Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת אימפלה לגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וואי, מה יהיה?

רכבים אמריקאיים לא חייבים משמנת. זה בודאי לא מזיק, אבל לא חובה.

יש הבדל גדול באיכות ההתקנות בין המקומות השונים. דווקא סוג המערכת כמעט ולא משנה. רוב המערכות התקניות היום הן ברמה טובה.

התקנת משמנת, הינה דבר חיצוני. סה"כ משמנת רגילה היא מיכל שמן עם טפטפת, המחובר לכניסת ואקום בסעפת היניקה, וע"י הואקום של המנוע שמן השסתומים מטפטף לאיטו לתוך הסעפת ונשרף יחד עם הגז.

ייתכן והחברות הללו עושות זאת אוטומטית ולכן לא דיברו איתי על כך. אנסה לשאול אותן ונראה מה יגידו.

יצא לך לבצע התקנות על אימפלה או אמריקאית אחרת?

האם אתה ממליץ להוסיף את ההפרש וללכת על המערכת ההולנדית?

יש לי חבר שדיברתי איתו היום בדיוק על הנושא הזה.

לבחור יש האמר H3.

הייתה לו את המערכת של אחת החברות הרשומות למעלה..

לפני כחודש הלך מנוע אחרי כ 40.000 ק"מ על הגז.

בחברה טענו שלא שלא היה צורך להתקין משמנת לרכב זה, לא יודע אם המנוע הלך בגלל שלא הייתה משמנת או לא אבל המנוע הלך.

החברה שהתקינה את הגז אמרה שהדבר היחיד שהם יכולים לעשות בשבילו זה להתקין בחינם את המערכת על המנוע החדש.

הוא בחר לא לשים מחדש את המערכת ונוסע על בנזין בלבד.

הבחור ייבא מנוע מחו"ל במחיר מאוד גבוה.

בהצלחה.

תוכל לשלוח לי בבקשה בהודעה פרטית את המערכת/שם החברה שממנה רכש והתקין? אני עדיין לא יכול לשלוח ה"פ.

תודה רבה לכל מי שהגיב עד כה. תגובותיכם בהחלט עוזרות :)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני 3 שנים אחי התקין מערכת גז לGMC ג'ימיי מנוע V6 4300 ואחרי 30 אלף קילומטר הלך מנוע.

כמובן שהמתקין לא לקח על זה אחריות.

מאז שמעתי על כל כך הרבה מקרים שהמנוע הלך אחרי 40 אלף או 60 אלף אחרי התקנה של מערכת גז

גם במכוניות חדשות.

לי נשאר רושם שהמערכת הזאת זה עדיין לא זה.

אור.

פורסם

יש לי כבר מס' שנים רכבים שנוסעים על גז, רק ברכב הראשון דייהו רייסר הלך ראש מנוע בערוב ימיו ולא בטוח שזה קשור למשמנת מאחר והבעיה היתה בלאי של הראש וחדירת מים.

לא לכל הרכבים צריך משמנת, לדוג' אצלי ברכב סקודה אוקטביה אומרים שלא צריך מאחר והמנוע הזה מגיע בתצורה לטורבו והוא עמיד יותר.

אני בכל מקרה התקנתי משמנת מאחר והגז יבש, צריך להשלים את החסר. יש משמנות פשוטות ויש לרכבים הרגישים יותר גם רב נקודתיות שמתחברות למערכת הגז וכו'.

הייתי ממליץ לבצע התקנה בנענע גז בראשון. החברה שם מניסיוני מקצועיים והגונים. יש המון חאפרים בתחום וצריך לשקול טוב אצל מי להתקין.

לגבי החשש מנזק למנוע בבשל המערכת, אם יוכח נזק כזה מן הסתם ניתן יהיה לתבוע בבית משפט, תביעה קטנה היא עד 30K כך שזאת פרוצדורה יחסים פשוטה וזולה של הבאת חוו"ד מומחה ותביעה והשופט יחליט בהתאם לשיקול דעתו.

