Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השטיפה בסבון כלים אגרסיבי לא תזיק אם זה לעתים רחוקות , עם זאת שטיפה כזו לעתים קרובות תראה את האגרסיביות שלו (גומיות ולפסטיקים מיובשים , יש גם גלגלים שלא יאהבו את זה) , ובכל מקרה בכל פעם שתשטוף איתו אתה תסיר כל הגנה שיש לרכב (ווקס וחומרים נוספים אם ישנם) - לא משנה אם אתה מסיר אותו מייד או לא .

מתעלק על השרשור:

אני מנקה מידי פעם את הג'אנטים בסבון כלים, והבנתי שגם לג'אנטים זה לא הכי בריא. האם תכשירים לניקוי ג'אנטים מנקים אותם ביסודיות כמו סבון הכלים? האם גם הם מזיקים או פחות?

תודה!

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
באוטו דיפו תוכל למצוא חומר של חברת Sonax , אחד מחומרים היותר טובים שיש לניקוי גלגלים .

תודה!

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אין לאף אחד טיפ גם בשבילי?

הטיפ הוא לכולם ולא רק לך,

יש ווקסים הרבה יותר טובים, עם תוצאות רבה יותר טובות.

Meguiars

3M

Optimum

Menzerna

Wolfgang

Chemical Guys

Poorboys

Dodo Juice

ועוד ועוד

שימוש אחד בהם יבהירו לכולם מה ההבדלים,

- מריחה קלה ביותר

- הסרה קלה

- עמידות ברק גבוהים ביותר

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

אני יודע וגם קראתי לא מעט אבל כבר ציינתי שמה שמעבר לסניפי אוטו דיפו הוא כרגע מחוץ להישג ידי משום שאני לא רוכש דרך האינטרנט (עדיין).

אולי אתה יודע אם באמת קיימת חנות של היבואן של 3M באיזור עפולה? אם כן איפה היא נמצאת והאם אפשר להשיג שם חומרי טיפוח לרכב.

תודה מראש.

פורסם
מתעלק על השרשור:

אני מנקה מידי פעם את הג'אנטים בסבון כלים, והבנתי שגם לג'אנטים זה לא הכי בריא. האם תכשירים לניקוי ג'אנטים מנקים אותם ביסודיות כמו סבון הכלים? האם גם הם מזיקים או פחות?

תודה!

ללא ספק שסבון כלים הרבה יותר עדין מכל חומר רציני שמשמש לניקוי ג'אנטים. אחת לכמה חודשים אני עובר עם חומר יעודי של "קאר-פלן" והוא ממש חזק. אני משתמש בכפפות לטקס והם משנות צבע במגע איתו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

יש בארץ (שאני מכיר)3 יבואנים למוצרי דיטיילינג:

- RCP - יבואן של Chemical Guys ו 3D Products שמייצרים את HD POXY (סילנט)

- אלמוג מ.ש. צבעים - http://www.d.co.il/80059361/28440/

- אמביל - יבואנים של Sonax (לא יודע אם יש להם הרבה מוצרים אבל בבסיסם הם מוצרים מעולים!)

פורסם
ללא ספק שסבון כלים הרבה יותר עדין מכל חומר רציני שמשמש לניקוי ג'אנטים. אחת לכמה חודשים אני עובר עם חומר יעודי של "קאר-פלן" והוא ממש חזק. אני משתמש בכפפות לטקס והם משנות צבע במגע איתו.

נושא סבון הכלים ומכוניות מצוי במחלוקת כל כך עמוקה וחסרת פיתרון , שכל אחד דבק באני מאמין שלו .

הדבר היחיד שמוסכם בכל הנושא הזה , הוא הנזק שסבון כלים גורם למכונית , אך לא החומרה שלו ועד כמה היא משמעותית אם בכלל .

אני התנסתי עם סבון כלים במגוון דרכים , בעיקר לשטיפות אגרסיביות (אחד לחצי שנה שאני מחליף את בסיסי הווקסים בין חורף לקיץ , מה שדורש הסרה מוחלט) ולגלגלים (מכל הסוגים - כרום\סגסוגות\צבע חשופים או בעלי שכבת לכה) .

את השימוש לשטיפה אגרסיבית הפסקתי ששמתי לב לייבוש מהיר של הפלסטיקים , והמשכתי לנסות על הגלגלים במקרים בהם האבק בלמים "נאפה" , וגם את זה הפסקתי לאחר ששמתי לב שהלכה נעשית עכורה (3 סוגי גלגלים שונים שכולם היו מצופים בלכה) - מה שלעולם לא קרה בשימוש בחומר (איכותי) שמיועד לגלגלים .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

חברים, תכניסו לכם לראש טוב טוב

סבון כלים לכלים.

לרכב יש מוצרים ייעודיים!

אתם פשוט גומרים על הלכה של הרכב.

פורסם
הרכב הוא יונדאי I30 בצבע שחור מטאלי ואכן שריטות מאוד בולטות עליו, יש לציין שהווקס הנוזלי דווקא כן מצליח לטשטש דיי יפה כמה שפשופים מהדלתות אבל הם חוזרים אחרי שטיפה או 2.

