Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

gran touring באירופה

BenH308
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חדש בפורום.

אני וחברתי מתכננים לצאת בספטמבר (כן אני יודע שזה דיי רחוק..) לטיול בן שבועיים שיתחיל ברומא ויסתיים בברצלונה - כרטיסי טיסה הוזמנו דרך אל על.

מנהלים: אם השרשור לא במקום המתאים נא העבירו.

הייתי שמח לשמוע את הצעותיכם בכמה נושאים:

1) השכרת רכב: הבנתי שיכול להיות בעייתי עקב הגיל הצעיר יחסית (בן 21). אם יש הצעות לחברות השכרה שיאפשרו לי לקחת רכב (בשאיפה לקטגוריה C - פוקוס וכו') + טיפים כלליים להשכרת רכב בחו"ל.

2) התכנית הכללית היא לצאת מרומא (אחרי יומיים-שלושה בעיר) לכיוון מודנה/אגם גרדה ליומיים+ באזור.

משם להמשיך לגיחה להרי האלפים דרך מעבר סטלביו (לינה בדאבוס-שוויץ) וחזרה דרך מעבר סאן ברנדינו ודרומה עד לאגם קומו/להמשיך לטורינו. סה"כ יומיים להקדיש לנסיעה במעברים של שוויץ + יום נוסף לאגם קומו/טורינו.

התחנה הבאה תהיה במונקו (צרפת) - ניס - טולוז. סה"כ 3 ימים בצרפת.

את סוף הטיול אני מתכנן לבלות בברצלונה (2.5 ימים + חצי יום לקראת טיסת בוקר).

מן הסתם שביקור באחד המפעלים/מוזיאונים באזור מודנה הוא בגדר כמעט חובה אבל אשמח לשמוע הצעות נוספות + טיפים לניצול מקסימלי של היום באזור (נסיעה לפארמה למשל). עוד בתכנית - לבלות יום באגם גרדה, לטייל בטורינו, ליהנות מהעושר של מונקו (אגב, מישהו יודע איך אני מברר מועדים של מירוצי F1?), לעבור בגשר מיו וכאמור שהות של יומיים וחצי בברצלונה.

אם יש עוד הצעות לאתרים או מקומות ששווה לבקר בהם (גם אם מדובר בסטייה מהמסלול הנוכחי - אותנו זה לא מפחיד..) אנו נשמח לשמוע.

תודה לכל מי שיוכל לתרום!

בן

פורסם

לדעתי התוכנית שלכם לא מוצלחת, בבחינת תפסת מרובה - לא תפסת. ארחיב בהמשך. רומא מצריכה 4-5 ימים, ברצלונה מצריכה שבוע, ותבזבזו הרבה זמן בדרכים.

להלן הערותי:

1. מדובר בשכירת רכב קצת מורכבת - עליך כנראה לפנות לסוכן נסיעות או סוכן השכרות (כגון אופרן), הם ימצאו את החברה שתאות להשכיר רכב באיטליה ולהחזירו בספרד לצעירים. תביא בחשבון עמלות כבדות בשל החזרת הרכב במדינה אחרת.

2. הקפד לרכוש את כל הרחבות הביטוח - ההשתתפות העצמית באיטליה גבוהה מאד (כאשר שכרתי307SW לפני מספר שנים היא היתה 5,000 אירו), לכן שלם עבור כל ה"סופר כיסויים" והרחבות למיניהם. זה יעלה לך כמה מאות אירו אבל יחסוך הרבה דאגות. יוצא מכלל זה ביטוח רפואי שאותו עליכם לרכוש בארץטרם יציאתכם.

3. זוג צעיר לא זקוק לפוקוס, בהחלט תוכלו להסתפק בקורסה\פולו או סופרמיני דומה.