בארץ לדעתי מתוך צרות מחשבה ונוהל עבודה לא מקצועי שכל חאפר עושה קומבינות ברכבים על מתנערים.

לשיקולך.

פורסם
לפני 3 שנים אחי התקין מערכת גז לGMC ג'ימיי מנוע V6 4300 ואחרי 30 אלף קילומטר הלך מנוע.

כמובן שהמתקין לא לקח על זה אחריות.

מאז שמעתי על כל כך הרבה מקרים שהמנוע הלך אחרי 40 אלף או 60 אלף אחרי התקנה של מערכת גז

גם במכוניות חדשות.

לי נשאר רושם שהמערכת הזאת זה עדיין לא זה.

אור.

אתה זוכר איזו מערכת התקינו לו ומי התקין? האם אחת החברות שציינתי בהודעתי הראשונה?

אתקשר היום לחברה ואשאל לגבי משמנת כי נשמע מאוד הגיוני שכן צריך אותה כדי לשמור על אורך חייו הארוכים של המנוע.

בכל מקרה, במערכת הגז יש גם כפתור הפעלה/כיבוי, אז גם מומלץ פעם בחודש או פחות לנסוע כמה ק"מ בודדים על בנזין כדי לשמור על המנוע?

פורסם
ייתכן והחברות הללו עושות זאת אוטומטית ולכן לא דיברו איתי על כך. אנסה לשאול אותן ונראה מה יגידו.

יצא לך לבצע התקנות על אימפלה או אמריקאית אחרת?

האם אתה ממליץ להוסיף את ההפרש וללכת על המערכת ההולנדית?

תוכל לשלוח לי בבקשה בהודעה פרטית את המערכת/שם החברה שממנה רכש והתקין? אני עדיין לא יכול לשלוח ה"פ.

תודה רבה לכל מי שהגיב עד כה. תגובותיכם בהחלט עוזרות :)

התקנתי הרבה אמריקאיות כולל אימפלות. אני לא עובד עם המערכת ההולנדית, אך היא נראית טובה, כמו גם הרבה מערכות אחרות.

שוב אני חוזר ורושם כמו שרשמתי כבר קודם, רוב המערכות טובות! הרבה יותר חשובה איכות ההתקנה מאשר סוג המערכת!

המערכת המועדפת עלי אישית (אני עובד עם דיי הרבה סוגים של מערכות), היא LOVATO, שמראה אמינות, יעילות אסטטיקה בתא המנוע, והיא ידידותית למשתמש וגם למתקין (שזה חשוב מאוד לאבחון תקלות במידה ויש בעתיד).

יש הרבה סיפורים סביב מנועים שנדפקו על גז. חלקם נכונים (בעיקר התקנה של חאפר), וחלקם נזקים או בעיות שבכלל לא קשורות לגז, אבל לא משנה מה הבעייה ברכב, כמעט תמיד מפילים את זה על הגז.

אתמול בא אלי בחור עם הונדה אקורד, המנוע מקרטע. הלך למוסך ואמרו לו שלא נוגעים והמנוע ילך אוטוטו. לאחר בדיקה קצרה, הלך סליל הצתה (5 דקות להחליף). הרכב עבר הסבה לפני חדשיים, כך שאין שום סיכוי לנזק מהגז בתקופה כזאת.

במקרה אחר, הגיע אדם עם אימפלה מוסבת לגז כבר שנים, עם רכב מקרטע. הלך למוסך המרכזי, שם בדקו וקבעו שיש לו קומפרסיה נמוכה באחד הצילינדרים, וכנראה שהמנוע גמור. נזק = 18,000 ש"ח! הבחור מיואש בא אלי וביקש אבחנה נוספת. נמצא חוט הצתה שנגע בסעפת הפליטה וקיצר. הזזתי אותו משם, והרכב נוסע מעולה מאז (עברו כבר כמה חודשים וזה אוטו שנוסע כל יום כל היום) = עלות 0 ש"ח.

