Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להחליף פילטר אוויר למזגן לטויוטה קאמרי.

בדקתי קצת ברשת ומסתבר שישנם שני סוגי פילטרים לרכב שלי, הראשון רגיל מנייר (מקורי/תחליפי/OEM..) והשני מכיל פחם פעיל וסודה קאוסטית לטיפול טוב יותר במזהמים וריחות (שוב יש מקורי/OEM/aftermarket).

התקשרתי למוסך טויוטה ושאלתי במחסן האם יש להם פילטר פחם פעיל למזגן.

ברור שמנהל המחסן לא ידע על מה אני מדבר, ואמר לי שיש להם פילטר זול שעולה 70 ש"ח לפני מעמ ויש אחד יקר שעולה 200 ש"ח לפני מעמ, אז כנראה שזה הפחם (על פי דבריו).. :roll: (מיקצועי משהו)

ביקשתי את המק"ט (של הפילטר היקר) ובדקתי ברשת על איזה פילטר מדובר.

לא התפלאתי לגלות שמדובר בפילטר פחם רגיל, כן התפלאתי לגלות שהוא OEM וניתן להשיג אותו במחירים סביב ה- 6$..

איך לכל הרוחות מגיעים ממחיר של 24 ש"ח (בחו"ל) למחיר של 230 ש"ח בארץ, פי-10!! :x:evil:

ולענייננו,

אני מעוניין להזמים מחו"ל (ebay or amazon) פילטר אוויר למזגן עם פחם פעיל.

עלותו נעה סביב ה- 18 דולר.

לדוגמא:

http://www.amazon.com/CF10285-Fresh-Breeze-Cabin-Filter/dp/B001CEG90I/ref=au_pf_pfg_s?ie=UTF8&Model=Camry%7C1011&n=15684181&s=automotive&Make=Toyota%7C76&Year=2008%7C2008&vehicleType=automotive&newCar=1&carId=001 פילטר של חברת FRAM

ועוד דוגמא, מקורי של היצרן http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-OEM-TOYOTA-CARBON-CABIN-AC-FILTER-/250714778651?fits=Make:Toyota|Model:Camry&hash=item3a5fc3ec1b&item=250714778651&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr

השאלה מה הפרוצדורה להזמנת פילטר אוויר למזגן הרכב?

האם אני אדרש להמציא אישורים מפה ומשם (משרד התחבורה, יבואן, מוסך, השד יודע מה) ולמלא הררי טפסים ולהמתין חודשים עד לקבלת הפילטר (כפי הראיתי בשירשורים מהעבר) או שדברים השתפרו?

אילו מיסים חלים על חלק מסוג זה ובעלות כזו (מלבד מע"מ)?

האם לא כדאי בכלל לבקש לרשום על המשלוח פילטר למזגן ולא לציין שום מילה לגבי רכב?

יש לציין כי אם זה כרוך באיזושהי טירחה, אני מוותר על התענוג, לא מתכוון לשבור את הראש על פילטר אוויר..

ולחשוב שחזרתי לארץ מאיטליה אחרי תקופה ממושכת עוד שאלו אותי: "נו איך זה לחזור לארץ, אין כמו בארץ!", אז זהו שזה נכון, באמת אין כמו בארץ :oops:

פורסם

אתה מבלבל כמה מושגים.

OEM - היצרן האמיתי של החלף אך ללא לוגו מותג הרכב. FARM היא לא יצרן OEM אלה מייצרת פילטר תחליפי שתואם לפילטר המקורי. חלפים כאלה יכולים להיות לא פחות טובים מהמקוריים ואני לא רואה כל סיבה להזמין פילטר מקורי (שכמו ששמת לב עולה 28$ בארה"ב ולפני משלוח, לא 24 ש"ח). אני גם לא רואה כל בעייה עם פילטר נייר סיני פשוט שיעלה 20-30 שקלים בכל חנות חלפים.

להערכתי הפילטר יעבור בקלות במכס. אין בעייה להכניס פילטרים לארץ (ואני לא מדבר על פילטרים פתוחים שצועקים "שיפורים") ואתה גם לא מגיע לרף ה 75$.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תשמע, הפתרון הכי טוב בגלל שלאיש בדואר אין מושג באמת מה אתה מייבא פשוט תבקש שירשמו VACUUM CLEANER FILTER

איש לא יכול לאשש או לאמת עם הפילטר המרובע למזגן הוא לרכב או לשואב אבק :)

ואני לא חושב שלמישהו בדואר יהיה איכפת בכלל המפילטר שלך, רק תזכור

לא לשלוח דרך EMS

פורסם
אתה מבלבל כמה מושגים.

