Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז בעצם אתה אומר שהידע החסר גבולות שלך הרים ידיים עוד לפני שבכלל ניסית :-Pלמה לנסות אם אני יודע שאכשל מלכתחילה?? או במילים אחרות, למה לחפור בור שיהיה לי קשה לצאת ממנו??...

סביבה של רכב היא מאוד מאוד מאתגרת ויש לה את ההגבלות שלה אבל אפשר להגיע לתוצאות מעולות ומטמטמות - וזה גם כל הכיף, להיענות לאתגר הזה. מי שמוצא זמן פנוי ומשאבים כדי לאתגר את עצמו בתחום, אני באמת מאחל לו בהצלחה. (למרות התוצאה הצפויה מראש)

אם הידע שלך כל כך רחב - בבקשה, תחלוק איתנו, זו גם סוג של אמירה מעצבנת כל ה"אני כזה חכם שאתה לא תקלוט את זה מרוב שאתה טיפש" אני מתנצל אם מצאת עצמך נפגע בדרך כלשהי מדבריי, אני משתמש במטבע שלו כדי לענות לו.

מי מתנשא פה בעצם? תקרא את התגובה של עצמך שוב לפני שאתה קורא לחבר פורום כמו SCOOB פלצן - יש לי איתו אולי לא מעט התנגשויות אבל דבר אחד שאני יכול לאמר עליו זה שהוא רחוק מלהיות פלצן. "לא מעט התנגשויות", מבחינתי זה הרבה יותר מדי. אני חדש בפורום, וקבלת הפנים שלו לא מלבבת במיוחד...

ולעניין הידע.

כדי לבחון להתעמק ו"לצלול" לתוך יצירת אומנות אמיתית ומורכבת, צריכים תנאים נוחים עד כמה שאפשר.

אי אפשר להתעמק בחטא ועונשו תוך כדי ריצת מרתון.

כמו שאי אפשר לאכול ארוחת גורמה בשכונת עוני מסריחה.

ריכוז עובד כמו multitasking. אם יש לך משהו חשוב לעשות, הוא יפנה לשם את רוב המשאבים.

נהיגה היא פעולה שדורשת ריכוז של כמה חושים, כשלשמיעה יש מקום מרכזי בהם.

כשאתה נוהג, יש רעש מהרכב עצמו ומבחוץ. (גם אם תבודד את הרעש הפנימי והחיצוני, אתה עדיין צריך לשמוע מה קורה כדי לקבל תמונה מלאה) יש עשרות משתנים ופרטים לשים לב אליהם מכדי שתוכל לרכז את השמיעה שלך נטו.

אז ברכב אתה לא יכול להקדיש מספיק תשומת לב כדי לשמוע מוזיקה "כמו שצריך", וגם לנהוג "כמו שצריך".

לפי הסטנדרטים האלה, כל מה שהוא יותר מ-1000 rms (בהגזמה...) מאוד נקיים לרכב, הוא בגדר פלצנות.

חברות כמו sony jvc kenwood או dual, שמבינות את העיקרון הזה. לא יציעו ללקוח יותר ממה שהוא צריך.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תסלח לי אבל אתה מדבר גבוהות מצד אחד ולא מכניס שום פרקטיקה מצד שני.

נין היתר גם אתה רושם לא מעט דברים מוטעים.

אני יכול לשלוח אותך לארוחת גורמה כבר עכשיו - באמצע כפר ערבי ואתה תודה לי על כך כנראה עד יומך האחרון. (100 שקלים לבן אדם ואתה תאכל מבלי יכולת לעצור את עצמך, גורמה אמיתי לשמו).

כל החברות שאתה ציינת הן החברות שחוטאות בחטאים הכי גדולים של שקר הוואט ע"י נתונים מפוצצים מבלי לאמר לך מה הוא הTHD האמיתי של אותם המגברים ומה הלינאריות שלהם.

בנוסף לכך חירשים מורשים לנהוג כמו כל אדם אחר...

