Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התקנתי היום 4 צמיגים חדשים לB4 מודל 2008 (עד עכשיו היו ברידג'סטון המקוריים).

הצמיגים הם תוצרת מישלין מדגם pilot exalto pe2.

לפי הבנתי זה צמיג אסימטרי, ורציתי לדעת האם יש עם זה בעיה בהקשר של ההנעה הכפולה של הסובארו?

האם באופן כללי הצמיגים הללו מתאימים לרכב? אני יודע שהטויו מומלצים פה אבל העדפתי להשקיע בתקווה

להיות עם צמיגים לא פחות איכותיים מהמקוריים.

חוץ מזה, שלושה צמיגים הם מתאריך 0511 והרביעי מתאריך 2411 ורציתי לדעת האם זה מהווה בעיה

כי אני יודע שבB4 הצמיגים צריכים להיות זהים לחלוטין?

תודה.

פורסם

כל עוד הצמיגים מורכבים נכון - אין בעיה עם צמיגים א-סימטריים, מלבד זאת שלא ניתן להצליב אותם (אלא רק להעביר קדימה-אחורה) בזמן הטיפולים, אבל זה לא נורא. לגבי התאריכים, זה בסדר: ההבדלים הללו בתקופת האחסנה לא משמעותיים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הצמיגים ברמה גבוהה, מתאימים גם לסגנון נהיגה ספורטיבי.

אחיזה גבוהה, אבל גם המחיר לא זול.

בקשר להצלבה - גם בצמיגים ללא כיוון הנסיעה\ לא סימטריים לא מומלץ להצליב (זאת אומרת, לשנות כיוון הסיבוב), אחרי שהם כבר נסעו כמה עשרות אלפי ק"מ.

.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אמנם אין להפוך את הכיוון של צמיג לאחר מספר אלפי קילומטרים (עקב עיוות רשת הפלדה), אך אין מניעה להוריד את הצמיגים מהחישוקים ולבצע את ההצלבה מבלי לשנות את כיוון הגלגול. רק כך אפשר 'לבטל' לחלוטין את השחיקה הנוצרת עקב חלוקת המשקל, זוויות ההיגוי וחלוקת כוח הבלימה וההאצה ברכב. גם למבנה הכביש יש חשיבות – פניות ימינה הן חדות יותר והצמיגים מימין גם פוגשים יותר מדרכות.

יתרה מזאת, כוחות הפיזיקה פועלים על הצמיג באופן כזה שבו כוחות הצד שהצמיג יוצר – מקורם בכתפיים, ולכן הן נשחקות מאוד בסיבובים. לרוב הצמיגים תרכובת רכה יותר בפינות (לצורך אחיזה צדית גבוהה) ולכן השחיקה וגם ההתיישנות בצד זה של הצמיג מואצות. גם הדופן החיצונית מאבדת מגמישותה עם החשיפה לאור השמש ולקרינה אולטרה סגולה.

ברגע שביצעת הצלבה למעשה הפכת את הצמיג ולכן קיבלת דופן ופינה וחדשות "מן התנור." בצמיג א-סימטרי, שהוא אגב כמעט תמיד צמיג 'ביצועיסטי' מאוד – אי אפשר לבצע את ההצלבה ויש רק להעביר אחורה-קדימה, שוב תוך שמירת כיוון הגלגול. בכל מקרה את ההצלבה\העברה יש לבצע אחת ל-10 אלף או שנה לכל היותר (המוקדם מביניהם).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...