Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה עוד שטויות, יש פה אנשים שמודים שהם אוכלים באוטו:evil::evil::evil:

:lol:

:lol:

לא חשבתי על זה בכזאת צורה אבל נכון,החוק מספר 1 מתוך תורת "שמירה על רכב".

BLACK JOKER

אצלי בפנדה גם לא הייתה משענת מקורית,קניתי בחנות לאיבזרים,הבדל של שמים וארץ בנוחות הנהיגה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא נכון. אחיזה בשתי הידיים נוחה מאחיזה ביד אחת, אלא שיש אנשים שמורגלים באחיזה ביד אחת ולכן חשים בנוח, אף על פי שבפועל הם מתאמצים יותר. אחיזה ביד אחת גורמת למשקל היד האחת לפעול על ההגה כמשקולת, ויש צורך בהפעלת שרירי הגו העליון כדי לשמור את ההגה במקום. כאשר אוחזים בשתי הידיים, במיוחד באחיזת תשע-שלוש, הן מאזנות זו את זו וניתן לאחוז בהגה עם כתפיים וזרועות "שמוטות" ונינוחות.

כמובן שכל נהג מוריד מפעם לפעם יד כדי לתת לה מנוחה, ולדעתי זה אפילו חשוב כי אתה נשאר נינוח, אבל בדרך כלל אני עושה זאת בעצירות או בהפסקות בנהיגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יכול להיות זה תלוי בסוג הרכב,יש כאלה רכבים במהירות נמוכה הם מאוד קלים,במיוחד מצב CITY בפיאטים,ובכביש עירוני זה מתקשה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

BLACK JOKER

אצלי בפנדה גם לא הייתה משענת מקורית,קניתי בחנות לאיבזרים,הבדל של שמים וארץ בנוחות הנהיגה.

לא רק שאני מסכים איתך, אצלי זה must.

בפולו, המרווח מקדימה הוא איום ונורא, במיוחד לבעלי גיר ידני, כך שמאוד קשה לדחוף לשם משענת יד, מבלי להפריע להעברת ההילוכים. (ניסיתי לא פחות משבע משענות, בזמנו). אני מודע לכך שזה אפשרי, כי ראיתי 2 מכוניות כאלו עם משענות יד.

המשענת יד אצלי סטנדרטית, משמע די נמוכה. קניתי לפני כמה חודשים כרית הגבהה של 10 סנטימטרים, מיוחדת למשענות יד למכונית. האמת? אני מאוהב בה :).

פורסם

את האמת שאצלי באוטו אני לא רק שלא נוהג עם יד 1, היד הזאת תמיד נמצא בתוך ההגה ככה שיהיה לה על מה להשען (וגם לתופף מדי פעם) וכשיש פניות חדות אני נעזר קצת ביד שמאל.. לנהוג עם 2 ידיים על ההגה עושה לי זכרונות לא טובים מהימים שהייתי לומד נהיגה :), אבל למדתי את הלקח - מעכשיו כל פעם שאני רואה שוטר אני ישים לכמה שניות את היד השניה על ההגה זה שווה את החסכון של 100 ש"ח.

תן חיוך הכל לטובה :-P

פורסם

אני נוהג עם שתי ידיים תמיד. אפילו לא חושב על זה.

יש לי חברים שאומרים שאני נראה כמו איזה חנון כי אני נוהג מאוד קרוב להגה ומקפיד לשבת זקוף כדי לראות את הכביש כמו שצריך.

לא ממש אכפת לי, היכולת שלי להגיב למצבים קריטיים על הכביש יותר גבוהה משלהם.

פורסם
אני נוהג עם שתי ידיים תמיד. אפילו לא חושב על זה.

יש לי חברים שאומרים שאני נראה כמו איזה חנון כי אני נוהג מאוד קרוב להגה ומקפיד לשבת זקוף כדי לראות את הכביש כמו שצריך.

לא ממש אכפת לי, היכולת שלי להגיב למצבים קריטיים על הכביש יותר גבוהה משלהם.

טוב מאוד !

הרכב שלך = הכללים שלך

נ.ב. לנהוג לבד הרבה יותר כייף ושומר על פנים הרכב ומצב רוחו החיובי של הנהג.

תדליק רדיו ותגיד לחברים שיקחו מונית, הרכב יגיד לך תודה...:lol:

נאמר בצחוק כן, :-D

ט.ל.ח

זמין 8)

פורסם

יכול להיות שזה פחות קריטי לכם פה, אבל בתור נהג בצבא ( רק של רכב קל ), שמעתי על מקרה שנתנו דוח מ.צ על נסיעה עם יד אחת.

פורסם
אני נוהג עם שתי ידיים תמיד. יש לי חברים שאומרים שאני נראה כמו איזה חנון כי אני נוהג מאוד קרוב להגה ומקפיד לשבת זקוף כדי לראות את הכביש כמו שצריך.

אני כמובן מסכים איתך ונוהג כמוך, אלא שאני חייב להסתייג: תנוחת נהיגה נכונה היא אמנם קרובה וזקופה יותר מן המקובל, אבל היא בהחלט לא אמורה להיות קרובה להגה באופן כה חריג שימשוך תגובות של אנשים, בניגוד לתנוחת הנהיגה שחלק מן האנשים (בייחוד סבתות...) מאמצים. אולי שווה שתבדוק שמא אתה יושב קרוב מידי או לא מנצל את כל אפשרויות הכוונון? ישיבה קרובה מידי היא מסוכנת, ואף אין לה יתרון במצבי חירום כיוון שהיא מסורבלת. בישיבה כזאת, אני (בניגוד לאחרים) לא רואה שום סיבה לאחיזת ההגה ביד אחת או לאחיזה שאיננה בשעות 9 ו-3. בהנחה שמצליחים להגיע לתנוחה סבירה, הנחת הידיים באופן כזה היא גם הנוחה ביותר ולא רק הבטוחה ביותר.

