיות מיוחדות שיש לשים לב אליהם בקנייה ובכלל?

שוב תודה.

פורסם

גיר אוטומטי ומערכת חשמל - אלה בעיקר הנקודות שצריך לשים לב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי,

ברכישת מיניוואן יש צורך גם לקחת בחשבון שהרכב נוטה לאכול ולשתות הרבה, אך משום מה להישאר באותם המימדים.

הזאטוטים שלנו לעומ"ז, בלי עין רעה לא אוכלים כ"כ הרבה אך גם לא נשארים באותו הגודל.

לדעתי יש להכניס לשכלול את גודל הילדים והצרכים שלהם בשנים הקרובות.

לפעמים זה גם מצטמצם - הצורך בעגלות, טיולונים ובוסטרים נעלם, לעומת הצורך במושבים גדולים ונוחים

שבת שלום

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תשקול גם לוגאן, אמנם מכוער, לא מפנק, אבל 7 מקומות אמיתיים + תא מטען מרווח ועלויות אחזקה נמוכות יחסית (כולו מורכב ממחסן החלקים הישנים והמוכחים של רנו, נטול תחכומים)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

שתי שאלות נוספות:

1. בסיטרואן C4 פיקאסו איזה דברים ספציפיים יש לבדוק לפני קנייה?

3. איך גרנדיס מול C4 פיקאסו וגרנד סניק?

2. שאלה כללית בנוגע לבדיקות רכב לפני קנייה: כאשר אמרת לגבי גרנד סניק ש... "גיר אוטומטי ומערכת חשמל - אלה בעיקר הנקודות שצריך לשים לב", איך בדיוק בודקים את האספקטים הללו - לעומק - כאשר עורכים בדיקת רכב לפני קנייה? האם יש בדיקה נוספת שצריך לעשות מעבר לבדיקה הרגילה?

ושוב תודה. המון תודה על העצות.

פורסם

גרנדיס-מלך המיניוואנים לדעתי אין מה להשוות לכל השאר.

לוגאן-טנדר עם 7 מקומות.

סיטרואן תבדוק את הגיר-בקלות אפשר ליפול עליו חזק. בגדול קנייה משתלמת יחסית למחיר.

זה אומר שתיקח אותה לבדיקה במכון וגם תיקח אותה לבדיקה במוסך.

פורסם

למי שהגדיר את גראנדיס כמלך המיניואנים, כדאי לזכור שהוא שתיין די רציני של דלק.

בנוסף, יצאו לו מוניטין מפוקפקים בתאונה הקשה בירידות של טבריה, כאשר ישנם בעלי רכב זהה שמדווחים על שחיקה מואצת של רפידות הבלם.

אני באופן אישי, הייתי נזהר.

כמו כן, הייתי שוקל אולי רכישה של מזדה אם.פי.וי למרות שהוא צורכת לא מעט דלק, אבל צריך לקחת בחשבון את רכיב הנוחות, רכב גדול יחסית, ניתן להכניס את הילדים וגם מעט מטען.

לגבי פיקאסו- לא הייתי פוסל על הסף.

ישנם רכבים שכבר בוצע בהם החלפת מצמד והוחלפו מספר רכיבים אלקטרוניים כגון חיישנים למיניהם, אם הרכב טופל, סביר להניח שזו עסקה די משתלמת.

בהצלחה

פורסם
שתי שאלות נוספות:

1. בסיטרואן C4 פיקאסו איזה דברים ספציפיים יש לבדוק לפני קנייה?

3. איך גרנדיס מול C4 פיקאסו וגרנד סניק?

2. שאלה כללית בנוגע לבדיקות רכב לפני קנייה: כאשר אמרת לגבי גרנד סניק ש... "גיר אוטומטי ומערכת חשמל - אלה בעיקר הנקודות שצריך לשים לב", איך בדיוק בודקים את האספקטים הללו - לעומק - כאשר עורכים בדיקת רכב לפני קנייה? האם יש בדיקה נוספת שצריך לעשות מעבר לבדיקה הרגילה?

ושוב תודה. המון תודה על העצות.