4. למדו היטב את חוקי ומנהגי התנועה בארצות היעד. אם תריץ בפורום חיפוש על פירנצה תקרא הרבה סיפורים על קנסות כבדים בשל כניסה לאזורים מוגבלים במרכז העיר, בשויצריה על אכיפת חוקים קפדנית ביותר, כאשר הודעות הקנס מגיעות גם לאחר שנה ויותר עם עמלה מיוחדת בגין לוחית רישוי זרה, להקפיד לרכוש מדבקת אוטובאהנים בשויץ (העלות עשרות אירו, אבל הקנס על אי נשיאתה עלול להגיע לאלפים) וכו' וכו'.

5. אינך זקוק לרכב בימים שבהם אתה נמצא ברוא ובברצלונה - חסכון של כ-5 ימי שכירות.

6. אני יכול להמליץ על מלונות ברומא, וורונה ניס וברצלונה. פנה בה"פ.

אשוב כעת למשפט הראשון שלי: אתם מתכננים טיול גדול, תראו הרבה אוטוסטרדות ומעט דברים מעניינים. המלצתי היא להיות יותר ממוקדים.

לדוגמא: סעו לרומא, בלו בה 4-5 ימים, המשיכו לעוד כמה ימים בפירנצה וסיימו בורונה (במקודה מרכזית לאיזור האגמים וונציה). אם אתם מעדיפים את ספרד חלקו את זמנכם שבוע בברצלונה ושבוע במדריד וסביבתה, ואם מדריד לא מעניינת אתכם - סעו לדרום ספרד, או לפירנאים או משהו כזה. תביאו בחשבון שתוכנית הנוכחית אתם מדברים על אלפי ק"מ ולפחות חצי מהזמן תראו יופי של כבישים, אבל תפסידו את הנופים, הערים, האתרים והאנשים. ד"א תוכנית של ברצלונה ומדריד ניתן לבצע ללא שכירת רכב או עם שכירת רכב ל-1-2 ימים לסביבות ברצלונה ו\או מדריד, אבל את הקישור ביניהן לעשות בטיסה או רכבת מהירה. גם איזור ניס, הריבירה הצרפתית ופרובאנס מצריכים הדדשת כמה ימים, אבל באיזור זה לא הספקתי לטייל באופון יסודי (ביליתי כמה ימים בכנס מקצועי בניס) כך שלא אוכל לייעץ הרבה לגבי איזור זה.

כיון שהספקתי לבקר ברומא, אזור וורונה, ניס ברצלונה ומדריד אשמח לענות על שאלות נוספות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה המפורטת.

1. בחיפושים שערכנו באמת הגענו לאופרן. אין לנו ניסיון קודם איתם (ובאופן כללי עם השכרת רכב...). האם אתה / מישהו מכיר ויכול להמליץ?

2. לא חשבתי לרגע לחסוך לעצמי איזה סוג של ביטוח, כל כיסוי אפשרי לרכב של כמה אלפי יורו הוא דיי נחוץ.. ידוע לך מה סדר גודל של ביטוחים + עמלה של השארת הרכב במדינה אחרת?.

3. עקרונית אני מסכים, סופרמיני מודרנית תספיק העניין הוא שע"פ מה שאני הספקתי לראות ההפרש במחיר לא משמעותי מידי ועומד על כמה עשרות יורו בלבד. ובהתחשב במרחק הגדול מכונית מרווחת יותר (ואני בחור דיי גדול..) עם מנוע דיזל בריא נשמעת מתאימה.

4. נקודה חשובה שלא חשבתי עליה. הכוונה במדבקות אוטובאהנים היא לתשלום אגרה כלשהי? עוד טיפים על כבישי אגרה באזור?

5. אנו ניקח רכב עם היציאה מרומא ונחזיר אותו בכניסה לברצלונה, באמת שאין טעם לשלם עליו בשביל שיעמוד בחניה באחת מהערים האלו..