אז קחו בערבון מאוד מוגבל את הסיפורים שאתם שומעים מלקוחות, אפילו אם הם בטוחים במה שהם אומרים כי ה"מכונאי" אמר להם את זה. אני נתקל בכלכך הרבה בורות בנושא הדיאגנוסטיקה ברכבים, שזה מדאיג.

פורסם
התקנתי הרבה אמריקאיות כולל אימפלות. אני לא עובד עם המערכת ההולנדית, אך היא נראית טובה, כמו גם הרבה מערכות אחרות.

שוב אני חוזר ורושם כמו שרשמתי כבר קודם, רוב המערכות טובות! הרבה יותר חשובה איכות ההתקנה מאשר סוג המערכת!

המערכת המועדפת עלי אישית (אני עובד עם דיי הרבה סוגים של מערכות), היא LOVATO, שמראה אמינות, יעילות אסטטיקה בתא המנוע, והיא ידידותית למשתמש וגם למתקין (שזה חשוב מאוד לאבחון תקלות במידה ויש בעתיד).

אז קחו בערבון מאוד מוגבל את הסיפורים שאתם שומעים מלקוחות, אפילו אם הם בטוחים במה שהם אומרים כי ה"מכונאי" אמר להם את זה. אני נתקל בכלכך הרבה בורות בנושא הדיאגנוסטיקה ברכבים, שזה מדאיג.

1. מערכת LOVATO היא איטלקית, נכון? או שכולן איטלקיות ורק אחת הולנדית? איך זה הולך?

2. היית ממליץ להוסיף את התוספת כסף וללכת על הולנדית?

3. אני גם מנסה לקחת הכל בערבון מוגבל.

אבא שלי מכונאי רכב, ועד היום החלפנו בעצמנו חלקים לרכב, החל מנבות, דברים בסיסיים, מנעול דלת נהג ועוד דברים...

לכן מבחינתנו, אנחנו יודעים היטב את מצב המנוע והרכב.

האם היית ממליץ לנקות סעפת,מצערת ולהחליף אינג'קטורים לרכב לפני התקנת מערכת הגז?

אני רכשתי אינג'קטורים ממזמן (6), אטם סעפת וכו'... רק צריך לבדוק שיש הכל.

4. לאימפלה שעשית לה התקנה, שמת לה משמנת?

תודה רבה.

פורסם

אם האימפלה שלהם תקינה בלי בעיות בחלקים שאתה רוצה להחליף אז אני לא מוצא סיבה לגעת. בכל מקרה, ריבוי עבודות שונות על המנוע בתקופה קצרה יכול לעשות סלט של בעיות, ולכן לדעתי עדיף לא למהר וללכת שלב שלב.

באימפלה אנחנו שמים משמנת לבחירת הלקוח. זה לא חובה, כמו בכל אמריקאית.

מהנסיון שלי, הדבר העיקרי ששומר על מנוע מוסב לגז, הוא דווקא תוספת/מעבר אוטומטי לבנזין במצבים של עומס על המנוע. זה משפיע ושומר על המנוע אפילו יותר מהמשמנת עצמה. זאת אופציה שאני משתמש בה בכל התקנה של רכב, רגיש יותר וגם רגיש פחות לנסיעה בגז, בהתאם לרכב.

כל המערכות שאני מכיר הן איטלקיות, ואכן רק אחד הולנדית. לדעתי בהולנדית, אין אפשרות לתוספת בנזין בעומס.

פורסם

בעיקרון יש לנו חשד של אינג'קטור מטפטף. החל מצריכת דלק מופרזת (כשלאחרים הצריכה הרבה יותר טובה),

והעובדה שלא משנה איך נוסעים (רגוע,בעיר,בינעירוני,מופרע וכו'), הצריכה זהה בכולם.

כמו כן היה ריח דלק ממש בנקודה קרובה למנוע מאחורה כאשר לא נסעו ברכב מעל ל24 שעות...

אז אני לא יודע עד כמה מערכת גז תפריע לבצע זאת, אבל אולי באמת עדיף לעשות זאת לפני כן, לחכות שבועיים ולראות שהכל תקין וללכת על התקנה....

