Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

בטח כל מי שנכנס לת'רד הזה יש לו איזה קשר לכותרת, לכן אתכם אני צריך - חוכמת ההמונים שלי.

לעניין,

לאחרונה אני מחפש עבודה בתחום הג'אווה, עד כה עסקתי בצד הקליינט בתכנות, וקצת פחות בתחום הסרבר.

הבעיה שלי היא שאני רוצה להתמקצע בצד הסרבר וכולם דורשים SPRING וה-HIBERNATE, מה שלי אין ברזומה.

יש לי מספר שאלות:

1) האם למישהו מוכרות הטכנולוגיות האלו ויוכל להסביר לי עליהם על רגל אחת בבקשה?

2) האם כדאי לי לעשות קורס בג'ון ברייס על מנת ללמוד אותם ואז יהיה לי יותר קל להתקבל למשרה בתחום?

3) האם בשביל לעבוד בJAVA/J2EE מספיק לדעת JSP & Servlets וטכנולוגיות אינטרנט או שעליי ללמוד עוד משהו בנוסף?

4) מה הסיכוי שלי למצוא מקום עבודה אשר יתרום מזמנו עבורי בשביל להכשיר אותי בתחום הזה של J2EE?

5) שאלת תם בקשר ל-DB, למה כולם שואלים אם עבדתי עם SQL Server/MySql/Oracle? כאילו מה הבעיה ללמוד להשתמש במסד נתונים? למה בעצם צריך ניסיון בזה?

פשוט לדעתי הכל אמור להיות פחות או יותר אותו הדבר, הרי מן הסתם הכתיבה של השאילתות היא אותו הדבר.

לצערי אני שואל שאלות אלו עקב מקום עבודה קודם שגרם לי להתעסק בטכנולוגיות שלא קיימות בשוק, כלומר טכנולוגיות פנימיות של החברה. לא מומלץ במילים אחרות, להתרחק כמו מאש.

אשמח לתשובות ועזרה בנושא.

תודה רבה מראש.

Polo 2012

פורסם

מכיוון שאתה כבר עובד בתחום,

לא תקבל שום דבר חדש או משמעותי מאיזה שהוא קורס בג'ון ברייס. מקסימום רענון.

למה שלא תלמד לבד? את ה-syntax אתה יודע, רק צריך להכיר עוד כמה קלאסים וזהו.

לגבי מסדי נתונים - נכון, הם כולם אותו דבר פחות או יותר, אם תירגלת אחד אתה תעבור בקלות לאחר.

אם אין לך ניסיון בזה, תתרגל את זה לבד כדי שזה לסמן "וי" על הנושא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כל אחד יכול "לדעת" מסדי נתונים כאלו או אחרים.

לעבוד איתם נכון וביעילות ולהבין קצת עקרונות והבדלים ביניהם - זו כבר סוג של אומנות.

לעבוד איתם בסביבות Production עם הבנה של מה לעשות ומה לא , לדבג ולפתח בהתאם בכלל...

את התחום של J2EE אני פחות מכיר , אבל אחלה דרך לתפוס ניסיון ש"מוכר" גם כלפי חוץ תמיד הוא תרומה של פרוייקטים של קוד פתוח / פיתוחים מעניינים על בסיסם בForkים ציבוריים בדברים כמו Github לדוגמא.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני מבין,

עוד שאלה, מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה ההבדל בין שרתי האפליקציה: TOMCAR/JBOSS ודומיהן?

כלומר, מה צריך לדעת כשמתפעלים שרת אפליקציה?

תודה.

Polo 2012

פורסם

בדיוק אני מגייס עובדים

שלח לי קו"ח בבקשה.

לגבי השאלות שלך:

1. hibernate זאת טכנולוגיה שממפה אובייקטים לטבלאות בדטה בייס. יש המון חומר עליה באינטרנט כולל ללימוד עצמי

2. SPRING הוא פלטפורמה להרצת אפליקציות שנכתבו ב-J2EE. גם עליו יש המון חומר באינטרנט כולל ללימוד עצמי.

3. עזוב את ג'ון ברייס.

4. JSP & Servlets זה רק אספקט אחד קטן בפיתוח ב-J2EE

5. אם אתה טוב (חכם, קולט מהר, אנאליטי) מקומות עבודה יכשירו אותך בשמחה.

6. יש הבדלים קלים בעבודה מול דטהבייסים שונים, בגלל זה שואלים אותך. שאילתא ספציפית לאורקל למשל לא תרוץ על SqlServer

7. Tomcar זה הרכב הזה שפותח לצה"ל ובני נוער מתים עליו. tomcat זה שרת ווב לג'אווה. JBOSS בנוי מעל tomcat והוא application server container, כמו ספרינג למשל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תודה על התשובה שלך. עכשיו אני מבין קצת יותר.

קודם כל, טעות שלי, רציתי לכתוב TOMCAT, פשוט הR וה-T קרובות במקלדת :)

ובאמת גם למדתי על HIBERNATE, ספרייה ממש טובה.

יש לי עוד כמה שאלות:

1) איזה עוד אספקטים כדאי לי ללמוד בהקשר של J2EE?