אני מבין שנראה כאילו מדובר בטיול שמנסה להספיק הכל (וגם הצמדתי שם דיי יומרני בכותרת חח). וזה מצד אחד נכון. באמת המרכיב של הנסיעות פה הוא מאוד משמעותי וייקח חלק גדול מהטיול אבל אנחנו מודעים לזה ואפילו מצפים לזה (מזוכיסטים שכמונו :) אבל הכיוון שלנו הוא לעשות טיול "טעימות".

אני לא רוצה למצות את רומא עד תומה, לעבור לאגם גרדה למצות אותו וכך הלאה לכל התחנות. אלא יותר בכיוון של להגיע לאתרים ומקומות שמעניינים אותנו לטעום ולהמשיך בדרך. בסך הכל הכוונה ליצור טיול דינמי. אם לדוגמה ע"פ התכנית הכללית שיצרנו הקדשנו יומיים לאזור של וורונה אבל אנחנו נהנים ומעדיפים להקצות יום-יומיים נוספים נוכל להרשות את זה לעצמנו. מה שבפועל אומר שלמעט המלון ברומא ובברצלונה אנחנו לא מתכוונים להזמין מראש מהארץ (יותר בסגנון של להכין רשימה מפורטת של מלונות מתאימי תקציב בכל אזור ולהזמין יום לפני או במקום - אפילו שיכול להיות ומדובר על עלות גבוהה יותר).

זהו בעצם הטיול שלנו אחרי הצבא. בראיה שלנו תמיד אפשרי לחזור לרומא/ברצלונה/כל עיר אירופאית אחרת לסופ"ש שמוקדש רק לה.

אם יש המלצות למקומות לטייל בהם באזור מודנה/וורונה זה באמת יוכל לעזור.

פורסם

הגישה שלי היא להתרכז ב-1-2 מוקדים, בהתאם למשך הטיול.

נסיעה של 500 ק"מ ביום ויותר, כפי שאתה מתכנן, היא עבודה מתישה, ואני מתכוון לכך - מתוך נסיון. מדובר בתענוג מפוקפק ביותר.

לפני 8 שנים ביליתי שבוע בוורונה עם המשפחה. זה היה בפירוש טיול טעימות. התוכנית כללה יום אחד (בלבד) בונציה, יום סביב אגם גארדה, יומיים בגארדה-לנד, פארק המים ופארק הקולנוע (3 ילדים) יום בוורונה ומנטובה ועוד כהנה וכהנה. אתה מבין - זה שליש הטיול שלך, ובלי גיחה למודנה, לדולומיטים ולדבול השויצרי.

הנסיעה מרומא לורונה היא למעלה מ-500 ק"מ - עניין של חצי יום ויותר בלי יותר מדי חניות ביניים.

לגבי כבישי אגרה - באיטליה וספרד משלמים במזומן ביציאה מהקטע. בשויצריה התשלום הוא שנתי - 40 פרנק וחייבים להצמיד את המדבקה לחלון. בשכירת רכב אפשר לבקש רכב הנושא את המדבקה - בסיקסט במינכן שאלו אותי אם בכוונתי לנסוע לשויצריה, והרכב שקיבלתי היהמצוייד במדבקה. גם באוסyריה השיטה דומה, אבל אפשר לרכוש מדבקה לתופה קצרה (8 אירו ל-10 ימים). כמוכן יש קטעי דרך, מעברים, גשרים ומנהרות שבהם נגבית אגרה נוספת.

תראה, אלה הזמן והכסף שלך, אבל לדעתי אתה מבזבז אותם. התרכז באיזור יותר קטן, נצל את שעותיך וכספך לביקור ואתרים ולבילויים. כזוג צעיר הייתי ממליץ לכם על ברצלונה ומדריד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גישות שונות כנראה.

ברור לנו שיהיו כמה ימים מתישים. אבל אחרי כל יום כזה אנו מתכננים יום-יומיים מנוחה (רומא, אזור וורונה, ברצלונה ולפני זה עצירה שלא נקבע מיקומה בדרום צרפת), בגילנו אני מקווה שנוכל לעמוד בזה :-D

האם מישהו יכול לתת המלצות נוספות לטיול בסגנון הזה?

