Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי הצעיר,חבר הפורום ORB10 התגייס לפני חודש לצה"ל בשעה טובה ומוצלחת.

הוא נשלח לטירונות של חיל האיסוף (מודיעין שדה) -טירונות 05 בבסיס סיירים הקרוב לדרום הנגב .

לאחר שבוע,החלו להופיע אצלו במפתיע/שלא במפתיע שברי מאמץ ברגליים וכתוצאה מכך קיבל פטור ראשוני לאחר בדיקה ל-14 יום מריצות והרמת משאות.לאחר מכן נשלח לבדיקה בצריפין,שקבעה כי הוא כשיר אך הצרות שלשום החלו שוב- הוא חזר לסבול כאבי תופת.

הרופא ביחידה המליץ על פטור של 21 ימים נוספים.

סה"כ הילד הזה שהוא בן 18.5 התגייס בכיף ועכשיו הוא בוכה שהוא סובל.לפני הגיוס לא היו בעיות דומות אך לדעתי,הוא חסר כושר ומאוד נורמלי שכאשר מבצעים מאמץת יתר ולא באים מוכנים מבחינה גופנית אז אי אפשר לעמוד בעומס.

הוא מצידו,לא מעוניין להמשיך במתכונת של הטירונות הזו.

האם הוא יכול לבקש לעלות לוועדה רפואית,שתקבע את הפרופיל שלו מחדש או שנגזר עלינו לשמוע אותו כל יום בשעה 00:00 בלילה (כן,זו השעה שמאשרים להם להשתמש בטלפון) בוכה שהוא לא יכול יותר? ואם לא וועדה רפואית אז מה אפשר לעשות ?

אפילו אבי (שהיה איש קבע ופרש),שגייס בן אחד (אני,שכבר הספיק להשתחרר לפני עשור ) מיואש,כי הילד חדש ולא מוצא את עצמו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קודם כל שיפנה למפקד הישיר ויסביר לו את המצב באופן אימיתי וכנה, שהוא התגייס ורוצה להשתלב ולהצליח אבל יש לו בעיה בריאותית והוא סובל מכאבים קשים.

אחר כך לפי תשובתו שיעלה בדרגי הפיקוד ואם זה לא עוזר - קבילה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

השאלה היא האם מדובר באבחנה ברורה או רק באבחנה משוערת - אם אין אבחנה חיבים ללחוץ בכוון של בדיקת אורתופד והשלמת הבירור, אם יש אבחנה הרי שהאורתופד צריך לתת המלצות לגבי פטורים (כולל ארוכי טווח המצריכים אישור בדרגים יותר גבוהים מרוא היחידה) ולפי הצורך קביעת פרופיל רפואי מתאים, זמני או קבוע.

בזמני היה בצה"ל מוסד שנקרא קפ"צ - קצין פניות הציבור. אין לי מושג אם הוא קיים כיום וכיצד לפנות אליו, אבל מדובר בגוף שמטפל בבעיות דחופות, בניגוד לקבילה שהטיפול בה אורך חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור אחד שלא מזמן סיים שירות צבאי ,כשנתיים בתור לוחם ושנה בתור תומכ"ל אני יכול לומר לכם להתחיל לדאוג.

במשך כל המסלול התלוננתי על כאבים עזים ברגליים,

צילומים מיפויים סיטי ומה לא עשו לי

בכולם נראו שברי מאמץ כל פעם במוקדים אחרים

מבחינת הרפואה הצבאית 14 יום פטור ואני כמו חדש

כמובן שזה לא עזר

והמשכתי לסבול במשך כל הטירונות והאימון.

איכשהו הצליחו בקומבינה להכשיר אותי בתור לוחם

והמשכתי לסבול מהכאבים הללו במשך כל השירות

כשכבר התיאשתי מללכת לרופאים לקבל פטור כי המפקדים היו מוצאים דרך לעקוף את זה כל הזמן ולגרום לי להרגיש שאני דופק ת'חברים

שלחו אותי שוב לסיטי (פעם שלישית בתוך שנה ו8 חודשים אני אפילו לא בטוח שמותר שיקרה מצב כזה)

בלטי דיסק ב4 נקודות וזה סוף סוף גרם לאיזה רופא צדיק מילואימניק להפנות אותי בדחיפות לועדה רפואית,משם הדרך לקריה(בפזם של שנתיים היתה קצרה מתמיד).

כמובן שהכאבים נמשכים אצלי עד היום כשאני אזרח וכל מה שיש לי להגיד זה בסך הכל רציתי לתרום למדינה שלי,מה קיבלתי?ז לעין.

פורסם

נראה לי, וזו דעה אישית בלבד, שכדאי לגשת למפקד/רופא יחידה לבקש מיפוי עצמות -רצוי לאחר התייעצות עם רופא משפחה, והמלצה בכתב ממנו- שברי מאמץ אינם משהו תמידי, אבל מצריך תהליך ריפוי. אם יש ביטח רפואי מורחב, לבדוק מה הוא מכסה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

לא לוותר על בדיקות רפואיות אמיתיות. פנו אתם למפקד ותסבירו לו את המצב. שום שירות צבאי לא שווה גרימת נזק מיותר לכל החיים ( אם מדובר על נזק כתוצאה מפעילות מבצעית זה דבר אחר אבל מאימונים זה ממש מיותר).

איתי בסדיר (לפני 25 שנים) שירת בחור נחמד ששקל 47 קילו. לרוע מזלו הפקלים שלנו שקלו מעל ל 30 קילו והבחור פשוט התמלא בשברי מאמץ כמעט בכל עצם אפשרית. הוא התגייס עם פרופיל קרבי והשתחרר שבר כלי. חבל שאחיך יגיע למצב כזה.

