Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קודם כל, מדובר בפורד פיאסטה שנת 2000, ידני, מנוע 1300

תיאור הבעיה:

הילוך ראשון יכול להיכנס רק במהירות ממש נמוכה

אחרי שההילוך נכנס אין שום בעיה- האוטו נוסע רגיל, קלאץ' לא מחליק

כשאני מעביר להילוך שני, אני מרגיש שזה לא נכנס חלק אלא צריך קצת כח כדי להכניס ומרגישים מן קחח קטן כזה (ממש קטן, לא משהו רציני כמו שמנסים להכניס רוורס בלי קלאץ')

כשאני מעביר לשלישי - אותו דבר כמו לשני.

כשאני מעביר לרביעי - הוא נכנס ממש חלק ורך.

כשאני מעביר לחמישי - לפעמים כמו שני ולפעמים חלק ממש.

* זה קורה גם כשהרכב קר וגם כשהרכב חם אחרי נסיעה ארוכה, אבל מן הסתם כשהרכב קר זה מציק יותר

הערה חשובה: מצאתי מצב אחד שבו ההילוך נכנס חלק:

כשאני נוסע בהילוך ראשון ומעביר לשני אך בצורה קצת שונה:

1. נסיעה בהילוך ראשון (האצה,טורים עולים).

2. לחיצה על הקלאץ' ועזיבת דוות הגז (הילוך 1 עדיין משולב).

3. מחכה 1-2 שניות (קלאץ' עדיין לחוץ),טורים יורדים.

4. ואז שילוב של הילוך 2 - ההילוך נכנס חלק ורך בלי כוח או רעשים.

כנ"ל גם לגבי שאר ההילוכים (3/4/5)- כשאני מעביר עם השיטה הזו של לחכות כמה שניות- הם נכנסים חלק

חשבתי קודם כל להחליף שמן גיר, בספר הרכב רשום שמן 80-90 ESSO אבל קניתי את השמן של ACDELCO (בתמונה), גם הוא 80-90.

צירפתי תמונה של השמן שקניתי ושל איזור הגיר בתחתית הרכב (יכול להיות שיש נזילה קטנה ועם הזמן חסר שמן ברמה כזאת?)

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה

1.JPG

2.JPG

IMG_1326.jpg

שלומי

פורסם

לפי מיטב הבנתי הצנועה, ההילוכים לא משתלבים יפה, לא צריך לפרט כל כך הרבה על המהירויות והסל״ד ומזג האוויר נכון לאותה העברה, מהסיבה שיש יחס מהירות סלד כזה שאפשר להעביר בלי ללחוץ קלאצ׳ בכלל וזה יעבור חלק בעיקר בהילוכים גבוהים יותר, לכן אם הילוכים לא משתלבים יפה ברוב המחקרים שאני מכיר זה מקלאצ׳ שלא מפריד מספיק טוב, למתוח לא למתוח נשמע שעדיף לשאול מכונאי כי יש עוד כמה סיבות לקלאצ׳ לא מפריד טוב... (עיוות חדירת שמן לא יודע מה..)

פורסם

שלומי

הקלאץ' הוא הידראולי, אי אפשר למתוח אותו.

תבדוק אם הוא מפריד גבוה או מחליק.

אם כן, תחליף ל Luk, יש קיט שכולל גם את הדיסק, וגם את המשאבה ההידראולית שכוללת את המייסב.

מעבר לזה, לי תמיד הייתה קצת בעייה לעבור משני לשלישי, היה מין בום כזה.

עכשיו כשהחלפתי מנוע, החלפתי גם שמן גיר, והעברות ההילוכים חלקות.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

היי

1. מה ההבדל בין מפריד גבוה למחליק?

(אם אני מבין נכון, אז מחליק זה שהקלאץ׳ מוכנס אבל הטורים עולים ועולים לא רואים שינוי במהירות- כאילו שהדיסקיות אכולות ואין נעילה מלאה) אם זה הכוונה למחליק- אז הוא לא מחליק, כי כשההילוך נכנס אצלי אז הוא מורגש ויש כוח ומהירות, הבעיה היא רק בשילוב של ההילוך.

2. אתמול פתחתי את הבורג העליון של הגיר כדי לראות אם חסר שמן ונזל שמן אז מייד סגרתי (השמן היה ממש שחור)

איך יכול להיות שישר יצא שמן? כי אם נרצה למלא שמן זה אומר שנצטרך לרוקן אותו מהבורג התחתון ואז למלא דרך הבורג העליון, אבל אם ננסה למלא דרך העליון לאחר שהתמלא כבר עד מפלס הבורג העליון כל השאר יישפך ולא יהיה מספיק שמן..

3. לא יכול להיות שהחלפת שמן בלבד תפתור את הבעיה?

4. מהי העלות של סט של luk , ועלות עבודה משוערת?

תודה

שלומי

פורסם

1. מחליק זה כמו שרשמת, אבל תנסה במהירות נמוכה והילוך גבוה.

ככה תראה אם הוא מתקרב לזה.

מפריד גבוה, זה שהנקודה שבה הוא כבר לא מפריד גבוהה, ( מבחינת הדוושה )

2. שמן גיר ממלאים עם משאבה, דוחסים אותו פנימה

3. הכל יכול להיות.

4. עד כמה שאני זוכר החלקים עצמם היו באזור ה 700 ש"ח

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

יניב, קודם כל תודה רבה על העזרה,

עדכון מהיום אחרי בדיקת מוסך:

הוא נסע על האוטו ובדק הכל, ואמר שהקלאץ׳ בסדר גמור (הוא לא מחליק בכלל)

אבל הוא מפריד גבוה מאוד, ואין מה לעשות מבחינת קלאצ׳, עדיף למשוך אותו כמה שאפשר כל עוד הוא טוב.

יכול להיות שיש בעיה עם הסנכרון של ההילוכים, בכל מקרה נחליף שמן יותר מאוחר היום ונראה.. ( הוא חושב שזה לא יעזור כל כך אבל ננסה)

כמה אמורים לקחת על החלפת שמן בלבד? (רק עבודה עם המשאבה, את השמן כבר קניתי..)

שלומי

פורסם

שאלה טובה

אין לי מושג

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורסם

יש לך את הכלים אתה יכול לבצע לבד .

בתמונה מצד ימין בקצה החץ בורג אלן -בורג מילוי וגובה שמן.

מתחת לחץ בורג רגיל בורג ריקון .

אתה פשוט מרוקן את השמן טוב.לא סוגר עדיין את הבורג התחתון מתחיל למלא מלמעלה עד שיוצא שמן נקי פחות או יותר. סוגר את הבורג התחתון ממלא עד שמתחיל לנזול מבורג המילוי. סוגר וזה כל הסיפור.

מה שנוח שראיתי שיש לך משפך עם צינורית כדי להכניס אותו בבורג העליון .אני הייתי צריך לאלתר משהו כזה.

אם בכל זאת אתה מבצע במוסך לא יודע כמה יקחו לך על השמן אבל עבודה ממש קצרה ופשוטה.

דרך אגב לפי הוראות יצרן אתה צריך 75W90 .

עריכה: אין צורך במשאבה אתה מכניס את הצינורית במיכל השמן תדאג שמיכל השמן יהיה גבוהה יותר .חוק כלים שלובים ידאג להעביר את השמן. או שפשוט תמלא למשפך לאט לאט.

.

• תוכן חדש...