גם סתם המלצות נקודתיות על מקומות/אתרים ששווה להתעכב עליהם יתקבלו בברכה, בטח כאלו עם אופי מוטורי 8)

פורסם

לא גישות שונות אלא שנות נסיות בתכנון טיולים. לנסוע לרומא ליומיים? לורונה והסביבה ליום אחד?

לפני שאתה דוחה סופית את הגישה שלי אני ממליץ לך לעיין קצת במדריכי טיולים. תמצא בבירור שבזמן המוקצב לא תראה כלום.

אני ביקרתי במרבית האזורים שציינת, ואציין כמה זמן הקדשתי לכל אחד, ואוסיף שבכל היעדים מדובר בטעימה, שום דבר לא מעמיק.

, עם מינימום מוזאונים. לזה הוסף קטעי קישור:

רומא - 4 ימים מתישים.

וורונה, אגם גארדה, ונציה - שבוע (בלי הדולומיטים ובלי מודנה,רק יום אחד בונציה, אבל עם פארקי שעשועים).

ברצלונה וסביבתה - שבוע.

מדריד, כולל סגוביה, סלמנקה וטולדו - 10 ימים.

שים לב שאני מדבר על חודש ביעדים עצמם (3 שבועות בלי מדריד), על בסיס כוכב ומינימום קטעי קישור - ואתה רוצה להסתפק בשבועיים שמתוכם לפחות 3-4 ימי קישור מתישים? וזה בהנחה שמזג האויר טוב. אתה יכול לספוג ימי גשם שיטרפדו את כל התוכניות, ולכן אתה חייב plan B לכל יום ומקום.

תהיה לי בריא, שרוף את זמנך וכספך ושוב בשלום. עדיף ללמוד מנסיונם של אחרים.

פורסם

אני ממש לא דוחה את הגישה שלך.

כאמור אני הולך להקדיש לזה המון זמן ומחשבה - ובגלל זה העלתי את הנושא בפורום דיי רחב שרבים מחבריו כבר הספיקו לצבור ניסיון.

הטיול יתקיים בספטמבר ואנחנו כבר עכשיו מתחילים לבדוק אפשרויות. הסגנון הזה של טיול נסיעות במבט ראשון נראה מאוד מתאים ומושך. נכון, זה טיול פחות מעמיק שדורש השקעה לא מבוטלת של אנרגיה על "סתם" נסיעות אבל (שוב, במבט ראשון) יש פוטנציאל הנאה לא מבוטל.

אנחנו עשינו מעין מרתון בדיקות באינטרנט ומול משפחה (אותם חברה ותיקים בעלי ניסיון...) ומשם שאבנו את הרעיון הראשוני והמסלול שהצגתי.

אני כן אומר שבאופן כללי אני רוצה טיול קצת יותר רחב מאשר 5 ימים ברומא ושבוע בברצלונה, בשתי הערים האלו ובאזורים הסמוכים אני מאמין שאפשר לבלות גם שבועיים בלי להשתעמם אבל זה לא הכיוון של הטיול הנוכחי.

יכול להיות שאחרי בירור יותר מעמיק אנחנו נבין שבשבועיים לא נספיק להגיע לנקודות החשובות לנו וגם נמצא את עצמנו "רצים" אחרי היעד הבא ומבלי להינות מהדרך. ובגלל זה אני מתייעץ עם פורום יותר רחב מאבא ודוד שעשו טיול דומה לפני X שנים...

