Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממליץ כמו שצביקה אמר עם תוספת

תפתח צינור תחתון ותרוקן רדיאטור ורדיאטור חימום, תחבר חזרה צנרת, תמלא מי ברז, תתניע ותחכה מספר דקות לחימום ופתיחת טרמוסטט וסירקולציה מלאה.

תפתח צינור תחתון שוב ובדוק צבע ומצב המים שמתרוקנים.

חזור על פעולות אלו כמה פעמים שצריך עד שהמים שמתרוקנים נקיים.

פרק רדיאטור והחלף לחדש, בדוק צנרת מים האם צריך להחליף גם.

פרק ונקה מיכל עודפים פלסטי (חומרי ניקוי ביתיים למיניהם)

מלא מי ברז, או נוזל קירור רק אם קודם השתמשו בנוזל קירור (שאל את הבעלים הקודמים כמה זמן הוא השתמש בנוזל קירור)

תודה רבה.

מספר הבהרות.

מה כוונתך ברדיאטור חימום?

האם אתה מתכוון באמירה "צינור תחתון" לצינור שנמצא בדופן ימין של הרכב? כלומר לא הצינור שעליו פקק הרדיאטור?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה רבה.

מספר הבהרות.

מה כוונתך ברדיאטור חימום?

האם אתה מתכוון באמירה "צינור תחתון" לצינור שנמצא בדופן ימין של הרכב? כלומר לא הצינור שעליו פקק הרדיאטור?

עזוב את רדיאטור החימום, מסובך מדי

צינור תחתון זה צינור גומי עבה שמתחבר לתחתית הרדיאטור, אם אני לא טועה זה בצד הנהג, סגור עם טבעת מתכת עם בורג, לפתוח אותו ואז למשוך הצינור בעדינות (תוך עזרה בעדינות עם מברג רחב שדוחף את קצה הצינור גומי מפיית המתכת של הרדיאטור)

פורסם

קרה לי מקרה דומה ב-306 אוטומטית שלי.

המשקע שצף ונתפס לפקק של הרדיאטור היה בעצם מן אבקה (לאחר כמה שעות שהרכב לא נסע המשקע התייבש, כך שזו לא היתה כנראה אמולסיה עם שמן מהקולר שמן גיר).

חשדתי בכך שנוזל הקירור לא הגיב טוב עם האלומיניום של המנוע, ולכן החלפתי אותו לאחר שטיפת המערכת.

לאחר זמן די קצר החלה דליפת אוויר (תערובת יניקה או גזי פליטה) למערכת המים, ונאלצתי להחליף ראש מנוע.

פורסם

כדי לבדוק אם הבעיה נובעת מאטם ראש שרוף/אכול יש מכשיר לבדיקת CO במים. בהרבה מוסכים יש מכשיר כזה.

אם אין CO במים אז צריך לנקות את המערכת.

הניקוי במי צינור וכו' יוציא את הלילכלוך החופשי אבל לא יפתח את פתחי זרימת המים ברדיטור.

אני הייתי הולך למנקה רדיטורים שינקה לך את הרדיטור.

שאם מדובר ברדיטור מודרני מחומר מורכב לא ניתן לנקות.

אם מדובר ברדיטור נחושת / ניארוסטה אז המנקה ממיס את הבדיל שמחבר את מכסה הרדיטור (בד"כ המכסה שחור) ואת המכסה התחתון ואז נשארת רק הרשת עם הצינורות. הוא שם את הרשת באמבטית חומצה ומשחיל משחולת בכל צינור ואחרי שהכל נקי מלחים בחזרה את המכסים. אתה צריך לבקש שישטוף גם את בלוק המנוע ואת רדיטור החימום כדי להוצא מהם את הליכלוך.

שלמה דן גדרון

פורסם
תודה צביקה, מס שאלות.

ברצוני לבצע שטיפת קו + שטיפת מיכל + החלפת רדיאטור(מעדיף לקנות חדש ולא להכנס לניקוי, משום שיכול להיות שעוד בוצה יושבת בצינורות שלו).

נ.ב - האם יש להוריד את הידור פילטר האוויר כדי לעבוד על הראדיאטור.

תודה רבה.

שלמה דן גדרון שלום רב !

