Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לשטפנים,

איך מנקים את הנמשים החומים על רכב לבן אחרי גשם הבוץ והחומצה ? הם מסרבים לרדת בשטיפה וניקוי רגילים ....

תודה מראש למומחי הניקיון....

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על ידי "פלסטלינה" יעודית לרכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
הנבחרת שלי קצת יותר צנועה אבל עד היום העזתי להשתמש רק בווקס הנוזלי, הווקס הרגיל (הכחול) משאיר סימנים לבנים בתוך כל השריטות והפגמים הקטנים בצבע (רכב שחור), יש רעיון איך להימנע מזה?

אין לאף אחד טיפ גם בשבילי?

פורסם
הנבחרת שלי קצת יותר צנועה אבל עד היום העזתי להשתמש רק בווקס הנוזלי, הווקס הרגיל (הכחול) משאיר סימנים לבנים בתוך כל השריטות והפגמים הקטנים בצבע (רכב שחור), יש רעיון איך להימנע מזה?

אני הייתי רוצה גם להתשתמש בווקס הנוזלי הבנתי שמותר שיגע בפלסטיקים,זה באמת ככה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום.

אני משוכנע שאם תעשה WAX לרכב ה"נמשים" ירדו.

וקס היא משחת פוליש עדינה מאוד ,שמסירה שכבה דקיקה של הצבע.

אני משוכנע שהוקס יוריד את הנקודות ,שהרי וקס מוריד גם נקודות חלודה

אז מה זה בשבילו נקודות בוץ.

בעקרון אני משתמש בוקס טפלון של טרטל וקס(PLUS PTFE),

שמבריק את הרכב ,אבל יתכן שיש וקסים מוצלחים ממנו .

(עוד מוצר של פרומט סחר ושרותים ואני מבין שכל המוצרים של אוטודיפו הם בעצם מהיבואן שם

אם זה שמן ליקווי מולי או מוצרים גרועים של אמריקן איגל וכדומה)

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

ווקסים נוזליים שיותר איכותיים מטרטל אפשר שיגעו בפלסטיק ולא ישאירו סימנים לבנים. בשימוש של כל ווקס עדיף שלא לקחת סיכון ולחכות שיתייבש ולנגב ישר.

לרוע מזלי על הפלסטיקים השחורים אצלי יש הרבה שאריות ווקס שלא הצלחתי לנקות בזמן..

שלום.

אני משוכנע שאם תעשה WAX לרכב ה"נמשים" ירדו.

וקס היא משחת פוליש עדינה מאוד ,שמסירה שכבה דקיקה של הצבע.

אני משוכנע שהוקס יוריד את הנקודות ,שהרי וקס מוריד גם נקודות חלודה

אז מה זה בשבילו נקודות בוץ.

בעקרון אני משתמש בוקס טפלון של טרטל וקס(PLUS PTFE),

שמבריק את הרכב ,אבל יתכן שיש וקסים מוצלחים ממנו .

(עוד מוצר של פרומט סחר ושרותים ואני מבין שכל המוצרים של אוטודיפו הם בעצם מהיבואן שם

אם זה שמן ליקווי מולי או מוצרים גרועים של אמריקן איגל וכדומה)

נניח ובאמת זה היה פוליש עדין אז מזמן זה היה מוריד לי את הסווירלס שיש לי על המכסה מנוע.

ווקס זה לא פוליש. ווקס לא מוריד מיקרון של שכבת צבע או לקה, או חלודה, או זפת הוא פשוט מוסיף שכבת הגנה.

ווקסים מסויימים מכילים שמן קרנובה, או בווקס שאתה כתבת שהוא מכיל טפלון או בפשוטים יותר שזה פולימרים . כדי להוריד ג'ינג'ים הוא צריך לבצע פלסטלינה, ואז ווקס לפיניש האחרון.

ברוב המכוניות לא צריך פוליש, או שהמקרה לא חייב או שהמשתמש לא יודע לבצע אז לא נוגעים!