האם ווקס מורידים עם מטלית לחה או יבשה? אולי מטלית לחה תמנע את השאריות שנותרות בתוך הקילופים הקטנים?

רק מיקרופייבר. אם השפשופים חוזרים אתה לא מנקה טוב (מורח לכלוך, משתמש במטליות מלוכלכות) או שוטף במכונה ממש גרועה. אני אישית משתמש באוטם צבע Klasse High Gloss Sealant זה גם נותן ברק יפה וגם מגן על הצבע - הרבה יותר קל לנקות ידנית כי הלכלוך בקושי נדבק וגם אני לוקח את הרכב למכונה אוטומטית בלי חשש שיפגע הצבע (לא שהאוטו שלי דנדש)

בגלל שהאוטו שלך שחור מטאלי - לך על מוצרי שם Zaino - יש להם ליין שלם של מוצרים, אבל לדעתי z5 לבד או בשילוב עם z2 יראו מדהים על אוטו שלך. חפש ביוטיוב תראה דוגמה של z5 על אודי Q7.

פורסם
נושא סבון הכלים ומכוניות מצוי במחלוקת כל כך עמוקה וחסרת פיתרון , שכל אחד דבק באני מאמין שלו .

הדבר היחיד שמוסכם בכל הנושא הזה , הוא הנזק שסבון כלים גורם למכונית , אך לא החומרה שלו ועד כמה היא משמעותית אם בכלל .

אני התנסתי עם סבון כלים במגוון דרכים , בעיקר לשטיפות אגרסיביות (אחד לחצי שנה שאני מחליף את בסיסי הווקסים בין חורף לקיץ , מה שדורש הסרה מוחלט) ולגלגלים (מכל הסוגים - כרום\סגסוגות\צבע חשופים או בעלי שכבת לכה) .

את השימוש לשטיפה אגרסיבית הפסקתי ששמתי לב לייבוש מהיר של הפלסטיקים , והמשכתי לנסות על הגלגלים במקרים בהם האבק בלמים "נאפה" , וגם את זה הפסקתי לאחר ששמתי לב שהלכה נעשית עכורה (3 סוגי גלגלים שונים שכולם היו מצופים בלכה) - מה שלעולם לא קרה בשימוש בחומר (איכותי) שמיועד לגלגלים .

חברים, תכניסו לכם לראש טוב טוב

סבון כלים לכלים.

לרכב יש מוצרים ייעודיים!

אתם פשוט גומרים על הלכה של הרכב.

אם היו שואלים אותי, איפה אני רוצה לשים את האצבע בדלי של סבון כלים או בדלי של חומר לג'אנטים. אני אישית הייתי בוחר בסבון כלים.:wink:

רק מהריח של חומר ניקוי הג'אנטים ניתן לקבל חררה:)

ד.א הלכה של הג'אנטים הרבה יותר עמידה מהלכה של הרכב, היא צריכה לעמוד בנוזל בלמים שהוא האויב מספר אחד לצבע.

פורסם

האם אפשר להשתמש בווקס מטאלי (טרטל) על רכב לא מטאלי (לבן)? יש תאריך תפוגה לווקס? עם מה למרוח את הווקס ועם מה להוריד? אין לי ספוג ומטלית מיוחדת לזה. רק מצרכים ביתיים.

תודה מראש.

פורסם

אפשר להשתמש בווקס .

כן , לווקסים יש תאריך תפוגה , חלקם עוד יהיו שמישים לאחר התפוגה אך פחות נוחים לשימוש , אני מניח שזה המקרה של הטרטל (אם הוא התגבש כבר - זרוק אותו) .

מריחה והסרה ניתן לעשות עם שתי מטליות נפרדות , והתנאי החשוב ביותר הוא שהן יהיו עדינות (רכות , לא מבד קשה , וללא תפרים או כפלים) .

את המטלית של המריחה מספיגים במעט מים , ממש מעט עד לרמת הלחות הקלה .

את המטלית של ההסרה שומרים יבשה לחלוטין .

אם אתה לא מתכוון לרכוש מטליות שמיועדות לעבודה עם מכונית , תוכל לרכוש בכל סופר גדול מטליות מיקרופייבר של חברת 3M (אם אני לא טועה , הירוקה שנמכרת בחצי חינם ומיועדת לשימוש ביתי עולה 10 ש"ח) , ואם גם זה לא מעניין אותך במקרה הכי גרוע תוכל להשתמש בסמרטוטים לשיש (אם זה מה שבחרת , נסה לפחות לבחור את העדינים ביותר) , יש שימליצו לך להכין מטליות מבגדים ישנים , אני אישית כבר אעדיף סמרטוטים עדינים .

לא משנה באיזו מטלית תבחר , העיקר שתהיה עדין ולא תפעיל לחץ לא במריחה ובמיוחד לא בהסרה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

המטליות מיקרופייבר של חברת "קלין" מצוייניות, הן מאוד עדינות ושעירות.

גם הכפפת מיקרופייבר שלהם מצויינת:)

• תוכן חדש...