Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2008 1.6 מול 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

החלטתי שאני נעול על מאזדה 3 4 דלתות.

יש לי התלבטות קשה בין שני הדגמים, וצריך את עזרתכם של בעלי הניסיון בלבד לקבל החלטה.

אני בחור צעיר, שעושה בסביבות ה 30 ק"מ ביום (נסיעה לעבודה מבת-ים לצפון תל אביב) אני עושה נסעיות עירוניות בלבד.

1) רציתי לדעת האם יש הבדל בצריכת הדלק , למיטב הבנתי ה 1600 יותר חלשה, וצורכת יותר. האם זה נכון? מה הצריכה הממוצעת של שניהם?

2) עלות הטיפולים של ה 1.6 מול ה 2.0 - האם הטיפולים של השני ליטר הרבה יותר יקרים? (אם אפשר לפרט , אשמח :-)

3) ביטוחים? חלקים? צמיגים?

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

כבעלים גאים של 2 מאזדות ספיריט אחת נמכרה ואחת עכשיו נמכרת במשך 3 שנים

האוטו מעולה

אמין זריז מנוע עם בשר,הספיריט באה עם צמיגים רחבים יותר ג'אנטים 17,נסיעה קצת נוקשה אבל עדיפה בהרבה מה1600 העצל.

לטעמי ה1600 וה2000 זה רכבים שונים וה2000 עדיף עליו בכמה רמות.

כן ה2000 צורכת פחות,הביטוח קצת יותר יקר אבל תאמין לי שבסוף זה יתקזז,השוק של ה2000 עדיף .

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם

אני בעלים של מאזדה 3 1.6 סמ"ק אקטיב מ2008.

מדובר ברכב אמין מאוד, נוח יחסית, מהנה לנהיגה, בעל אחיזת כביש מהטובות בקטגוריה והתנהגות כביש מעולה ביחס לרכב משפחתי. ההגה ב1.6 הוא הגה הידראולי שמעט יותר טוב ומתקשר מההגה האלקטרו-הידראולי שמוצע במנוע ה2.0. בגרסת ה1.6 המנוע מספק ביצועים סבירים ותיבת ההילוכים עוזרת למנוע להוציא את רוב הכוח שלו בצורה יעילה, אבל עם מנוע ה2L הרכב מרגיש הרבה יותר נמרץ ונושם טוב יותר בכל תחומי הסל"ד ובנוסף. גם האבזור שמגיע בספיריט הוא יותר עשיר משל ה1.6 (האקטיב והקומפורט). צריכת הדלק שלי עומדת על 1:10.5 בנסיעה משולבת ולא חסכונית במיוחד, במנוע ה2 ליטר הצריכה דיי דומה.

אני ממליץ על מנוע ה2.0 בעיקר בגלל שהוא נותן לאוטו אופי הרבה יותר שמח ונמרץ. בנוסף לזה אתה מקבל בספיריט גם חלון גג וג'אנטים גדולים יותר שגורמים לנסיעה להיות נוקשה יותר (לא ברמה של חוסר נוחות), אבל גם מהנה יותר.

פורסם
שלום רב,

החלטתי שאני נעול על מאזדה 3 4 דלתות.

יש לי התלבטות קשה בין שני הדגמים, וצריך את עזרתכם של בעלי הניסיון בלבד לקבל החלטה.

אני בחור צעיר, שעושה בסביבות ה 30 ק"מ ביום (נסיעה לעבודה מבת-ים לצפון תל אביב) אני עושה נסעיות עירוניות בלבד.

1) רציתי לדעת האם יש הבדל בצריכת הדלק , למיטב הבנתי ה 1600 יותר חלשה, וצורכת יותר. האם זה נכון? מה הצריכה הממוצעת של שניהם?

2) עלות הטיפולים של ה 1.6 מול ה 2.0 - האם הטיפולים של השני ליטר הרבה יותר יקרים? (אם אפשר לפרט , אשמח :-)

3) ביטוחים? חלקים? צמיגים?

תודה רבה לכל העוזרים.

אבי היקר עמד לפני שנה וחצי עם התלבטות דומה והזהרתי אותו שלא יקנה את ה-1600 העגלתית והעצלנית והוא כל יום מודה לי.

מנוע 2000 מרגיש יותר אוטו,הרכב הרבה יותר זריז אם כי זללן מעט יותר מה-1600 (לא כל כך משמעותי אם אתה לוחץ בעדינות).

לגבי אחזקה- טיפולים זהים סה"כ,הביטוח של מנוע 2000 יקר יותר (תלוי גם בגיל) וגם אגרת הרישוי יקרה יותר.

כמובן,שצמיגים יעלו יקר יותר בצורה משמעותית בגלל גודל ג'אנט 17 שקיים במנוע 2000.

חוץ מזה שכחת את הדבר החשוב ביותר- הסחירות.מנוע 1600 קיים כמו זבל בליסינג מה שאי אפשר להגיד על דגם הספיריט (מנוע 2000),שאמנם היו ממנו בליסינג אבל לא בערימות כמו ה-1600.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה אותו גיר בשניהם? עד כמה שאני זוכר ב1.6 זה היה ארבעה הילוכים וב2.0 זה חמישה. אני טועה?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רק בדגם החדש (אמצע 2009 ומעלה) מנוע 2.0 ליטר קיבל גיר 5 הילוכים.

בדגם הישן היו 4 הילוכים ב 1.6 וגם ב 2.0.

• תוכן חדש...