Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב למה שהולך פה.

תראו כמה שטויות הם מדברים שם.

שטפו להם את המוח עם כל החרטא האודיופילית הזאת, שהם אשכרה "שומעים" הבדל בין כבלי רמקול!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

עכשיו, שימו לב גם על איזה מחירים מדובר! אהמ אהמ! :shock:

מה שהם קוראים לו "שידרוג פשוט וזול" מסתכם בכבל רמקול ב50K ש"ח.

כמה טיפשים האנשים האלה יכולים להיות??? הם אשכרה משכנעים את עצמם שהם שומעים הבדלים.

וגם אם יש הבדל, זה לא בגלל איכות או מחיר, זה רק בגלל שהם טיפשים!! :lol:

אני עד עכשיו בוכה פה מצחוק, וזה לא הולך להירגע בקרוב.

תהנו לקרוא ביחד איתי כמה טיפש יכול להיות האודיופיל הביתי, וכמה זבל מוכרים להם במחירים שהייתי יכול לבנות לעצמי בית בהם.

פשוט... קהילה של מפגרים! :lol:

תהנו! :wink:

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל עוד לא היית בניסוי שהם עשו, אל תפסול.

אולי ברכב לא שומעים את ההבדל, יתכן שבבית יש הבדל.

תאמין לי שאם הם השתמשו בכבלים של 50 אלף המערכת הייתה פי עשר יותר יקרה.

ומכיוון שגם אני וגם אתה לא שמענו מערכת כזו, אז אנחנו לא יכולים לפסול שום דבר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא יכול להסיק מזה כלום.

אתה לא יודע מה האורך של כבל אחד ומה העובי שלו ואתה לא יודע את אותם הנתונים כלפי הכבל השני.

מה ההספק שאמור לעבור מהמגברים האלה לרמקולים ואיזה רמקולים אלו ואיזה מגברים בדיוק - אתה גם לא יודע.

אני מתאר לעצמי שהם כנראה ניסו לשים כבל דק מידי וארוך מידי לתחום הבאס והשליחו את זה על סוג וטיב הכבל וגם עשו סלט מהתוצאה שהם קיבלו בגלל שכנראה הם יצאו מנקודת ההאזנה שהיתה להם במצב הקודם - במידה ובאמת היה ניחות בסאב למשל, בטוח שהמידים פתאום נשמעו להם מוגזמים -> הם כנראה השליכו את זה על החלפת החיווט לסוג שלו במקום לעובי ולאורך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא הייתי מזלזל כלל וכלל.

אם תיכנס בעובי הקורה, תופתע לגלות דברים שונים מאמונתך שלך.

גם קבוצות המתנגדות לדעה אשר חיווט הוא עניין חשוב, מסכימות לרוב שקיים הבדל מסוים.

תקח את זה צעד קדימה, ותגלה שגם מי שמסכים קיים הבדל, תוהה אם הוא שמיע או לא.

צעד נוסף קדימה- בהנחה שההבדל שמיע: האם ניתן להבחין באופן עקבי איזה כבל נשמע טוב יותר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

כבל רמקול יכול להשפיעה גג עד 5%

5% שרובנו לא יכולים לישמועה

HU - alpine 123e , Front -Morel Dotech Ovation , Amp - Crunch P900.4 Power Zone , Sub -street machine 12

פורסם

מי קבע שעד 5 אחוז?

99% מהאנשים בפורום לא עשו ניסוי כזה וכל השערותם בנושא מבוססות על גבי הנחות לא מבוססות, שכבל רמקול לא משפיע על כלום.

אוודיו לבית שונה מאוד מאוודיו לרכב.

עד שלא עשינו ניסוי כזה, אנחנו לא יכולים לפסול שום דבר.

אולי אנחנו הטמבלים וכן יש הבדל שמיע?

אני בטוח במאת האחוזים שיש הבדל שמיע בין כבלים, החלפתי כבלים בין הסאב למגבר, 4 גייג' ולפני זה היה כבל יותר דק.

ההבדל שמיע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אריק אנחנו לא מדברים על עובי.

אנחנו מדברים על סוג 4g vs 4g

HU - alpine 123e , Front -Morel Dotech Ovation , Amp - Crunch P900.4 Power Zone , Sub -street machine 12

פורסם
מי קבע שעד 5 אחוז?

99% מהאנשים בפורום לא עשו ניסוי כזה וכל השערותם בנושא מבוססות על גבי הנחות לא מבוססות, שכבל רמקול לא משפיע על כלום.

אוודיו לבית שונה מאוד מאוודיו לרכב.

עד שלא עשינו ניסוי כזה, אנחנו לא יכולים לפסול שום דבר.

אולי אנחנו הטמבלים וכן יש הבדל שמיע?

אני בטוח במאת האחוזים שיש הבדל שמיע בין כבלים, החלפתי כבלים בין הסאב למגבר, 4 גייג' ולפני זה היה כבל יותר דק.

ההבדל שמיע.

ההבדל היה שמיע בגלל שהשתמשת בכבלים בעוביים שונים - זה משפיע ישירות על ההתנגדות ולכן זה משפיע ישירות על ההספק ואם גם יש קרוס פסיבי בדרך ואין קיבוע התנגדות - זה גם משפיע ישירות על נקודת החיתוך.

כבר שמעתי כאן טענות שכבלים מכסף מעבירים יותר טוב את התחום הגבוה של הספקטרום כי יש שם פחות התנגדות.

מה שנשמע לי כמו בולשיט מוחלט כי אם אתה מביט בRTA בניגון של מוזיקה אתה תראה ש:

א. כבר ב16K הרץ מתחילה דעיכה מוחלטת בסאונד.

