Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא בקיא במחירי הרכב באנגליה, רק מתאר לעצמי שרכבים כמו הZ370 שמתמחר אצלנו כמו אולטרא-סופר-ספורטסקאאאא עולה שם דיי דומה לטיובארו, או לכל היותר דומה לההפרש כאן - באחוזים

לפי אתרי האינטרנט של היצרנים הניסאן מתחילה מ-29,975 פאונד (179,850 ש"ח) וה-GT86 מתחילה מ-24,995 פאונד (149,970 ש"ח), קרי ה-Z עולה 120% מהטויוטה (בארץ 140%). שירוקו 2 ליטר ידנית עולה 24,766.50 פאונד (אחרי מע"מ, על הכביש טיפה יותר), הם 148,596 ש"ח.

מה שאומר, בגדול, שגם טויוטה וגם ניסאן הגזימו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 252
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש אנשים פה שאומרים שהיא לא עדיפה על הוט האצ. גם אם נתעלם לרגע מעניין ההנעה, שאני לא מבין איך אפשר להתעלם מזה, היא עדיין חזקה יותר מהגולף \ שיקורו GTI, שלא לדבר על זה שהיא גם קלה יותר, כנ"ל מכל דגמי האיביזה. הלאון FR בעלת אותו הספק. בעצם ההאצים היחידיים שחזקים יותר זה הלאון קופרה, גולף \ שירוקו R, והמגאן RS.

דגמי הסיאט לא מתנהגים באותה קטגוריה אפילו, לא לפי מה שאני שומע מאנשים.

צמד ה-VW, גם בתימחור ההזוי של ה-86 יקרות יותר.

ובעצם המגאן RS היא האלטרנטיבה היחידה, אלא אם פיספסתי משהו.

כן, אני בטוח שזה מתנהג 1:1 כמו מה שאתה מקבל מצ'מפיון...

אני חושב שהוא התכוון הפוך, שגם עם כל השיפורים היא לא כזאת להיט.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

תוספת למחירים להשוואה:

ג'ולייטה תלתן - 24,589

לאון FR (גרסא שנקראת שם FR+, המקבילה לשלנו) - 21,620

קופרה - 25,495

מגאן 265 - 26,040

מגאן 265 קאפ, שימו לב - 24840

כלומר, בגדול, ה-GT86 מתומחרת שם בדיוק בלב קבוצת ההוט-האצ'ים.

B.D.B. - הכוונה בלהתעלם מההנעה האחורית הוא שזו בעצם המהות של הרכב ותכל'ס, ההצדקה היחידה שלו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני כלל לא בטוח. הרכב פונה לאוהבי דריפטינג ולאנשים שמחפשים, פחות או יותר, מיאטה סגורה. מי שזקוק לטיפה יותר פרקטיות באוטו שלו יעדיף (או יתפשר, תלוי איך מסתכלים על זה) את האחרות, אשר כולן כמעט ללא יוצא מהכלל מספקות יותר ביצועים, יותר פינוק ויהיו, ככל הנראה, יותר מהירות אבסולוטית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בדיוק, וזו גם סיבה שהוא לא צריך לעלות יותר מההוט האצ'ים. הוא הרי מהווה פשרה מסוימת לעומתן: פחות ביצועים, פחות פרקטיות, פחות פינוק - ובתמורה הנעה אחורית והתנהגות כביש עם פוטנציאל הנאה גבוה יותר. לא חוכמה להגיד שחובבי הרכב ה"אמיתיים", אלו שרוצים רק הנעה אחורית, יקנו אותו בכל מקרה גם אם יהיה יקר יותר. ברור שיהיו אנשים שיקנו, אבל מעטים מאוד ורובם יקנו בשביל הפוזה ולא באמת בשביל ההנעה. האמת, זה דווקא יכול לבוא לטובתנו - כשימאס להם בעוד חצי שנה והם ינסו למכור, הם יגלו שהם צריכים לרדת למחיר ריאלי נמוך מ-200 אלף שקלים בשביל להיפטר מהרכב, וכאן נכנסים חובבי הספורט לתמונה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי הבחור שמחפש אותי באולמות תצוגה, היא כן יפה, וגם כן חזקה, וכנראה שמהירה מאוד בפיתולים, תלוי בנהג כמובן. לגבי לא בדיוק משפחתי ולא בדיוק קבריולט, הבחנה יפה שרלוק, היא גם לא בדיוק צפלין. אתה יכול לזלזל ברכב כמה שאתה רוצה בשורה התחתונה, זה הדבר הכי מגניב (ונגיש יחסית) שנחת בישראל בשנים האחרונות.

מבחינה חיצונית אין בה שום דבר מיוחד, היא יפה כמו "יונדאי קופה" פלוס מינוס.

חזקה היא לא, 200 סוסים אטמוספריים זה לא משהו לרוץ לספר לחבר'ה עליו.

ומהירה בפיתולים היא גם לא, לפי הביקורות הרכב לא מכויל לאחיזה גבוהה, הג'נסיס עשתה זמנים טובים יותר על כל משקלה וחוסר התנהגותה.