כמו כן, האוטו עבר אוברול לפני שרכשתי אותו (רכשתי ממרכז, לא ידעתי על היסטוריה שלו), אבל את הסעפת ומצערת לא ניקו בכלל.

בזבזתי 3 בקבוקים גדולים של ניקוי קרבורטור דרך המצערת ועדיין ירד לכלוך כך שאני מניח שהמצערת די מלוכלת (מודל 2000 אז..).

מקודם שאלתי לגבי כך שאם עדיף לנסוע פעם בחודש (או פחות) רק על בנזין כמה ק"מ כדי לשמור על המנוע.

אם אין בהולנדית אפשרות כזו, אז אולי באמת עדיף לנסוע כך אפילו פעם בשבועיים.

מבחינת פיח, באמת עם גז אין את העניין של פיח במנוע או שעדיין יש פיח (אולי לא כמו בנזין)?

שוב תודה.

פורסם

vo364 - תודה על המידע בפרטי. לצערי עדיין לא יכול להגיב/לשלוח ה"פ.

נראה שהמשמנת אכן הכרחית, ועדיין כמובן יש סיכון, זה ברור לי.

אני יותר מתלבט היכן לעשות ועם איזו מערכת, האם ללכת על הולנדית או על האיטלקית.

פורסם

אין צורך במשמנת במנועים מהסוג הזה.

המנוע גדול ומסיבי ויכול לעמוד בזה, לשסתומים ולראש מנוע לא יקרה כלום, כמובן אם הרכב תקין ואין תקלות במנוע.

הגפ"מ מפיק יותר חום מבנזין עקב האוקטן היותר גבוהה שלו.

המנועים של GM עובדים בטמפ' יותר גדולה מאשר היפניות או הארופאיות.

טמפ עבודה שלהן 92-105 בערך וביפניות 80-90 בערך.

לגבי נסיעה מידי כמה זמן על בנזין חשובה גם, כמה קילומטרים בודדים.

חשוב לתת למנוע בהנעה להתחמם עד לטמפ' תחילת העבודה של הגז ,משהו כמו 40-60 מעלות.

ורק אז להתחיל לנסוע.

ברכב חדש לדעתי אין צורך לתת למנוע להתחמם(חוץ ממנועי טורבו)ואפשר יש להתחיל לנסוע רגוע.

המערכת גז תכנס לעבוד מתי שהטמפ' מים תגיע למשהו כמו 40-60מעלות(המים עוברים דרך המאייד של הגז ובכך בעצם הופכים אותו ממצב צבירה נוזלי לגז.

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם

תודה מייק על המידע :)

אבל לא יזיק אם אוכל לבקש שכן ישימו משמנת. ואנסה לנסוע פעם בשבוע-שבועיים כמה ק"מ באיזור שלי כדי לשמור על המנוע (נסיעה לסופר למשל).

זה העניין, תמיד ידעתי שאמריקאית עובדת בטמפ' גבוהה יותר מיפנית למשל, ובגלל זה המנוע עמיד יותר.

אצלי מד הטמפ' ברכב מתחיל רק מ60 ועד 125. איך אוכל לדעת בדיוק אם הטמפ' זה מעל 40 אבל לא יותר מ60?

פורסם

אצלי במערכת שהטמפ' מגיע נשמע קליק מהמערכת.

ואין טעם במשמנת.

אצלי יש משמנת, אני לא משתמש בה ואין הבדל

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם
אצלי במערכת שהטמפ' מגיע נשמע קליק מהמערכת.

ואין טעם במשמנת.

אצלי יש משמנת, אני לא משתמש בה ואין הבדל

מה זאת אומרת יש לך ולא משתמש בה? היא לא עובדת לבד? :shock:

פורסם
עובדת ,פשוט אני לא שם שמן.

אוקי, הגיוני..:lol:

אגב, איזה שמן אמורים לשים שם?

על מה היית ממליץ, הולנדית (PRINS) או איטלקית (לא יודע איזו חברה)?

• תוכן חדש...