Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כך, מהי הדרך לכוון באופן מדוייק יותר שסתומי פליטה כאשר ברשותי העלים 30mm ו- 35mm ?

(נשמע כמו שאלה מפסיכומטרי :-P )

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
ובכן,

ביצעתי כיוון על מנוע חם. אכן חלק מהשסתומים היו בעלי מרווח גדול יותר מהנדרש- שמתי לב שבעיקר שסתומי היניקה.

ניגשתי לעבודה כאשר המנוע היה אחרי נסיעה והיה חם מאד ולמראת זאת- אחרי כעשרים דקות- חצי שעה של

עבודת כיוון (חוסר נסיון) ראיתי שהמנוע מתקרר אז סגרתי מכסה עם כמה ברגים

וחיממתי את המנוע מחדש :-D ואז סיימתי את הכיוון ועברתי על השסתומים שנית לבדיקה.

שורה תחתונה: הרכב שקט הרבה יותר כשמעלים סל"ד, עובד עגול ויפה ומרגיש טוב יותר בתאוצה. תענוג!

תודה רבה על העזרה!

שבת שלום.

סתם שאלה מתוך סקרנות, איך אתה (וכל האחרים שעושים) עושה כיוון שסתומים, לפי סדר הצתה ?,ואז מסיים כיוון שסתומים לפי מספר הצילינדרים? (2 סיבובי מנוע ב-4 צילינדרים), או כל צילינדר לחוד?.

פורסם

איך שידוע לי יש שיטות של כיוון מספר שסתומים בו בזמן במצב מסויים של המנוע.

אני אישית כיוונתי כל צילינדר לכוד- סובבתי את המנוע (ע"י סיבוב הגלגל) למצב שבו ראיתי שארבעת השסתומים

של צילינדר מסויים הם חופשיים (ווידאתי גם שהזיז שדוחף את הrocker arm נמצא במצב הופכי ל rocker arm עצמו) ואז כיוונתי אותם, כך עבור כל צילינדר.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
כשהטולרנס הוא 8% או 0.015 אם מחברים אותו ל-0.2 אז התוצאה זהה.

אין שום הבדל ולא צריך להתייחס למידה בצורה שונה אם היא כתובה 0.2, 0.20 או 20.

דעתי שונה.

כמובן שהמספר 0.2 = 0.20 = 0.200 ואם למספר מוצמד טולרנס (באחוזים או כסטיה מוחלטת), אז ברור שהתוצאה תהיה אחידה לכולם.

על כך אין ולא הייתה מחלוקת.

אבל, כשנרשמת מידה של 0.2 או של 0.20 ללא כל מידע נוסף על הטולרנס, אז למספרים האלה (שכאמור זהים מתמטית) משמעות שונה.

0.2 משמעותו שרמת הדיוק במדידה היא בעשיריות ולכן המידה האמיתית יכולה להיות (5 מעוגל למעלה) 0.15-0.24.

0.20 משמעותו שרמת הדיוק במדידה היא במאיות ולכן המידה האמיתית יכולה להיות 0.195-0.204.

ההבדל מהותי.

לפותח השרשור, עשית עבודה נחמדה, האם בדקת את מירווחי השסתומים במצב קר? מעניין לדעת אם יש משהו בטיעון על התפשטות מתכת לא אחידה שמצריכה כיוון שסתומים בחום.

פורסם

קשקוש אחד גדול.

בעולם האמיתי לכול מידה יש טולרנס. אם לא מצויין במפורש הטולרנס ליד המידה אזי בדרך כלל הטולרנס מופיעה בתחתית השרטוט כטלורנס כללי או לפי תקן מסויים.

לפי ההגיון שלך המידה 0.2 (2 עשיריות המילימטר) והדיוק הינו בעשיריות המילימטר אזי המידה יכולה להיות גם 0.3 או 0.4 מילימטר ולאו דווקא 0.24 או 0.15.