פורסם

ראשית - עליך להבחין בין טיול עירוני לטיול שאינו עירוני. בטיול עירוני (רומא, ברצלונה) תתבסס על צחבורה ציבורית, כיון שנהיגה בתוך ערים גדולות מסובכת, החניה מעטה ויקרה ויש סיכון גבוה לטעויות יקרות, כגון כניסה לאזורים מוגבלים. לעומת זאת במרבית אירופה התחבורה הציבורית יעילה מאד ותביא אותך למחוזות חפצך בפחות זמן וכסף מאשר בנהיגה בפקקים. בטיול כזה, אם תרצה גם גיחה לסביבה יש 3 אפשרויות: שכירת רכב ליום-יומיים, שימוש בתח"צ או נסיעה לטיול מאורגן.

טיול שאינו עירוני, למשל - וורונה והאגמים - יהיה יעיל ביותר כאשר נעשה שימוש ברכב שכור, אם כי כאשר נוסעים לעיר הטוב ביותר הוא לחנות בחניון ציבורי ולטייל בעיר רגלי ובתח"צ. נסיוני במספר טיולים בני שבועיים בשנים האחרונות היה כי למרות התבססות על שני מוקדים בתקופה כזו נהגתי כ-3,000 ק"מ כאשר היו קטעי קעשור ארוכים ומתישים בני 500 ק"מ ויותר, ומכל מוקד יצאנו לטיולים יומיים שחלקם היו באיזור הקרוב, אבל היו ימים שבהם נהגתי 300 ק"מ ויותר ליעד ובחזרה. לכן אני בטוח שגם אם תתרכז ב-2-3 מוקדים באיטליה או ספרד תזכה למנת נהיגה מספקת.

פורסם

היי בן,

ברוב חברות ההשכרה, מורשים לשכור רכב בני 21 ומעלה, עם שנתיים רישיון.

עד גיל 25 תהיה לך הגבלה בהשכרת רכב מקטגוריות גבוהות. באיטליה, ההגבלות דיי קלות, רוב הקטגוריות פתוחות לפניך..

תיהנו,

ענת

אוויס

שלום לכולם,

אני וחברתי מתכננים לצאת בספטמבר (כן אני יודע שזה דיי רחוק..) לטיול בן שבועיים שיתחיל ברומא ויסתיים בברצלונה - כרטיסי טיסה הוזמנו דרך אל על.

הייתי שמח לשמוע את הצעותיכם בכמה נושאים:

1) השכרת רכב: הבנתי שיכול להיות בעייתי עקב הגיל הצעיר יחסית (בן 21). אם יש הצעות לחברות השכרה שיאפשרו לי לקחת רכב (בשאיפה לקטגוריה C - פוקוס וכו') + טיפים כלליים להשכרת רכב בחו"ל.

בן

פורסם

עשיתי טיול דומה לפני 10 שנים.

אבל כל מה ש sperial כתב לך נכון.

בטיול כזה רחב אתה לא רואה הרבה מהמקומות עצמם.

אני עשיתי טיול בשביל לראות כדורגל

5 ימים באיטליה - מילאנו ( מילאן נגד ספורטינג ליסבון , אינטר נגד פיורנטינה) וסתם להסתובב בעיר + כמה שעות בונציה ( טעות לזמן כזה קצר, אבל בגיל 23 זה היה נראה הגיוני... )

משם לדרום צרפת ועד לטולוז ( פשוט כי צרפת הייתה בדרך ) טולוז מקום עם כבישים נוראיים ולא ברורים ( לפחות לפני 10 שנים )

משם ליומיים באנדורה ( כשהיורו עוד לא היה קיים רשמית, לקניות ).

ומשם לספרד - יום בולנסיה ( ולנסיה נגד מיורקה) ויומיים בברצלונה סתם מנוחה והסתובבות ( כבר הייתי עייף )

רוב הדרך הייתה באוטוסטרדות חוץ מדרום איטליה ועד מונקו.

שכירות הרכב הייתה מחולקת לשתיים :

1. ממילאנו ועד לטולוז ( גולף )

2. מטולוז ועד לברצלונה ( פיז'ו 405 דיזל...)

אני לא אכנס לכל הבלאגן שהיה לי עם ההשכרות, אבל יצא סביר.

