Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי יש את הדובלו של באגירה לשעבר (שהיא השכרה לשעבר) וסוגרת תיכף 400K ק"מ על מנוע מקורי שלא נפתח מעולם. סתם דוגמה נגדית, ועוד בשנה וחצי האחרונות היא עברה לבת משפחה שבקושי מטפלת בה...

אני ממש לא מתכוון שהאוטו לא טוב אני מתכוון לזה שאנשים נצמדים להמלצות יצרן רק במה שמתחשק להם (במרווח טיפולים),

אבל למה שלא נוח הם לא מתייחסים לדוגמא: בהחלפת שמן הם מעדיפים לשים שמן של 60 ש"ח,

ואלו התוצאות.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

2 שאלות לאמנון/למכונאים המנוסים שביננו:

"רוכב בודד" רשם,ואני בהחלט מאמין לו,שהוא מקפיד על המרווחים שהמליץ היצרן ובטיפולים משתמש בנוזלים וחלפים איכותיים ואינו נתקל בבעיות.

1.האם ע"י שמירה מלאה על המלצות היצרן,כלומר:בנוסף למרווחים הארוכים (30K או שנתיים),גם שימוש בחלפים ונוזלים מתאימים ע"פ הנחיות היצרן (מבלי להגרר לשמני longlife אלא אם נדרש ע"י היצרן),ביצוע כל הבדיקות הנדרשות בכל טיפול ותיקון מה שנדרש, אכן הרכב ישמר באופן תקין או שעדיין נראה לך שהמרווחים מוגזמים,ואם לדעתך הם מוגזמים אז מה הסיבה?

2. האם כאשר הרכב מתיישן מעבר לגבול מסוים של ק"מ/שנים,גם אם נראה שהכל תקין, כדאי לקצר את מרווחי הטיפולים כצעד מניעה?

בתודה מראש,

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
2 שאלות לאמנון/למכונאים המנוסים שביננו:

"רוכב בודד" רשם,ואני בהחלט מאמין לו,שהוא מקפיד על המרווחים שהמליץ היצרן ובטיפולים משתמש בנוזלים וחלפים איכותיים ואינו נתקל בבעיות.

1.האם ע"י שמירה מלאה על המלצות היצרן,כלומר:בנוסף למרווחים הארוכים (30K או שנתיים),גם שימוש בחלפים ונוזלים מתאימים ע"פ הנחיות היצרן (מבלי להגרר לשמני longlife אלא אם נדרש ע"י היצרן),ביצוע כל הבדיקות הנדרשות בכל טיפול ותיקון מה שנדרש, אכן הרכב ישמר באופן תקין או שעדיין נראה לך שהמרווחים מוגזמים,ואם לדעתך הם מוגזמים אז מה הסיבה?

2. האם כאשר הרכב מתיישן מעבר לגבול מסוים של ק"מ/שנים,גם אם נראה שהכל תקין, כדאי לקצר את מרווחי הטיפולים כצעד מניעה?

בתודה מראש,

ADZ

אין לי בכלל ספק שככל שהרכב מתיישן יש לקצר את המרחק בין הטיפולים, והסיבה ברורה.

לדעתי ומנסיוני אפילו השמן המשובח ביותר המצוי בתוך המנוע בתנאי טמפ. משתנים בקיצוניות, נוכחות של פיח לכה ולחות, במשך שנה שלימה מתחמצן ואיכותו יורדת. לכן אנחנו ממליצים לכל מי שרוצה לשמור את המנוע של רכבו במצב מיטבי להחליף שמן כפי שציינתי, אחת לשנה

חג חנוכה שמח

פורסם

אמנון תודה על התשובה.

אני מאד מסכים ואוסיף כמה נק' שלדעתי חשובות:

1. אולי הנק' המרכזית היא הנק' שהעלה kobi.idan2 לגבי איכות החלפים כשכבר מתבצע טיפול.

2. הרבה פעמים מתפרסמים בפורום שרשורים על "טיפול עצמי" - איך להחליף שמן לבד..לדעתי החלפת נוזלים,מצתים ומסננים והקפדה על איכותם זה רק חלק מהטיפול,והפשוט יותר להבנה וביצוע,למרות מס' השרשורים הרב בנושא איכות שמנים וחלפים (נושא חשוב מאד בפני עצמו).

בטיפול טוב,מעבר להחלפה גם בודקים את הרכב למציאת בעיות כשהן עוד קטנות(חופשים,נזילות,בלמים,מצב מכלולים אחרים ועוד) ע"י עין מקצועית וכאשר הרכב מורם על ליפט ומבצעים בדיקות מסוימות שהיצרן הגדיר למכלולים שדורשים תשומת לב.

