Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

בימים האחרונים הרכב החל להניע בצורה קצת יותר "קשה" מהרגיל, לוקח לו עוד כמה מאיות השניה יותר ממה שהיה עד כה, כנראה שהמצבר מחליט שנמאס לו.

בכל מקרה, מה שיושב שם עכשיו הוא מצבר EVGATA או משו בסגנון הזה, רשום עליו קיבולת של 72A.

הרכב הוא בחתימה - סיאט קורדובה 2001 מנוע דיזל 1900 SDI, חשוב לציין כי ברכב מותקנת מערכת שגם נמצאת בחתימה הכוללת קומפ' מגבר וסאב.

איך בוחרים מצבר לרכב כזה? האם להשאר עם 72A? להגדיל? פריקה עמוקה? ג'ל? יבש? שמן? הלכתי לאיבוד :shock:

אשמח לשמוע המלצות וטיפים, ואם מישהו יודע מה המחירים בשוק כרגע, גם נחמד.

תודה רבה!

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

שלום,

לרכב שלך, דיזל, צריך מצבר 72 אמפר או 70 אמפר.

המצברים האלה לא זולים.

מה שאני עשיתי - קניתי מצבר מבית VARTA שנקרא POWER UP, עם אחריות לשנה במחיר 550 ש"ח כאן:

http://www.mazberim.co.il/

לא נראה לי שאפשר למצוא מחיר יותר נמוך.

מה שכן, אפשר לשלם יותר ולקבל אחריות יותר ארוכה.

המוסכניק שלי הציע לי מצבר בעלות של כ 1000 ש"ח עם אחריות ל 40 חודשים מבית ACDELCO תוצרת ארצות הברית.

אני לא בטוח שאמשיך להחזיק את הרכב יותר מ 3 שנים נוספות, לכן העדפתי מצבר יותר זול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כעיקרון אתה צריך מצבר 72 ומעלה.

לא צריך ג'ל וכו....... מצבר מים פשוט.

בגלל שיש לך מערכת עם מגבר, בדוק אם יש למגבר יש זליגה קטנה, למה זה מתחיל ככה ויכול להיגמר

בזה שהמגבר יגמור לך מצבר ב 15 דקות (קרה לי).

בנוסף מומלץ לבדוק אלטרנטור עדיפות ל 90 אמפר, עוד דרך שאתה יכול לבדוק זה להדליק אור תקרה בתוך הרכב,

ולהגביר את המערכת עד הסוף, אם האור לא נחלש זה אומר שהאלטרנטור שלך סוחב כמו שצריך.

אם הכל תקין תחזור למצבר בהצלחה :).

פורסם

היי,

כיצד ניתן לבדוק זליגה מהמגבר? האם יש דרך ביתית או שמומלץ לגשת לחשמלאי רכב/מתקין מערכות?

לגבי האלטרנטור, יצא לי מלא פעמים לשמוע מוזיקה עם אור, ויש לי גם מסך של המחשב רכב ענק תקוע בדאשבורד שגם הוא מואר תמיד, במוזיקה לעיתים נדירות מאוד שהתעמם, וגם אז היה ממש לא רציני.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

כיצד ניתן לבדוק זליגה מהמצבר. סימנים של זליגה מהמצבר הם התנעה קשה (אם בכלל) לאחר שהרכב לא נסע במשך יותר מיומים ו/או ההרגשה שהמצבר לא טעון במלואו לאחר נסיעה ארוכה. אם לא הוספת מערכות חשמל חדשות בזמן האחרון ואין לך את הסימנים המתוארים אז סביר כי אין בעיית זליגה.

אם יש לך מעט ידע טכני ומד זרם רגיל (לא השראותי) תוכל לבדוק זאת לבד, חפש בפורום היו על זה מספר דיונים.

לגבי האלטרנטור. שמע, אם אתה מגיע למצב שבו גם האלטרנטור וגם המצבר בו זמנית לא יכולים לספק את מלוא ההספק למערכות החשמל אז עברת את מגבלות מערכת החשמל של הרכב, לטווח הרחוק זה יגרום לנזק לשניהם (ואולי גם לאוזניים שלך). כשתהיה אצל חשמלאי רכב בקש שיבדוק עם מד זרם השראותי את הצריכה כשאתה מגיע למצב כזה.

• תוכן חדש...