בקרוב אני יבצע רק פלסטלינה ווקס, כי זה מה שהרכב שלי צריך.

אין לאף אחד טיפ גם בשבילי?

למה לא?! בטח שיש!

יופי של ציוד יש לך פרט לווקס טפלון. עשיתי אותו למספר רכבים של חברים (בכל זאת צריך פיילוט) והתוצאה לא הייתה שונה מהווקס משחה של טרטל לצבע מטלי. אין טעם לשלם יותר למוצרי טרטל. יש לציין כי עד עכשיו השתמשתי רק בטרטל והייתי מרוצה מהתוצאה. (של הטרטל משחה לצבע מטלי)

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אם אני זוכר נכון הם גם ממליצים על האריזה לצפות את הפלסטיקים. אני אישית הפסקתי, זה נראה יפה בהתחלה אבל הם צוברים המון אבק אחרי הציפוי וסובלים ממראה קצת דהוי לאחר תקופה, אני לא ממש מרוצה מהווקס הזה הוא לא מאוד מבריק אבל מה שכן מאוד קל לעבוד איתו, אני מורח את כל הרכב, מחכה כמה דקות ואז מתחיל להוריד.

אגב אני מוריד עם מיקרופייבר, צריכה להיות יבשה או לחה מעט? עד היום הורדתי עם יבשה ולפעמים נשארים לי קצת סימנים.

darkmanxxx, ביקשתי טיפ בהודעה הקודמת, כשניסיתי את הווקס הרגיל באריזה הכחולה (הטרטל אבל לא הנוזלי) לאחר שהסרתי את השאריות נשארו סימנים לבנים בכל השריטות והפגמים הקטנים בצבע וזה מאוד בולט כי מדובר ברכב שחור, מה אפשר לעשות נגד זה?

אגב בזמנו קניתי גם פוליש אבל אחרי ששפשפתי איתו מספר שריטות לא הצלחתי להחזיר את הברק, איך באמת עובדים איתו?

פורסם

darkmanxxx, ביקשתי טיפ בהודעה הקודמת, כשניסיתי את הווקס הרגיל באריזה הכחולה (הטרטל אבל לא הנוזלי) לאחר שהסרתי את השאריות נשארו סימנים לבנים בכל השריטות והפגמים הקטנים בצבע וזה מאוד בולט כי מדובר ברכב שחור, מה אפשר לעשות נגד זה?

אגב בזמנו קניתי גם פוליש אבל אחרי ששפשפתי איתו מספר שריטות לא הצלחתי להחזיר את הברק, איך באמת עובדים איתו?

לא ממליץ להשתמש בטרטל ווקס כחול לרכב בצבע שחור משני סיבות. הראשונה אני לא יודע אם הצבע שיש לך הוא שחור מטלי או לא. והסיבה השנייה היא שבגלל שעל צבע שחור, רואים כל שריטה או כל קטע שלא עשית ווקס בבירור מאשר על כל צבע אחר.

אני לא יודע איך עשית את הווקס, טרטל כחול הוא ווקס שדורש מיומנות עבודה שונה. צריך להוריד אותו לפני שהוא מתייבש ומתפורר על הצבע. מורידים אותו כשהוא נראה כמו שכבת טל (כמו בבוקר) ואז זה בסדר.

תריץ חיפוש בפורום בטח הנושא דובר כאן הרבה.

בווקסים יותר יקרים אין סדרה לצבע מטלי או סדרה לצבע שחור או לא מטלי.

למשל הווקס הזה רץ הרבה בפורום. כדאי שתריץ חיפוש

http://www.carplan.co.il/sg_product~ARP500~2~0.htm

או מוצרים של חברת meguiars

לגבי פולישים אין לי מושג ועדיף שמקצוען יתעסק בזה. המעט שאני יודע שפוליש הוא לא מבריק, הוא מוריד שכבת לקה ואחרי פוליש עושים ווקס.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

הרכב הוא יונדאי I30 בצבע שחור מטאלי ואכן שריטות מאוד בולטות עליו, יש לציין שהווקס הנוזלי דווקא כן מצליח לטשטש דיי יפה כמה שפשופים מהדלתות אבל הם חוזרים אחרי שטיפה או 2.

