Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. שוב אני :)

פיג'ו 307 1.6 2004 אוטו'.

1. לפני כמעט חודש עשינו טסט, נפל על בלמים, החלפנו בטסט-קל בטירת הכרמל, מאותו רגע יש שריקות בבלימה מהבלמים הקדמיים בהם הוחלפו הדיסקיות\צלחות\רפידות\איך-שלא-קוראים-לזה. השריקות לא קורות בבלימות ממהירות גבוהה (ז"א, אם אני בולם מ-90 קמ"ש ויורד ל-40 או 30 אני לא אשמע כלום) אלא במהירויות נמוכות ובכל הגעה לעצירה ועצירה. כל רמזור, כל באמפר, כל האטה ברחובות צפופים, בעצם כל כמה שניות בנסיעה בתוך עיר יש שריקות. השריקות ארוכות ומתמשכות עד עצירה מלאה או לחלופין שחרור בלם והאצה. עד עכשיו לא חזרתי אליהם כי חבר אמר לי שככה זה עם בלמים חדשים, שלפעמים צריך לתת להם קצת זמן להישחק ואז הם יפסיקו לשרוק.

בשלושה ימים האחרונים החלו שריקות גם תוך נסיעה, ללא נגיעה בבלמים בכלל. בניגוד לשריקות מהבלמים, כאן זה לא רצוף. זה סוג של צפצוף כזה - ציף, ציף, ציף, ציף, ציף (חחחח) ולא שריקה אחת רצופה כמו בבלימה. זה קורה במהירויות נמוכות, או שפשוט ברגע שאני עובר את ה-40-50 הרעש מהמנוע או הרוח מדחיק אותן...

מה עושים? אם אני יחזור אליהם יחייבו אותי במשהו או שיש אחריות על כזה דבר? ראיתי אותם מוציאים את זה חדש מהקופסה, זה לא משומש ולא מפירוק ולא כלום, אולי פשוט התקינו לא כמו שצריך?...

2. שמתי לב לאחרונה שכשאני עומד יותר מחצי דקה-דקה הרכב רועד. כמובן אני מרגיש את זה בעיקר כשאני עומד ברמזור. לפעמים זה כמו מעין רעידות בפולסים-זרמים כאלה ולפעמים כמו היום שהרגשתי כאילו מישהו מנסה לדחוף לי את הרכב מאחורה כל כמה שניות ומטלטל אותו קצת... מה זה יכול להיות?

תודה ושבת שלום 8)

פורסם

מנסיוני הממש ממש מועט יש משהו שנקרא פאזה אני חושב, שזה שיוף של הרפידה החדשה על מנת למנוע שריקות. אל תתפוס אותי במילה וחכה לחיזוק של מישהו יותר מקצועי

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

• ספונסר פורום
פורסם

1) יש לך 3 חודשי אחריות על התיקון ואני ממליץ לך בחום לחזור למוסך כדי שיסדרו את הבעיה לשביעות רצונך.

2) האם כאשר אתה מרגיש ברעידות גם הסל"ד ברכב משחק או שהוא יציב?

פורסם
1) יש לך 3 חודשי אחריות על התיקון ואני ממליץ לך בחום לחזור למוסך כדי שיסדרו את הבעיה לשביעות רצונך.

2) האם כאשר אתה מרגיש ברעידות גם הסל"ד ברכב משחק או שהוא יציב?

1. מצוין אני אחזור אליהם מחר

2. יציב

פורסם
כנראה התושבות מנוע/גיר שלך עייפות.

תבקש במוסך שיעיפו מבט שהם לא קרועות.

תודה!

אגב יש לי בעיות נוספות כמו צריכת דלק מאוד גבוהה (1 ל-7-8 במקום 1 ל-11-12), צפצוף בכל בלימה של המנוע כשאני עוזב את דוושת הגז (עוד מלפני הבעיה של הבלמים), כשאני עובר על באמפר יש רעש של מכה כאילו יש לי קופסה ממתכת בבגאז והיא קופצת למעלה למטה בכל מכה בכביש (מרגיש כאילו אין לרכב שום בולם זעזועים) - מעולם עוד לא הייתי במוסך, מה עושים? פשוט ניגשים למוסך ומבקשים ממנו לעשות בדיקה מקיפה לרכב עם דגש על הבעיות שציינתי? כמה בדיקה כזאת אמורה לעלות, כמה זמן זה, והאם אחרי הבדיקה הזאת הם גם מביאים בדר"כ הצעת מחיר לתיקון מה שצריך?

שוב תודה ושבוע טוב

• ספונסר פורום
פורסם

קודם כל חשוב להגיע למוסך שאתה סומך עליו. אם אין לך מוסך כזה אשמח להמליץ לך על מספר מוסכים באזור מגורייך.

מוסכים בד"כ מחייבים על שעת עבודה (יש כאלה שעושים את הבדיקה בחינם אבל זה נדיר) עבור בדיקה מקיפה של הרכב והצעת מחיר לתיקון. במידה ואתה מתקן את הרכב במוסך (ולא לוקח את החוות דעת והולך לתקן במוסך אחר) אז הם מזכים אותך על הבדיקה.

הבעיה עם הרעש של הפחית במעבר על באמפרים נשמע לי כמו בולמי זעזועים עייפים או כריות בולם שחוקות.

צריכת דלק גבוהה יכולה להיגרם מהרבה סיבות, אני הייתי מתחיל בבדיקה מתי (אם בכלל) הוחלף חיישן החמצן ברכב שלך.