פותח השרשור לא מבקש לנקות רדיאטור, הוא מעדיף להחליפו בחדש.

ברי כמדומני שאין צורך לפרק את בית מסנן האוויר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קראתי וכמו תמיד השכלתי מהאינפורמציה שבעלי מקצוע משתפים פה ותודה.

אני מנסה להבין משהו מדברי צביקה, אתה לא ממליץ להוסיף מים מיוחדים לרדיאטור ברכב ישן שאולי בעבר השתמשו בעבר במים רגילים .

יש לי גולף 87 ומרצדס 79 אתה ממליץ להוסיף מי ברז ?

אין לי מושג במה השתמשו קודם.

פורסם

יובל שלום רב !

מנוע הסובארו והרכבים היפנים, רגישים למי ברז, ואורך חיי המנוע מתקצר עקב שימוש במיח ברז, במקום מי קירור, בגלל מטרה של"חיסכון", שבטל בשישים לעומת העלות והנזק הבלתי הפיך למעברי מים בבלוק ובראש שנאכלים אט אט ברכב, וכמה שהרכב ישן יותר, הסכוי שמעבר פתאומי למי קירור איכותיים ימיס אבנית שהצטברה במשך השנים אולי פגעה ביעילות הקירור, אך גם מנעה פריצת מי קירור לשמן , מי קירור לתא השריפה, , חדירת קומפרסיה למים לא בגלל אטם ראש שרוף או בגלל התחממות מנוע דווקא.

בגלל זהירות יתר אני נונג להמליץ לא לרענן את מי הברז במי קירור איכותיים, רק בגלל הסיבה הנמפוצה שהדבר עלול, לגרום להמסת האבנית שסתמה חורים, אך לא הפריעה עד לאותו יום בו ה"חוכמולוג" החליט לפנק את רכבו במי קירור, שיעולתם לא מוטל בספק , אך לא משמשים לעצירת אכילת הבלוק, ולמניעת הנזק שכבר נעשה, לכן במקרים אלה בלבד, מוטב להמנע מרענון המים.

בנושא בלוק של רכב גרמני , כמו הרכבים שברשותך, גולף 87 ומרצדס 79, רכבים המיוצרים בטכנולוגיה גרמנית, איכותית לא שמעתי עדיין על בעייה בנושא מעבר של מי קירור איכותיים, אך הייתי נזהר ומתייעץ תחילה עם מומחים בנושא כמו רון ממוסך רון.

בברכה

צביקה

פורסם
שלמה דן גדרון שלום רב !

פותח השרשור לא מבקש לנקות רדיאטור, הוא מעדיף להחליפו בחדש.

ברי כמדומני שאין צורך לפרק את בית מסנן האוויר.

בברכה

צביקה

צביקה,

נכון שהוא הציע לקנות רדיטור חדש. אבל סביר שזו הוצאה מיותרת והיה כדאי לבדוק אם לא ניתן לנקות את הישן ולהנות ממנו עוד זמן רב. אל מנקה הרדיטורים שלחתי אותו כדי לבדוק אם יש CO במים ואגב כך, המשכתי והסברתי כי כיצד מנקים רדיטור. יצאתי מתוך הנחה שאולי השואל לא יודע כיצד מנקים רדיטור מכיוון שאמר שהוא לא חושב שלחץ המים ינקה את צינורות הקירור ברדיטור ולכן הרחבתי בענין הניקוי,

אני נוסע עם רדיאטור בן 54 שנים והוא עדין מתפקד מצויין גם במדבר ב 40 מעלות. (לפני שנתיים נסעתי לאילת בחמסין והרכב לא התחמם).

אגב ב-1956 היה כבר נוזל קירור יעודי ב GM . אם הרכב טופל במוסך יצרן סביר שהיו בוחרים להמשיך ולשים נוזל קירור.

לגבי סובארו. אני מכיר רק סוברואים שטופלו במוסך מורשה אחד בחיפה (מוסך אוטו דן) ובכולם היו שמים נוזל קירור יעודי כבר בשנות השבעים.

אגב, לא הבנתי את ההערה שלך לגבי פירוק בית מסנן האויר. אני לא היחסתי לענין וכנראה שהתיחסת לדבר אחר.

