Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מכליל מאוד, נכון. וגם אמרתי זאת בתחילה.

אם נעבור לרמת הכניסה של שעוני היוקרה (מעל 3000$) אנחנו לא. הבחור לא מכוון לרמת מחיר כזו. תיקרא שוב.

עם זאת, יש חברות ברמות האלה (ואפילו יקרות יותר) שבהחלט גובות מחירים גבוהים ללא טיפת הצדקה, וללא בושה משתמשות במנגנונים הפשוטים ביותר, כמו IWC (בחלקם), Panerai, Cartier, UN ועוד... זה בדיוק מה שאמרתי, במילים אחרות. אין טעם לחזור על זה שוב.

כשאתה עולה לגזרת המחירים הגבוהים באמת, אתה יכול למצוא חברות עם מנגנונים מדהימים ש"מצדיקים" את המחיר הגבוה בחברות כמו AP, PP, A Lange & Sonhe, VC ועוד. יהיה מאוד קשה למצוא חברות ברמות האלה עם מנגנוני ETA.

שוב, אנחנו לא עולים לרמת מחיר כזו. זאת אגב הסיבה מדוע גרנד סייקו עולה כמו אוטו קטן. הוא מיוצר על אדמת יפן, דבר שמייקר אותו מאד, והוא כמובן האוטומטי הכי טוב בעולם, שזו עוד סיבה. אבל כאמור, הבחור לא מתענין ברמת מחיר כזו.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מתוך מאות שעונים שנשלחים מהשען לתיקון בחברת האם בשנים האחרונות, השליח של סייקו תמיד יוצא בידיים ריקות...

לפני כמה חודשים פתחתי מגרה שהייתה סגורה מאמצע שנות ה- 80. עשינו סדר ומצאנו הרבה אוצרות, ביניהם שעון סייקו 5 מתאריך 1968 (קאליבר 6119) ואומגה seamaster מתחילת שנות ה- 70. הסייקו התחיל לעבוד מייד, ברגע שהרמנו אותו ואני עדיין עונד אותו כעת, עובד ללא דופי. את האומגה ענדתי יומיים אבל ללא תגובה. בפנייה לפורומים בחו"ל הסבירו לי בערך את מה שאתה מציין לעייל. כמו כן נאמר שהשוייצרים דורשים מהלקוח שייכנס עם שעונו לטיפול כל 4-5 שנים, כאשר היפנים לא מבקשים זאת. להזכירכם, הסייקו משנת 68, כלומר בן 44, מעולם לא ניפתח ועדיין עובד. כמובן לא מדייק כמו קוורץ חדש, אבל עובד היטב. תראו לי שויצרי שעושה את זה.

פורסם
הבודדים שמייצרים in house את המנגנונים שלהם, כולל חישול עצמי של קפיצים ופיתוח (סודי) של מתכות הן 2-3 חברות, יפניות כמובן: סייקו, אוריינט (בבעלות סייקו) ואולי עוד חברה או שתיים.

אותה הקסיו, שזה לדעתי השעון הפחות מוערך וחבל, כי לי עוד לא קרה ששעון קסיו מת, ויש לי שלושה, אחד בן 13, השני בן 10, השלישי בן שנתיים.

ביותר ישנים אני פעם בכמה שנים מחליף סוללה וזהו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ETA כדי ששעון יחשב Swiss Made צריך שהמנגנון שלו ייוצר בשוויץ, אז אין ממש סיכוי שמנגנון של אומגה ייוצר בסין.

אני מבקש לחלוק כאן עליך: לפני זמן מה היה וויכוח גדול מאד בשוויץ בנושא מקום ייצור השעון, ולמה בעצם מותר להיקרא - made in swiss. למי שלא יודע, בשוויץ כל שטות הכי קטנה נקבעת במשאלי עם (שזה טוב אבל גם רע לפעמים). הוויכוח לא הוכרע והגיע עד בית המשפט. הכוונה ל- ETA. הם רצו לייצר במזרח. בקיצור - ניקבע שכך וכך אחוזים צריכים להיות מיוצרים בשוויץ ע"מ לזכות בחותמת המיוחלת, השאר יכול להיות מבחוץ וזה בדיוק מה שהם עשו.

הפשרה היא בין לדאוג לרמת מוצר טובה ולהמשך שמירת השם הטוב של "מיוצר בשוויץ" ובין התעסוקה המקומית.

פורסם

האמת היא שאני מסתמך על ויקיפדיה ולא מכיר את התסבוכת המשפטית שעליה אתה מדבר. על פי ויקי :

A watch is considered Swiss, according to the Swiss law if:

• its movement is Swiss and,
  • its movement is cased up in Switzerland and;
  • the manufacturer carries out the final inspection in Switzerland

Swiss watch movement

A watch movement is considered Swiss if:

• the movement has been assembled in Switzerland and,
  • the movement has been inspected by the manufacturer in Switzerland and;
  • the components of Swiss manufacture account for at least 50 percent of the total value, without taking into account the cost of assembly.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

וכמו שנאמר כבר, התקציב מוגבל ל2000 ש"ח, אז חלק מההצעות שהועלו כאן ממש לא רלוונטיות מבחינתי. אלא אם כן אזכה בפיס האמריקני או משהו כזה (בהנחה וישאר לי משהו אחרי המיסים).

הלכתי לחנות כעצתם של מספר משתמשים כאן. וטוב שעשיתי כך. היו שעונים שאהבתי בתמונות ונפסלו בחנות בגלל תחושה/ מראה וכדו'.

היה בחנות שעון שמשך לי את העין, בזכות העיצוב שלו ומחירו הזול יחסית. (בארץ מחירו 1300-1500 ש"ח).

אפשר לומר שהתמונות קצת עושות לו עוול, במציאות הוא נראה יותר טוב. אהבתי את העובדה שחלקי המתכת שלו הם מתכת בגוון מט ולא מבריק, ושהזכוכית היא כמעט ובלי השתקפויות כלשהן.

לגבי הרצועה, נאמר לי בחנות שניתן להחליפה ברצועת מתכת, אם ארצה.

עוד שעון שמצא חן בעיני, בסביבות ה370 דולר בחו"ל. עשוי מטיטניום מושחר. יש גרסה מוכספת שעולה חצי מזה (180 דולר) אך הוא נראה בוגר מדי לגיל שלי (22).

הראשון יעלה לי 200 דולר, והשני 380 דולר (+ 16% מע"מ, אם ייעצר במכס). הפרש לא קטן, יחסית. מה אתם אומרים?

תודה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

למי שמעוניין, יש SALE באיביי על שעונים. נראה לי זול, אבל תבדקו לעומת הארץ.

אומנם אין משלוח לארץ, אבל אפשר דרך יושופס/מאסטופ, שייקחו 20$ על החבילה.

כמובן שאל תשכחו להוסיף מע"מ אם עלות השעון מעל 75$.

http://fashionvault.ebay.com/sport-watches/Seiko?_trksid=p5197.m1256&_trkparms=%26clkid%3D322784654712675599

• תוכן חדש...