1. אין דברים מיוחדים. חפש בלאי חריג בתא הנוסעים ובקש היסטורייה של הטיפולים שעבר הרכב.

2. גרנדיס מרווח מאוד, נוח לשימוש משפחתי אבל לא חסכוני בדק. צורך כמעט פי 1.5 יותר דלק מפיקאסו או לוגאן. לשיקולך.

3. אינני מכיר בדיקה נוספת שאפשר לבצע לנושא הגיר האוטומטי. אם אתה חושש, אתה מוזמן לחפש סוכנות מכירה שנותנת לך אחריות ארוכה על הגיר האוטומטי של הסניק ובנוסף מתחייבת לתקן כל ליקוי שיתגלה בבדיקה במוסך מורשה של רנו.

פורסם

להגיד שהאוטו לא בטיחותי בגלל התאונה זו שטות.

אם תיסע עם ברקסים גמורים עם יותר אנשים מהמותר בירידות חדות אני בספק אם תצא מזה בחיים.

הוא אכן צורך יותר דלק אבל לדעתי זה שווה אם אתה רוצה מיניוואן FULL SIZE ולא מכונית שאיכשהו דחפו לה עוד 2 מושבים מאחורה.

לגבי הגיר,כשנסעתי לבדוק C4 פיקאסו עם 60KKM המכון הראה שיש בעיה בגיר.

פורסם

שלום שוב...

לאחר שהבנתי שרנו גראנד סניק היא מעט קטנה בשבילנו התפקסתי על סיטרואן C4 גרנד פיקסו בין שנים 2007 ל 2008 (כפי שהמלצת בהתחלה) כי יצא לי להציץ אל תוך האוטו עצמו ולהתרשם מהמרחב וכי הוא מתאים לי מבחינת עלויות.

ואז צצה לה בעיה נוספת והיא שאלת הדגם....

ישנם הרבה דגמים ואני לא מוצא את הידיים ואת הרגלים:

- יש רובוטית, רובוטית אלקטרונית ואוטומטית

- יש 1.6 ו 2.0 ליטר

- יש דיזל ובנזין וגרסאות טורבו של הללו

- יש כאלה עם תוספי חיישנים ויש כאלה בלי

- ועוד ועוד...

docs.google.com/open?id=0B5cnAbHg3UaCSUUwb280Z1hTNFU

והנה מה שעובר לי בראש:

- אז ככה, אין לי (ולאשתי) בעייה בכלל עם גיר רובוטי (היה לנו בטויוטה קורולה והסתדרנו מצויין בלי שום בעייה). הבנו שגיר רובוטי הוא בעל משקל נמוך מגיר אוטומטי רגיל מה שעשוי לחסוך בעלויות דלק. ובנוסף גיר מסוג זה זול יותר בעלויות תחזוקה.

- רובוטי רגיל או רובוטי אלקטרוני - מה זה אומר - יש חיה כזאת?

- האם יש הבדל בכמות ההילוכים בתיבות הללו (4 היל' או 6 היל')?

- דיזל-בנזין-טורבו - אין לי שמץ של מושג מה עדיף ולא ידוע לי מה מומלץ בשנתונים הללו. חשוב לי שיהיה אמין חזק וחסכוני בעלויות דלק.

- 1.6 או 2.0 - לא משנה לי כל עוד הוא אמין חזק וחסכוני בעלויות דלק לעיל. כאמור: אנו 2 מבוגרים ו 4 ילדים עד גיל 6 - סלקל ובוסטרים.

- ממש לא מעניין אותי תוספים אלקטרוניים למיניהם שעשויים רק להתקלקל מתי שהו.

- האוטו יסע בין 5 למקסימום 10 ק"מ ביום בטוואי מישורי ופעם פעמיים בשנה נסיעות ארוכות לנופש

אז מהו הדגם הספציפי שכדאי להתפקס עליו?

בתודה וסליחה מראש על ההטרדה. בסוף גם לי יהיה (> 150 הודעות).

פורסם

גרסאות בנזין-היה מנוע 2 ליטר ואותו החליף מנוע 1600 טורבו.

לגבי תיבות אין לי מושג,חכה למומחים :-D

• תוכן חדש...