שבת שלום,

שלמה

שלמה דן גדרון

פורסם

שלמה שבת שלום

54 שנים ,לא יאומן, כל הכבוד.למיטב הבנתי זה רדיאטור נחושת ובלוק המנוע והראש יציקת ברזל, שאלתי היא אם ובאיזה נוזל קירור השתמשת במשך השנים.גם איכות החומר ברכבך הוכחה כמעולה ללא ספק.אני אוהב לקרוא דברים כאלה.אני שוקל איזה נוזל קירור למלא בכרמל שלי וגם שם בלוק המנוע והראש עשויים מיציקת ברזל והרדיאטור מנחושת, השתמשו שם כ-30 שנה במי ברז ולא קרה כלום.אמנם היו מים חומים שהוצאתי ומילאתי נקיים ארבע פעמים אחרי עבודת מנוע קצרה עד שהם היו שקופים,בדקתי את המערכת באמצעות משאבת לחץ ואין דליפות.טמפרטורת המים בעבודת מנוע בריקם ללא טרמוסטט היא כ-65 מעלות.

בברכה אריק

פורסם
צביקה,

נכון שהוא הציע לקנות רדיטור חדש. אבל סביר שזו הוצאה מיותרת והיה כדאי לבדוק אם לא ניתן לנקות את הישן ולהנות ממנו עוד זמן רב. אני מסכים איתך בהחלט !!אני נוסע עם רדיאטור בן 54 שנים והוא עדין מתפקד מצויין גם במדבר ב 40 מעלות. (לפני שנתיים נסעתי לאילת בחמסין והרכב לא התחמם).

אגב ב-1956 היה כבר נוזל קירור יעודי ב GM . אם הרכב טופל במוסך יצרן סביר שהיו בוחרים להמשיך ולשים נוזל קירור.

זהו לא רכב מתוצרת גנרל מוטורוס, בלוק וראש המנוע לא עשוי מברזל, אלא מאלומיניום, ובטוחני שהרכב לא טופל בשנים האחרונות , במוסך מורשה סובארו, ובוודאי לא בנוזל קירור יעודי.

לגבי סובארו. אני מכיר רק סוברואים שטופלו במוסך מורשה אחד בחיפה (מוסך אוטו דן) ובכולם היו שמים נוזל קירור יעודי כבר בשנות השבעים. זה לא המקרה !

אגב, לא הבנתי את ההערה שלך לגבי פירוק בית מסנן האויר. אני לא התיחסתי לענין וכנראה שהתיחסת לדבר אחר.

שבת שלום,

שלמה

שלמה שלום רב !

קרא בבקשה בעיון את תגובתי בכחול,והתיחס אליה בהתאם.

אל תשווה בין מנועי GM לבין מנועי סובארו, ואל תשווה את תודעת הטיפול של בעלי GM, לבין בעלי סובארו בעשור הקודם, את המודעות של הארכת ושמירה על חיי המנוע, ושימוש בשמנים איכותיים, ונוזלי קירור איכותיים, ולא מי ברז, תרמו פורומטי רכב, שהחלו ללמד לאט ובטוח את תודעת השרות, הנדרשת ממוסכים, ואת המודעות לשמירה על רכבם האהוב, שתלוי מאד בחשיבות להשתמש בומרי גלם איכותים ולא מתוצרת *ין , החלה בעקבות עיון בפורומי רכב מעולים, ובראשם פורום רכב מעולה זה!!

בנוגע להתחיחסותי בנוגע למסנן האוויר, הגבתי בתשובה לתגובתו של ברי פותח השרשור ששאל האם יש צורך לפרק מסנן אוויר בעת החלפת ורענון מי הקירור בתגובה מספר 14.

בברכה

צביקה

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

גם אצלי ישנו כזה "בוץ" במערכת הקירור. משקעי חלודה ששוכנים במערכת כנראה כמה עשורים.

כיוון שהחלפתי משאבת מים וסט של כל הצינורות, רציתי לרענן גם את מיכל העודפים, שהיה מצופה חלודה בחלקו הפנימי.

חיפשתי כאן בפורום טיפים לניקוי המיכל ולא מצאתי, זה בלתי אפשרי להכניס יד ולנקות. הכנסתי פנימה טיפה של נוזל כלים, רצועות של סקוטש, קצת משחת שיניים לשיוף מבפנים, כמה גולות של הילד, וניערתי חזק.