תלמד מאנשים שהתחום ההנדסי זו העבודה שלהם בחיים ולא מדברים שקראת באינטרט או אתה חושב שככה הדברים צריכים להיות.

בעבר כאשר השרטוטים הטכניים נעשו על-גבי נייר פארגמנט ובעזרת רפידיוגרף לא היית נתקל באפסים נוספים אחרי המידה הנומינלית.

היום כול השרטוטים נעשים בעזרת תוכנת תיבמ לכן אתה עשוי להיתקל גם במידות עם 3 אפסים אחרי המידה הנומינלית כגון: 20.000 וזה נובע כתוצאה מאי היכרות של המתכנן עם התוכנה.

בכול תוכנת תיבמ ניתן לקבוע ברירת מחדל לאופן הצגת המידה על-גבי השרטוט קרי מספר הספרות שיופיעו לאחר המידה הנומינלת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק היקר, ההודעות שלך כבר מזמן חצו את גבול הטעם הטוב והן מצטיינות בגסות רוח לשמה.

לפיכך, קבל בהבנה את חוסר הרצון שלי להתדיין איתך, לא בפוסט הזה ולא בפוסטים אחרים.

פורסם

שלום dorki,

לא בדקתי על קר והאמת לא ממש בא לי לפרק שוב את מכסה השסתומים, אפשר להבין אותי אני מניח :lol:

אם תהיה לי הזדמנות/סיבה להרים מכסה שוב אז בוודאות אבדוק, ארשום את המידות על כל שסתום (אהה, וכמובן אעדכן כאן), וכך אוכל

להבא לדעת איך לכוון על קר ולחסוך סיכוני כוויות למיניהן.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
דעתי שונה.

כמובן שהמספר 0.2 = 0.20 = 0.200 ואם למספר מוצמד טולרנס (באחוזים או כסטיה מוחלטת), אז ברור שהתוצאה תהיה אחידה לכולם.

על כך אין ולא הייתה מחלוקת.

אבל, כשנרשמת מידה של 0.2 או של 0.20 ללא כל מידע נוסף על הטולרנס, אז למספרים האלה (שכאמור זהים מתמטית) משמעות שונה.

0.2 משמעותו שרמת הדיוק במדידה היא בעשיריות ולכן המידה האמיתית יכולה להיות (5 מעוגל למעלה) 0.15-0.24.

0.20 משמעותו שרמת הדיוק במדידה היא במאיות ולכן המידה האמיתית יכולה להיות 0.195-0.204.

ההבדל מהותי.

לפותח השרשור, עשית עבודה נחמדה, האם בדקת את מירווחי השסתומים במצב קר? מעניין לדעת אם יש משהו בטיעון על התפשטות מתכת לא אחידה שמצריכה כיוון שסתומים בחום.

אין פה עניין של דיעה אלא התייחסות טכנית לקריאה של מדידה פשוטה ואין שום הבדל בין מדידה אם נרשמת בלי או אם 0 נוסף בצד ימין ואם היו טולרנסים שהיצרן היה רוצה שנתייחס אליהם, הם היו מצויינים. כך זה בתחום הרכב בפרט ובמכונות ככלל.

פורסם
מרק היקר, ההודעות שלך כבר מזמן חצו את גבול הטעם הטוב והן מצטיינות בגסות רוח לשמה.

לפיכך, קבל בהבנה את חוסר הרצון שלי להתדיין איתך, לא בפוסט הזה ולא בפוסטים אחרים.

אני מבקש את סליחתך אם ההודעות שלי הם בעלי אופי גס.

אתה חייב להבין שבהנדסה/מכונאות/חשמל ועוד נושאים טכניים רבים שבהם אתה טוען לדברים הפוכים ממה שנכון ומקובל בתעשיה ולפי דעתי אין כאן מקום לדיון מכיוון שאלא לא נושאים פוליטים או דיון על מה יותר יפה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...