Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סולו איכס זה האח הגדול.

אז זה גם האחד שאתה אומר עליו שלא יודעים איזה עוצמה הוא מסוגל להפיק - הL7 זה הבייבי-שאק.

אני זוכר שלחבר פורום בשם מתן (ד"ר אורליק) היה אחד כזה בשרייד אדומה - הרכב היה נשמע כמו אקורדיאון קרוע כשהוא הפעיל אותו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני זוכר שהיו שניים - תקן אותי אם אני טועה - הסולובאריק הוא שחור לגמרי עם סמל של קיקר במרכז - גם כן קוראים לו L7 אבל L7 סולובאריק.

הL7 הכסופים הם גרסא אחרת שלו והם פחות חזקים עד כמה שאני יודע.

או שאני טועה כאן?

עדיין - יש סאבים חזקים ממנו בהרבה, הL7 הוא סאב מיושן שיצא לו שם נהדר - בזמנו, בצדק, היום - יש דברים הרבה יותר טובים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מערכת SPL עם סט כזה חלש זה כמו להיות בנאדם ענק שנוהג בסמארט... אין פרופורציות בטח ובטח שאתה רוצה שלוש סאבים.

עצתי לך תלך ותשמע מערכות SPL כדי שתקבל מושג על מה מדובר וכמה עולה כל העסק, אני יכול להגיד לך מניסיון אישי זה עולה יותר ממערכת SQ הרבה יותר.

לפי דעתי אתה צריך לחשוב על משהו שיוכל לשמש אותך ביום יום ולא רק מידי פעם, הL7 זה סאב בעל 0 אחוזי דיוק או קשר לעולם שבו הוא נמצא ואפשר לומר זאת על כל הסאבים של קיקר ואם תרצה אפשר להקביל אותם לפיוניר רק מתוצרת אמריקאית (למרות שזה כבר לא...). כיום יש בשוק כל כך הרבה תחלופות איכותיות ובמחירים די זולים.

יש היום בארץ חברות מעולות כמו: DD, אנסדנט אודיו AA ,סאנדאון אודיו SA, דיסי אודיו DC , גראונד זירו ועוד כמה שכנראה שכחתי.

וחברים לא צריך להיסחף מדובר סך הכל בL7 זה לא מפלצת ובטח לא סאב רוצח... זה סאב שקצת יותר חזק מהממוצע.

סתם לצורך השוואה בעבר היה לי סאב של חברת אסנדנט אודיו מדגם ארסנל (500 וואט) שישב בתוך תיבה אטומה קטנה של 1 CF על הגברה של רוקפורד 500 וואט בתוך יונדאי אקסנט, ולחבר טוב שלי היה L7 (בין הראשונים בארץ) בתיבה פורטד בנפח של כ80 ליטר מקורית של קיקר על הגברה של הייפוניקס 1200 וואט בתוך מאזדה 626, ביצענו מדידת SPL עם המד של אליקו ברכב שלי וברכב שלו והתוצאות היו שהL7 היה חזק רק ב0.8 DB מהארסנל... מפתיע נכון? יש פתגם עתיק שאומר "אל תסתכל על הקנקן אלא על כמה דציבלים הוא מוציא":lol:

ועם תרצה לשמוע אצלי ברכב אתה מוזמן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

כשאתה מתכוון שה SQ זה מורל דוטק אז אכן ה SPL עולה הרבה יותר יקר,תאמין לי ש SQ יכול לעלות בהרבה יותר מSPL,כמובן הכל תלוי בכמה אתה מוכן להשגע.

Scan Speak

פורסם

דן אז כנראה שאין לך מושג מה זה SPL... יש מערכות SPL בעלות תשתית יותר יקרה ממערכות SQ ברמות גבוהות, קח לדוגמה את הרכב של ישראל ותנסה לחשב בעצמך כמה כסף מושקעת שם התשתית עוד לפני הסאבים והמונו שלו (שהוא לבד עולה הרבה מעל 10K).

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

פורסם

מבחינת התשתית אין בעיה אתה צודק,ב SQ אין צורך בכזאת אך הרכיבים של SQ יכולים בכיף לכסות על זה ואת הרכיבי SPL.