אני לא מזלזל ברכב, כמו שרועי אמר, הייתי שמח להחזיק אותו תקופה כדי לסמן וי על משבצת הרכב ספורט הנעה אחורית אך ממש ממש לא במחיר כזה.

זה ממש לא רכב שניתן להסביר רק במסלול. ניסאן GTR - כן. הטויובארו? כל הקטע שלה זה על הכביש. במסלול אמיתי היא underpowered.

הכוונה שלי היא שכדי להסביר את הרכב הזה ללקוח צריך להדגים את הפיצ'ר היחיד שלו שהוא: התנהגות.

כדי להדגים את התנהגותו יש לנהוג אותו על המגבלות או לפחות קרוב למגבלות שם הוא אמור להבריק, כדי שזה יקרה צריך מקום שהוא מסלול או דומה למסלול (וכנראה עדיפה תצורה ספציפית של מסלול כמו זה ביפן שבחרו להשיק את הרכב בו).

GTR לדעתי זאת לא דוגמא טובה, זה רכב שקל להסביר אותו במסלול ומחוצה לו, זאת לא חבילה שרק מתנהגת כמו הטיובארו. למשל, כוח זה משהו שנורא קל להדגים ולהסביר: "תראה זה לאנצ' קונטרול..." - הלקוח יישלוף את הפנקס צי'קים לאחר 2.8 שניות.

פורסם
אני כלל לא בטוח. הרכב פונה לאוהבי דריפטינג ולאנשים שמחפשים, פחות או יותר, מיאטה סגורה. מי שזקוק לטיפה יותר פרקטיות באוטו שלו יעדיף (או יתפשר, תלוי איך מסתכלים על זה) את האחרות, אשר כולן כמעט ללא יוצא מהכלל מספקות יותר ביצועים, יותר פינוק ויהיו, ככל הנראה, יותר מהירות אבסולוטית.

מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מ"אוהבי דריפטינג", הרכב הוא ממש לא מכונת דריפטים בדיוק כמו שהמיאטה לא.

(בסיס גלגלים קצר + מחסור בכוח כדי להחזיק החלקה = החלקות עד זוית מסויימת בחנייה בסופר)

מיאטה סגורה זה יותר הכיוון, כמו שנאמר לפני בשרשור: קשיחות מבנית עדיפה וכיול יותר ספורטיבי כבר מהיצרן ביחד עם משקל נמוך, מרכז כובד נמוך עושים מהרכב הזה אחלה מיאטה משופרת מהיצרן.

פורסם

שים לב, לא אמרתי שהרכב הוא מכונת דריפטים, אמרתי שהוא יקסום לחובבי דריפטים (באותה מידה שמיאטה היא רכב ההנעה האחורית הנגיש ביותר כחדש). יש הבדל :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני כלל לא בטוח. הרכב פונה לאוהבי דריפטינג ולאנשים שמחפשים, פחות או יותר, מיאטה סגורה. מי שזקוק לטיפה יותר פרקטיות באוטו שלו יעדיף (או יתפשר, תלוי איך מסתכלים על זה) על האחרות, אשר כולן כמעט ללא יוצא מהכלל מספקות יותר ביצועים, יותר פינוק ויהיו, ככל הנראה, יותר מהירות אבסולוטית.

אני שוב כותב, הנעה אחורית היא לא רק להחלקות כוח. יש לה יתרונות והשפעה על הכלל ההתנהגות של הרכב, כי היא משנה את חלוקת המשקל.

בזמנו היו לנו שתי מכוניות, 325 קופה ופיאט קופה.

נתוני הכוח והביצועים היו מאוד דומים (למעשה הפיאט היתה מעשית קצת יותר מהירה), אבל שתי המכוניות היו שונות בתכלית לנהיגה, ולא רק בגלל שאחת היתה מכונית טורבו (כמו פעם, כמו שצריך...) והשנייה מנוע שישייה טורי. כל תחושת ההיגוי ותחושת המאסה של המכונית היתה אחרת לגמרי.

כביכול קל לעשות צ'ק ליסט קליני ולקבוע שה-325 היתה המכונית הטובה יותר (היגוי, העברת הילוכים, יחסי העברה, בלמים, איזון ועוד ועוד), אבל צ'ק ליסטים וכוכבי ודירוגים לא מספרים את כל הסיפור. למעשה הקופה סיפקה חווית נהיגה מאוד מספקת, כי היא היתה יותר קלה לשליטה על המגבלות (ומעבר להן) לנהג הפחות מיומן (אני), ויש בזה את הכיף שלו.

אם נוציא את עניין הפרקטיקה בבחירה של מכונית ספורטיבית, יכולים בהחלט להיות שיקולים שיצדיקו את תג המחיר של 250 אלף ל-BRZ, גם אם זה תמחור יקר יחסית לחו"ל, אם היא תתנהג כפי שאיזו קונה פוטנציאלי אוהב איך הספורטיבית שלו מתנהגת, וזה מה שיהיה לו חשוב.