2) ברגע שאני עובד עם שרת אפליקציה, מה אני בעצם יכול או צריך לעשות איתו? (מלבד להעלות אותו עם האפליקציה שלי)

תודה.

Polo 2012

פורסם

ב j2ee כדאי לך גם לדעת ejb 3, כל נושא הטרנזקציות דהיינו jta, כמובן jdbc ועקרונותיו (שזה פשוט ברמה ההתחלתית), jms... הרשימה אינסופית.

לגבי שרתי אפליקציה, ב-מ-ק-ר-ה נגעת בתחום המדויק שלי. יש המון מה לדעת : איך להתקין, איך לקנפג ברמות שונות כדי לתת שירותים לאפליקציות אופטימלית, ועוד ועוד.

ואגב טומקט זה לא שרת אפליקציה, רק סרבלט קונטיינר.

ולגבי עבודה - כבר התכתבנו בעבר, אני מוכן לקבל אותך ככה :cool: איך שאתה, פרטים בה״פ.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי שוב לכולם,

מישהו יכול להסביר לי קצת על התחום של EJB3?

מה אפשר לעשות עם זה?

איזה חומר מקדים כדאי לדעת לפני הלימוד?

תודה.

Polo 2012

פורסם

זה דבר נפלא.

באמצעות EJB אתה כותב לוגיקה עסקית ניתנת למיחזור, שיכולה לעבוד סטנדרטית בכל קונטיינר מתאים ולקבל ממנו שפע של שירותים (אבטחה, טרנזקציות, קלאסטרינג, multi threading). תכל'ס אתה כותב רק את הלוגיקה שלך ולא מתעסק בכל מה שמסביב שהוא חוזר על עצמו כמעט בכל ארגון.

טכנית מדובר בסוג של קלאס שמממש interfaces מסויימים ואתה כותב לו annotations מסויימים.

אתה צריך לדעת כמובן לתכנת ב JAVA ולהבין מה זה טרנזקציה, מה זה JMS, JDBC ועוד כמה דברים.

קח תתחיל לקרוא http://docs.oracle.com/javaee/5/tutorial/doc/bnbls.html

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן,

אני כרגע מתרגל לבנות אתר קטן, ורציתי לדעת איך אני יכול באמצעות שימוש בSERVLETS לעבור בין סרבלט לסרבלט על ידי תמונה שמיקמתי במסמך HTML.

כלומר: מימשתי את doGet בסרבלט אחד ובניתי בתוכו תמונה שצריכה להעביר אותי לסרבלט אחר על ידי פרמטרים מסויימים.

איך אני יכול לדעת מתי המשתמש לוחץ על התמונה (בתוך דף הHTML) ואז לקרוא לפונקציה שיש לי בתוך אותו הסרבלט?

בינתיים יש לי את הקוד הזה שפותח לי סרבלט חדש:

ServletContext sc = getServletContext();

RequestDispatcher rd = sc.getRequestDispatcher("/PagesByCategoryServlet");

request.setAttribute("blabla", "aaaaa");

rd.forward(request, response);

Polo 2012

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, אז התמונה שלך עטופה ב href.

נתונים לסרבלט יכולים להגיע או ב GET שאז זה יראה משהו כזה :

כאן הקשה על התמונה מעבירה אותך לסרבלט שנקרא קוקו עם פרמטר בשם נאמבר שערכו "חמשה-שישה".

request.getParameter("number") יביא לך את ערך המשתנה.

או בפוסט, שאז אתה צריך לתת ב Javascript איזה onClick לתמונה שיאכלס ערך לתוך שדה טופס hidden, ואותו תקרא במתודה doPost הרלוונטית בסרבלט שהטופס שולח אליו.

אם זה לא ברור תגיד ואסביר אחרת.

עריכה : אתה מבלבל בין קוד צד שרת (הסרבלט) לאירוע בצד לקוח (לחיצה על תמונה). הסרבלט לא יכול לדעת שלחצת על התמונה אלא אם אתה מעביר לו באופן יזום מידע שאכן כך קרה, והוא יעשה רידיירקט או ייצר HTML בהתאם.

פורסם

ההסבר שלך בסדר גמור,

הצלחתי לעשות קישור בין שני הסרבלטים, כלומר ללחוץ על תמונה ושהיא תעביר אותי לסרבלט אחר.

אני גם מקבל את הפרמטרים שלי בשורת הכתובת של האתר.

עכשיו אני מנסה בפונקציית ה-doGet לקבל את הפרמטרים האלה על ידי שימוש ב-request.getAttribute()

אבל אני מקבל רק ערכי NULL.

תוכל לעזור לי פה קצת?

תודה רבה.

Polo 2012

פורסם

שוב אהלן,

האמת שהתחלתי די להסתדר עם כל הנושא של J2EE, והולך ממש סבבה, ואפילו ממש כיף :)

במקביל לבניית אפליקצייה בבית מול MYSQL בשביל תרגול, אני צריך להתכונן גם לראיונות עבודה שיש לי בנושא זה.

elibaba, שאני יודע שהוא ממש מהתחום ואפילו כל אחד אחר, ממש ממש יעזור לי אם תוכלו לכוון אותי מבחינת שאלות שיכולות להישאל בראיונות עבודה של J2EE.

תודה רבה!

Polo 2012

• תוכן חדש...