את האמת שאצלי באוטו אני לא רק שלא נוהג עם יד 1, היד הזאת תמיד נמצא בתוך ההגה ככה שיהיה לה על מה להשען

עוד יותר גרוע! יד "בתוך" ההגה היא מתכון גרוע לתאונה, כאשר היד שבתוך ההגה נתפסת בו ולא מאפשרת להמשיך לסובב אותו, ובתאונה עצמה קיימת סבירות גבוהה לשברים ביד שחוטפת מכה מההגה (אם הוא חוטף מכה) או מכרית האוויר. בנוסף, כאשר אתה משתמש ביד כאשר היא נמצאת בתוך ההגה, אתה משתמש ביותר מדי כוח שמקורו בשרירי הגו העליון ולכן מאבד חלק מן הדיוק של פעולת ההיגוי וגם משקיע מאמץ מיותר (עבור כל רכב שאינו משאית בת 50 שנה ללא הגה כוח...)

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני כמובן מסכים איתך ונוהג כמוך, אלא שאני חייב להסתייג: תנוחת נהיגה נכונה היא אמנם קרובה וזקופה יותר מן המקובל, אבל היא בהחלט לא אמורה להיות קרובה להגה באופן כה חריג שימשוך תגובות של אנשים, בניגוד לתנוחת הנהיגה שחלק מן האנשים (בייחוד סבתות...) מאמצים. אולי שווה שתבדוק שמא אתה יושב קרוב מידי או לא מנצל את כל אפשרויות הכוונון? ישיבה קרובה מידי היא מסוכנת, ואף אין לה יתרון במצבי חירום כיוון שהיא מסורבלת. בישיבה כזאת, אני (בניגוד לאחרים) לא רואה שום סיבה לאחיזת ההגה ביד אחת או לאחיזה שאיננה בשעות 9 ו-3. בהנחה שמצליחים להגיע לתנוחה סבירה, הנחת הידיים באופן כזה היא גם הנוחה ביותר ולא רק הבטוחה ביותר.

עוד יותר גרוע! יד "בתוך" ההגה היא מתכון גרוע לתאונה, כאשר היד שבתוך ההגה נתפסת בו ולא מאפשרת להמשיך לסובב אותו, ובתאונה עצמה קיימת סבירות גבוהה לשברים ביד שחוטפת מכה מההגה (אם הוא חוטף מכה) או מכרית האוויר. בנוסף, כאשר אתה משתמש ביד כאשר היא נמצאת בתוך ההגה, אתה משתמש ביותר מדי כוח שמקורו בשרירי הגו העליון ולכן מאבד חלק מן הדיוק של פעולת ההיגוי וגם משקיע מאמץ מיותר (עבור כל רכב שאינו משאית בת 50 שנה ללא הגה כוח...)

צודק אני גם מודע לזה, אבל מה לעשות פשוט ככה אני מרגיש שנוח לי ואני לא מתאמץ להחזיק את הידיים על ההגה וזה פחות מעייף אותי. אפשר להתנחם בכך שאני נוהג די רגוע כשאני עם יד אחת בתוך ההגה וכשיש פניות אני משתמש בשתי הידיים.

תן חיוך הכל לטובה :-P

פורסם

לא יודע, לי הכי נוח עם יד אחת. שתי ידיים מרגיש לי ממש מסורבל (ואני לא מאלה שמוציאים את היד מהחלון).

מה שכן, אני לא שה תמים, וגם אני (כמו כולם) שם שתי ידיים כשיש משטרה בסביבה.

פורסם
טוב מאוד !

הרכב שלך = הכללים שלך

נ.ב. לנהוג לבד הרבה יותר כייף ושומר על פנים הרכב ומצב רוחו החיובי של הנהג.

תדליק רדיו ותגיד לחברים שיקחו מונית, הרכב יגיד לך תודה...:lol:

נאמר בצחוק כן, :-D

ט.ל.ח

אני חד משמעית בעד הרעיון הזה :D

בכ"א, אני לא תמיד שם 2 ידיים על ההגה. אם יורד גשם / תנאים מחורבנים / צריך אקסטרא אקסטרא ריכוז אז כן. שאר המקרים היד פשוט נחה על הקונסולה באמצע.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני נוסע עם יד אחת על הההגה תמיד (שמאל ,למרות שאני ימני), וכאשר אני עולה על הכביש המהיר אני שם את המרפק השאמלי על החלון ,יד ימין על ההגה ,והיד השאמלית תומכת בהגה.

לא יכול לנסוע עם שתי ידיים מרגיש לא נוח ,וחוסר שליטה ברכב.

פורסם
זה בדרך כלל מיושם כששוטר מאוד עצבני רואה מישהו עם היד מחוץ לחלון בהפגנתיות או מתעסק במשהו בזמן הנהיגה. קורה מדי פעם...

כאשר נהג מבצע משהוא שגורם לו לא לשלוט על הרכב בצורה טובה כגון:

גילוח, איפור, הנקה וכו'.

אפשר לתת גם דוח על סך של 500 ש"ח או הזמנה לדין, נהיגה בחוסר זהירות/קלות ראש.

אבל הקנס על אי אחיזת ההגה בשתייי ידיים זעום יותר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...