Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון 75,000-80,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. עוד כמה ימים נגמר לי המלווה ואני מתכוון לקנות רכב. רציתי להתייעץ כאן בין כמה רכבים:

1. פורד פיאסטה ידנית מהניילונים.

2. טויוטה קורולה RUNX LUXARY שנת 2007 עם 45,000 ק"מ.

3. גולף ידנית 1600 שנת 2009 עם 45,000 ק"מ.

לא ממש משנה לי אם ידני או אוטומאט, אבל יש לי העדפה קלה לידנית בגלל שנהגתי תקופה ארוכה על אוטומט והתחלתי להשתעמם.

חשוב לי שיהיה רכב שנוח להתנהל איתו ביום יום, שדה ראייה, מראות, נוחות כללית. יש לי העדפה קלה ל RUNX גם בגלל האבזור וגם בגלל שלאמא שלי יש רכב כזה ובסה"כ הוא אחלה של אוטו.

מצד שני יש לי גם העדפה לפיאסטה כי זה רכב כיפי וקליל + גיר ידני, ובגלל שהוא חדש מהחנות (מחר נסיעת מבחן).

חשבתי גם על הפיאט פנדה החדשה אבל היא כ"כ מכוערת שמבחינתי זה deal breaker.

מה אתם אומרים?

פורסם

לדעתי חדש תמיד עדיף על פני ישן.

לכן אני חושב שאין סיבה לקנות קורולה בת 5 או גולף בת 3, שהן כמובן מכוניות טובות אבל נמצאות כבר אחרי סיום האחריות.

פיאסטה זה אופציה טובה, וגם את כל חבורת ואג (פולו,איביזה,פאביה) אפשר לקנות בטווח שבין 70 ל80 אלף.

V5

פורסם

החסרון בחדש זה שיש ירידת ערך חדה וזה קצת כואב. ולא ממש הייתי קורא לרכב עם 45,000 ק"מ "ישן", אבל אתה צודק בעניין האחריות.

אני חושב שאני מעדיף את הפיאסטה פשוט כי הוא רכב יותר כיפי, וקצת שונה, לא משעמם.

לגבי VAG - למדתי נהיגה על איביזה, מתלים קשים וקלאץ' ארוך מדי ו"לא כיפי". לחבר שלי יש פולו, אוטו מאוד לא נוח, מאוד קופצני. על פאביה מעולם לא נסעתי, למרות שהייתי רוצה.

ד"א יש אופציה נוספת, הסוזוקי ג'ימני. עשיתי סיבוב ודווקא די אהבתי את הישיבה הגבוהה ואת התחושה ה"ג'יפית", חוץ מזה אם פעם בכמה זמן בא לי לצאת לשטח הרכב הזה הוא חית שטח רעה. העניין שאף פעם לא הייתי בשטח ואני לא יודע אם אני בכלל אתחבר לזה.

פורסם

אני באופן אישי הייתי מעדיף רכב חדש מהסוכנות. אין כמו לקרוע את הניילונים בעצמך!

יש לך כמה אופציות טובות: פאביה,אביזיה (ב-70K), את הפולו ב-79K, וכמו כן את הפיאסטה שהזכרת.

באופן אישי הייתי גם מחפש אחת מהואגיות עם מנוע 1.2 TSI שנמצאות על הכביש שנה-שנתיים.

על כמה דברים שאמרת אני דווקא חולק עלייך:

1.הקלאץ באיביזה אומנם ארוך, אבל הוא מאד רך, נח ליומיום, יחסית סלחני וקל לשליטה. זה אני אומר לך מניסיון אחרי שבחנתי הרבה קלאצ'ים.

2.היום נסעתי בפולו TSI והתרשמתי שהנסיעה יחסית נוחה וגם בידוד הרעשים מהכביש מצויין(דברים שהאיביזה לא מצטיינת בהם).

מה שמבאס ברכב הזה שהוא בכלל לא מאובזר (אבזור אתה מקבל באיביזה המון).

פורסם

הTSI קצת יותר יקרה מהתקציב שלו,לדעתי כדי חדש,יותר חסכונית,אחריות,גיר ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני באופן אישי הייתי מעדיף רכב חדש מהסוכנות. אין כמו לקרוע את הניילונים בעצמך!

1.הקלאץ באיביזה אומנם ארוך, אבל הוא מאד רך, נח ליומיום, יחסית סלחני וקל לשליטה. זה אני אומר לך מניסיון אחרי שבחנתי הרבה קלאצ'ים.

כן אני יודע אבל אצלי זאת בעיה אורטופדית, מאוד קשה לי וגם קצת כואב להשתמש בקלאץ' הזה.

למעשה נראה לי שאני כן אקח את הפנדה החדשה לסיבוב, שמעתי עליה כ"כ דברים טובים ששווה לבדוק למרות איך שהיא נראית...

פורסם

אתה רוצה ראנקס 2007? טוב. אם היא עולה 55 אלף ש"ח. כל שקל מעבר לזה זאת פשוט פראיריות.

גולף או פיאסטה?

כלכלית - פיאסטה, וזה לא שהיא רכב :"על תקציב", יש לו חסרונות כמובן, אבל הוא מעוצב, נותן הרגה איכותית ודיי נוח.

הדוניסטית - גולף, אם אתה מוכן להוציא יותר על אחזקה והנסיעה ברכב אז הגולף באמת רכב לא רע. מרגיש טיפה יוקרתי ומקבל ערמות של ביקורות טובות מעיתונות הרכב.

פורסם
אתה רוצה ראנקס 2007? טוב. אם היא עולה 55 אלף ש"ח. כל שקל מעבר לזה זאת פשוט פראיריות.

ומי אתה שתקבע?

אני התלבטתי בין הראנקס ליונדאי I30 כאשר היונדאי יוצאת ליסינג אך חדשה בשנתיים מהראנקס. בסוף החלטתי ללכת על הראנקס ואני לא מצטער.

באופן כללי זה רכב מאובזר, בטיחותי, אמין, חזק ומאוד מבוקש. רכבים שמורים כאלו נמכרים גם מעל המחירון (אני שילמתי מחירון מינוס ריג'קטים של בדיקה בלבד) ואני לא מדבר משמועות אלא אחרי חודש-חודשיים של חיפושים שבמהלכם ראיתי מודעות מופיעות ורכבים נחטפים תוך יומיים עוד לפני שהספקתי להגיע לראות.

פורסם
כן אני יודע אבל אצלי זאת בעיה אורטופדית, מאוד קשה לי וגם קצת כואב להשתמש בקלאץ' הזה.

למעשה נראה לי שאני כן אקח את הפנדה החדשה לסיבוב, שמעתי עליה כ"כ דברים טובים ששווה לבדוק למרות איך שהיא נראית...

עם בעיה אורטופדית אני לא יכול להתווכח.

אם כך הדבר כדאי שתנהג על כל רכב שאתה חושב לרכוש כדי לבדוק ששמה לא תצוץ אותה הבעיה.

• תוכן חדש...