עכשיו - בוא נבחן לרגע את ההצהרות שלך בכניסה לשרשיר הזה נראה למה מור הגיב ככה כלפיך:

קניתי את ה-XDMA 7650 של DUAL, ומדובר באחלה מכשיר שבעולם.

הוא יפה ועם עיצוב פצצה, מסך נשלף בצבע כחול, קיצר מוציא לחברים שלי את העיניים.

ובקשר לאיכות הוא עושה כל מה שאני אומר לו ומהר, אז לא הבנתי על מה אתם מדברים כאן, במיוחד שלא "בדקתם" את המכשיר.

מי שמחפש איכות קונה מגבר טוב.

מי שמחפש איכות קונה מגבר טוב??? -> נכון, מסכים. אבל אם יש לך ידע כל כך רחב בסאונד אתה כבר אמור מזמן לדעת שהHU הוא זה שקובע את רף האיכות, ככל שיחידת הראש שלך תהיה נקייה יותר מרעשים ועיוותים כך גם המערכת שלך תהיה טובה יותר.

בקשר לאיכות - הוא עושה כל מה שאני אומר לו ומהר??? -> ממתי מדברים לHU וממתי מהירות זה עומדן לאיכות במכשירי סאונד?

תבחן את עצמך היטב לפני שאתה מגיב כך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תסלח לי אבל אתה מדבר גבוהות מצד אחד ולא מכניס שום פרקטיקה מצד שני.

זה מסע בפרקטיקה??

אני יכול לשלוח אותך לארוחת גורמה כבר עכשיו - באמצע כפר ערבי ואתה תודה לי על כך כנראה עד יומך האחרון. (100 שקלים לבן אדם ואתה תאכל מבלי יכולת לעצור את עצמך, גורמה אמיתי לשמו).

100 שקל? ארוחת גורמה?? כפר ערבי??? אני לא נותן לדו-קיום לבלבל אותי. גם למושיק עפיה יש איכויות, הוא בטח בנאדם נחמד, אבל אין לו קשר למוזיקה איכותית, כמו שלאוכל ערבי אין קשר לגורמה.

כל החברות שאתה ציינת הן החברות שחוטאות בחטאים הכי גדולים של שקר הוואט ע"י נתונים מפוצצים מבלי לאמר לך מה הוא הTHD האמיתי של אותם המגברים ומה הלינאריות שלהם.

הם מייצרים לבני-אדם נורמליים, לינאריות ו-thd קריטיים למוצרי עבודת יד.

בנוסף לכך חירשים מורשים לנהוג כמו כל אדם אחר...

חרשים מעורבים הרבה פחות בתאונות, אולי בגלל שאין להם עוד חוש להתייחס אליו והם מתרכזים בראיה. בכל מקרה חירש גם לא מתעניין במערכות לרכב, והוא לא פקטור למולטיטאסקינג בנהיגה.

(אני צעיר מדי בפורום, מכדי שאוכל לפרסם לינקים. תחפש "את הצעקה שלנו קשה לשמוע" בגוגל, תוכל להבין למה זה חוקי לנהוג חירש, אבל לא הגיוני...)

מי שמחפש איכות קונה מגבר טוב??? -> נכון, מסכים. אבל אם יש לך ידע כל כך רחב בסאונד אתה כבר אמור מזמן לדעת שהHU הוא זה שקובע את רף האיכות, ככל שיחידת הראש שלך תהיה נקייה יותר מרעשים ועיוותים כך גם המערכת שלך תהיה טובה יותר.

hu לא קובע את רף האיכות, הוא רק מעלה אותו, ובקצת. מגבר איכותי (שהוא קובע את הרף) ינקה גם hu סיני, ויתן לך תוצאה נהדרת בצד השני.

בקשר לאיכות - הוא עושה כל מה שאני אומר לו ומהר??? -> ממתי מדברים לHU וממתי מהירות זה אומדן לאיכות במכשירי סאונד?

לפי מה אני יודע, כל מכשיר טכנולוגי אמור להיות מהיר... יש לי חבר עם jvc kd-avx77, וה-dual מעביר שירים מהר יותר ממנו, לא נעים...