האם לרכבך יש היסטוריית טיפולים מסודרת? כך נוכל אולי לשלול מספר תקלות ע"י חלקים שכבר הוחלפו בעבר.

פורסם
קודם כל חשוב להגיע למוסך שאתה סומך עליו. אם אין לך מוסך כזה אשמח להמליץ לך על מספר מוסכים באזור מגורייך.

מוסכים בד"כ מחייבים על שעת עבודה (יש כאלה שעושים את הבדיקה בחינם אבל זה נדיר) עבור בדיקה מקיפה של הרכב והצעת מחיר לתיקון. במידה ואתה מתקן את הרכב במוסך (ולא לוקח את החוות דעת והולך לתקן במוסך אחר) אז הם מזכים אותך על הבדיקה.

הבעיה עם הרעש של הפחית במעבר על באמפרים נשמע לי כמו בולמי זעזועים עייפים או כריות בולם שחוקות.

צריכת דלק גבוהה יכולה להיגרם מהרבה סיבות, אני הייתי מתחיל בבדיקה מתי (אם בכלל) הוחלף חיישן החמצן ברכב שלך.

האם לרכבך יש היסטוריית טיפולים מסודרת? כך נוכל אולי לשלול מספר תקלות ע"י חלקים שכבר הוחלפו בעבר.

היי.

אז הייתי היום במוסך שבו הותקנו הבלמים, הוציאו אותם מהמקום, עשו את ההשחזה הזאת (פאזה) ואמרו שעכשיו הכל צריך להיות תקין. זה לא כמו מקודם, אבל עדיין שורק בבלימה ומצפצף מדי פעם בנסיעה... הם אמרו לי שככה זה שצריך לחכות שזה יקבל צורה ויתאים את עצמו...?

בנוגע לצריכת דלק - אבא שלי אומר שככה זה מהיום שהרכב נקנה, הוא כבר לקח אותו לכמה טיפולים וכולם טוענים שהמחשב מראה שהכל תקין, ועדיין זה לא מסביר למה רכב שאמור לפי מה שאנשים רושמים לעשות 1 ל-13 בממוצע, עושה באיזור ה 1 ל-5/6.

לפני כמה ימים תדלקתי טנק מלא ואיפסתי את הקילומטר, כרגע הוא מראה שמאז התדלוק עשיתי 177 ק"מ, ונשאר לי חצי טנק... טנק של 60 ליטר, מה שאומר שב-30 ליטר עשיתי 177 ק"מ שזה 1 ל-5.9 (וזה עוד מצב טוב כי לפחות 110 ק"מ מתוך ה 177 עשיתי בינעירוני...).

הרכב שנת 2005, עבר 58 אלף בקילומטרז' שזה קצת יותר מ-8 אלף לשנה (ממש כלום לעומת מה שאני מכיר שאנשים עושים בדר"כ 15-25 לשנה), טופל אך ורק במוסך מורשה (צמרת), זה לא אמור להיות ככה.

אם כולם אומרים שהמחשב שלהם מראה שהכל תקין, מה עוד יכול לגרום לצריכת דלק כל כך גבוהה? באמריקאיות עם מנוע 3.8 אין כזה דבר...

• ספונסר פורום
פורסם

הצריכת דלק ברכבך ממש לא תקינה, לא משנה מה אביך אומר.

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על מוסך לאבחון התקלה.

פורסם
היי.

אז הייתי היום במוסך שבו הותקנו הבלמים, הוציאו אותם מהמקום, עשו את ההשחזה הזאת (פאזה) ואמרו שעכשיו הכל צריך להיות תקין. זה לא כמו מקודם, אבל עדיין שורק בבלימה ומצפצף מדי פעם בנסיעה... הם אמרו לי שככה זה שצריך לחכות שזה יקבל צורה ויתאים את עצמו...?

בנוגע לצריכת דלק - אבא שלי אומר שככה זה מהיום שהרכב נקנה, הוא כבר לקח אותו לכמה טיפולים וכולם טוענים שהמחשב מראה שהכל תקין, ועדיין זה לא מסביר למה רכב שאמור לפי מה שאנשים רושמים לעשות 1 ל-13 בממוצע, עושה באיזור ה 1 ל-5/6.

לפני כמה ימים תדלקתי טנק מלא ואיפסתי את הקילומטר, כרגע הוא מראה שמאז התדלוק עשיתי 177 ק"מ, ונשאר לי חצי טנק... טנק של 60 ליטר, מה שאומר שב-30 ליטר עשיתי 177 ק"מ שזה 1 ל-5.9 (וזה עוד מצב טוב כי לפחות 110 ק"מ מתוך ה 177 עשיתי בינעירוני...).

הרכב שנת 2005, עבר 58 אלף בקילומטרז' שזה קצת יותר מ-8 אלף לשנה (ממש כלום לעומת מה שאני מכיר שאנשים עושים בדר"כ 15-25 לשנה), טופל אך ורק במוסך מורשה (צמרת), זה לא אמור להיות ככה.

אם כולם אומרים שהמחשב שלהם מראה שהכל תקין, מה עוד יכול לגרום לצריכת דלק כל כך גבוהה? באמריקאיות עם מנוע 3.8 אין כזה דבר...

יכול להיות שכל הנסיעות קצרות ועם מנוע קר?

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

• תוכן חדש...