Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימון - האם אפקטיבי או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הייתה תקופה שהייתי מתאמן עם משקלים יחסית גבוהים ועם מעט חזרות, והייתי רואה תוצאות די יפות מבחינת עיצוב הגוף, אך תמיד הייתי מרגיש כאילו שהכוח שלי לא פרופורציונאלי(לרעה) יחסית למבנה גוף.

עקב פציעת כתף, לא התאמנתי כבר שנתיים בערך. היום אני חוזר להתאמן אבל עקב אותה פציעה אני מוגבל למשקלים יחסית נמוכים ושמין הסתם אני עושה אותם בהרבה יותר חזרות.

חייב לציין שבשיטת אימון זאת אני מרגיש שהשרירים הרבה יותר מתעייפים.

אז השאלה שלי, איזו שיטה עדיפה יותר לפיתוח כוח? הרבה חזרות-משקל נמוך, או מעט חזרות-משקל גבוה? או שבכלל אין תשובה חד משמעית בעניין?

פורסם

היי. בגדול -הכל תלוי במשקל העבודה שלך. יש מושג 1RPM -משקל שהינך מסוגל להרים פעם אחת בלבד. אימון סיבולת יכלול עבודה עם כ-60-70% מהמשקל הנ"ל עם לפחות 10 חזרות. יותר משקל =פחות חזרות = כח. תנסה למצוא את השילוב האופטימלי בשבילך, בהתייחס לפציעה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

כוח = מעט חזרות במשקל גבוה.

אם אתה פצוע לא מומלץ להעמיס ולהתחיל בכל מקרה במשקלים נמוכים וטווחי חזרות גבוהים.

פורסם

משקלים של פחות מ 70% מrm1 הם אוננות מבחינת באדיבילדינג

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
ובאופן כללי, איך עדיף להתאמן, חזרות איטיות ומלאות או מהירות יחסית?

בתנועות לחיצה - מהירה (אך ומבוקרת) בלחיצה, איטית בחזרה.

בתנועות משיכה - מהירה (אך מבוקרת) במשיכה, איטית בחזרה.

אם אתה לא מנוסה הייתי מציע לך בהתחלה להתייעץ עם מדריך - ברוב חדרי הכושר יש מדריכים שיכולים לבנות לך תוכנית אימונים ולתת לך הערות לגבי ביצוע התרגילים.

פורסם

״פציעה בכתף״ יכול להיות הרבה דברים

המגבלות שיכולות להיות הינם החל מאסור לך להזיז את הכתף בכלל ועד שאתה יכול לסחוב את העולם על הכתפיים

אם אתה כן מצליח להתאמן, המנע מלעשות תרגילים מבודדים לכתפיים

זה גם ככה לא נחוץ אם אתה לא ברמה הרבה מעל הממוצע

לכתפיים תבצע תרגיל מורכב אחד- לחיצה עם מוט (לא משקוליות), ותראה איך אתה מסתדר מבחינת עומסים

ובאופן כללי תעיין בפורטל קילוגרם במאמר ״פרוטוקול פציעה״ (זכור לי משהוא כזה)

ככ. תוכל לחזור למשקלי עבודה נאותים

פורסם

לא הבנתי את השאלה שלך ולכן גם לא את המטרה שלך

מה זה פיתוח כוח?

אתה רוצה להראות מנופח?

אתה רוצה להצליח להרים כמה שיותר משקל פעם אחת בלבד?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני רוצה לפתח כוח, ולא אכפת לי מהקטע של העיצוב גוף. אם יהיה מבנה שרירי, מה טוב, אם לא, לא אכפת לי.

ואני יודע שבודי בילדינג לא בהכרח הולך תמיד עם רמת כוח גבוהה יותר. תיקח לדוגמא מתעמלי קרקע, יש להם גוף שרירי אבל נחות משמעותית מבודי בילרדרים למינהם, אבל מבחינת רמת הכוח שלהם, אני לא בטוח כלל וכלל שהם נופלים מהם.

והשאלה שלי היא בגדול, במסגרת הפציעה שלי ,שיטת האימון שאני עושה אפקטיבית? האם יש תרגילים אפקטיבים יותר? למשל,אימון מבוסס על משקל עצמי (שכיבות שמיכה, מתח וכו')?

כרגע אני נמצא במצב שאני מסוגל לעשות תרגילים עם משקל גבוה-מעט חזרות, אבל אני מרגיש שזה לא יהיה טוב מבחינת הפציעה לאורך זמן, ככה שלפחות מבחינת הרגשה עצמית, יהיה יותר טוב להרגיש שבכול מקרה אני מפתח כוח במידה טובה :)

פורסם

אין בכלל מה להכניס מתעמלי קרקע למשוואה

הם כן עושים אימוני כח עם משקולות לפלג גוף עליון בלבד ולא רק מתח/מקבילים

מצד שני הם שומרים על תזונה כדי לא להעלות יותר מידי מאסה כדי להיות חזק ביחס למשקל (מתעמל מעל 65 קילו זה נחשב כבד)

זה שאתה רואה באולימפיאדה שיש לחלקם ידיים כתפיים נאותים זה עדיין לא אומר שהתעמלות משיגה פיתוח גוף כזה

רובם נראים אתלטים רגילים, גם אלו שבאולימפיאדה לא תמיד (אם בכלל) ״טבעיים״, להם יש את כל האמצעים להגיע למטרה

פורסם

אני קצת מבולבל עדין מהתשובה.

בגדול אימונים של מעט חזרות והמון משקל עם הפסקות ארוכות בין סט לסט (6 חזרות, 3 סטים, 2 דקות בין סטים נגיד) מפתח שריר גדול ויכולת לתת פרץ של כוח כשנדרש

דוגמה - אצני 100 מטר, יש להם שרירי רגליים של סוסים שטובים ל 10 שניות (נגיד עד 2 דקות, חלקם רצים גם 800)

אימונים של יותר חזורות פחות משקל והפסקות קצרות (12 חזורות, 4 סטים, דקה מנוחה בין לבין) בונה שריר עדין יותר אבל כזה שמסוגל לעמוד במאמץ לאורך זמן

דוגמה רצי מרתון, הם (הרצים) עדינים הרבה יותר מאצני 100 מטר שהזכרתי אבל יכולים לרוץ שעתיים וחצי רצוף (שלא להגיד 9 שעות של איש ברזל)

הם לא מתחרים זה בזה ולכל אחד גוף שבנוי למטרה אחרת.

אחרי פציעה עדיף ללכת על אימונים מהסוג השני למיטב ידיעתי

(אני לא רופא, לא יודע מה הפציעה בדיוק וזו רק אמירה כללית מקובלת)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אצנים למרחקים קצרים כן עושים אימוני כח max Rm וכח מתפרץ

אצני מרתון וכו מתמקדים כמעת לרוב בסיבולת שריר (לא עם משקל ולא בחזרות קצובות אלא פשוט המון) וסיבולת לב ריאה

פורסם

רשמת שעושים 12 חזרות זה מתקשר לסיבולת וקישרת את זה לרצי מרתון

12 חזרות זה לא סיבולת ולא תורם כלום לרצי מרתון

• תוכן חדש...