האם ווקס מורידים עם מטלית לחה או יבשה? אולי מטלית לחה תמנע את השאריות שנותרות בתוך הקילופים הקטנים?

פורסם

ווקס מורידים עם מטלית יבשה,כדי למנוע את מה שיש לך אני מציע להשתמש בזה:

http://www.carplan.co.il/sg_product~CS0000~2~0.htm

זה מטשטש את השריטה,לאחר מכן כשאתה עושה ווקס כבר לא רואים את ההבלטה של השריטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הרכב הוא יונדאי I30 בצבע שחור מטאלי ואכן שריטות מאוד בולטות עליו, יש לציין שהווקס הנוזלי דווקא כן מצליח לטשטש דיי יפה כמה שפשופים מהדלתות אבל הם חוזרים אחרי שטיפה או 2.

האם ווקס מורידים עם מטלית לחה או יבשה? אולי מטלית לחה תמנע את השאריות שנותרות בתוך הקילופים הקטנים?

כמו שאמרת , היות והצבע שלך שחור השריטות מאוד בולטות עליו .

בלתי ניתן למנוע מהשריטות השטחיות ("שריטות קורי עכביש") להיווצר ברכב שנמצא בשימוש , הצבע כל כך רגיש שגם רכב מושלם לחלוטין יתמלא באינספור שריטות כאלו לאחר מספר שטיפות בלבד , לא משנה כמה ניזהר .

המפתח הוא , אכן להיזהר כמה שיותר בכל מגע עם הרכב .

בין אם אתה שוטף את הרכב , מייבש אותו , או סתם נוגע בו - אתה חייב להיזהר כמה שיותר כדי להפחית את כמות ועומק השריטות .

הווקס מטשטש את אותן השריטות תודות לחומרי מילוי שנמצאים בו , רובם סוגים שונים של שמנים .

אותם החומרים אכן לא עמידים , ומספיקות מספר שטיפות או אפילו עמידה ממושכת בשמש על מנת להסירם .

האפשרות הכי טובה , בלי להתחיל להיכנס באופן אובססיבי לתחום הדיטיילינג , היא לקנות ספריי דיטיילינג כלשהו (נניח הבסיסי של מגאוויירס) .

הספריי יטשטש את השריטות היטב (פחות או יותר כמו ווקס , תלוי כמובן בסוגים) , הוא אמנם יחזיק מעט זמן , אבל תוכל לרענן אותו בתוך כמה דקות לאחר כל שטיפה .

פוליש , ווקס , ספריי דיטיילינג - וואטאבר - מסירים עם מטלית יבשה לחלוטין , עדינה כמה שיותר .

נסה להשתמש במטליות מייקרופייבר כמה שיותר רכות ועם סיבים כמה שיותר ארוכים ("שעירות") , זה יקל על הסרת הווקס שחודר לחריצים הבעיתיים .

למקרים קשים תשתמש במקלון אוזניים בעדינות , ולבסוף הנה הרווחת עוד דבר מהספריי דיטיילינג - הוא יעזור מאוד להסיר את המשקעי ווקס הבולטים .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תראה אני לא מתיימר לקבל רכב במצב תצוגה עם צבע נקי ומבריק לחלוטין.

הרכב עצמו הגיע עם לא מעט שריטות שנראות תוצאה של שפשוף ממש חזק עם סקוטצ' או משהו דומה.

בנוסף יש סימנים של פתיחת דלתות בלא מעט מקומות והרבה סווירלס.

בגלל שקצת מדכא אותי שהרכב מתלכלך כל כך מהר אני כבר לא מקפיד על שטיפה שבועית אלא פעם בשבועיים שלושה, אחרי שמתיישב עליו האבק הוא נראה אותו דבר גם אחרי 3 שבועות, מה שכן כל המשתמשים למדו שברגע שרואים "מתנות" של ציפורים מיד לוקחים מגבון ומנקים, יש על הרכב מספר סימנים עוד מהבעלים הקודמים שכנראה לא הקפידו.