הרבה נהגים לא טורחים להרים לבד מכסה מנוע בין הטיפולים,וגם אם הם עושים זאת לא תמיד תהיה להם המיומנות לזהות בעיות וגם אם יש להם רמת מיומנות טובה,זה עדיין לא כמו במקום מסודר עם תאורה מתאימה ותנאים מתאימים וכאשר הרכב מורם,ופרק זמן של שנתיים במצב זה נראה לי קצת מוגזם.

לכן,לדעתי,פרק זמן של שנתיים בין טיפולים הוא קצת ארוך (שימו לב שעיקר ההתייחסות בהודעות הקודמות הייתה יותר לפרק הזמן בין הטיפולים ופחות לכמות הק"מ בינהם),גם מבחינת מעקב תקלות וגם מבחינת התיישנות הנוזלים והמסננים.

ושכל אחד יחליט מה מתאים לו..

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

במקרה הפרטי שלי - מדובר ברנו סניק מ-2005, ולפניה היתה אחת מ-2002. ואני מחזיק ברכב בין 7-10 שנים.

אני סומך על הנחיות היצרן, החלקים/נוזלים הם אלו שמומלצים או שהמכונאי הציע כעדיפים על המקור. אם ניצן ממליץ על שמנים של וליאו - הם אלו שיוכנסו, גם אם רנו אמר משהו אחר.

לי נראה שיש קבעונות של אנשים להרגלים שהיו וכעת צריכים להשתנות בגלל השיפור המתמיד בטיב החלקים או הנוזלים. כמו שפעם היה טיפול כל 5000 או 10,000 ק"מ, ולקח לאנשים שנים להבין שאם היצרן מציע על 10 או 15 אלף ק"מ - זהו התיזמון והכל בסדר. כמובן מדובר על תנאי שימוש סבירים וממוצעים, ולא באקלים חריג או שימוש חריג.

אמנון, התשובה שלך לא ברורה לי: אם השמן מתחמצן ואיכותו יורדת - הרי זה יקרה גם ברכב חדש לגמרי, אז למה שם לא להחליף כל שנה (או 15,000 ק"מ) וברכב ותיק יותר כן להחליף?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אותי לימדו שהחלפה בזמנים קצרים מהמומלץ יכולה רק להיטיב ואילו החלפה בזמנים ארוכים מהמומלץ היא מתכון לתקלות.

שימוש בשמנים איכותיים , חלקים איכותיים ( לא בהכרח מקוריים )ומוסכניק איכותי מתכון בטוח לאריכות ימים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אמנון תודה על התשובה.

אני מאד מסכים ואוסיף כמה נק' שלדעתי חשובות:

1. אולי הנק' המרכזית היא הנק' שהעלה kobi.idan2 לגבי איכות החלפים כשכבר מתבצע טיפול.

2. הרבה פעמים מתפרסמים בפורום שרשורים על "טיפול עצמי" - איך להחליף שמן לבד..לדעתי החלפת נוזלים,מצתים ומסננים והקפדה על איכותם זה רק חלק מהטיפול,והפשוט יותר להבנה וביצוע,למרות מס' השרשורים הרב בנושא איכות שמנים וחלפים (נושא חשוב מאד בפני עצמו).

בטיפול טוב,מעבר להחלפה גם בודקים את הרכב למציאת בעיות כשהן עוד קטנות(חופשים,נזילות,בלמים,מצב מכלולים אחרים ועוד) ע"י עין מקצועית וכאשר הרכב מורם על ליפט ומבצעים בדיקות מסוימות שהיצרן הגדיר למכלולים שדורשים תשומת לב.

הרבה נהגים לא טורחים להרים לבד מכסה מנוע בין הטיפולים,וגם אם הם עושים זאת לא תמיד תהיה להם המיומנות לזהות בעיות וגם אם יש להם רמת מיומנות טובה,זה עדיין לא כמו במקום מסודר עם תאורה מתאימה ותנאים מתאימים וכאשר הרכב מורם,ופרק זמן של שנתיים במצב זה נראה לי קצת מוגזם.

לכן,לדעתי,פרק זמן של שנתיים בין טיפולים הוא קצת ארוך (שימו לב שעיקר ההתייחסות בהודעות הקודמות הייתה יותר לפרק הזמן בין הטיפולים ופחות לכמות הק"מ בינהם),גם מבחינת מעקב תקלות וגם מבחינת התיישנות הנוזלים והמסננים.

ושכל אחד יחליט מה מתאים לו..

ADZ

ADZ,

פותח השרשור רצה לברר איך יכול להיות טיפול עם מירווח גדול ולא מי מסוגל לבצע זאת.

אני לא מוצא שום פגם בלהחליף שמן לבד מסננים או רצועות מנוע או רכיב אחר כל עוד משתמשים בחלקים מאיכות טובה ולפי הוראות היצרן

אין סיבה "לפקפק בעושים זאת גם בביתם הפרטי.