אני הייתי מנסה למצוא אורתופד פרטי טוב ולתאם עם המפקד הישיר שבתיאום מראש יאפשרו לו אפטר על מנת להגיע לבדיקה אצלו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז שוב: הוא נשלח לבדיקות בצריפין ולאחר האבחונים נקבע שהוא כשיר.

אבל שוב הכאבים חזרו בפעם השנייה.

מכיוון שזו טירונות והוא לא הגיע לבסיס קבע,האופציות המונחות לפנינו הן רק צבאיות כפי שאני מבין (למרות שאני טוען שעדיף לבצע בדיקות באזרחות גם אם יעלו כמה עשרות ש"ח על צילומים ושנדע שהכל בסדר.

יש לו מבנה גוף סביר 1.75 על 70 ק"ג אבל לא התאמן ולא הכין עצמו גופנית לטירונות.

הוא לא אמור להיות לוחם בשטח,אלא לעזור ביחידה הממוחשבת אך מכיוון שהעניין בתוך שטח אוייב הוא מחוייב בטירונות קרבית.

המלצתי לו היום כמה מההמלצות שהעליתם+להתלונן אצל רופא היחידה שוב בפעם ה-3 לאחר 21 יום.

להערכתי האישית,הם מעוניינים להכשיר את החיילים ואין להם זמן להתעסק בזב כך שנראה לי שפטור שלישי לעוד 21 יום יכול לשכנע אותם לשחררו מהטירונות הבעייתית הזו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אחרי בעיה רפואית בכתף שסחבתי קרוב לשנה (התחילה בערך שבועיים לתוך טירונות חי"ר) והתגלתה במלוא חומרתה רק אחרי שהלכתי לאורתופד פרטי (עשרה חודשים לאחר הגיוס), אני יכול להמליץ לאחיך לעשות את זה כמה שיותר מהר. לפני התוצאות של הרופא הפרטי הייתי צריך להילחם גם בסקפטיות של מפקדי, זו הרגשה מאוד לא נעימה כשמחזיקים ממך שקרן ואתה סובל כאבים. לי זה גרם לקרוע את התחת למרות הכל רק כדי שלא אתפס כאחד שדופק את החברים שלו/מוותר לעצמו, במבט לאחור זה היה שגוי מהיסוד.

אחרי תוצאות הבדיקה יצאתי מהמסלול, חצי שנה פיזיותרפיה וטיפולים אחרים, והמשכתי כלוחם במקום אחר פחות אינטנסיבי.

יותר מעשור אחרי השחרור אני עדיין מרגיש את הכתף מדי פעם, אמנם איני מוגבל ועובד עבודה פיזית, אבל הנזק שם לכל החיים.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

שיילך למומחה אזרחי בעל שם לאבחון כולל מסמכים ותוצאות בדיקות.

רק אח'כ שיתחיל את המאבק בצה'ל.

אין דרך אחרת, מנסיון אישי ונסיון עדכני עם אחיין שהתגייס מורעל והשתחרר אנרכיסט בגלל הסבל שהאכילו אותו גורמי רפואה ופיקוד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בצבא אסור להיות חולים. חבר טוב שלי חולה במחלה תורשתית חשוכת מרפא ונדירה יחסית שנקראת קדחת ים-תיכונית.

אם היית יודע כמה הוא סבל בצבא בגלל המחלה הזאת - ולא בגלל המחלה עצמה, אלא פשוט כי מבחינת הצבא היא כלל אינה קיימת.

נעלי הצבא היו גורמות לו לקבל התפרצויות של המחלה, וכך הוא נאלץ לקבל פטור, אלא שבגלל שאף רופא צבאי לא שמע בזמנו על המחלה הזאת, אף אחד לא הסכים לתת לו את הפטור ורס"ר הבסיס מצדו לא בדיוק ניסה לעשות לו הנחות במסדרים חרף כל הסבריו של החבר שהעניין בתהליך ושיש לו בעיה בריאותית שמונעת ממנו מלנעול את המגף הצבאי.

בסופו של דבר הפטור הושג, אבל זה אחרי שהחבר עירב רופא מהאזרחות שנתן איזו חוו"ד שסתמה את הגולל על הפרשה האומללה ההיא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לכן צריך מומחה אזרחי בעל שם, כדי שלצבא יהיה קשה לסתור את האבחנה שלו או להתמודד מולה בתביעה אם תהיה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אגף השיקום במשרד הביטחון מסוגל בקלות לטפל בעוד נכה

האם משפחתך בנוייה לזה??

רופא אזרחי בעל שם , קצין העיר , לא חוזר ליחידה עד שהדבר לא מטופל כמו שצריך. אם יש צורך גם מכניס עו"ד לתמונה!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ושלא יהיה צעיר, יש גבול - אם זה מה שגורמת לו הטירונות אז שלא יקום מהמיטה כל היום ועל הז*ן מה שהמ"כים אומרים.

אומנם אני עשיתי סך הכל טירונות 02, אבל לא נראה לי שלמ"כים ב05 יש סמכויות יתר.. קצת יתעצבנו ובסוף יעזבו אותו בשקט לעשות מה שבא לו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

שיילך לרופא מומחה לעשות בדיקות ולראות מה מצב הרגל, כמה זמן יקח לה להשתקם, מה בדיוק עובר עליה וכו'.

אם המצב הנתון לא יאפשר לו להמשיך בתפקיד הנוכחי, זה לא יהיה סוף העולם. מקסימום, דח"שׁ או רם 2.

ואם שניהם לא באים בחשבון, או שפשוט שניהם לא מתאפשרים, עוברים לתפקיד אחר.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

• תוכן חדש...