Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סובארו לגאסי GL מודל 1993 עם מנוע בנפח 2,000 סמ"ק. לאחרונה שמתי לב ל"צלצולים" מהמנוע בזמן האצה. הצלצולים חזקים יותר כשהמזגן עובד. אני שם לב לצלצולים הללו ברכבים אחרים, חדשים הרבה יותר משלי. כמו-כן, נורת Check Engine נדלקת לפרקים ונכבית לאחר שניות בודדות עד חצי דקה.

פניתי למוסך שלי (מוסך מורשה) והסבירו לי שה"צלצולים" הם תוצאה של ראש מנוע מלוכלך, דבר שבשגרה ברכב בן 18 שנים ושהניקוי ראש מנוע זה הליך יקר ושלא בטוח ששווה ברכב שלי. לחילופין הציעו לי לעשות אינפוזיה של 44K בעלות של כ-200 ש"ח.

לגבי הנורה נאמר לי שלא ניתן לומר מה הבעיה טרם בדיקת מחשב שהעלות שלי היא כ-100 ש"ח. נאמר לי שמדובר בבעיית חשמל שקשורה למנוע.

ראשית, אשמח לשמוע את דעתכם. האם שווה להשקיע 300 ש"ח בשני הטיפולים הנ"ל? האם יכול להיות שראש מנוע מלוכלך קשור לנורה?

פורסם

שלום רב !

לא קיים מושג כזה ראש מלוכלך, יש מושג של פיח רב בתא השריפה בראש המנוע, בראשי השסתומים , ובבוכנות.

פיח רב במקומות אלה גורם להתלקחות עצמית של הדלק לפני הזמן, בגלל נקודות לוהטות באזור תא השריפה, המציתות את הדלק לפני הזמן וגורמות לנקישות/ צלצולים.

הצלצולים מורגשים בעיקר במאמץ, בעליות , ובמנוע חם בעיקר.

תוסף דלק K44 ומיד לאחר השלמת טנק דלק אחד לפחות באם חל שיפור משמעותי בצלצולים, מומלץ להחליף מסנן דלק, שמן מנוע ,ומסנן שמן מנוע.

מומלץ לפני הכל לחבר במכון הזרקה ודיאגנוסטיקה את המנוע למחשב ולמכשיר 4 גזים ולבדוק מדוע נדלקת נורת Check Engine .

בנוסך יש לבדוק האם הבעייה לא קשורה לחיישן נקישות, תערובת דלק ענייה ועוד...

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה,

תודה על התגובה המפורטת. אני משתמש ב-44K פעם בשנה, לפי ההמלצות. הרכב שלי עושה פחות מהממוצע.

אני מודה שלא עשיתי טיפול שנתי, ועל כן לא הוחפו המסננים שציינת.

אם כן, לפני מה שאני מבין ממך, חובה לקפוץ לבדיקת מחשב ו-4 גזים לפני הכול? אעשה זאת בהקדם.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שכחתי לעדכן. בסופו של דבר עשיתי בדיקת מחשב והסתבר שהבעיה היא חיישן אוויר שהתקלקל.

לעניין הצלצולים. עשיתי אינפוזיה של 44K. במשך קרוב לחודש הכל היה בסדר ולאחר מכן שוב פעם חזרו הצלצולים, רק הפעם הם נשמעים חלשים יותר. המוסכניק שלי הציע שני פתרונות:

1. הזול - לעבור לתדלק ב-98, אפילו אם לתקופה קצרה, ולראות אם יש שיפור.

2. היקר - ניקוי ראש מנוע.

לדבריו, אין מניעה לנסוע על הצלצולים. זה לא גורם לנזק למנוע.

המעבר ל-98 אכן הביא להפסקת הצלצולים, אולם יחד איתו, צריכת הדלק שלי עלתה. כאילו שהמכונית שלי "אוהבת לשתות" 98 יותר מ-95.

דעתכם?

פורסם

בדוק חיישן נקישות (נמצא על החלק השמאלי של המנוע = צד הנהג, בחלקו העליון של המנוע), ייתכן והוא סדוק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...