Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהחלטתי(סוף סוף) מה אני רוצה ללמוד ותנאי הקבלה שלי לאונ' לא הספיקו החלטתי לעשות מכינה.

לא פשוט כמו שחשבתי, אני במסלול מדעים מדוייקים והמורים טסים בחומר אני משתדל כמה שיותר אבל לא מצליח ללמוד כמו שצריך.

עוד רגע מסתיים לו סמסטר א' ואני מרגיש חר*. אני מרגיש שאני קולט את החומר רק חודש אחרי שהוא נגמר.(דיליי מטורף). כמובן שאני לומד בבית בלי הפסקה שזה כול יום עד הלילה ושישי שבת, אבל גם אז אני מרגיש שהזמן שלי לא מנוצל כראוי.

אני בטוח שכמה חברי פורום יוכלו לתת לי כמה עצות, איך ללמוד ואיך לנצל את הזמן.

מועד ב' בפיזיקה הנה אני בא:cry:

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

הבעיה שלך היא פיזיקה: נדמה לי שיש רק פתרון אחד - לתרגל, לתרגל ולתרגל. אם אתה מתיאש מתרגיל - לפנות לרפרנס, לעבוד אותו ולעבור לתרגיל הבא. רק פתרון עשרות מאות תרגילים יביא אותך לשליטה הדרושה בחומר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני זכור שידברתי איתך לפני שהתחלת מכינה.

מכינה זה קשה מאוד, זה זוועה, זה לא היה חייב להיות, השיטת לימוד במכינה ת"א היא נוראית.

בכל מקרה, זה מחשל אותך לקראת התואר (מניסיון) אז בקטע הזה זה דווקא יתרון ע"פ אחרים שמגיעים לשנה ראשונה ו"בוכים" כמה קשה.

גם אתה "תבכה", אבל פחות.

לגבי החומר הבפיזיקה - פנה אליי בה"פ אני ישלח לך הרבה סיכומים שאני כתבתי בפיזיקה.

אני בטוח שתוכל להיעזר בהם.

לגבי ה"איך ללמוד" - זה מאוד אינדיוידואלי, אני לא יודע אם מה שאני עושה נכון גם לך, אבל בגדול ללמוד ולתרגל כמה שיותר.

(כן זה גוזל ממך את כל הזמן, ככה זה! , להיות מהנדס זה לא אמור להיות פשוט)

אם לא מצליחים תרגילים אז לא להתרגש ולא להישבר (לכל אחד זה קורה) , התרגילים כשלעצמם ממש לא חשובים והעקרונות הם החשובים.

ולעקרונות לוקח זמן לחלחל , ובמיוחד בנושאים האלו (פיסיקה, מטמתיקה) , פתאום כשמקבלים עוד ועוד ידע אז רואים את הדברים בזווית אחרת, ואם נראה לך שאתה מבין חומר מסויים, אחרי שבוע אתה מגלה שאתה ממש לא מבין אותו, ואחרי חודש אתה מבין אותו הרבה יותר לעומק והכל מתחבר יותר טוב.

זה מסביר את הדילאיי שלך, ככה זה. זה בסדר גמור.

קח בחשבון, שגם אם תיכשל במכינה (worst case scenario)

אז עשית דרך ארוכה, וספגת ידע וניסיון וזה יעזור לך בחיים האקדמאים.

ותוכל ללמוד במקום אחר הנדסה.

פורסם

בפיזיקה חשוב קודם כל להבין. אם תנסה לעבוד לפי שבלונות שיתאימו לנוסחאות הסיכוי שלך ברמות האלה נמוך.

אחרי שהבנת את הדברים (כולל מאיפה הנוסחאות הגיעו ולמה) נשאר רק לתרגל והרבה.

כבוגר מכינה של הטכניון אני יכול להגיד לך שאחר כך הלימודים יותר קלים כי בניגוד לאחרים שבאו אחרי 3 שנות שירות צבאי שמנוון את יכולת החשיבה השכל שלך יגיע עירני וחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני זכור שידברתי איתך לפני שהתחלת מכינה.

מכינה זה קשה מאוד, זה זוועה, זה לא היה חייב להיות, השיטת לימוד במכינה ת"א היא נוראית.

אני זוכר את המילה הזאת. וצדקת!

אני משתדל לתרגל כמה שיותר, וכמובן לא להיות כמו רובוט שמציב בנוסחאות.

פורסם

אני לא מכיר את המכינה בת"א, אבל כמה הערות למה שנאמר כאן:

1. הבחור רוצה ללמוד הנדסה באוניברסיטה - והא מבין למה. "מקום אחר" איכותי (טכניון, ב"ש) לא יהיה יותר קל. מכללות נתפסות כ"קו שני" וכנראה שיש לכך סיבות.

2. שיטת ההוראה המרוכזת מאוד היא השיטה המקובלת באקדמיה - מי שמגיע עם הרגלים מהתיכון צריך להבין שהספק חומר הלימודים באוניברסיטה שונה לגמרי, חומר שנלמד בתיכון בסמסטר נלמד באוניברסיטה בשבוע (ואף פחות).

3. כאשר כתבתי "לתרגל" וחזרתי על המילה 3 פעמים התכוונתי לתרגול שכולל גם קריאה והבנת החומר, לא תרגול טכני.

4. צודק dkiller - לאור קצב הלימודים לעתים נדמה לך שהבנת את החומר, אח"כ אהתה מגלה שלא הבנת אותו בצורה מספיק מעמיקה, וכעבור סמסטר מה שלמדת בחדו"א 1 נראה לך טריויאלי כאריתמטיקה בסיסית. אבל זה בזכות שימוש רב בחומר והתקדמות בשכבות הבאות של ההבנה.

שיהיה בהצלחה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כפי שספריאל הבין, אני שואף ללמוד באונ׳ ולא במכללה. בשביל זה אני מוכן לתת את כל כולי.

כרגע אני לומד פיזיקה ומתמטיקה 5יח״ל. וגם פיתוח חשיבה תאורתית.

• תוכן חדש...