שוב, תקרא טוב מה ש sperial כתב לך.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
ראשית - עליך להבחין בין טיול עירוני לטיול שאינו עירוני.

ברור - בימים שאנחנו מתכוונים לשהות ברומא / ברצלונה אנו לא מתכוונים לשכור רכב.

בעניין קטעי הקישור: חלקם (כמו המעברים בשוויץ או הסיבוב לגשר מיו בצרפת) אמורים לספק לנו הנאה מבחינת נהיגה קצת יותר מהנה ומערבת, גם מבחינת נופים וגם מבחינת כבישים. אפילו שאלו יהיו קטעים דיי מעייפים אני מאמין שהם יחזירו את הדיבדנט שלהם..

הקטע היחיד שהוא באמת נסיעה ארוכה ו"סתמית" הוא המעבר מרומא לצפון איטליה. יכול להיות שדווקא על החלק הזה לוותר - למשל לעבור לטיסה שנוחתת במילאנו (במידה והמחיר סביר..) וכך נוכל להקדיש יותר ימים לצפון/צרפת. מה דעתך על הכיוון הזה?

שאר קטעי הקישור ע"פ אופי הטיול יגבו מן הסתם שעות שעמום אבל נשמע לי שנוכל לנצל אותם לטובה עם תכנון נכון של הדרך (בטח אם נוותר על רומא).

בסופו של דבר לרומא תמיד אפשר לחזור לסופ"ש שיוקדש רק לה.

יניב ח. - טיול באמת דיי דומה, בטח אם אנחנו נחליט לוותר על רומא.. איך הסתדרת עם המרחקים?

הבעיה שמסתמנת כרגע היא עלות השכרת הרכב.

ע"פ מה שמצאנו מדובר על עלויות שנעות באזור ה-450 יורו לשני נהגים בני 21 (כולל עלויות לנהגים חדשים וביטוחים) לתקופה של 8 ימים לרכב כמו פוקוס/גולף. עד לפה מדובר בעלות סבירה, אבל העמלה שחברות ההשכרה לוקחות על החזרת הרכב לברצלונה (במקום רומא) עומדת על 600 יורו במקרה ה"טוב". וזה עוד לפני שחישבתי עלויות דלק ואגרות בכבישים...

קומבינות ישראליות כמו החזרת רכב אחד באיטליה/צרפת ואיסוף רכב אחר משם לספרד לא הזילו בצורה משמעותית. רכב בסגמנט B הקטן יותר חוסך לנו לאורך כל הטיול לא יותר מאשר 36 יורו בהצעה הכי טובה שקיבלנו עד עתה.. לאור המרחק הגדול שאנחנו הולכים לכסות לא נראה שזה שווה את הירידה ברמת הרכב.

מלבד פניה לסוכן מכירות (את זה אני אעשה אם באמת לא מסתדר ובכל מקרה יותר לקראת מועד הנסיעה) יש למישהו הצעות כיצד להוזיל את עלות ההשכרה של הרכב?

פורסם

אתה עקשן לא קטן.

אני חושב שהבנתי את הראש שלך - לנות מהנהיגה באוטוסטראדות האירופיות.

בשנים האחרונות ערכתי מספר טיולים שכללו קטעי קישור בני 500 ק"מ ויותר ביום אחד, אתה צריך להבין: בדרך תהיה מרוכז כל העת בכביש, במד המהירות ובניווט), ולא תהנה מהנופים. אם תרצה להנות מהנופים יהיה עדיף לנסוע בכבישים הלא מהירים ולעמור בהרבה תחנות בדרך, אבל אז תתקשה לשרוף 500 ק"מ ביום, כך שנהיגת קטעי הקישור תקח יותר זמן.

