Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

ברכב שלי (שרייד קלאסיק 1500 ידנית) מצויין על המדבקה מתחת למכסה מנוע מרווח השסתומים הדרוש-כאשר המנוע חם.

השאלות שלי:

1.האם לפני הכיוון עליי לנסוע נסיעה ארוכה עד שהרכב יתחמם באופן מלא?

2.האם ישר איך שאני מכבה מנוע צריך להתלבש על המכסה שסתומים, לפרק אותו ולבצע כיוון שסתומים?

3.מהו חלון הזמן שיש לי לבצע את העבודה לפני שהשסתומים מתקררים?

לדעתי השאלה היא כללית לכל מי שצריך לעשות כיוון על מנוע חם ולכן לא ציינתי דגם בכותרת.

תודה מראש למי שעונה!

יום טוב.

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוב המקרים היצרן נותן הוראות גם בחם וגם בקר,והרעיון הוא שהמתכת בחם כבר במקסימום התפשטות מאשר בקר מקסימום התכווצות.

לא נראה לי מאוד משמעותי, פעם כשלא ידענו הינו מוסיפים 8% למידות היצרן כאשר עבדנו בקר.

פורסם

תודה על התגובה,

אין לי ספרות טכנית על הרכב ובספר נהג לא כתוב כלום על מרווחי שסתומים.

על גבי מכסה המנוע ישנם רק נתונים על מנוע חם.

מצאתי ברשת ספרות על דייהטסו FEROZA עם מנוע דומה מאד בעל מרווחי שסתומים זהים על מנוע חם,

ושם בספר מצויין גם מרווח על מנוע קר- אבל כתוב שם שזה רק לכיוון ראשוני (לאחר אוברול למשל) ושיש לכוון שנית על מנוע חם.

העניין הוא שניסיתי לכוון על מנוע קר לפי הנתונים שמצאתי וזה אכן עזר מעט להוריד את רעשי השסתומים שהיו על הבוקר, אבל

עדיין לפי הרעש שאני שומע אני חושב שניתן לכוון יותר מדוייק על מנוע חם ולכן אני שואל איך זה נעשה בפועל.

תודה!

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

לא חושב שזה משמעותי, עד שאתה מפרק מכסה שסתומים ומתארגן לכיוון שסתומים, המנוע כבר לא מספיק חם ויהווה השפעה להתכווצויות, קר זה לא בהכרח שהרכב עמד כמה שעות, חשוב שהמרווח לא יהיה גדול או קטן מידי, תנסה שסתום יניקה מרווח של 0.2 מ'מ ופליטה של 0.25 מ'מ, ואז תשים לב לתקתוקים.

בהצלחה.

פורסם

כוון שסתומים על מנוע חם יש לבצע לאחר שמנוע הגיע לטמפ' עבודה (מאוורר מנוע עבד לפחות פעם אחת) גם אם המנוע דומם חצי שעה (הזמן שלוקח להתארגן בפירוקים עד לביצוע הכוון ) עדיין זה תקין לגמרי. חלון זמן של עד שעה לסיום הכוונים זה בסדר גמור.

פורסם
לא חושב שזה משמעותי, עד שאתה מפרק מכסה שסתומים ומתארגן לכיוון שסתומים, המנוע כבר לא מספיק חם ויהווה השפעה להתכווצויות, קר זה לא בהכרח שהרכב עמד כמה שעות, חשוב שהמרווח לא יהיה גדול או קטן מידי, תנסה שסתום יניקה מרווח של 0.2 מ'מ ופליטה של 0.25 מ'מ, ואז תשים לב לתקתוקים.

בהצלחה.

יוסי סופר שלום רב !

אני מניח שברח לך 0, וכוונתך ל0.20 בשסתום יניקה?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

0.2 ו 0.20 זה אותו דבר. גם 0.200

2 עשיריות שוות ל 20 מאיות ושוות ל 200 אלפיות וכן הלאה.

פורסם

בוקי, כשמתבוננים על מספר טהור - אז כמובן שאתה צודק.