בגלל שכל שריטה מאוד בולטת ברכב הזה אז גם משתדלים לחנות רחוק מרכבים אחרים ומעדיפים חניות מבודדות כשאפשר.

אני לא ממש מזמין מאי ביי ולכן מה שלא נמצא על מדפי אוטו דיפו או הום סנטר הוא לא בהישג יד אלא אם זה ממש שווה אז אני יכול לנסות לבדוק רכישה בארץ, הבנתי שליבואן של 3M שהוא ממרחביה יש חנות בעפולה ואפשר להשיג שם לא מעט תכשירים לרכב, אם מישהו מכיר ויודע אשמח לקבל מידע בנושא.

אני משתמש בכל תהליכי השטיפה והניקיון רק במטליות מיקרופייבר, יש אחת לשטיפה עצמה, את הווקס הנוזלי אני מורח בספוגית יעודית שהגיעה איתו ולהסרה משתמש במטלית מיקרופייבר שגם כן הגיעה עם הערכה, היא משמשת רק להסרת הווקס.

האם שימוש בווקס הרגיל, הסרת השאריות ומעליו מריחה של הווקס הנוזלי "תעלים" את הסימנים הלבנים שישארו בתוך השריטות? זה יספק אולי הגנה נוספת ויחזיק לזמן ארוך יותר? מותר בכלל לעשות את זה?

מצטער על כל השאלות מתחילים שלי, עד לרכב הזה מעולם לא השתמשתי בווקסים או משהו בסגנון.

תודה רבה על ההדרכה ושבת שלום.

פורסם

ווקס זה ווקס , בין אם הוא משחה (אני מניח שזה מה שאתה מכנה רגיל) ובין אם הוא נוזלי .

אתה יכול להשתמש רק בנוזלי שהוא יותר נוח לשימוש .

מותר לעשות ווקס על ווקס , וזה לעתים אכן יספק הגנה לטווח ארוך יותר (ואגב הסתרת שריטות טובה יותר) , אך זה תלוי בסוג הווקס והממוצעים שקונים בישראל פשוט יסירו את השכבה הקודמת , בזבוז זמן וחומר .

הצעתי לך ספריי דיטיילינג שהוא הפיתרון הכי פשוט , מהיר וקל - אתה יכול להמשיך בדרך הקודמת שלך , את התוצאות אתה מכיר ואתה תחליט אם להסתפק בהן או לא .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

ביום שישי ניקיתי 2 רכבי ניסן נוט מטונפים מהסופה!

השלבים הם :

1. חונים במקום מוצל

2. התזת מים עם צינור להסרת לכלוך וריכוך הבוץ

3. בעזרת ליפה מרופטת עושה מקרצף עם פיירי אדום -שלב שקשה לראות אבל פירי מנקה ממש טוב אני יודע שהוא לא מתאים לרכב אבל אני שוטף אותו מיד לפני שבוא נדבק לצבע, והליפה מרופטת אני מקווה שהיא לר שורטת לי את הרכב אבל אין לי משהו אחר..

4. שטיפה טובה עם צינור להסרת כל הקצף מהפיירי

5. הקצפה עם דופונט

6. שטיפה עם צינור

7. ייבוש עם ג'ילדה סינטטית

8. חלונות עם ספריי ונייר סופג

אשמח לקבל טיפים והערות לגבי שטיפה זו

31412327.jpg

פורסם

השטיפה בסבון כלים אגרסיבי לא תזיק אם זה לעתים רחוקות , עם זאת שטיפה כזו לעתים קרובות תראה את האגרסיביות שלו (גומיות ולפסטיקים מיובשים , יש גם גלגלים שלא יאהבו את זה) , ובכל מקרה בכל פעם שתשטוף איתו אתה תסיר כל הגנה שיש לרכב (ווקס וחומרים נוספים אם ישנם) - לא משנה אם אתה מסיר אותו מייד או לא .

• תוכן חדש...