ב. בדעיכה מוחלטת הבדלי העוצמה הם כל כך גדולים שאתה לא תהיה מסוגל כנראה לשמוע כל מה שמצפונה ל17 עד 18K הרץ כלל וכלל.

ג. גם ככה אחרי 20K הרץ אתה כבר בקושי שומע (ניגון של תו בודד זה דבר אחד - יופי לך שאתה שומע שם, במוזיקה, אתה לא תשמע את זה בגלל תחרות הצעקות שציינתי מעלה).

ד. רוב כלי הנגינה שאנחנו מכירים בכלל מנגנים נמוך יותר, שלא לדבר על ספקטרום אנושי ובטח ובטח על באס.

מה שעובר בכבלים זה אלקטרונים - לא מעניין אותם מ24 קאראט והם גם לא מחפשים את החתימה של האומן שפירזל את הכבל מכסף - הם מחפשים לעבור לצד השני, נטו.

עד שפותחי אותו שרשיר לא יכתבו בצורה מפורטת להפליא ומדוייקת להפליא בדיוק מה הם עשו - הם יכולים להאמין שאם אחד מהם יקח את הגורמט שלו ויחבר אותו בתור כבל הוא ישמע "חי" יוצא מהרמקולים!

לא יודע, אולי אתם חושבים שבגלל שמדובר בפורום לאודיו ביתי אז מדובר באודיופיליים אמיתיים שיודעים על מה הם מדברים.

בפועל כנראה מדובר באותו סוג של הדיוטים רק עם הרבה יותר כסף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וגם מקום פנוי בבית.

וכנראה שרובם רווקים.

אחרת אין מצב שיש להם מספיק זמן בלי הפרעות כדי לשמוע הבדלים בין כבלים.

:lol:

מתחדשת*

פורסם

אדי אני יודע שהייה שינוי כי השתמשתי בכבל יותר עבה.

וזה בדיוק מה שניסיתי להוכיח, בםורום השני לא צויין שום דבר מעבר לשם של החברה של הכבל, אז מאיפה פותח השרשור יודע שזה שטויות? אולי הן השתמשו בכבל 1 ממ במערכת חזקה ואז הם שמו כבל שתואם את העוצמה ומעביר היטב את כל הוואטים הישר אל הרמקול.

אין שם מספיק מידע, אין שם פירוט של הרכיבים, אין כלום.

לכן אני אומר עד שלא עשינו ניסוי כזה בעצמינו אנחנו לא יודעים אם יש הבדלים או לא.

(מצטער על הכתיבה העילגת אני דרך הפלאפון)

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הם אכן טיפשים, אבל לא בגלל שהם שמעו הבדלים או לא.

בגלל שהם אמורים לדעת מספיק טוב שאם הם כותבים הצהרה שכזו, היא צריכה להיות מגובה בכל המידע והפרטים הרלוונטיים בכדי לבסס אותה.

אנחנו רק יודעים שכבל אחד שם עשוי מזהב לדעתי והשני מכסף - לזהב יש מוליכות טובה יותר, התנגדות נמוכה יותר וזה מאפשר שימוש בכבל דק יותר לעומת כבל שעשוי מחומר אחר.

הם לא נתנו שם שום מידע למעט "וואו, החלפנו כבל כסף בכבל זהב ושמענו אחרת".

אי אפשר להסיק מזה כלום.

Pioneer TS-X150

פורסם

מעניין מאד לראות כיצד סקירות מסוג זה מתעלמות לחלוטין מדברים כגון:

• החוט המאד דק ומאד ארוך הנמצא בתוך סליל הרמקול, ועשוי מנחושת רגילה לגמרי
  • ההשפעות שיש לעצמת הנגינה (התחממות) על התנגדות הסליל - מדובר בלמעלה מ-10%
  • ההשפעות שיש לשינויי אקלים (בעיקר לחות) מיום ליום על מאסת חרוט הרמקול - יכול להגיע גם ל-20%

לעומת זאת, לשינויים זעומים בהתנגדות החוט (הרבה פחות מ-1%) יש לדעתם חשיבות רבה.

דני

פורסם
אדי אני יודע שהייה שינוי כי השתמשתי בכבל יותר עבה.

וזה בדיוק מה שניסיתי להוכיח, בםורום השני לא צויין שום דבר מעבר לשם של החברה של הכבל, אז מאיפה פותח השרשור יודע שזה שטויות? אולי הן השתמשו בכבל 1 ממ במערכת חזקה ואז הם שמו כבל שתואם את העוצמה ומעביר היטב את כל הוואטים הישר אל הרמקול.

אין שם מספיק מידע, אין שם פירוט של הרכיבים, אין כלום.

לכן אני אומר עד שלא עשינו ניסוי כזה בעצמינו אנחנו לא יודעים אם יש הבדלים או לא.

(מצטער על הכתיבה העילגת אני דרך הפלאפון)

כנראה שגם אתה כמוהם, בזבזת הרבה כסף על כבלים בטענה שהם "אקסטרה מעודנים" ובעלי יכולת מוגברת להעברת מידע סאונד. אולי בגלל זה אתה מגבה אותם.

ואני גם משער לעצמי שלא עשית מבחן עיוור ברכב שלך, ככה שאתה לא באמת יכול להשוות. האפקט הפסיכולוגי זה כנראה מה שאתה שומע.

ד"א אנחנו מדברים על אנשים שיושב אצלם ציוד בשווי כמה מהרכבים שלנו, לפחות!

אז אני מתאר לעצמי שהפוזה להגיד "יש לי כבל רמקול של X ב50 אלף ש"ח" נשמעת ומריחה יותר טוב מהכבל עצמו והחרטה שמכרו להם.

הם קונים מותגים בגלל שהם יכולים. ואם יש הבדל, רובו בראש שלהם בלבד.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תוכן חדש...