Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי צביקה,

שינוי גדול בתפנית!

אחרי הבשורה המעצבנת של המוסכניק שטען שהלך לי ראש מנוע,ניסתי משהו חדש.

החלפתי את פקק הרדיאטור באחד עם אותו BAR כמובן (0.9) סתם כי הוא היה ניראה לי כבר ישן ואכול וחשבתי כבר מה יש לי להפסיד.. לאחר ההחלפה נסעתי כמה פעמים וכל פעם בדקתי את מיכל העיבוי לאחר נסיעה.

מים הפסיקו לעבור למיכל עיבוי!!! ראה איזה פלא!

מנוע כבר לא התחמם לי בערך שבוע ומד החום יציב ..

לפני נסיעה כשמנוע קר מילאתי עד קו הFULL ולאחר נסיעה המים עוברים את קו הFULL בשני סנטימטר. ולאחר שהמנוע מתקרר המים חוזרים בידיוק לקו הFULL והרדיאטור מלא עד סופו.

האם ייתכן שפקק היה כל הבעיה?

כמובן שאמשיך לעקוב ואלך למוסך יום שישי לעשות בדיקות.

מה אתה אומר?

יפה

זהו הדבר הראשון שאמרתי לך שיכול לגרום לכל התופעה .

בברכה זיסו יוסי

פורסם

ספיר גולן שלום רב !

תיכנסי מחר לחדר המפקד בבסיס, בחדר יחכו לך קצין הרכב שלך והוא יעניק לך צל"ש בשמי !

החלפת הפקק היה הדבר האלמנטרי הפשוט וההכרחי בבדיקה וויזואלית, בשני המוסכים שפנית להם עד כה.

מכיוון שהם התמקדו בשמנת , ולא בפרוסת הלחם, הם לא ביצעו בדיקה אלמנטרית פשוטה, ובדיקה וויזואלית של הגומיה של מכסה הרדיאטור וחוזק הקפיץ.

מכיוון שאי אפשר היה בדיעבד לסמוך על המוסכים, וניתן היה רק לסמוך עלייך, חיילת צעירה מאד בת 19 בלבד, שיודעת גם לחשוב

מחוץ לקופסה, לשאול שאלות. וגם "לחפור" במקרה הצורך, ועם מעט מידע שסיפקתי לך , הגדלת ראש, ובחנת את המכסה רדיאטור ושראית שהגומיה נראית לך שחוקה, קנית מיד מכסה זהה בעל לחץ זהה. ואני מוכן להמר שבעייתך נפתרה לגמרי, מי קירור לא יעברו יותר למיכל העבוי, הרכב ישמור על לחץ סביר ונכון טמפרטורת מי הקירור בשעון החום תשאר יציבה ובתחום המותר, ובא לציון גואל !

את הצל"ש אני מעניק לך, קבל עם,פורום ברגע זה !

כל הכבוד לך ספיר, המשיכי להגדיל ראש גם בצבא וגם באזרחות, ותגיעי רחוק, אני מבטיח.

יוסי זיסו ידידי אם אתה זקוק למכונאית, לאחר השחרור, אתה יכול לקבל את ספיר בתור מכונאית מתלמדת, שמגדילה ראש, ועוד תגיע רחוק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רב תודות צביקה היקר!

הכל הודות לך ולחברי הפורום שענו לי פה ובטלפון ייעצו לי והדריכו אותי :)

אכן מעכשיו יהיה לי קשה לסמוך על מוסכניקים אז מזל שיש אתכם!

ודרך אגב הקצין רכב שלי שהוא גם מכונאי כבר מזמן חושב שלמדתי מכונאות אני כל הזמן אוהבת להתערב בטיפולים ותיקונים שעוברים רכבים צבאיים כמעט כל יום אצלנו בבסיס,

מה אני יכולה להגיד, הנושא הזה פשוט מעניין אותי :)

אולי יום אחד אני אהיה המכונאית הראשונה :) מי יודע.. (או שיש כבר אחת אין לי מושג)

בכל אופן שוב תודה אני אמשיך לעקוב ולעדכן .

פורסם

ספיר שלום רב !

היו מכונאיות בעבר, ואני מאמין שיהיה בעתיד.

בכל מקרה את נכס לצבא, וצהל חייב לנצל את כישורייך מלידה, ואת אהבתך ומשיכתך למקצוע.

על והצליחי.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב לחברי הפורום !

לפניכם עדכון בנושא של ספיר, הכל בא למקומו לשלום, לאחר שכידוע לכם, שליוותי אותה מקצועית, טלפון והודעות פרטיות בעצות ובהמלצות על בעלי מקצוע אמינים חברי הפורום.

המלצתי קיראו את כל השירשור מתחילתו ועד סופו, והסיקו בעצמכם את המסקנות!

לפניכם העתק מהתכתובת ביננו בהודעות פרטיות:

ערב טוב צביקה,

אני רוצה לעדכן אותך קצת , אחרי שהחלפתי את הפקק לרדיאטור המצב השתפר קצת ולא הייתה התחממות.

אבל לאחר מספר ימים שוב האוטו התחמם, אך לא רק במצב עמידה ובפקקים אלא גם בנסיעה מהירה. מיהרתי למוסך אורן שירותי רכב על פי המלצתך, ובזמן שכולם התעקשו איתי שזה ראש מנוע, אורן היה אמין ביותר ובדק את המנוע בעזרת חיבור של נוזל כחול כזה לרדיאטור, ואם הצבע הכחול משתנה, אז זה כן ראש מנוע. אך מהבדיקה עלה שאין קומפרסיה והצבע הכחול לא השתנה, הוא לא רצה לבצע בדיקת לחץ הפוך כי הוא טוען שזה יכול לפגוע במנוע, בכל אופן הוא מתעקש שצריך להחליף רדיאטור ואם זה לא זה אז זה משאבת מים אבל המנוע בסדר גמור. עכשיו השאלה שלי היא כזו, יכול להיות שבגלל סתימה ברדיאטור או רדיאטור פגום מים עולים למעלה ולא למעטה ואז כך לא מקררים את המנוע?

ועוד דבר כמה זמן לוקח להחליף רדיאטור בערך האם אני אצטרך להשאיר את האוטו במוסך?

ודבר אחרון האם אני יכולה להיות בטוחה שהמנוע בסדר במאה אחוז?

תודה מראש!

ספיר

ובהמשך הודעה פרטית שקיבלתי היום מספיר:

שבת שלום צביקה!

אני רוצה להודות לך על שהמלצת לי על המוסך של אורן, הגעתי אליו הבוקר , הוא החליף לי את הרדיאטור וגם מסתבר שבדגם הזה שני המאוררים צריכים לפעול ולא רק אחד והוא סידר לי את זה ועכשיו שניהם פועלים והרכב תקין לחלוטין,

הבחור אמין ויודע מה הוא עושה .

אז תודה לך על ההמלצה והטיפים ובקיצור על הכל :grin:

לתשומת לבכם של חברי הפורום, יש לכם הרבה חומר למחשבה, והרבה מה ללמוד מספיר, ומהשרות המקצועי שניתן לקבל מבעלי מקצוע אמנים ישרים ומקצועים, ויש רבים כאלה כמו אורן בן סימון.

בברכה

צביקה

user_online.gif

• תוכן חדש...