Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג עובר באדום מלא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ראיתי דבר שעוד לא יצא לי לראות ואני עדיין לא מצליח איך קורה כזה דבר.

אתמול בשעות הבוקר בדרכי לעבודה הגעתי לרמזור (אדום מלא) ועצרתי כמובן, (הייתי לבד ברמזור) הרכבים שמולי התחילו בפנייה שמאלה כשפתאום אני שומע רעש של רכב מתקרב אליי, שוב אני עומד ברמזור אדום מלא לא כתום ולא ירוק מהבהב אדום מלא! בעודי עומד סיטרואן קטנה פשוט עפה מהנתיב הימני שלי אל תוך הצומת. נהג המונית שפנה שמאלה לצומת כנראה ראה את הרכב (או שפשוט מזל) הצליח לבלום וככה לא הייתה תאונה. אותו נהג סיטרואן אפילו לא ניסה לבלום בדרך לרמזור. בנוסף רואים את הרמזור הזה מרחוק שדה הראייה מצוין וגם לא הייתה שמש בכיוון. הקטע המוזר שבדיוק שניה אחרי שהוא יצא מהצומת הוא עצר ברמזור אחרי (שהיה ירוק) ופשוט לא הבין מה קרה. אחרי שהתחלף עברתי לידו והנהג פשוט היה בהלם. בגלל התנועה לא עצרתי לשאול אותו איך ולמה, אבל אני עדיין לא תופס איך אפשר לפספס את האדום הזה ולחשוב שהוא ירוק. אני לא רואה שום סיבה שבעולם לעשות דבר כזה. גם כמו שאמרתי הוא אפילו לא ניסה לבלום שמעתי גם את המנוע שלו צועק (סיטרואן כמו פיזו 107) וגם את רעש הרוח המתקרב. (שוב הרמזור היה אדום מלא ולא היבהב)

בדר"כ אני לא שופט אנשים בלי לדעת בדיוק מה קרה, אבל במקרה הזה אותו נהג אשם ואין שום סיבה שבעולם לא לעצור. בגלל נהגים כאלו יש תאונות בארץ ולנהגים כאלו צריך לשלול את הרישיון. סעו בזהירות ושימו לב מנהגים כאלה...

פורסם

בדיוק כיצד קורות תאונות

אי שימת לב של שניה / 2 שניות / 3 שניות לדרך אלא התעסקות ,בנייד ברדיו ,בלגרד את האשכים וכו'

כאשר הנהג "הנורמטיבי " תפס את עצמו ואת המעשה שעשה הוא נעמד בצד בהלם מעצמו , וממזלו הטוב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יכול להיות שהוא לא היה מרוכז ועסוק בנהיגה, הוריד את העיניים מהכביש וכו'...

או, שיכול להיות שהוא בדיוק עשה מכה על איזה בנק שעדיין לא פורסם בחדשות

יש הרבה חמורים, צריך לדעת להתרחק מהם

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

קרה לאמא שלי בכביש 44 צומת העליה לכביש 4. היא נשבעת שהיא ראתה רמזור ירוק למרות שהיה אדום מלא. אבא שלי שנסע לפניה עצר וראה אותה נכנסת במהירות ברכב אחר שפנה שמאלה.

עד היום אין מי שיסביר למה זה קרה לה או קורה בכלל.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

פעם אחת עמדתי בנתיב אמצעי והרמזור של הנתיב השמאלי שבו פונים שמאלה השתנה לירוק ומתוך אינסטינקט או מה שלא יהיה פשוט נסעתי ישר באדום, המצחיק הוא שאחי ישב לידי וכנראה גם לא שם לב, ואז ראינו נהגת בנתיב ממול נוסעת שמאלה ופשוט קיללנו אותה על איך היא נוסעת באדום תוך כדי אנחנו קולטים שנסעתי באדום.

לקח לי 20 דקות להתאושש..

פורסם
אי שימת לב של שניה / 2 שניות / 3 שניות לדרך אלא התעסקות ,בנייד ברדיו ,בלגרד את האשכים וכו'

יכול להיות שהוא לא היה מרוכז ועסוק בנהיגה, הוריד את העיניים מהכביש וכו'...

קרה לאמא שלי בכביש 44 צומת העליה לכביש 4. היא נשבעת שהיא ראתה רמזור ירוק למרות שהיה אדום מלא. אבא שלי שנסע לפניה עצר וראה אותה נכנסת במהירות ברכב אחר שפנה שמאלה.

עד היום אין מי שיסביר למה זה קרה לה או קורה בכלל.

בניגוד לשני הכותבים למעלה, שגם הם צודקים, זה יכול לקרות לכולם, וזה קורה.

לא קרה לכם לפעמים שפתחתם את המקרר לחפש קטשופ, לא מצאתם, ובבדיקה שנייה גיליתם שהוא פשוט עומד שם מול העיניים, למרות שבפעם הראשונה פשוט לא ראיתם אותו?