מעבר לכך - גם אם תבחר לנסוע 500 ק"מ ביום (מורונה לברצלונה זה בערך 1100 ק"מ כלומר שני ימי נהיגה) הרי שלא תוכל לנהוג אותם ברציפות. מהר מאוד תגלה שאתה זקוק למנוחה כל 100-150 ק"מ, כלומר נהיגה של 500 ק"מ, שאתה מתכנן ל-5 שעות, תקח כ-8 שעות. הרי צריך גם לאכול, לשתות ולחלץ עצמות. וזה כבר לא כולל את עמלת החזרת הרכב במדינה אחרת ואת עלויות הדלק, שבטיול מהסוג שאתה מתכנן עשויות להגיע ל-500 אירו ויותר.

לכן אני חוזר בבפעם השישית: היה ממוקד! סע עכשיו לרומא, פירנצה,וורונה, ונציה וסביבתן, ובפעם הבאה לברצלונה. או להפך.

אם למרות הכל, אתה מתעקש להגיע לשתי המדינות אני מציע לעשות דבר אחר לגמרי: לטוס לרומא, לשהות בה 3-4 ימים, ואז אפשר לשכור רכב, לנסוע ל-3-4 ימים לצפון. להחזיר את הרכב במילנו ולטוס לברצלונה, שם כבר לא תזקק לשכירת רכב. טיסה ממילנו לברצלונה בחברת low cost, כגון EasyJet או Vueling עולה, נכון להשבוע (בדקתי כעת), בסביבות 40-50 אירו לאדם. תחשוב שאתה מרויח גם 1-2 ימים ביעד במקום בדרכים, גם מתעייף הרבה פחות וגם חוסך הרבה מאד כסף (להערכתי לפחות 500 אירו). קיימת גם אופציית הנסיעה ברכבת, אם כי כנראה שאינה רלונטית למסלול שלכם בשלצורך בריבוי החלפות רכבות בדרך, ואני מניח שגם העלות גבוהה בהרבה מטיסה.

קוריוז אישי - בני הבכור הוא בן גילך. ההבדל ביניכם שכבר מספר שנים הוא שותף לתכנון הטיולים המשפחתיים, ולכן הוא מודע לכל המגבלות. בקיץ האחרון היצא עם חברים לשבוע במדריד. העסקה שכללה טיסות בחברת שכר ו-7 לילות על בסיס B&B במלון 3* במרכז מדריד עלתה כ-550 אירו. הוא בילה במדריד 5 ימים מרוכזים מאוד, ועוד יומיים בילה בערים שכנות מדהימות (סגוביה וטולדו) שאליהן הגיע באוטובוס וברכבת, ולמרות שתחילה חשב לשכור רכב ליציאות אלה אינו מצטער לשניה על הביצוע בתח"צ.

מתוך היכרות של טיולים לרומא ולברצלונה התכנון בערים אלה צריך להיות דומה. לעומת זאת איזור האגמים מצריך רכב.

לגבי רומא - הייתי בה עם אשתי לפני כשנתיים 4 ימים. מדובר ב-4 ימים מרוכזים מאוד שבהם את מרבית מרכז העיר הכרנו ברגל (הליכ של 15-20 ק"מ ביום), ולמקומות יותר מרוחקים נסענו בתח"צ. שים לב - 4 ימים הספיקו לטעימה ובהחלט נשמח לשוב לשם.

לגבי ברצלונה - מה שכתבתי לגבי מדריד מתאיםגם לברצלונה אם כי בברצלונה צריך להקדיש יום נוסף לאיזור על חשבון יום בעיר עצמה (אני מדבר על תוכנית של שבוע).

פורסם

:mm_yeah: איש חכם, תקשיב לו

לי בנסיעה היה שותף, אבל רוב הזמן אני נהגתי.

אבל זה די מעייף, מברצלונה אני זוכר את האצטדיון ושהכבישים ישירם...

פיצול השכרות הרכב לשתי עסקאות זה כמובן בגלל העמלה.

אז אני לא חושב שהייתה עמלה על החזרת הרכב ממדינה שכנה אלא רק ממדינה שאין לה גבול ממדינת המקור.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...