.....

פורסם

אז אני מבין שאתה גם דעתן וגם גזען.

יפה יפה - אנחנו רק הולכים ומתקדמים לכוון הנכון כאן :-D

המושג גורמה מגיע ממטבח צרפתי וכמו שאתה בוודאי יודע הצרפתים בעלי השפעה אדירה על העולם הערבי גם בו קיים לא מעט גורמה הודות לכך.

אבל בוא נעצור כאן.

אין שום קשר בין איכות האות למהירות בה הHU שלך מעביר שיר.

HU לא מעלה את האיכות - הוא קובע את הרף שלה. משם אנדרה, זה מדרון שהולך רק כלפי מטה.

מצטער אבל עד עכשיו הנפיחות היחידות שמשתחררות בשרשיר הזה - הן שלך...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דעתן תמיד הייתי, תודה.

יש לי מספיק חברים ערבים ושומעי מוזיקה מזרחית, שיעידו עלי שאני גזען... חוצמזה שאני חצי-חצי :-D

"המושג גורמה מגיע ממטבח צרפתי וכמו שאתה בוודאי יודע הצרפתים בעלי השפעה אדירה על העולם הערבי גם בו קיים לא מעט גורמה הודות לכך."

אתה רציני?? אולי בגלל שהצרפתים כבשו חלקים בצפון אפריקה, וגרמו להגירה מאפריקה לצרפת. אז שפים צרפתיים "גילו" מרכיבים מצפון אפריקה, זה אולי הגיוני.

אבל השפעה ערבית?? וגורמה??

ולמה לעצור כאן?? כשהכיף מתחיל...

ברור שלא תחבר audison ל-dual, אבל עדיין התפקיד של המגבר הרבה יותר מרכזי במרכיב האיכות.

ויש הבדל בין האיכות ה"נראית", לאיכות הנשמעת.

"מצטער אבל עד עכשיו הנפיחות היחידות שמשתחררות בשרשיר הזה - הן שלך..." בטח נורא נהנית לחשוב על המשפט הזה, וגם מלכתוב אותו הצלחת להפיק אי אילו אנדרופינים.

ואם אתה נהנה מזה, אז גם אני.... :wink:

פורסם

אני רואה שמין מצא את מינו

אני רק מקווה שאתה לא חצי פולני :-D

אתה דעתן ברמה בלתי נסבלת אין ספק.

איכות נראית לבין איכות נשמעת - יפה. עדיין מגבר לא יוכל להפיק אות נקיה באותה רמה מHU מיינסטרימי כמו הDUAL הזה לעומת HU ברמה גבוהה יותר.

מילא היה לHU הזה יציאה אופטית - כאן כבר הייתי סותם את הפה.

זה לא אלפיין, זה לא JVC סדרה 7

זה מותג שבא מבית שפעם היה לו שם טוב - ושם זה נשאר, הרחק הרחק בעבר הרחוק.

Pioneer TS-X150

פורסם

1+ לאדי

המקור כלומר ה HU הוא החלק החשוב שקובע את אופי הסאונד.

זה לא אומר שרמקולים ומגברים זה לא חשוב אבל מה שיותר חשוב הוא המקור מאיפה נגזר אופי הסאונד.

בקשר לרדיודיסק המדובר DUAL מדובר ברדיודיסק בינוני פלוס יותר טוב ממוצרי המדבקה למינהם שנמכרים בארץ ולדעתי יותר טוב מהסדרות הנמוכות של פיוניר.יצא לי לשמוע 2 HU כאלה בארהב ולא היה הבדל גדול בסאונד (הם נשמעו טוב יותר על אותה מערכת)בינהם לפיונירים הזולים והיו בהם יותר פיצ'רים והם נראו גם טוב יותר.מוצרי DUAL מיוצרים בקוריאה עד כמה שזכור לי.

פורסם

אני חושב שההבדלים העיקריים בין רמות המכשירים האלה היא פחות באופי סאונד -> כאן דווקא מגברים לצערי משפיעים למרות שהם לא אמורים להשפיע וזה הודות לכל הקרוסים ששמים בהם.