אנחנו בני אדם וזה קורה לנו, כשהטייס האוטומטי נכנס לפעולה, והטייס האוטומטי במוח שלנו כל הזמן פועל, כי אנחנו לא יכולים לתפקד בלעדיו. עכשיו, אני לא יודע מה יכול היה לגרום למוח של הנהג בסיטרואן לחשוב שהוא עובר בירוק ו/או לא לשים לב לרמזור... אבל תזכרו שזה יכול לקרות לכל אחד.

והמסקנה מכל העניין ברורה: תמיד להיות מורגל להאט לפני צומת, ולבדוק את התנועה החוצה לפני הכניסה.

זה יציל אותך מטעויות של אחרים וזה יימנע ממך להכנס לצומת באופן מסוכן, אפילו אם התבלבלת וחשבת שיש לך ירוק, בזמן שיש לך אדום. ההרגל הקבוע, המוטמע יהפוך להיות חלק מההתנהלות הלא מודעת, האוטומטית. לכן כל כך חשוב להטמיע הרגלי בטיחות נכונים. הם יהיו שם, גם כשלא תשתמש בהם באופן מודע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יכול לקרות, גם קורה. אלא שהסיכוי של מי שמדבר בטלפון להיות מנותק לחלוטין מהכביש ומה שקורה בו, גבוה משמעותית מאשר כל פעילות אחרת, כזו שהיא לרוב קצרה מאוד בשל הסיכון המודע הכרוך בה. שיחה בטלפון היא לרוב ארוכה יחסית, גורמת לניתוק טוטאלי מהנעשה בכביש והסכנה הגדולה ביותר שבה היא חוסר מודעות הן כאמור למה שקורה בכביש, הן לעצם קיומו. בדיוק כמו נהג שיכור שמשוכנע שלמרות מצבו הוא כשיר לגמרי למלאכת הנהיגה.

פורסם

לא קרה לכם לפעמים שפתחתם את המקרר לחפש קטשופ, לא מצאתם, ובבדיקה שנייה גיליתם שהוא פשוט עומד שם מול העיניים, למרות שבפעם הראשונה פשוט לא ראיתם אותו?

אנחנו בני אדם וזה קורה לנו, כשהטייס האוטומטי נכנס לפעולה, והטייס האוטומטי במוח שלנו כל הזמן פועל, כי אנחנו לא יכולים לתפקד בלעדיו. עכשיו, אני לא יודע מה יכול היה לגרום למוח של הנהג בסיטרואן לחשוב שהוא עובר בירוק ו/או לא לשים לב לרמזור... אבל תזכרו שזה יכול לקרות לכל אחד.

זה לא סתם קורה לנו - עשו על זה מחקרים על גבי מחקרים, חלקם מפורסמים מאוד.

הנה דוגמא מצוינת:

http://www.youtube.com/watch?v=vJG698U2Mvo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בערך 50% מהאנשים "נכשלו" במבחן הזה (זה לא באמת כישלון, יש אנשים שיגידו אפילו להפך).

בכל מקרה, אם הוא עבר באדום ועצר בירוק, יכול להיות שהוא פשוט עיוור צבעים :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
פעם אחת עמדתי בנתיב אמצעי והרמזור של הנתיב השמאלי שבו פונים שמאלה השתנה לירוק ומתוך אינסטינקט או מה שלא יהיה פשוט נסעתי ישר באדום, המצחיק הוא שאחי ישב לידי וכנראה גם לא שם לב, ואז ראינו נהגת בנתיב ממול נוסעת שמאלה ופשוט קיללנו אותה על איך היא נוסעת באדום תוך כדי אנחנו קולטים שנסעתי באדום.

לקח לי 20 דקות להתאושש..

ראיתי כמה פעמים כאלו דברים, נראה לי שזה קורה לנהגים שחולמים ברמזור, וכשהרכב לידם מתחיל לנסוע - הם מצטרפים אליו בחדווה..., אבל אחרי שהם יקבלו את המכה שלהם בתאונה, הם כבר יתגעגעו לחלומות של לפני התאונה.

והמסקנה מכל העניין ברורה: תמיד להיות מורגל להאט לפני צומת, ולבדוק את התנועה החוצה לפני הכניסה.

זה יציל אותך מטעויות של אחרים וזה יימנע ממך להכנס לצומת באופן מסוכן, אפילו אם התבלבלת וחשבת שיש לך ירוק, בזמן שיש לך אדום. ההרגל הקבוע, המוטמע יהפוך להיות חלק מההתנהלות הלא מודעת, האוטומטית. לכן כל כך חשוב להטמיע הרגלי בטיחות נכונים. הם יהיו שם, גם כשלא תשתמש בהם באופן מודע.

כתבת שזה יכול לקרות לכל אחד, וזה נכון, גם אצלי, קורה ש'הטייס האוטומטי' נכנס לפעולה. מצד שני, בן אדם צריך לזכור שהוא על כביש, וראבאק, חיים רק פעם אחת, אז למה לחרבן אותם בגלל שטויות?