התוצאה לא רעה, אבל אולי למישהו מכם יש רעיון פחות חאפרי לביצוע העבודה.

שנה טובה וחג שמח

IMG_1937.JPG

IMG_1952.JPG

IMG_1954.JPG

פורסם

יוסי שלום רב !

הרעיון שלך לא חאפרי!

השורה התחתונה היא התוצאה והיא מעולה !

טיפ קטן לעתיד, ולאחרים, יש לקנות מברשת צרה לנקוי בקבוק חלב לתינוקות ראש המברשת הוא ממתכת והשער קשיח כמו מברשת שינים, מכיוון שהוא גמיש ניתן להכניס אותו דרך הפתח הצר, והוא יגיע , לכל פינה במיכל העבוי, ויקרצף אותה, באחריות!

בברכת

שנה טובה

צביקה

פורסם

הגולות עלולות לשבור ו/או לסדוק את המיכל.

אפשר כמו שצביקה אמר להשתמש במנקה בקבוקים לתינוקות .

ואפשר להכניס למיכל מקל ארוך שלקצהו מחובר צמר פלדה + מים חמים וסבון כלים/משחת שיניים לשפשף ותתחדש .

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

אם כבר עלה הנושא, אז אעדכן מה נסגר אצלי.

מיכל העודפים נשלף ונוקה עם מברשת שיניים וע"י ניעורו כאשר כמה אבנים ונוזל סבון בתוכו.

נוקה גם פקק הראדיאטור עצמו.

נוקז הראדיאטור והרכב הופעל כאשר צינור גינה מים באופן קבוע דרך פתח הראדיאטור והניקוז פתוח, יצאו הרבה מים חוליים עד אשר החלה המערכת להתקנות.

לאחר הריענון מילאתי מי פרסטון ירוקים (ללא דילול).

עד היום לא נאגר עוד בוץ והמערכת לא מאבדת מים.

פורסם
יובל שלום רב !

מנוע הסובארו והרכבים היפנים, רגישים למי ברז, ואורך חיי המנוע מתקצר עקב שימוש במיח ברז, במקום מי קירור, בגלל מטרה של"חיסכון", שבטל בשישים לעומת העלות והנזק הבלתי הפיך למעברי מים בבלוק ובראש שנאכלים אט אט ברכב, וכמה שהרכב ישן יותר, הסכוי שמעבר פתאומי למי קירור איכותיים ימיס אבנית שהצטברה במשך השנים אולי פגעה ביעילות הקירור, אך גם מנעה פריצת מי קירור לשמן , מי קירור לתא השריפה, , חדירת קומפרסיה למים לא בגלל אטם ראש שרוף או בגלל התחממות מנוע דווקא.

בגלל זהירות יתר אני נונג להמליץ לא לרענן את מי הברז במי קירור איכותיים, רק בגלל הסיבה הנמפוצה שהדבר עלול, לגרום להמסת האבנית שסתמה חורים, אך לא הפריעה עד לאותו יום בו ה"חוכמולוג" החליט לפנק את רכבו במי קירור, שיעולתם לא מוטל בספק , אך לא משמשים לעצירת אכילת הבלוק, ולמניעת הנזק שכבר נעשה, לכן במקרים אלה בלבד, מוטב להמנע מרענון המים.

בנושא בלוק של רכב גרמני , כמו הרכבים שברשותך, גולף 87 ומרצדס 79, רכבים המיוצרים בטכנולוגיה גרמנית, איכותית לא שמעתי עדיין על בעייה בנושא מעבר של מי קירור איכותיים, אך הייתי נזהר ומתייעץ תחילה עם מומחים בנושא כמו רון ממוסך רון.

בברכה

צביקה

ומה לגבי הרכבים הצרפתים עם מנוע אלומניום

שימוש במי ברז הורס חחד ושימוש בנוזל קירור גם הוא בעייתי?

אז מה עושים?

האם נוזל קרור לדוגמא פרסטון מוריד אבנית שכבר הצטברה? היות והבנתי כי יש חומרי ניקוי יעודיים שאינם נוזל קרור.

מה הכוונה נוזלים לא איכותיים עליהם אתה ממליץ...?

• תוכן חדש...