OEM - היצרן האמיתי של החלף אך ללא לוגו מותג הרכב. FARM היא לא יצרן OEM אלה מייצרת פילטר תחליפי שתואם לפילטר המקורי. חלפים כאלה יכולים להיות לא פחות טובים מהמקוריים ואני לא רואה כל סיבה להזמין פילטר מקורי (שכמו ששמת לב עולה 28$ בארה"ב ולפני משלוח, לא 24 ש"ח). אני גם לא רואה כל בעייה עם פילטר נייר סיני פשוט שיעלה 20-30 שקלים בכל חנות חלפים.

להערכתי הפילטר יעבור בקלות במכס. אין בעייה להכניס פילטרים לארץ (ואני לא מדבר על פילטרים פתוחים שצועקים "שיפורים") ואתה גם לא מגיע לרף ה 75$.

איתמר.

אני לא רואה איפה התבלבלתי, רשמתי שלכל סוג פילטר יש שלוש גרסאות, OEM,מקורי [geniune] ותחליפי [סיני זול לצורך העיניין].

הפילטר אותו מוכרים במוסכי טויוטה ב-230 ש"ח [אפשר לחשוב כי הוא עשוי זהב] הינו פילטר OEM אשר עלותו בחו"ל היא 5.59 דולר, ראה קישור http://www.ebay.com/itm/Cabin-Air-Filter-OEM-NO-87139-06040-/270924477827?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3AToyota%7CModel%3ACamry&vxp=mtr&hash=item3f145b7583

ידוע לי ש-FRAM זה לא מקורי [genuine], אך הם באיכות מעולה, הבאתי אותם בתור דוגמא לפילטר פחם פעיל ומחירו.

אגב, אם על פילטר oem טויוטה דורשים מחיר פי-10 מאשר בחו"ל, כמה הם ידרשו על פילטר שעולה בחו"ל 20 דולר [אולי 800 ש"ח..]:shock:

לגבי פילטר סיני זול מכול חנות חלפים, אם זה עושה לך טוב אז לבריאות, כל אחד עושה את ההחלטות שלו.

אני מניח שפילטר שמן למנוע לא היית מעלה בדעתך לשים פילטר סוני זול, אז למה לשים אחד כזה שאחראי על סינון האוויר אותו אתה נושם?

בכל מקרה זו לא אופציה מאחר וברכב יש מערכת טיהור אוויר אשר נקראת Plasmaclaster [מערכת יינון] אשר דורשת מסנן איכותי בכדי להבטיח פעולה תקינה שלה [אגב מערכת מעולה וחבל שלא קיימת בכל רכב כסטנדרט].

בעקרון אין בעיה להביא פילטר אויר מחו"ל והמכס לא אמור לעצור את זה.

במידה וזה אכן קורה, יש הליך שחרור מהיר במכס שלא צריך להביא אישור של משרד התחבורה לפריטים שמופיעים בו והוא מצורף להודעה שלי.

תודה, מקווה שאני לא יזדקק לזה, כפי שציינתי, אין לי זמן להתקשקשיות האלו מול המכס.

אם זה יגיע לזה זאת כנראה תהיה הפעם הראשונה והאחרונה באני יזמין משהו ברשת לרכב.

תשמע, הפתרון הכי טוב בגלל שלאיש בדואר אין מושג באמת מה אתה מייבא פשוט תבקש שירשמו VACUUM CLEANER FILTER

איש לא יכול לאשש או לאמת עם הפילטר המרובע למזגן הוא לרכב או לשואב אבק :)

ואני לא חושב שלמישהו בדואר יהיה איכפת בכלל המפילטר שלך, רק תזכור

לא לשלוח דרך EMS

האמת חשבתי על זה, אומנם לא שואב אבק, אבל פשוט לבקש לרשום פילטר אוויר ולא לציין שום אזכור לרכב.

מסיבה זאת גם לא אזמין פילטר מקורי של טויוטה אשר מגיע עם לוגו עליו.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...