אבל, כשרשומה מידה של 0.2 או של 0.20 ישנו הבדל בטולרנס בין שני המקרים (שוב - למרות שמתמטית הערך זהה), ה- 0.20 מחייב טולרנס קטן יותר או דיוק גבוה יותר (תלוי איך מסתכלים על זה) ביחס ל- 0.2.

פורסם

תודה לכולם על התגובות ובמיוחד לדניאל על התגובה העניינית :)

בעיקרון במנוע קר ההמלצה היא 0.18mm ליניקה ו 0.25mm לפליטה.

במנוע חם : שסתומי יניקה: 0.25mm ושסתומי פליטה: 0.33mm .

אחרי נבירה ברחבי האינטרנט הבנתי שהכי טוב לעשות על חם ובמיוחד במנוע כמו של הדייהטסו עם ראש אלומיניום

שבו ההתרחבות עם החימום היא בלתי צפויה בעליל ועלולה להיות לא שווה בין השסתומים.

תודה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אבל, כשרשומה מידה של 0.2 או של 0.20 ישנו הבדל בטולרנס בין שני המקרים (שוב - למרות שמתמטית הערך זהה), ה- 0.20 מחייב טולרנס קטן יותר או דיוק גבוה יותר (תלוי איך מסתכלים על זה) ביחס ל- 0.2.

כשהטולרנס הוא 8% או 0.015 אם מחברים אותו ל-0.2 אז התוצאה זהה.

פורסם
תודה לכולם על התגובות ובמיוחד לדניאל על התגובה העניינית :)

בעיקרון במנוע קר ההמלצה היא 0.18mm ליניקה ו 0.25mm לפליטה.

במנוע חם : שסתומי יניקה: 0.25mm ושסתומי פליטה: 0.33mm .

אחרי נבירה ברחבי האינטרנט הבנתי שהכי טוב לעשות על חם ובמיוחד במנוע כמו של הדייהטסו עם ראש אלומיניום

שבו ההתרחבות עם החימום היא בלתי צפויה בעליל ועלולה להיות לא שווה בין השסתומים.

תודה.

למה בלתי צפויה? צפוייה לגמרי.

פירוק מכסה שסתומים ברכב הזה הוא עניין של דקות אז לא צריכה להיות לך בעיה.

אגב, מדוע אתה רוצה לכוון שסתומים?

אין שום הבדל ולא צריך להתייחס למידה בצורה שונה אם היא כתובה 0.2, 0.20 או 20.

פורסם

היא צפויה, אבל עלולה להיות שונה בין שסתום לשסתום.

אני רוצה לכוון כי אני לא סומך על הכיוון שנעשה לאחר שיפוץ ראש (המנוע הרעיש יותר מפעם).

בעיקרון כבר כיוונתי וזה יותר טוב, אבל ברצוני לדייק ככל הניתן.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

ממש לא נכון.

בתיכנון הנדסי ובשרטוטים טכניים המידות נרשמות ללא הוספת 0 נוסף. גם הגבול העליון והתחתון של המידה (הסטייה מהמידה הנומינלית) מצויינים ללא האפס שאתה מדמיין עליו.

איזה כייף לי :)

פורסם

ובכן,

ביצעתי כיוון על מנוע חם. אכן חלק מהשסתומים היו בעלי מרווח גדול יותר מהנדרש- שמתי לב שבעיקר שסתומי היניקה.

ניגשתי לעבודה כאשר המנוע היה אחרי נסיעה והיה חם מאד ולמראת זאת- אחרי כעשרים דקות- חצי שעה של

עבודת כיוון (חוסר נסיון) ראיתי שהמנוע מתקרר אז סגרתי מכסה עם כמה ברגים

וחיממתי את המנוע מחדש :-D ואז סיימתי את הכיוון ועברתי על השסתומים שנית לבדיקה.

שורה תחתונה: הרכב שקט הרבה יותר כשמעלים סל"ד, עובד עגול ויפה ומרגיש טוב יותר בתאוצה. תענוג!

תודה רבה על העזרה!

שבת שלום.

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תוכן חדש...