גם שם צריך לעשות עבודה לא קטנה כדי להוציא מהאלמנטים משהו שיישמע אותך.

לדוגמא קח פרוססור H900= כמה עולה? 10K+- ש"ח.+

נ.ב אני מדבר איתך על SQ טהור,לא דוטק עם סלסטרה\סאנדאון.

Scan Speak

פורסם

לא רק תשתית אלא גם רכיבים לדוגמה

http://www.woofersetc.com/p-6986-t15kw-rockford-fosgate-4-ch-15000-watt-hybrid-sqspl-amplifier.aspx

שלא תבין אותי לא נכון מערכות SQ יקרות אבל עדיין יותר זולות ממערכות SPL

עריכה

שתבין מה שיש בSQ אתה יכול למצוא גם בSPL, לדוגמא סטים של קומפוננטים מהרמות הגבוהות ואפילו כמה כאלה בכל דלת מגברים מאוד איכותיים פרוססורים התקנה מאוד יקרה עקב ריבוי רכיבים, בקיצור זה לא נגמר...

פורסם

חברים זה ויכוח עקר ומטופש.

אפשר באותה מידה להרכיב מערכות בעלות אופי sq או spl.

באותם העלויות, והשמיים הם הגבול.

כבר העלתי פה בעבר את המערכת של ארל זאוסמר, הבעלים של חברת המגברים "מילברט".

בזמנו הוא בנה מערכת ב30 אלף דולר, בbmw 540.

זה היה בשבתחילת שנות ה90, ואז, ב30 אלף דולר, זה היה מחיר של דירה..

כך שתמיד יש 2 צדדים לכל דבר, לכן הויכוח הזה מיותר.

under construction..

פורסם

יש כאן בעיה חמורה עם הקונספט של ראשי התיבות SQ וSPL - תמיד היתה כאן הבעיה הזו.

זה למען האמת יותר גרוע כי זו פיקסציה של ממש - קבעון בעברית.

SPL וSQ הינם סה"כ ראשי תיבות ולא הוראות לבניית מערכת סאונד וגם לא סמל סטטוס או סממן לתדמית.

הדימוי העצמי כאן אצל הרבה מאוד חברי פורום למערכות SPL הוא דימוי מאוד נמוך משום מה ובחלק מהמקרים גם מאוד שלילי.

SPL זו סה"כ מערכת שהמטרה שלה היא להפיק כמה שיותר לחץ אוויר שנגרם מהדציבלים שהרמקולים מפיקים.

ההשקעה בשני סוגי המערכות יכולה להיות אדירה - השמיים הם הגבול להשקעה כאן.

אבל מה שהכי מטריד זה הנסיון ליצור גבולות ברורים בין שני העולמות - לפעמים יש באמת גבולות מאוד ברורים אבל יש שם גם המון תחום אפור, תחום שבו יש טשטוש בין הדגש על איכות המערכת לבין הדגש על כמות הלחץ שהיא מייצרת באזור המדידה.

תצאו מהקבעון שלכם לגבי מערכת SPL וגם תצאו מהקבעון שלכם לגבי מערכת SQ

ראש פתוח.

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב מבחינת סאבים והגברה אני נראה לי די נעול על זוג אינקרימינייטור דת רואו (כל אחד נותן 1500 rms לפי המשווק בחול 700 $) והגברה אינקרימינייטור 40.1 3500w 2500$בשבילם.

איזה הגברה אני נותן לרמקולים? איזה תוספת למערכת חשמל אני צריך? ומי בארץ מתעסק בפיבר ועבודות זכוכית?

פורסם

הופה!

אני רואה שגרמתי למישהו כאן להרים את הכפפה!

שאפו!

הגיע הזמן לדבר על:

1. שלושת הגדולים.

2. שדרוג מצבר או אפילו זוג מצברים עם ממסר פריקה.

3. שדרוג אלטרנטור.

4. בנק קבלים 3 עד 4 פאראד על המונובלוק.

5. חיווט 0 גייג' לאורך כל הדרך.

6. בידוד בידוד בידוד ושוב פעם בידוד.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...