ההבדל יהיה יותר בנקיון האות - בגורמים כמו SNR, THD SKEW וכו' וכו'

אני לא חושב שאני אי פעם אהיה מסוגל לעצום את העיניים ולאמר לך בין מכשירים שפונים לאותו פלח שוק "אה כמובן, זה פיוניר" או "ברור שזה אקליפס"

Pioneer TS-X150

פורסם

ברור שלא תוכל להגיד זה פיוניר או זה אקליפס אבל תוכל להגיד שאחד נשמע לך יותר טוב מהשני במיוחד באותה מערכת על פלאט וכיווני המגברים נשארים אותו דבר.

פורסם

פטריק

לצערי - ברוב המקרים זה ינבע מגורמים פסיכולוגיים בלבד. אם אתה תעצום עיניים ולא תדע מה אתה שומע - שם ההעדפה הזו גם תיגמר).

התחברות למכשיר אחד יותר מהשני אפליו מסיבות שמגיעות מתת הכרה טהור, דברים שאתה בכלל לא מודע אליהם - לא יודע, פאנל כסוף עושה לך את זה ואתה אפילו לא חושב על זה ואתה מקשר את זה לסאונד יותר טוב.

במקרה הזה אנדרו נראה שקישר בין העברת שיר מהירה לבין איכות - ומשום מה זה קשור אולי לאיכות הרכבה, תכנון ובניה אבל לא קשור בשום צורה לאיכות האות.

וזה יכול להיות גורם פסיכולוגי אצלו שקישר בין איכות אות לאיכות מוצר שאולי יכולה להיות טובה בו זמנית המוצר נשמע זוועה, לא אני לא אומר שהמוצר נשמע זוועה במובן של DUAL אני רק מראה עד כמה זה יכול להיות מורכב איך שהמוח שלנו בונה הקשרים בין דברים שאין בהם תלות.

סאונד זה תחום סופר פסיכולוגי בראש ובראשונה ובנוסף לכך הוא נתון לטעם אישי.

יש דברים שהם מובנים על מדע מדוייק וחוקים פיסיים ואי אפשר לנגוד אותם אבל במקביל ברגע שאתה דוחף הכל לתוך רכב אתה עושה סלט ומקבל תורת כאוס אחת מוחלטת.

זה לא אומר בשום פנים ואופן שאי אפשר להגיע לתוצאות טובות ואי אפשר לשלוט ברמה יחסית גבוהה בתוצאה - אפשר ועוד איך.

אני פשוט לא מבין מה הטעם להכנס לפורום אודיו ולהגיב בו אם מראש אתה חושב שזה מיותר... (אני לא מדבר אליך פטריק).

Pioneer TS-X150

פורסם

מה אני אגיד לך אדי, למרות שאני אוהב להתווכח למדתי עם הזמן שלפעמים יש אנשים שזה פשוט לא יעזור לך איתם, אז עדיף לתת לו את התענוג לשמוע את התצוגה של הdual ולהנות להוציא לחבריו את העיניים כי יש אנשים שחיים בשביל זה ועל זה זה אוקיי להוציא כסף..

חוץ מזה שמתחילה לרוץ לי המחשבה שזה סתם משתמש פיקטיבי שמותח אותנו.

פורסם

מור,

טיפש הוא לא - יש לו אינטלגנציה כללית מאוד יפה לפי מה שנראה. והוא גם יודע להתמודד עם פולני מבלי לתקוף בחזרה בצורה שהיא לא עניינית, אלא מאוד עניינית.

אני יותר חושד ביוזר בעל אינטרסים.

בכל מקרה - הצרפתים, בעיקר תחת משטר נפוליאון - הגיעו עד מצריים.

עד היום במרוקו יש מספר עצום של דוברי צרפתית. המטבחים הללו התערבבו יופי.

גורמה או לא גורמה - אני מציע בחום לבדוק את המסעדות בעין-חוד (בעיקר את מסעדת "הבית" שלהם - וואו!)

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...