Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני לרכוש רכב מחברת ליסינג. נציגת החברה אמרה בטלפון כי עליי לתת את מספר כרטיס האשראי שלי ע"מ שיוכלו לבצע "אישור ללא חיוב" מול חברת האשראי, על סך 1000 ש"ח, בתור ערבון, ע"מ שאוכל לראות את הרכב.

היא אמרה שזה יבוטל ברגע שנסגור (או נחליט לא לסגור) את העסקה.

אני לא שמעתי את המונח הזה לפני כן - רציתי לדעת אם זה הליך סטנדרטי, או שיש פה משהו חשוד?

פורסם

נשמע הזוי לגמרי,לחברות ליסינג יש ביטוח סחר למקרה של תאונה בזמן הבדיקה\או נסיעת מבחן.

כמו כן יש גם ביטוח של מכוני הבדיק לגבי מה שמתרחש במהלך הבדיקה במכון...

אלא אם כן מדובר בדמי קדימה שחוזרים ללקוח במידה והעסקה מבוטלת לאחר בדיקה במכון מוסמך.

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

1000 ש"ח כדי לראות את הרכב?

האם הם מביאים את הרכב ממקום אחר כדי שתראה אותו?

אם אתה בא אל הרכב ולא מוציא אותו לבדיקה מחוץ למגרש שלהם - לא הייתי מראה להם את כרטיס האשראי.

פורסם

הרכב כרגע נמצא אצל לקוח (אשר יקבל רכב חלופי אם אבצע את הרכישה). אני כמובן מתכוון לקחת את האוטו לסיבוב לפני שאני קונה וכנראה שעל זה הם רוצים איזה ביטוח. הם אמרו שלא באמת מתבצע חיוב (אלא במקרה חריג). זה דווקא נשמע לי סביר, למעט העובדה שאני לא חש בנוח לתת את האשראי של סתם ככה.

בכל אופן לאור התגובה של pskicker דיברתי איתם בשנית והם השתכנעו (ממש בקלות, אגב) לוותר ולאפשר לי לראות את הרכב גם בלי זה.

תודה!

פורסם

נשמע כמו קשקוד מוחלט

לא הייתי משלם שקל ובטח שלא נותן להם מספר כרטיס אשראי בלי לדעת על מה ולמה.

אינטרס שלהם להביא לך לראות את הרכב, רוצים שיביאו לא רוצים שיחנקו איתו.

איזה מין רכב מיוחד זה שאין עוד 1000 כמוהו אצל חברה אחרת?!

פורסם

לעולם על תמסור את פרטי האשראי שלך כלל ברזל!

לגבי החייוב של חברת הליסינג בשביל לראות את הרכב או לקחת אותו לבדיקה נשמע הגיוני,זאת תופעה שאני ממש לא אוהב בהתנהלות של חברות הליסינג בארץ.

שמעתי כבר מקרים (חדשות,עיתונים) על אנשים שנפלו ״בעוקץ״ של אותם חברות ואני אסביר:

לקוח שמתעניין ברכב מסויים (לאחר בדיקה במחשב של הנציג) ורוצה לראות את הרכב תמיד ישמע מהנציג את המשפט הבא ״ בשביל להביא את הרכב שאינו נמצא במגרש שלנו,בנוסף להראות על רצינות שלך בקנית הרכב,עליך לשלם בין 500 ל 1000 שקל אשר יקוזזו או יחזרו כאשר תבצע העיסקה״.

הדרישה הזאת קצת מעצבנת אבל חוקית!

ברוב המקרים שקראתי או ראיתי בחדשות הגיעו למצב שהלקוח אינו מעוניין בעסקה וכאן מתחילה מסכת של טרטורים ומלחמות עם חברת הליסינג,על החזרת המקדמה (1000 שקלים).

זאת דרך של החברות להחזיק את הלקוח אצלם,תמיד יגידו לך שמקדמה של 1000 שקל תקוזז לך כאשר תבחר ברכב אחר אצלם בחברה.

גם אותם חברות ליסינג לא ירצו למסור לך את מיקום הרכב (באיזה מגרש) וימנעו ממך להגיע לרכב בכוחות עצמך,כמובן שזה מלווה בכל מני סיפורים וכדומה.

באופן אישי לעולם לא הייתי משלם כדי שיראו לי את הרכב! הם רוצים למכור שיספגו את העלות בשינוע ( תאמין לי שזה לא יעלה להם 1000 שקל) .

פורסם

כמו שכתבתי לעיל, אמרתי להם שאני לא מעוניין לשלם את ה-1000 ש"ח. הנציגה אמרה שאלה "דמי רצינות" אך כשאמרתי שאני חושש לתת את האשראי שלי סתם ככה, היא וויתרה.

פורסם

הזוי לגמרי.

אל תיתן להם פרטים.

הם אמורים להיות בלחץ לנסות למכור את המלאי העצום שלהם וצריכים לבוא לקראתך ולא להפך.

קובי

:-)

פורסם

אגב, אם כבר מדברים על קניה מליסינג, ידוע לי שהרכב נמצא ברשותו של לקוח פרטי (מדובר בליסינג מימוני).

האם לדעתכם ניתן לדרוש מהחברה לתת לי את פרטי ההתקשרות עם הלקוח ע"מ שאדבר איתו ואשמע ממנו מה מצב הרכב?

פורסם

לדרוש לא. לבקש בנימוס כן.

אתה יכול לבקש מהם את כל ההסטוריה של הטיפולים והתיקונים. הם צריכים לדווח לך על כך בכתב בטופס "גילוי נאות".

פורסם

ובכן, ביקשתי מהם בנימוס והם אמרו שזה לא אפשרי כי הם לא יכולים לחשוף את פרטי הלקוח, זה מנוגד לנהלים שלהם. הצעתי שידברו עם הלקוח וישאלו אם אכפת לו לדבר איתי . הם אמרו שאני הראשון שמבקש כזו בקשה (אני מניח שהם דוברים אמת).

כרגע אני מחכה לתשובה בעניין.

האם לדעתכם עליי להמשיך בעסקה גם אם לא יתאפשר לי לדבר עם הלקוח ?

פורסם

אני יודע שמבקשים 1000 שקל אם מביאים לך את האוטו בימיוחד נניח שאתה בבאר שבע והרכב בחיפה נמצא שם בסניף מכירה

ואתה מעוניין ברכב אז כן דורשים 1000 ש"ח פיקדון את הכסף אתה מקבל חזרה הם פשוט מבקשים זאת כדי לראות שבאמת הלקוח

רציני תאמין לי ראיתי אנשים שאין להם שקל על התחת מבקשים שיביאו להם רכבים יקרים כמו פורד אדג' וכול מיני רכבים בסגנון

ובפועל אין להם כסף אפילו לביטוח שלו תאר לך שכל אחד שנכנס לסניף יתחיל לבקש מהם להביא רכבים שלא נמצאים במגרש

אתה יודע כמה עולה מובילית?? בערך 250-350 ש"ח לכיוון לכן כאשר בן אדם באמת רוצה לקנות רכב הוא מוכן לשלם 1000

ש"ח שיודע שיקבל אותם חזרה. אני חושב שזה בקשה נורמלית מאחר ואני עובד באחת מחברות הליסניג הגדולה בארץ

אומנם לא במכירה אבל עדין אני מבין את העלויות.

• תוכן חדש...