מכונית לכיף לא בוחרים לפי ממוצע משוקלל, אלא לפי העדפות שהן לעיתים יכולות להיות מאוד נקודתיות, ומשנות לגמרי את תמונת התמורה לכסף לגבי אינדיווידואל כזה או אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני שוב כותב, הנעה אחורית היא לא רק להחלקות כוח. יש לה יתרונות והשפעה על הכלל ההתנהגות של הרכב, כי היא משנה את חלוקת המשקל.

ידוע היטב ואני מסכים בגדול - גם באלפא 75 חלשה (אך מספיק קלה) מרגישים את ההבדל. אלא מה, הכוונה שלי הייתה שרוב הרוכשים לא יחפשו את זה.

מכונית לכיף לא בוחרים לפי ממוצע משוקלל, אלא לפי העדפות שהן לעיתים יכולות להיות מאוד נקודתיות, ומשנות לגמרי את תמונת התמורה לכסף לגבי אינדיווידואל כזה או אחר.

כמכונית כיף נטו (מה שנקרא "רכב סופ"ש") היא מאד יקרה. כך שרוב אלה שיקנו אותה כחדשה ישתמשו בה ביומיום, מה שדי מצמצם את קהל היעד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מבחינה חיצונית אין בה שום דבר מיוחד, היא יפה כמו "יונדאי קופה" פלוס מינוס.

חזקה היא לא, 200 סוסים אטמוספריים זה לא משהו לרוץ לספר לחבר'ה עליו.

ומהירה בפיתולים היא גם לא, לפי הביקורות הרכב לא מכויל לאחיזה גבוהה, הג'נסיס עשתה זמנים טובים יותר על כל משקלה וחוסר התנהגותה.

אני לא מזלזל ברכב, כמו שרועי אמר, הייתי שמח להחזיק אותו תקופה כדי לסמן וי על משבצת הרכב ספורט הנעה אחורית אך ממש ממש לא במחיר כזה.

נכון, 200 סוסים אטמוספריים זה בטח לא להיט גדול בקרב חובבי המומנט, אבל ככל הנראה זה מתלבש היטב על המשקל והאחיזה של הרכב, ואיזון הוא דבר יותר חשוב משואואוף של ביצועים. קח לא מעט מכוניות הנעה קדמית חזקות ותראה שהמנוע מאפיל בקלות על שאר חלקי הרכב.

זה נכון שהטויובארו היא גם לא מפלצת אחיזה בסיבובים - וזה גם חלק מהעניין. כל הקטע הוא ליהנות מכל מעטפת היכולות של הרכב, כולל במגבלות, ולא רק להסתמך על אחיזה אבסולוטית.

אגב, ההבדל בינינו, כנראה, הוא שאני לא "מסמן וי" על משבת הרכב ספורט הנעה אחורית. מהרגע שעברתי להנעה אחורית יהיה קשה מאוד לחזור אחורה (או בעצם קדימה :wink: ) כי לא משנה כמה חזקה תהיה מכונית הנעה קדמית, עדיין יהיה חסר לה את מה שהתרגלתי אליו במיאטה. (כן, גם למגאן RS, שהיא מכונית נפלאה). אם אחזור להנעה קדמית, זה יהיה תוך ויתור מודע על משהו שמאוד חשוב לי ברכב הספורטיבי שלי.

מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מ"אוהבי דריפטינג", הרכב הוא ממש לא מכונת דריפטים בדיוק כמו שהמיאטה לא.

(בסיס גלגלים קצר + מחסור בכוח כדי להחזיק החלקה = החלקות עד זוית מסויימת בחנייה בסופר)

מיאטה סגורה זה יותר הכיוון, כמו שנאמר לפני בשרשור: קשיחות מבנית עדיפה וכיול יותר ספורטיבי כבר מהיצרן ביחד עם משקל נמוך, מרכז כובד נמוך עושים מהרכב הזה אחלה מיאטה משופרת מהיצרן.

תגיד, נסעת פעם על מיאטה? אני מזמין אותך רשמית לצפיה בסשן דריפטים ממושב הנוסע במיאטה שלי. מבטיח לך שעד סוף הילוך שני (ואפילו קצת בשלישי) זו מכונת דריפטים מצוינת בשביל רכב סטנדרטי. בסיס גלגלים קצר זו לא רק מכשלה - הרכב מאוד זריז לשנות כיוון. כוח כדי להחזיק החלקה יש גם יש עד 80 קמ"ש ויותר. זוויות היגוי גם יש - המיאטה היא אחת מהמכוניות הסטנדרטיות הטובות בהקשר הזה.

הנה דקה וחצי מייצגות (וזה עוד די ישן, כשהייתי פחות טוב בדריפטים):

http://www.youtube.com/watch?v=tKfiNDDUoso דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מי הן האחרות הללו שמספקות יותר ביצועים וגם מתנהגות בצורה ספורטיבית?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לגבי התנהגות ספורטיבית מהי ר' שרשור אחר. מכל מקום, לא לשם כיוונתי, אבל מרשמי אחרים (לא נהגתי) בוא נניח מגאן 265 לצורך העניין..

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חוץ ממנה.

שזה בדיוק מה שאמרתי, שחוץ ממנה אין מתחרות ראליות, וגם זה רק אם מתעלמים מעניין ההנעה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...