אציין לשבח את מורה הנהיגה שלי, שהכניס לי בעצמות לבדוק כל צומת לפני שאני נכנס אליה, גם אם יש לי רמזור ירוק! [כמו עוד הרבה דברים טובים שהכניס לי - לדוג' לא לסמוך על האיתות של רכב אחר וכד'].

רועי, כל מילה פנינה, מי לא רואה רכב 'משוגע' לפניו, וכשעוקפים מבינים כי הנהג 'רק דיבר בפלאפון', (ולא משנה עם/בלי דיבורית).

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
שוב אני עומד ברמזור אדום מלא לא כתום ולא ירוק מהבהב אדום מלא!

בעודי עומד סיטרואן קטנה פשוט עפה מהנתיב הימני שלי אל תוך הצומת. ...

מזל גדול שהוא לא היה בנתיב שלך מאחוריך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה יוצא מנקודת הנחה שגויה שהנהג הוא יחיד במינו והוא ביצע חטא בלתי נסלח.

נכון שזהו מעשה מאוד, מאוד חמור ויכול לגרום לתאונה קטלנית אבל זה יכול לקרות, וקורה להרבה מאוד אנשים, וגם לי זה קרה.

למזלי לי זה קרה בעיר באמצע הלילה אבל תהיה בטוח שזה גם יקרה לך באיזה שהוא שלב בחיים.

פורסם
אתה יוצא מנקודת הנחה שגויה שהנהג הוא יחיד במינו והוא ביצע חטא בלתי נסלח.

נכון שזהו מעשה מאוד, מאוד חמור ויכול לגרום לתאונה קטלנית אבל זה יכול לקרות, וקורה להרבה מאוד אנשים, וגם לי זה קרה.

למזלי לי זה קרה בעיר באמצע הלילה אבל תהיה בטוח שזה גם יקרה לך באיזה שהוא שלב בחיים.

ורק נקווה שתישאר בחיים אח"כ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמו שכבר כתבו - קורה להרבה נהגים. בגלל שכתבת שהוא היה בהלם לאחר מכן, זה אומר שהוא באמת לא היה בפוקוס של נהיגה ומשהו אחר עבר לו בראש באותם רגעים. גם לי יש מקרים כאלו לפעמים ולאו דווקא בנהיגה אלא כמו שפלאו כתב עם הקטשופ.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בבאר שבע אני עד למקרים כאלה לפחות אחת לשבוע. רובם ברחוב הראשי.

אני, בתור הולך רגל מחכה לירוק. מגיע האור הירוק ושתים - 3 שניות אחר כך מגיע רכב. מבלי להאט או לחשוב פעמיים פשוט ממשיך במהירות הרגילה שלו לתוך הצומת, חוצה וממשיך.

אחרי פעמיים שזה קרה, למדתי לבדוק טוב טוב את הרכבים שמגיעים כאשר האור מתחלף לאדום. לחכות להאטה ו/או עצירה מוחלטת של הרכבים הראשונים, כדי להקטין סיכון לפגיעה.

מעבר החציה שבו ראיתי את רוב המקרים, מחולק לשניים עם אי תנועה באמצע. שמתי לב שכמה סטודנטים ממשיכים לחכות בצד אחד, עד שהאור הירוק יתחלף בשני הרמזורים, כדי לעבור את כל הכביש ולא להכלא באי תנועה האמצעי. כנראה אני לא היחיד ששם לב לסיכון שקיים שם.

חוץ מזה, כבר פעמיים קרה שראיתי רכב שעוצר ברמזור אדום, ממתין 30 שניות ואז פשוט עובר את הצומת באדום.

וצומת לא קטנה(הרמזור הראשון בכניסה לב"ש).

כבר מזמן הפסקתי להתפלא מההתיחסות המזלזלת של הישראלים לנהיגה והסיכון שהם מהווים. פשוט למדתי להיות הרבה יותר זהיר ולצפות את רוב המצבים בכביש.

לא סומך על אף אחד אחר שיציית לחוקים.

במקרה של פותח השרשור, גם אם הנהג עבר באדום בטעות, הוא היה צריך לשים לב לרכב שנכנס איתו לצומת.

פורסם
כמו שכבר כתבו - קורה להרבה נהגים. בגלל שכתבת שהוא היה בהלם לאחר מכן, זה אומר שהוא באמת לא היה בפוקוס של נהיגה ומשהו אחר עבר לו בראש באותם רגעים. גם לי יש מקרים כאלו לפעמים ולאו דווקא בנהיגה אלא כמו שפלאו כתב עם הקטשופ.

נכון, רק שבן אדם שמתיישב ליד הגה צריך להבין שהוא לא ליד המקרר בבית שלו, וחיים של אחרים תלויים בו. או כמו שאומרים, אתה רוצה להתאבד/טרמפ לבית חולים? תעשה את זה לבד.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
  • תוכן חדש...