נכול להיום הרכבים חדישים ומודרנים ומה שהיה נכון בזמנו לסוסיתא לא נכון למזדה 6, היום הרכב מדבר כאשר כואב לו,

המחשב רושם קודי תקלה נורות אזהרה וסימון נדלקות במגוון גדול של התראות ותזכורות.

כיום מנהלי צי רכב משתמשים בתוכנות רכב חדישות המאפשרות להם לדעת בזמן אמת כיצד הנהג נוהג, האם הוא מחזיק

דוושת מצמד לחוצה חלקית יותר ממספר שניות(דבר הגורם לנזק מיידי) האם הוא משתמש בדוושת הבלם יתר על המידה(במקום להוריד הילוך או להשתמש בתלמה,בלם מנוע וכו')נסיעה בסל"ד גבוה מידי לפרקים ארוכים, אם מתבצעת גניבת דלק ממיכל הדלק וגם כן גם נסיעה פרועה!!!

חיישני הרכב מדווחים היום בזמן אמת מידע רב ומי שיודע לנתח ולנצל זאת יכול גם לחסוך טיפולים מיותרים ונזק מיותר עוד לפני שהוא מתחיל!!!

כיום יש חיישנים לגובה שמן בנוסף למדיד רגיל , יש חישנים לגובה נוזל קירור גם מעבר לסימון על המיכל, חיישנים לעובי רפידות בלם חיישנים ללחץ אוויר בגלגלים , חיישנים לתקינות פנסי הרכב ועוד .

אז לטעון שאין אפשרות לדעת שום מידע לגבי הרכב מבלי להרים אותו על ליפט זו דעה מיושנת.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

אמנון, התשובה שלך לא ברורה לי: אם השמן מתחמצן ואיכותו יורדת - הרי זה יקרה גם ברכב חדש לגמרי, אז למה שם לא להחליף כל שנה (או 15,000 ק"מ) וברכב ותיק יותר כן להחליף?

במנוע ישן, שיש לו כבר בלאי מסויים, יותר גזי פליטה חודרים לבית קראנקשאפט, וזה גורם לחימצון מהיר יותר של השמן. בנוסף, עקב סטימה חלקית ובלא של המזרקים, תערובת אוויר דלק קצת פחות מדוייקת, בהשוואה למנוע חדש, וגם זה גורם לשמן להתחמצן ולהתלכלך מהר יותר.

פורסם

מתי מנוע מוגדר ישן? אחרי X שנים או Y קילומטרים?

בהתייעצות עם המומחה שלי הודגש כי גורם הזמן חשוב (שנה) ופחות הקילומטרז' (אלא אם מגיעים להמלצת היצרן).

ואני באמת מתלבט לגבי תזמון הטיפולים אחרי 100 ומשהו אלף ק"מ.

אגב, השמנים הם של ואלווליין, לא וליאו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מאך1 שלום.

1. צודק בכך שקצת "גלשתי" מנושא המרווחים לאיך מטפלים.איני מפקפק ביכולתם של אנשים לבצע לבד,רק ניסיתי להכניס לפרופורציה את ההבדל בין טיפול לבין החלפת שמנים בלבד.

2. קיימות הרבה בעיות ובלאי שחיישנים ומחשבים לא מתריעים - נזילות,חופשים,ועוד,ולכן אני חושב שכן חשוב בדיקה בתנאים סבירים (ליפט לדוגמא) וע"י אדם מנוסה כל פרק זמן מסוים.יש כמובן אנשים שהם בעלי נסיון וידע ולא צריכים מוסך אבל לנהג הסביר/רגיל אני חושב שלא זה המצב.

3. אכן למנהלי ציי רכב יש מידה רבה יותר של שליטה וידע (נניח..),אבל במקרה כזה הנהג לא ישא באחריות אם שגרת הטיפולים שגויה כי הרכב אינו פרטי שלו (שייך לצי מליסינג,רכב קיבוץ או רכב חברה-ראה להקת אפליקצייה),נקנה כחדש ומוחלף כל פרק זמן קצר יחסית,ואת השפעת השגרה הארוכה מדי ירגיש מי שיקנה את הרכב לאחר מס' שנים.כאן מדובר על רכב שמוחזק לאורך יותר שנים ע"י נהג אחד ובמקרים רבים נקנה כמשומש ואין מעליו מנהל צי רכב שיבדוק,יעיר ויציק ובסופו של יום חברה שתחליף את הרכב לחדש.

4. הרעיון של להכניס את הרכב לבדיקה תקופתית הוא לתפוס את הבעיות כשהן עוד קטנות ורוב הנהגים בד"כ לא מסוגלים להרגיש בהן.

5.תלמה..סוג של אופן בלימה שלא ע"י הבלמים במשאיות אם אני זוכר נכון? (לא אגזוזברקס)

6. לגבי השפעת התיישנות הרכב וקיצור מרווחי הטיפול - ראה תגובה #23 של BUKI.קצרה וממצה.

ADZ

• תוכן חדש...